yunona Posted January 27, 2013 Posted January 27, 2013 (edited) Fajna jamnisia ona nawet wzrokowo to futerko ma mięciutkie jak i charakter :). Moja Ferka też ma taką paskudę na pleckach, a pod dwoma sutkami ma znowu guzki ale wielkości łebka od zapałek http://img836.imageshack.us/img836/5049/dsc00522640.jpg Na nowo ruszam z pestkami z moreli i surowymi warzywami. Oboje z Harutkiem chętnie wcinają marchew, orzechy nerkowca, suszone morele i brokuły gotowane 5 minut. Daję im też owoc zwany kaki (inaczej persymony) - wyciąg z persymony silnie hamuje rozwój komórek białaczki i wywołuje ich apoptozę (zaprogramonowaną śmierć komórkową), napój z gotowanych liści służy do obniżania ciśnienia, zmniejszenia krzepliwości krwi oraz leczenia nowotworów. Wybieraj owoce okrągłe, mięsiste, o gładkiej, połyskującej skórce i głęboko czerwonym zabarwieniu. Nie powinno się kupować persymony bez zielonych liści na wierzchołku. Piszę przy okazji , bo można naturalnie pomóc organizmowi, ale wycięcie guza w pierwszej kolejności - jest za duży. Ja Ferce stosowałam przez pół roku w 2011 i był jakiś czas spokój. Wróciło i póki małe będę działać.! Jak ktoś jest zainteresowany można w skrócie poczytać tu: http://www.aptekafamilijna.pl/library/page/848,owoc-kaki-jablko-orientu Edited January 27, 2013 by yunona Quote
keakea Posted January 27, 2013 Posted January 27, 2013 Jestem za tym, żeby Zuzce usunąć jak najszybciej obie paskudy operacyjnie. Quote
yunona Posted January 27, 2013 Posted January 27, 2013 [quote name='keakea']Jestem za tym, żeby Zuzce usunąć jak najszybciej obie paskudy operacyjnie.[/QUOTE] No ja też jestem za wycięciem wszelakiego świństwa, przecie napisałam, ale mnie weterynarz powiedział a propos tworu na skórze (brodawki) u Ferki, że póki nie rośnie nie wycinamy. Quote
Dabrowka Posted January 27, 2013 Posted January 27, 2013 Jeżeli ten guz ma związek z przepukliną pępkową może być tak, że w ogóle guzem nie jest, w sensie nowotworowym. I oby tak było :) Quote
Gusiaczek Posted January 27, 2013 Posted January 27, 2013 ZuzankoSkakanko dobrej nocki życzymy:) Quote
Kasia77 Posted January 27, 2013 Posted January 27, 2013 Mój ubrankowy bazarek dziś się zakończył. Jako , ze Rikuś na którego zbierane były bazarkiem pieniądze, ma bezpłatny domek, uzbieraną kwote rozdziele między inne biedy. Potem policzę, pomyslę i przekaże co nieco Zuzi. Śliczne imie Zuziołku, niech przyniesie Ci szczescie;) Quote
anica Posted January 27, 2013 Posted January 27, 2013 Witaj Zuziu:loveu: bardzo, bardzo się cieszę że jesteś z nami:loveu: i tak bardzo, bardzo dziękuję Isadorze, że się ani chwili nie zastanawiała jak się trafił bezpłatny transport i maleńka ,może już być z nami:loveu:wiem ,że jest teraz sporo potrzeb jamniczych ale też wiem już, że jamnicze ciotki DAJĄ RADĘ!!!! jestem pewna, że Isadora ani przez chwilę nie pożałuje, że zaufała i zbierzemy pieniążki:lol: w tej chwili potwierdzam stałą deklarację 20zł, dopóki