Lili8522 Posted December 3, 2013 Author Posted December 3, 2013 Bazarek dla Dropsia :) [URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/249193-Nowe-kosmetyki-i-pr%C3%B3bki-perfumy-kremy-toniki-i-wiele-innych-ZAPRASZAM!-Do-10-12?p=21616049#post21616049"]http://www.dogomania.pl/forum/threads/249193-Nowe-kosmetyki-i-pr%C3%B3bki-perfumy-kremy-toniki-i-wiele-innych-ZAPRASZAM!-Do-10-12?p=21616049#post21616049[/URL] Quote
natie Posted December 3, 2013 Posted December 3, 2013 wyślijcie mi jeszcze raz nr konta dla Dropsa, wyślę jakiś grosik na święta Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted December 3, 2013 Posted December 3, 2013 [quote name='natie']wyślijcie mi jeszcze raz nr konta dla Dropsa, wyślę jakiś grosik na święta[/QUOTE] Numer konta się zmienił, bo teraz ja przejmuję finanse Dropsa, więc już ślę wszystko co trzeba. Dziękujemy!!! :loveu: Quote
gluchypies Posted December 3, 2013 Posted December 3, 2013 [quote name='pinczerka_i_Gizmo']Numer konta się zmienił, bo teraz ja przejmuję finanse Dropsa, więc już ślę wszystko co trzeba. Dziękujemy!!! :loveu:[/QUOTE] No to ja właśnie przed chwilą przelałam na to stare konto deklarację za grudzień.. tzn. na konto, które było też dla Fado... Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted December 3, 2013 Posted December 3, 2013 [quote name='gluchypies']No to ja właśnie przed chwilą przelałam na to stare konto deklarację za grudzień.. tzn. na konto, które było też dla Fado...[/QUOTE] W tym wypadku nr konta jak najbardziej prawidłowy :) Quote
gluchypies Posted December 3, 2013 Posted December 3, 2013 [quote name='pinczerka_i_Gizmo']W tym wypadku nr konta jak najbardziej prawidłowy :)[/QUOTE] OK, to dobrze :) czyli nic tam nie zmieniam, deklaracje będą się wysyłać :) Quote
Murka Posted December 3, 2013 Posted December 3, 2013 Musieliśmy trzy dni temu przenieść Dropsika to "starego" boksu, bo nowa koleżanka stwierdziła, że się jej Dropsio nie podoba (ona musi być w środku, bo nie ma podszerstka). Wrócił więc Dropsik to swojej suni, staraliśmy się pousuwać wszystkie możliwe wiązania siatki, o które się wcześniej Dropsik kaleczył. Na razie sobie nic nowego nie wykombinował, a strupki po starych rankach mu już odpadają. Wydaje mi się, że odkryłam powód schudnięcia Dropsika. Zastawiało mnie to, że od jakiegoś czasu Dropsik po wypuszczeniu z boksu dość szybko do niego wracał i wsuwał jedzenie. Myślałam, że jego przyjaciółka sunia go może odgania kiedy są razem w boksie, ale nie zauważyłam, żeby takie coś się działo. Dopiero wczoraj przy karmieniu zwróciłam uwagę, że po nasypaniu karmy do misek (rozstawionych po dwóch stronach budy), sunia podchodzi i je, a Dropsio wbija się w siatkę i odwraca wzrok. Podsunęłam mu miskę, przykucnęłam by zasłonić sunię i Dropsio wcinał aż mu się uszy trzęsły. Musiała go sunia prześwięcić, może np. warknąć parę razy jak się kręcił przy jedzeniu i teraz się boi przy niej jeść... Nawet do miski nie śmie podejść. Najgorsze jest to, że ten strach jest większy od głodu :( Póki co pilnuję, aby Dropsio się najadał, ale wygląda na to, że trzeba będzie towarzystwo rozdzielić :( Widać to taka toksyczna miłość... szkoda, bo cieplej im na pewno razem w budce. Rozliczenie: [B]Stan konta na 31 październik wynosił -507 zł Wpłaty:[/B] +507 zł Fundacja "Zmieńmy Los" [B]Razem: 0 zł[/B] [B]Koszty w listopadzie:[/B] -450 zł hotelowanie -15 zł odrobaczenie (przy okazji akcji odrobaczania wszystkich piesów) [B]Razem: -465 zł[/B] [COLOR=#ff0000][B]Stan konta na 30 listopad wynosi -465 zł.[/B][/COLOR] Quote
Nutusia Posted December 3, 2013 Posted December 3, 2013 Oj Dropsiu, Dropsiu - tak sobie dawać w... chrupki dmuchać!!!! Quote
madziakato Posted December 3, 2013 Posted December 3, 2013 Rozczula mnie ten nasz Dropsio coraz bardziej....:roll: Quote
madziakato Posted December 3, 2013 Posted December 3, 2013 [quote name='madziakato']Wczoraj zrobiłam przelew z grudniową deklaracją dla Dropsia, powinno już być na koncie;)[/QUOTE] Ja nieststy przelałam jeszcze na stare konto, za późno zobaczyłam WP:oops: Poprawię się;) Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted December 4, 2013 Posted December 4, 2013 Nie ma problemu, Lili przelała mi już Twoją wpłatę :) Ależ ten Dropsik nieśmiały... pantoflarz! Żeby nie jeść... jak kobiety patrzy! Kochany nasz... nie wstydź się, Tobie też się należy! Jutro leci przelew dla Dropsia :) Otrzymaliśmy 768zł uzbieranych na koncie Fundacji Zmieńmy Los dla Dropsia - dzięki temu do końca roku chłopak będzie ustawiony hotelowo - dziękujemy! :) Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted December 4, 2013 Posted December 4, 2013 Doszła wpłata 10zł od gluchypies - dziękujemy!!! :) Quote
