Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Fajna jamnisia ona nawet wzrokowo to futerko ma mięciutkie jak i charakter :).
Moja Ferka też ma taką paskudę na pleckach, a pod dwoma sutkami ma znowu guzki ale wielkości łebka od zapałek http://img836.imageshack.us/img836/5049/dsc00522640.jpg
Na nowo ruszam z pestkami z moreli i surowymi warzywami. Oboje z Harutkiem chętnie wcinają marchew, orzechy nerkowca, suszone morele i brokuły gotowane 5 minut. Daję im też owoc zwany kaki (inaczej persymony) - wyciąg z persymony silnie hamuje rozwój komórek białaczki i wywołuje ich apoptozę (zaprogramonowaną śmierć komórkową), napój z gotowanych liści służy do obniżania ciśnienia, zmniejszenia krzepliwości krwi oraz leczenia nowotworów.
Wybieraj owoce okrągłe, mięsiste, o gładkiej, połyskującej skórce i głęboko czerwonym zabarwieniu. Nie powinno się kupować persymony bez zielonych liści na wierzchołku.
Piszę przy okazji , bo można naturalnie pomóc organizmowi, ale wycięcie guza w pierwszej kolejności - jest za duży. Ja Ferce stosowałam przez pół roku w 2011 i był jakiś czas spokój. Wróciło i póki małe będę działać.!

Jak ktoś jest zainteresowany można w skrócie poczytać tu: http://www.aptekafamilijna.pl/library/page/848,owoc-kaki-jablko-orientu

Edited by yunona
  • Replies 139
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='keakea']Jestem za tym, żeby Zuzce usunąć jak najszybciej obie paskudy operacyjnie.[/QUOTE]

No ja też jestem za wycięciem wszelakiego świństwa, przecie napisałam, ale mnie weterynarz powiedział a propos tworu na skórze (brodawki) u Ferki, że póki nie rośnie nie wycinamy.

Posted

Mój ubrankowy bazarek dziś się zakończył. Jako , ze Rikuś na którego zbierane były bazarkiem pieniądze, ma bezpłatny domek,
uzbieraną kwote rozdziele między inne biedy. Potem policzę, pomyslę i przekaże co nieco Zuzi.
Śliczne imie Zuziołku, niech przyniesie Ci szczescie;)

Posted

Witaj Zuziu:loveu:
bardzo, bardzo się cieszę że jesteś z nami:loveu: i tak bardzo, bardzo dziękuję Isadorze, że się ani chwili nie zastanawiała jak się trafił bezpłatny transport i maleńka ,może już być z nami:loveu:wiem ,że jest teraz sporo potrzeb jamniczych ale też wiem już, że jamnicze ciotki DAJĄ RADĘ!!!! jestem pewna, że Isadora ani przez chwilę nie pożałuje, że zaufała i zbierzemy pieniążki:lol: w tej chwili potwierdzam stałą deklarację 20zł, dopóki Zuzia nie znajdzie domku, zapłacę w tym tygodniu (nie w poniedziałek bo spróbuję wysłać tą pierwszą wpłatę większą) oraz powtarzam ,mogłabym wysłać jakieś jeszcze fanty (ciuszki ,miski dla psa, smycz automat, takie serduszko odblaskowe) na pewno razem coś wymyślimy i uzbieramy kasę! będzie dobrze!.......
przyznam się jeszcze,że byłam już wcześniej u Zuzi!.... i chciałam ją zabrać do domu:roll:... ale była.... Wojna domowa:roll:... i przegrałam:-(.... słuszne argumenty, zawsze do mnie trafiają.... nieraz niestety:-(....Zuzia chwyciła mnie za serce od pierwszej chwili....będziemy starać się, żeby zabrać sunię na te.... WYSPY SZCZĘŚLIWE:loveu:..... allle mi się podoba tytuł Zuzi:lol:...

Posted

[quote name='keakea']Jestem za tym, żeby Zuzce usunąć jak najszybciej obie paskudy operacyjnie.

[quote name='yunona']No ja też jestem za wycięciem wszelakiego świństwa, przecie napisałam, ale mnie weterynarz powiedział a propos tworu na skórze (brodawki) u Ferki, że póki nie rośnie nie wycinamy.