Zuzia nie znajdzie domku, zapłacę w tym tygodniu (nie w poniedziałek bo spróbuję wysłać tą pierwszą wpłatę większą) oraz powtarzam ,mogłabym wysłać jakieś jeszcze fanty (ciuszki ,miski dla psa, smycz automat, takie serduszko odblaskowe) na pewno razem coś wymyślimy i uzbieramy kasę! będzie dobrze!....... przyznam się jeszcze,że byłam już wcześniej u Zuzi!.... i chciałam ją zabrać do domu:roll:... ale była.... Wojna domowa:roll:... i przegrałam:-(.... słuszne argumenty, zawsze do mnie trafiają.... nieraz niestety:-(....Zuzia chwyciła mnie za serce od pierwszej chwili....będziemy starać się, żeby zabrać sunię na te.... WYSPY SZCZĘŚLIWE:loveu:..... allle mi się podoba tytuł Zuzi:lol:... Quote
Isadora7 Posted January 27, 2013 Author Posted January 27, 2013 [quote name='keakea']Jestem za tym, żeby Zuzce usunąć jak najszybciej obie paskudy operacyjnie. [quote name='yunona']No ja też jestem za wycięciem wszelakiego świństwa, przecie napisałam, ale mnie weterynarz powiedział a propos tworu na skórze (brodawki) u Ferki, że póki nie rośnie nie wycinamy. [quote name='Dabrowka']Jeżeli ten guz ma związek z przepukliną pępkową może być tak, że w ogóle guzem nie jest, w sensie nowotworowym. I oby tak było :) Zuzka będzie zbadana jak najszybciej jak kasa pozwoli i będziemy wiedzieli co dalej. [quote name='Gusiaczek']ZuzankoSkakanko dobrej nocki życzymy:) Dobranoc [quote name='Kasia77']Mój ubrankowy bazarek dziś się zakończył. Jako , ze Rikuś na którego zbierane były bazarkiem pieniądze, ma bezpłatny domek, uzbieraną kwote rozdziele między inne biedy. Potem policzę, pomyslę i przekaże co nieco Zuzi. Śliczne imie Zuziołku, niech przyniesie Ci szczescie;) Bardzo serdecznie dziękuje każda pomoc, każda kwota jest bardzo ważna. [quote name='anica']Witaj Zuziu:loveu: bardzo, bardzo się cieszę że jesteś z nami:loveu: i tak bardzo, bardzo dziękuję Isadorze, że się ani chwili nie zastanawiała jak się trafił bezpłatny transport i maleńka ,może już być z nami:loveu:wiem ,że jest teraz sporo potrzeb jamniczych ale też wiem już, że jamnicze ciotki DAJĄ RADĘ!!!! jestem pewna, że Isadora ani przez chwilę nie pożałuje, że zaufała i zbierzemy pieniążki:lol: w tej chwili potwierdzam stałą deklarację 20zł, dopóki Zuzia nie znajdzie domku, zapłacę w tym tygodniu (nie w poniedziałek bo spróbuję wysłać tą pierwszą wpłatę większą) oraz powtarzam ,mogłabym wysłać jakieś jeszcze fanty (ciuszki ,miski dla psa, smycz automat, takie serduszko odblaskowe) na pewno razem coś wymyślimy i uzbieramy kasę! będzie dobrze!....... przyznam się jeszcze,że byłam już wcześniej u Zuzi!.... i chciałam ją zabrać do domu:roll:... ale była.... Wojna domowa:roll:... i przegrałam:-(.... słuszne argumenty, zawsze do mnie trafiają.... nieraz niestety:-(....Zuzia chwyciła mnie za serce od pierwszej chwili....będziemy starać się, żeby zabrać sunię na te.... WYSPY SZCZĘŚLIWE:loveu:..... allle mi się podoba tytuł Zuzi:lol:... Dziękuje serdecznie anico, bardzo serdecznie. Quote