Tianku Posted December 5, 2013 Posted December 5, 2013 poproszę nowy numer konta dla Dropsika :-) Mikołaj potrzebuje ;) Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted December 5, 2013 Posted December 5, 2013 Hihi, dziękujemy! Już wysyłam :) Quote
madziakato Posted December 5, 2013 Posted December 5, 2013 Odwiedzam Dropsiatego, ciekawe, czy grzeczny był:-) Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted December 5, 2013 Posted December 5, 2013 Doszła wpłata 20zł od natie - dziękujemy! Quote
Murka Posted December 5, 2013 Posted December 5, 2013 Tak, tak, grzeczny[B] BYŁ[/B] ;) Do czasu. Właśnie dzisiaj Wam chciałam pokazać, że mu już strupy odpadły i się goi, a on wieczorkiem znów sobie podziałał i wszystko od nowa... ręce mi już opadają. Nie ma rady, trzeba go zabrać z tego boksu. Jutro przenoszę go do mniejszego boksu wewnętrznego, tylko muszę zabezpieczyć szczelinę między kratami a sufitem (znając Dropsika to się chętnie tamtędy przeciśnie...), zna to miejsce, bo już tam był chwilowo w czasie wymiany krat w boksach zewn. Będzie sam, więc zniknie problem z niedojadaniem (choć dzisiaj dostały trochę bardziej energetyczniejszą karmę i wsuwał jednocześnie z sunią, a ja byłam poza boksem więc już dokładnie nie wiem jak to jest...). Trochę będę mieć z tym kombinacji, bo ten boks wewn. nie jest pusty (muszę przenieść psiaka), ale nie ma innej rady. Myślę, że te próby wyjścia z boksu są jednak związane z lękiem, z jakimiś dźwiękami. Raczej nie chodzi o strzały, bo dzisiaj w południe jakaś gruba petarda albo coś innego gruchnęło parę domów dalej (już się zaczyna...) i Dropsik nic sobie z tego nie zrobił. Chyba za drugim razem jak się poranił to pamiętam, że był straszny wiatr i dzisiaj też wieje, że jejku. Dropsik był już prawie wygojony: [IMG]http://images61.fotosik.pl/450/351bdf526171c1d3.jpg[/IMG] [IMG]http://images63.fotosik.pl/450/37c7dab615589724.jpg[/IMG] Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted December 6, 2013 Posted December 6, 2013 Dropelku kochany, jak Ty wyglądasz :shake: Jak po jakimś armagedonie! Jak ja bym chciała zerknąć do jego głowy, zeby zobaczyć, a co tak naprawdę chodzi... Dlaczego on tak bardzo chce uciec... Czy faktycznie przez strach, czy po prostu nie chce być ograniczony czterema ścianami boksu? :-( Pamiętam jak się dziwiliśmy, ze on na początku taki aniołek był - to teraz pokazuje różki... Daj koniecznie Murko znać, jak w nowym boksie. Jak widać - póki nie znajdzie jakiejś najmniejszej dziurki umożliwiającej ucieczkę to wszystko jest ok... Quote
Nutusia Posted December 6, 2013 Posted December 6, 2013 A ja Wam powiem, że Dropsio dobrze kombinuje ;) W końcu na świecie jest teraz tak podle, że zdecydowanie lepiej jest siedzieć w boksie wewnętrznym :) Też bym była gotowa się okaleczyć, byleby mi tylko nie kazali patrzeć na to, co się dzieje za oknem :( Quote
Lili8522 Posted December 6, 2013 Author Posted December 6, 2013 Drops z Tobą to tragedia... :-( A jakby go nigdzie nie zamykać tzn. byłby ciągle na wolnej przestrzeni? Wiem że to dość ryzykowne ale jak on dalej się bedzie tak kaleczył :-( Quote
Murka Posted December 8, 2013 Posted December 8, 2013 Póki co jest ok. Dropsik nie jest jakoś specjalnie zachwycony nowym miejscem, jak jest wypuszczony to sterczy i popiskuje pod starym boksem... Może tam wróci, ale musimy usunąć siatkę zabezpieczającą górę (Dropsik kaleczy się prawdopodobnie o wiązania lub/i zdrapuje strupy kiedy wsadza mordkę w duże oczka) i zamienić na przyspawany panel (taka była pierwotna wersja, ale nie podejrzewaliśmy, że znajdzie się taki jeden uparciuch), ale to może na wiosnę dopiero. Póki co pychol się goi, jedzenie z miska znika, więc idzie ku dobremu :) Quote
LILUtosi Posted December 8, 2013 Posted December 8, 2013 Co za kombinator z tego Dropsa. Niestety czasem się zdarzają takie egzemplarze. Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted December 9, 2013 Posted December 9, 2013 Doszło 20zł od Tianku - dziękujemy! :) Quote
inka33 Posted December 11, 2013 Posted December 11, 2013 Pinczerko, jak już od dawna wiszę Dropsiowi przelew... :oops: Byłam pewna w którymś momencie, że przelałam, ale to było co innego. Przepraszam, ale pogubiłam się w rozliczeniach w ostatnich tygodniach... :( Poproszę o aktualny numer konta, a ja podeślę link do bazarku do potwierdzenia, jak wpłynie. Quote
Recommended Posts