Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='pinczerka_i_Gizmo']A w weekend sesja jak dobrze zrozumiałam? :)[/QUOTE]
Taaaaaaaaaaaaaaaak...! :multi:

miała być. :niewiem: Nie mam 100% potwierdzenia od Murki jeszcze.

Posted

Sesja jutro, mam nadzieję, że będzie taka piękna pogoda jak dzisiaj :)
Nie będzie wiele czasu, ale będziemy się dwoić i troić, żeby obfocić maksymalną ilość psiaków w jak najlepszych ujęciach.

A z Dropsiaka to niezły bodyguard, pilnuje tej swojej suni jak fachowiec :) Może doda mu ta sunia otuchy na sesji, bo się trochę obawiam, że się nasz bohater trochę przestraszy tego całego zamieszania...

Posted

podajcie nr konta - będzie 192,50 dla Dropsa z mojego bazarku ogłoszeniowego:) jak pieniążki dojdą to proszę o potwierdzenie
[url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/247211-og%C5%82oszenia-szybko-solidnie-edycja-9-dla-Teriego-i-Dropsa-do-4-10-20-00/page1[/url]

Posted

[quote name='natie']podajcie nr konta - będzie 192,50 dla Dropsa z mojego bazarku ogłoszeniowego:) jak pieniążki dojdą to proszę o potwierdzenie
[URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/247211-ogłoszenia-szybko-solidnie-edycja-9-dla-Teriego-i-Dropsa-do-4-10-20-00/page1[/URL][/QUOTE]

Lili jak tylko tu zaglądnie to na pewno podeśle nr konta :)

Posted

[quote name='natie']podajcie nr konta - będzie 192,50 dla Dropsa z mojego bazarku ogłoszeniowego:) jak pieniążki dojdą to proszę o potwierdzenie
[URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/247211-ogłoszenia-szybko-solidnie-edycja-9-dla-Teriego-i-Dropsa-do-4-10-20-00/page1[/URL][/QUOTE]

Dziękujemy :) Piękna suma, już śle numer konta :)

Posted

Czy sesja się udała to się okaże na fotkach, ale Dropsik zachowywał się całkiem fajnie jak po wprowadzeniu na obcy dla niego teren i spotkanie z obcą osobą, która w dodatku wciąż do niego celuje i robi cyk, cyk ;) Był troszkę nieśmiały zwłaszcza na początku, ale potem odpięliśmy smycz i biegał sobie truchcikiem dookoła z wysoko uniesionym sztandarem.

Poza tym napędził nam trochę strachu, bo przed południem spacerował sobie i wszystko było ok, a parę godzin później TZ przyprowadził go do sesji, a on... ma całą sierść na karku umazaną krwią! Wystraszyliśmy się strasznie, ale okazało się, że powód był na szczęście niewielki: draśnięte uszko, które już dzisiaj prawie całkowicie się zagoiło. Wygląda na to, że jego koleżanka skończyła już całkowicie cieczkę i mu o tym dosadnie powiedziała... Dropsik musiał zrozumieć, bo para zachowuje się jak gdyby nic się nie stało i nawet śpi sobie razem w jednej budce :) Trochę się nawet boję jak to będzie jak będziemy musieli zabrać sunię na sterylkę i będzie się musiała kurować w innym miejscu.

Oczywiście krew zmyłam z sierści przed zdjęciami i nie powinno być widać, że Dropsik miał małą przygodę.

Posted

I ja przebieram nóżkami w oczekiwaniu na efekty sesji... :)

Uchole jak i pazury - ukrwione potwornie, także już wyobrażam sobie, co za rzeź musiała się tam przedstawiać Waszym oczom - dobrze, że wszystko pod kontrolą :) Oby dropsiowa przyjaciółka szybko zregenerowała siły po sterylce, coby Dropiaty długo tęsknić nie musiał... ;)

Posted

Dropsik miał dzisiaj wycieczkę do lecznicy.
Zaczęło się od tego, że dwa dni temu uczestniczył w jakiejś mini sprzeczce: nie domknęłam jednego boksu, dwa psy i Dropsik tam wlazły i chyba pokłóciły się o miejsce w budce, bo usłyszałam krótkie ustalenie zasad i kiedy krzyknęłam cała trójka wyszła z boksu ze spuszczonymi głowami "my tu nic nie robimy". Dropsik wówczas zaczął kuleć na przednią łapkę, ale obejrzałam ją dokładnie i żadnego draśnięcia nawet nie zauważyłam. Pomyślałam, że się pewnie tylko uderzył i go boli. Dzisiaj natomiast ta łapka wyraźnie mu spuchła choć kulał na nią minimalnie. Stwierdziłam, że nie ma na co czekać i trzeba jechać do weta.
Wet na miejscu stwierdził, że musiała ta łapka zostać draśnięta ząbkiem i zrobił się stan zapalny. Dropsik dostał antybiotyk na 5 dni i jutro opuchlizna powinna zejść.

Przy okazji obejrzeliśmy oczka (w których od początku były śpioszki, a ostatnio zwłaszcza w jednym pojawiała się ropka), oraz uszy (nie pamiętam czy o tym pisałam, ale od początku jak do nas Dropsik przyjechał to potrzepywał głową; oglądałam sama te uszka, ale nic tam nie było widać). Wet także po obejrzeniu z zewnątrz nic nie stwierdził, dopiero po zajrzeniu do środku przyrządem udało się znaleźć w jednym uszku zaczerwienienie i wydzielinę, w której po długich poszukiwaniach pod mikroskopem udało się znaleźć powód zamieszania: świerzba...
A oczka mają mały stan zapalny i mam zakrapiać gentamycyną. Dropsik ma entropium.

Poza tym Dropsik był naprawdę bardzo grzeczny zarówno podczas jazdy jak i w lecznicy. Pacjent z niego na medal :)

Posted

Super, że łobuziak był grzeczny. :)

[quote name='Murka']Dropsik ma entropium.[/QUOTE]
Czy w związku z tym wymaga zabiegu operacyjnego...? :nerwy:

[URL]http://www.klubrr.nazwa.pl/index.php?id=46,106,0,0,1,0[/URL]

Posted

Entropium u Dropsa jest naprawdę niewielkie i chyba nie ma sensu tego operować. Wet nic nie mówił na ten temat, zapytam go przy okazji.

Jeśli chodzi o koszty wczorajsze, to przejazd do lecznicy i leczenie łapki bierzemy na siebie, bo jest to jakby nie patrzeć nasze niedopilnowanie. Mam tylko nadzieję, że żadnych komplikacji nie będzie i wszystko wróci szybko do normy.
Gentymycynę do oczek miałam na stanie w hoteliku, więc tu kosztów też nie ma na razie.
Jedyny koszt dla Was to Advocate na świerzba (42 zł), który mam podać za tydzień (wczoraj Dropsio dostał zastrzyk z permetryną, ale wet mi aż tak nie rozpisał kosztów, więc nie wiem ile to kosztowało ;) ). Poniżej rachunek, tam jest Avocate i inne preparaty dla innych psiaków, a reszta na rachunku to leczenie łapki:
[URL]http://images64.fotosik.pl/296/05e4a6b54f92df77.jpg[/URL]