[quote name='Dabrowka']Jeżeli ten guz ma związek z przepukliną pępkową może być tak, że w ogóle guzem nie jest, w sensie nowotworowym. I oby tak było :)

Zuzka będzie zbadana jak najszybciej jak kasa pozwoli i będziemy wiedzieli co dalej.

[quote name='Gusiaczek']ZuzankoSkakanko dobrej nocki życzymy:)

Dobranoc

[quote name='Kasia77']Mój ubrankowy bazarek dziś się zakończył. Jako , ze Rikuś na którego zbierane były bazarkiem pieniądze, ma bezpłatny domek,
uzbieraną kwote rozdziele między inne biedy. Potem policzę, pomyslę i przekaże co nieco Zuzi.
Śliczne imie Zuziołku, niech przyniesie Ci szczescie;)

Bardzo serdecznie dziękuje każda pomoc, każda kwota jest bardzo ważna.

[quote name='anica']Witaj Zuziu:loveu:
bardzo, bardzo się cieszę że jesteś z nami:loveu: i tak bardzo, bardzo dziękuję Isadorze, że się ani chwili nie zastanawiała jak się trafił bezpłatny transport i maleńka ,może już być z nami:loveu:wiem ,że jest teraz sporo potrzeb jamniczych ale też wiem już, że jamnicze ciotki DAJĄ RADĘ!!!! jestem pewna, że Isadora ani przez chwilę nie pożałuje, że zaufała i zbierzemy pieniążki:lol: w tej chwili potwierdzam stałą deklarację 20zł, dopóki Zuzia nie znajdzie domku, zapłacę w tym tygodniu (nie w poniedziałek bo spróbuję wysłać tą pierwszą wpłatę większą) oraz powtarzam ,mogłabym wysłać jakieś jeszcze fanty (ciuszki ,miski dla psa, smycz automat, takie serduszko odblaskowe) na pewno razem coś wymyślimy i uzbieramy kasę! będzie dobrze!.......
przyznam się jeszcze,że byłam już wcześniej u Zuzi!.... i chciałam ją zabrać do domu:roll:... ale była.... Wojna domowa:roll:... i przegrałam:-(.... słuszne argumenty, zawsze do mnie trafiają.... nieraz niestety:-(....Zuzia chwyciła mnie za serce od pierwszej chwili....będziemy starać się, żeby zabrać sunię na te.... WYSPY SZCZĘŚLIWE:loveu:..... allle mi się podoba tytuł Zuzi:lol:...

Dziękuje serdecznie anico, bardzo serdecznie.

Posted

Zaglądam Zuzanko-Sasanko przed snem-już w piżamce,po spacerku ostatnim...nie martw się-razem damy radę,jeszcze będziesz zdrowa,nic nie bedzie boleć...będziesz pięknie brykać po śniegu zimą i zielonej trawie wiosna...latem w słonku się wygrzewać,jesienią w kolorowych liściach brodzic:lol: Dobranoc maleńka,snów kolorowych-o domku,który jeszcze nie wie-ale już szykuje miejsce w serduchu dla Ciebie Aniele
Frodo Jamnik

Posted

Dzień dobry, Zuzanko-Sasanko:)

Hope2

Zaglądam Zuzanko-Sasanko przed snem-już w piżamce,po spacerku ostatnim...nie martw się-razem damy radę,jeszcze będziesz zdrowa,nic nie bedzie boleć...będziesz pięknie brykać po śniegu zimą i zielonej trawie wiosna...latem w słonku się wygrzewać,jesienią w kolorowych liściach brodzic:lol: Dobranoc maleńka,snów kolorowych-o domku,który jeszcze nie wie-ale już szykuje miejsce w serduchu dla Ciebie Aniele
Frodo Jamnik

... Hoooopciu....widzę,że Zuza nie tylko mnie za serducho złapała;) rzadko kiedy jestem tak pewna jak w tej chwili że.... ZUZANKA- SASANKA DA WIELE SZCZĘŚLIWYCH CHWIL RODZINIE W KTÓREJ BĘDZIE!!!

