Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='ania91sc']Weekend mija, a ja o opis dla Wolnego się nie doprosiłam :mad: Ale może jutro się uda :)[/QUOTE]

coś mi się wydaje, że będzie szybciej jeśli sama napiszesz :) w innym przypadku będzie po prostu WOLNIEJ :)

Posted

I jest, jest nowy opis :D :D :D

Wolny to pies średniej wielkości - ma 56 cm w kłębie, waży 24 kg. Jest bardzo spokojny i ciekawy świata. To bardzo przyjacielski i cierpliwy pies. Wobec żadnego człowieka nie wykazuje agresji. Bardzo lubi głaskanie i przytulanie. Psiak jest zapatrzony w opiekuna. Potrafi wykonywać komendę siad. Z innymi psami dogaduje się bez problemu, większych od siebie nieco się obawia. Jedzenie pochłania każde i w każdej ilości, ale obecność człowieka w trakcie posiłku zupełnie mu nie przeszkadza, smakołyki bierze bardzo delikatnie chętnie wykonuje za nie polecenia. Na spacerach jest spokojny, choć nie chodzi przy nodze i ciągnie lekko na smyczy, to nie jest to typ psa pociągowego i można nad nim zapanować. Zabawy z psimi kolegami raczej odpadają, gdyż nie bardzo wie jak się bawić. Lubi za to biegać za opiekunem. Nie będzie wymagał dużej aktywności. Nie jest przekonany co do wizyt w wodzie - jeziorze, czy kałuży więc może pojawić się spory problem z kąpielą psiaka. Podsumowując: to bardzo przyjazny pies i straszny pieszczoch, który potrzebuje spokojnego i kochającego domku.

Posted

Musze powiedzieć, że ta rozłąka z bratem(Dolarem) to im chyba służy, bo jak w sobote się na Borkach spotkali bo bardzo ładnie się przywitali:D Miałam nawet wrażenie, że Wolny by się chciał pobawić:cool3:no ale że był do drzewa przywiązany to wiecie:eviltong:

Posted

Też mi się wydaje, że teraz jak się bracia widzą to jakoś tak radośnie na siebie reagują :) Ale Pani Ania mówiła, że jak sprzątają boksy to mają szansę razem pobiegać :) Także kontakt stały jest + ten przez kraty, bo mieszkają koło siebie :)

Posted

[quote name='ania91sc']Też mi się wydaje, że teraz jak się bracia widzą to jakoś tak radośnie na siebie reagują :) Ale Pani Ania mówiła, że jak sprzątają boksy to mają szansę razem pobiegać :) Także kontakt stały jest + ten przez kraty, bo mieszkają koło siebie :)[/QUOTE]
Ooo tak sie właśnie ostatnio zastanawiałyśmy z Pauliną, czy są może wypuszczani razem podczas sprzątania boksów:D Ciakawe czy sie wtedy bawią razem:)

Posted

No i po spacerku :) Dziś wolny pierwszy raz ciągnął na smyczy :) Widać, że chłopak się zmienia. Jedyne co mu nie przeszło z starych nawyków to to, że jak usłyszy jakiś głos, dźwięk, czy zobaczy np. reklamówkę na środku drogi to przystaje co chwilę i dziwi się światu co to :D :D :D Poza tym to nie chciał dziś zjeść puszeczki, jedynie parówki mu podchodziły :) Był z Marcinem na wybiegu no i to tyle :) A telefon nadal nie dzwoni...

Posted

[quote name='ania91sc']No i po spacerku :) Dziś wolny pierwszy raz ciągnął na smyczy :) Widać, że chłopak się zmienia. Jedyne co mu nie przeszło z starych nawyków to to, że jak usłyszy jakiś głos, dźwięk, czy zobaczy np. reklamówkę na środku drogi to przystaje co chwilę i dziwi się światu co to :D :D :D Poza tym to nie chciał dziś zjeść puszeczki, jedynie parówki mu podchodziły :) Był z Marcinem na wybiegu no i to tyle :) A telefon nadal nie dzwoni...[/QUOTE]

wybredny nasz kolega :D

Posted

Dzisiaj Wolnemu coś odbiło i rzucał się na inne psy :mad: Jedynie toleruje i chyba nawet lubi Tysię :D :D :D Z Nią nie ma żadnego problemu, dzieli się smakołykiem i czasem nawet zaczepia do zabawy ale inne jak przechodziły to się rzucał... Poza tym trochę zmokliśmy na spacerze :D No i Wolny zaliczył wizytę w jeziorze ale raczej taką przymusową... bo on nawet łapki nie zamoczy w kałuży, każdą omija z daleka. Jak wróciliśmy do schroniska to tylko się wywalał brzuszkiem i czekał na głaskanie :) Jeśli chodzi o nowo napotkane rzeczy to zawsze musi stanąć i nasłuchiwać, obserwować, wszystko jest dla Niego dziwne :D :D :D

A tutaj kilka zdjęć :)