Hope2 Posted January 28, 2013 Posted January 28, 2013 Zaglądam Zuzanko-Sasanko przed snem-już w piżamce,po spacerku ostatnim...nie martw się-razem damy radę,jeszcze będziesz zdrowa,nic nie bedzie boleć...będziesz pięknie brykać po śniegu zimą i zielonej trawie wiosna...latem w słonku się wygrzewać,jesienią w kolorowych liściach brodzic:lol: Dobranoc maleńka,snów kolorowych-o domku,który jeszcze nie wie-ale już szykuje miejsce w serduchu dla Ciebie Aniele Frodo Jamnik Quote
pajda67 Posted January 28, 2013 Posted January 28, 2013 My też dorzucimy niewielki grosik dla Zuzanki ale po pierwszym. Pozdrawiamy;) Quote
anica Posted January 28, 2013 Posted January 28, 2013 Dzień dobry, Zuzanko-Sasanko:) Hope2 Zaglądam Zuzanko-Sasanko przed snem-już w piżamce,po spacerku ostatnim...nie martw się-razem damy radę,jeszcze będziesz zdrowa,nic nie bedzie boleć...będziesz pięknie brykać po śniegu zimą i zielonej trawie wiosna...latem w słonku się wygrzewać,jesienią w kolorowych liściach brodzic:lol: Dobranoc maleńka,snów kolorowych-o domku,który jeszcze nie wie-ale już szykuje miejsce w serduchu dla Ciebie Aniele Frodo Jamnik ... Hoooopciu....widzę,że Zuza nie tylko mnie za serducho złapała;) rzadko kiedy jestem tak pewna jak w tej chwili że.... ZUZANKA- SASANKA DA WIELE SZCZĘŚLIWYCH CHWIL RODZINIE W KTÓREJ BĘDZIE!!! Zamieszczone przez Kasia77 Mój ubrankowy bazarek dziś się zakończył. Jako , ze Rikuś na którego zbierane były bazarkiem pieniądze, ma bezpłatny domek, uzbieraną kwote rozdziele między inne biedy. Potem policzę, pomyslę i przekaże co nieco Zuzi. Śliczne imie Zuziołku, niech przyniesie Ci szczescie;-) Kasiu ,kochana pięknie Dziękuję:) przyznam się szczerze, że nie pisałam do Isadory ,że obiecałaś dołożyć jakiś grosik:ekmm:... nie chciałam robić złudnych nadziei( był moment, że stan zdrowia Rikusia, był pod znakiem zapytania) myślę sobie, coś się zmieni i później już nie wiadomo nic? .... będzie kasa? czy nie?.... Quote
Funky Posted January 28, 2013 Posted January 28, 2013 Jestem! Wylądowałam tutaj z Facebooka - swoją drogą to świetnie opracowane wydarzenie, klarowne i wciągające - no i oczywiście już kocham Zuzię <3<3<3 Zacznę od lutego, 15 PLNów miesięcznie, a jak się uda to zwiększymy deklarację :))) Gdzie wpłacać? Na to konto z Fejsa? Oj Isadora, jak dobrze dla jamniorów, że Ty się znalazłaś na tym świecie :**** Quote
Isadora7 Posted January 28, 2013 Author Posted January 28, 2013 [quote name='Funky']Jestem! Wylądowałam tutaj z Facebooka - swoją drogą to świetnie opracowane wydarzenie, klarowne i wciągające - no i oczywiście już kocham Zuzię <3<3<3 Zacznę od lutego, 15 PLNów miesięcznie, a jak się uda to zwiększymy deklarację :))) Gdzie wpłacać? Na to konto z Fejsa? Oj Isadora, jak dobrze dla jamniorów, że Ty się znalazłaś na tym świecie :**** Się chyba zarumienię. Dziękuje serdecznie, konto do wpłąt tak takie jak na fejsie i tutaj na 1 stronie. :) Quote