Zamieszczone przez Kasia77
Mój ubrankowy bazarek dziś się zakończył. Jako , ze Rikuś na którego zbierane były bazarkiem pieniądze, ma bezpłatny domek,
Śliczne imie Zuziołku, niech przyniesie Ci szczescie;-)

Kasiu ,kochana pięknie Dziękuję:) przyznam się szczerze, że nie pisałam do Isadory ,że obiecałaś dołożyć jakiś grosik:ekmm:... nie chciałam robić złudnych nadziei( był moment, że stan zdrowia Rikusia, był pod znakiem zapytania) myślę sobie, coś się zmieni i później już nie wiadomo nic? .... będzie kasa? czy nie?....

Posted

Jestem!
Wylądowałam tutaj z Facebooka - swoją drogą to świetnie opracowane wydarzenie, klarowne i wciągające - no i oczywiście już kocham Zuzię <3<3<3
Zacznę od lutego, 15 PLNów miesięcznie, a jak się uda to zwiększymy deklarację :)))
Gdzie wpłacać? Na to konto z Fejsa?
Oj Isadora, jak dobrze dla jamniorów, że Ty się znalazłaś na tym świecie :****

Posted

[quote name='Funky']Jestem!
Wylądowałam tutaj z Facebooka - swoją drogą to świetnie opracowane wydarzenie, klarowne i wciągające - no i oczywiście już kocham Zuzię <3<3<3
Zacznę od lutego, 15 PLNów miesięcznie, a jak się uda to zwiększymy deklarację :)))
Gdzie wpłacać? Na to konto z Fejsa?
Oj Isadora, jak dobrze dla jamniorów, że Ty się znalazłaś na tym świecie :****

Się chyba zarumienię.
Dziękuje serdecznie, konto do wpłąt tak takie jak na fejsie i tutaj na 1 stronie. :)

Posted

Zuzia jest fantastycznym, sympatycznym psem. Śpi z nami w łóżku. Jakoś tak naturalnie wyszło;) Zuzia broni domu.

Z tymi guzami postaram się podjechać w środę. Niech ja lekarz obejrzy i zdecyduje, co powinno być zrobione. Może tak być?

Posted

Lada dzień powinna spłynąć reszta pieniędzy za kubraczki, myślę ,że w środę, będę mogła przelać Zuzi to, co przeznaczyłam dla niej.
Grosik z bazarku wsparł kolegę jamniczka Rikusia, który tak jak Rikuś bardzo potrzebuje pomocy- zaglądajcie do niego proszę...,
resztę - 270 zł z bazarku + 30 zł dla równego rachunku dokładam od siebie i łącznie przekazuje Zozolkowi 300 zł na leczenie.

rudynpm- jak to dobrze "widzieć" Zuzie w łóżku....straszna ulga :)

Posted

Jestem u Zuzinki, i 2go wpłacę swoja deklarację ( 20 zł. )

Jaka Ona cudowna i ile ma tu fajnych cioteczek....

Jakbyście chcieli pestki moreli mogę wysłać :)

A guz oby okazał się tylko takim niegroźnym :)

Isadora7: potwierdzam, jamniki mają ogromne szczęście, a ze względu na to co sie wokół dzieje podziwiam i chylę czoła :)

nie znam drugiej takiej osoby,,,,,

pies ponad wszystko :) oby wszyscy tak myśleli ......

Posted

Rumienie się przez Was

⬇ ♥♡♥ JAMNICZE BAZAROWANIE NR DWA do 10 LUTEGO godzina 23.50 ♥♡♥ ⬇

[FONT=century gothic] Nie chcemy Was prosić o pomoc nie dając nic w zamian, prosimy o pomoc zapraszając na zakupy i kupując – może znajdziecie coś dla siebie.
Zapraszam na pierwszy z serii bazarków na potrzeby jamników:
Zuzi, Kacperka, Frodo, Trotyla.

[/FONT]

http://www.dogomania.pl/forum/threads/239209

⬇ ♥♡♥ JAMNICZE BAZAROWANIE NR DWA do 10 LUTEGO godzina 23.50 ♥♡♥ ⬇

Między innymi piekne poduchy z jamnikami

Posted

[SIZE=4]Mizianka dla słodkiej Zuz[SIZE=4]i:loveu:
Elke , napisz proszę gdzie mogę kupić(i najlepiej jakiej firmy bo pewnie są różne) pestki z moreli:)
muszę znaleźć chwilkę i dokładnie zapoznać się z tym co pisze Yunona, niestety Jasi zostały 3 guzki a jeden, jest trochę większy!... spróbuję z pestkami moreli....