Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Nutusia']Rozumiem, że Zabrze też będzie plakatowane, tak? Czy jakiś konkretny rejon? Pytam, bo mam tam "swojego" Krecika i mogłabym poprosić jego panią o rozwieszenie plakatów w jej okolicy, myślę, że się zgodzi... W Katowicach też mam "swoją" sunię, ale to chyba za daleko?[/QUOTE]

Na ile damy radę... Maciejowice i okolice M1 na pewno. Na resztę tez można by zwrócić uwagę. W takiej sytuacji im więcej miejsc będzie oplakatowanych tym lepiej. Także jeśli miałabyś możliwość to będziemy wdzięczne. W Katowicach można tez powiesić ze 2,3 plakaty, może ktoś będzie przejazdem, zauważy... Ewunian już daje info w okolicy Ligoty i swojej uczelni.
W razie czego jeśli chodzi o plakaty to będziemy dziś w okolicach 19:30-20:00 w tamtych rejonach, możemy przekazać.

[quote name='zula131']Wczoraj przesłałam plakaty mojemu synowi, który pracuje i w Zabrzu, i w Bytomiu - z prośbą, żeby wydrukował i powiesił w swoich szkołach i rozdał swoim uczniom do porozwieszania po okolicy. Na razie się jeszcze nie odezwał, nie wiem, czy odebrał już maila....
Ja dzisiaj postaram się chociaż trochę (będę miała niezbyt wiele czasu) rozwiesić w T. Górach.[/QUOTE]

Zula, serdecznie Ci dziękuję!!!

Doszły dziś wpłaty na Dropsika...
-100 zł od Baloniarek
-20 zł od MDK8

Dziękujemy.

Posted

[quote name='Gosiara'][COLOR=#ff0000][B]Czy ktoś z Was orientuje się jakie służby porządkowe zajmują się w Gliwicach/Zabrzu zabieraniem martwych zwierząt z dróg? SM? Do kogo się zgłosić z prośbą o poinformowanie nas w razie... :-( ?
W Zabrzu tym zajmuje sie schronisko w Biskupiach ważne zeby tam wysłac maila z plakatem!
[/B][/COLOR][/QUOTE]

Jeżeli możesz do zadzwoń do Urzędu Miejskiego Gliwice do Biura Obsługo i tam powinni Ci powiedzieć. Ja zaraz wychodzę plakatować i nie chcę tracić czasu na dzwonienie.

Posted

Jakby co, mam cały piątek wolny... mogę od rana pomóc w poszukiwaniach. Wyszukałam leśnictwa i nadleśnictwa tu macie adresy...
[url]http://www.firmy.net/nadlesnictwo,gliwice.html[/url]
Dziś mam 2 godzin wolnego miedzy zajęciami, dam plakat na plac Miarki, WNS, rektorat... Studenckie Radio Egida powiadomione, powiedzieli że puszczą info...

Posted (edited)

[quote name='Nutusia']Inko, wyślij mi proszę plakaty na maila - prześlę do Gosi do Zabrza. I czekam na info czy Katowice też plakatujemy...[/QUOTE]

Myślę że plakatujemy wszystko co się da....nie wiadomo gdzie jest.........gdyby był chodź jeden telefon gdzie się mamy kierować :-(

edit.
A mi jest bardzo [B]przykro[/B], że jest kilka Ciotek z Gliwic które mogły by pomóc w plakatowaniu a tylko 'trzymają kciuki'...
pomaga tylko w rozwieszniu danyww [B]SAMA[/B] (bardzo dziękujemy!)....
Dostałam też info na PW od jednej Ciotki z GLIWIC, że na pewno nie mógł pobiec w jej okolicę plakatu nie powiesi ale
znajomym powie... Coś strasznego... :placz:

Tylko usiąść i płakać..... Myślę, że Ciotki z Zabrza mogły by już plakatować...... ale aż boję się prosić o pomoc....

Edited by Lili8522
Posted

On musiał się gdzieś zaszyć, choćby po to, żeby odpocząć po tych wszystkich "emocjach". W końcu będzie musiał się ruszyć...
My kiedyś w Wwie szukaliśmy uciekiniera. Najpierw cały czas mieliśmy go w zasięgu wzroku, a gdy przybyły posiłki - przepadł jak kamfora. Już mieliśmy się poddać i rozejść, gdy moja Kreska wpadła w krzaki, w których nijaki Amiś był łaskaw usnąć, by nabrać sił do dalszej ucieczki.
A właśnie - może warto z jakimś psiakiem na te poszukiwania wyruszyć?...