rudynpm Posted January 28, 2013 Posted January 28, 2013 Zuzia jest fantastycznym, sympatycznym psem. Śpi z nami w łóżku. Jakoś tak naturalnie wyszło;) Zuzia broni domu. Z tymi guzami postaram się podjechać w środę. Niech ja lekarz obejrzy i zdecyduje, co powinno być zrobione. Może tak być? Quote
Kasia77 Posted January 28, 2013 Posted January 28, 2013 Lada dzień powinna spłynąć reszta pieniędzy za kubraczki, myślę ,że w środę, będę mogła przelać Zuzi to, co przeznaczyłam dla niej. Grosik z bazarku wsparł kolegę jamniczka Rikusia, który tak jak Rikuś bardzo potrzebuje pomocy- zaglądajcie do niego proszę..., resztę - 270 zł z bazarku + 30 zł dla równego rachunku dokładam od siebie i łącznie przekazuje Zozolkowi 300 zł na leczenie. rudynpm- jak to dobrze "widzieć" Zuzie w łóżku....straszna ulga :) Quote
Ryjonek Posted January 28, 2013 Posted January 28, 2013 Jestem i ja:) Potwierdzam swoje 10 zł I zaraz się biorę za bazar, zaproszę wszystkich jak skończę. Quote
RUTA93 Posted January 28, 2013 Posted January 28, 2013 Jestem, jestem. Oczywiście potwierdzam moje 20 zł - jutro przeleję. Zuzia pod kołderką - bezcenne! Quote
ida47 Posted January 28, 2013 Posted January 28, 2013 i ja przeleje dla jamnisi 20 zl potwierdzam Quote
RUTA93 Posted January 28, 2013 Posted January 28, 2013 Przelałam za pierwszy miesiąc. Dobranoc Zuzieńko. Fajny masz ten hotelik :lol: Quote
Isadora7 Posted January 28, 2013 Author Posted January 28, 2013 Dopiero dotarłam. Ogarne bazar to wstawie zdjęcia Quote
elke Posted January 29, 2013 Posted January 29, 2013 Jestem u Zuzinki, i 2go wpłacę swoja deklarację ( 20 zł. ) Jaka Ona cudowna i ile ma tu fajnych cioteczek.... Jakbyście chcieli pestki moreli mogę wysłać :) A guz oby okazał się tylko takim niegroźnym :) Isadora7: potwierdzam, jamniki mają ogromne szczęście, a ze względu na to co sie wokół dzieje podziwiam i chylę czoła :) nie znam drugiej takiej osoby,,,,, pies ponad wszystko :) oby wszyscy tak myśleli ...... Quote
Isadora7 Posted January 29, 2013 Author Posted January 29, 2013 Rumienie się przez Was ⬇ ♥♡♥ JAMNICZE BAZAROWANIE NR DWA do 10 LUTEGO godzina 23.50 ♥♡♥ ⬇ [FONT=century gothic] Nie chcemy Was prosić o pomoc nie dając nic w zamian, prosimy o pomoc zapraszając na zakupy i kupując – może znajdziecie coś dla siebie. Zapraszam na pierwszy z serii bazarków na potrzeby jamników: Zuzi, Kacperka, Frodo, Trotyla. [/FONT] http://www.dogomania.pl/forum/threads/239209 ⬇ ♥♡♥ JAMNICZE BAZAROWANIE NR DWA do 10 LUTEGO godzina 23.50 ♥♡♥ ⬇ Między innymi piekne poduchy z jamnikami Quote
anica Posted January 29, 2013 Posted January 29, 2013 [SIZE=4]Mizianka dla słodkiej Zuz[SIZE=4]i:loveu: Elke , napisz proszę gdzie mogę kupić(i najlepiej jakiej firmy bo pewnie są różne) pestki z moreli:) muszę znaleźć chwilkę i dokładnie zapoznać się z tym co pisze Yunona, niestety Jasi zostały 3 guzki a jeden, jest trochę większy!... spróbuję z pestkami moreli.... Quote
Recommended Posts