Posted

[quote name='Lili8522']Myślę że plakatujemy wszystko co się da....nie wiadomo gdzie jest.........gdyby był chodź jeden telefon gdzie się mamy kierować :-(

edit.
A mi jest bardzo [B]przykro[/B], że jest kilka Ciotek z Gliwic które mogły by pomóc w plakatowaniu a tylko 'trzymają kciuki'...
pomaga tylko w rozwieszniu danyww [B]SAMA[/B] (bardzo dziękujemy!)....
Dostałam też info na PW od jednej Ciotki z GLIWIC, że na pewno nie mógł pobiec w jej okolicę plakatu nie powiesi ale
znajomym powie... Coś strasznego... :placz:

Tylko usiąść i płakać..... Myślę, że Ciotki z Zabrza mogły by już plakatować...... ale aż boję się prosić o pomoc....[/QUOTE]

Jestem na L4 dlatego pomagam tylko tak jak póki co mogę... Informacja o Dropsie jest już na stronie FB fundacji i pojawi się też na stronie fundacji

Posted

[quote name='Nutusia']On musiał się gdzieś zaszyć, choćby po to, żeby odpocząć po tych wszystkich "emocjach". W końcu będzie musiał się ruszyć...
My kiedyś w Wwie szukaliśmy uciekiniera. Najpierw cały czas mieliśmy go w zasięgu wzroku, a gdy przybyły posiłki - przepadł jak kamfora. Już mieliśmy się poddać i rozejść, gdy moja Kreska wpadła w krzaki, w których nijaki Amiś był łaskaw usnąć, by nabrać sił do dalszej ucieczki.
A właśnie - może warto z jakimś psiakiem na te poszukiwania wyruszyć?...[/QUOTE]

Problem w tym, że w tamtej okolicy pełno lasów... Ma naprawdę duże pole do popisu jeśli chodzi o odpoczynek...
Z psiakiem oczywiście, pojedziemy nawet z całym stadem... Ale w chwili obecnej nie wiemy GDZIE szukać, Żerniki są postawione na nogi i gdyby tam się pojawił to na pewno ktoś by dał znać... Także boje się, że poszedł dalej... :-(

[quote name='kakadu']ja mam ciotkę i siostrę w b-b; jak trzeba to wyślę siostrze plakat - pracuje na ath - może będzie mogła tam powiesić jeśli uznacie, że to ma sens...[/QUOTE]

kakadu, w BB nie ma sensu, to prawie 100km od miejsca ucieczki. Drops zaginął w Gliwicach.

[quote name='Agnieszka103']Wyróżniłam Dropsowi ogłoszenie na tablica.pl Przez tydzień będzie na pierwszej stronie (chociaż liczę na to, że za tydzień już będzie grzał dupke w domu...)[/QUOTE]

Agnieszko, bardzo dziękujemy!!!!

Nadleśnictwo jest już powiadomione od wczoraj rana.

Dziwię sie tylko, że w Gliwicach tak prężnie działa wolontariat, a poza danyww i ciotkami, które pomagają tu na wątku naprawdę NIKT nie zgłosił się do pomocy... :(

Cioteczki z Zabrza - do Was Drops miał najbliżej, także to drugie miasto, które musimy oplakatować z 4 stron świata.

Posted

[quote name='Nutusia']Dobra, czyli Zabrze na 100% - zaraz piszę do mojej Gosi. Ma któraś plakaty na mailu, bo Inki póki co nie ma na dogo? Jeśli tak, proszę o przesłanie na [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL].
I jeszcze proszę o potwierdzenie czy plakaty w Katowicach mają sens.[/QUOTE]

Zaraz Ci podeślę, puki nie wiemy gdzie się przemieszcza wszystkie miasta mają sens....
Dziękuję :)

Posted

Tak patrze na mapę i w Zabrzu w pierwszej kolejności trzeba plakatować ul. Webera, Grunwaldzką, plac Kopernika, ul Sikorskiego.
Ciotki z Zabrza dobrze myślę? To już Zabrze?

A co to jest "Lasek Makoszowski"?

Posted

[quote name='ania shirley']Tereny lesne po drugiej stronie Zabrza, niz Żerniki. Obecnie okolica terenu budowy Drogowej Trasy Średnicowej.[/QUOTE]

Ale żeby dostać się do Zabrza musiał by się przedostać przez A1 nie? Myślicie że to możliwe...?

Cholera dlaczego nie było żadnego telefonu... Nikt nie widział dużego psa? :-(
Nawet nie wiemy gdzie się kierować... :-(

Posted

[quote name='Lili8522']Ale żeby dostać się do Zabrza musiał by się przedostać przez A1 nie? Myślicie że to możliwe...?

Cholera dlaczego nie było żadnego telefonu... Nikt nie widział dużego psa? :-(
[/QUOTE]

Plakatów mało.
Mozliwe, sa przejscia pod i nadziemne, tzn. przejazdy. A A1 to na razie troche droga do nikad , wiec ruch nie jest ogromny.

A Sikorskiego , to druga strona Zabrza - musiałby albo kolo zrobić , albo przez centrum lecieć. Ja bym stawiala na Rokitnicę- tam sa pola, lasy - jak on sie boi to tam raczej poleci. Oczywiscie Sikorskiego tez mozna. Piszcie , co juz oplakatowane, zeby sie nie dublować.

Posted

[quote name='ania shirley']To ok.40 km i kilka miast po drodze.[/QUOTE]

To TYLKO 40 kilometrów. A zagęszczenie miast i założenie że będzie kierować się wzdłuż DTŚ wskazuje na to że do końca tygodnia może pojawić się w Katowicach. Gorzej jak kieruje się w stronę Pyskowic (na pólnocny zachód - przez las - od miejsca zaginięcia). Tam jest sporo terenów leśnych i chyba żadnych ciotek na Dogo stamtąd nie ma...

Posted

Właśnie dostałam tel. Drops jest nadal w Gliwicach, w okolicach Szałszy, stadniny koni, restauracji Zodiak, tak sobie biega cwaniak.... Ktoś go widział i poszedł go teraz szukać.....