Jump to content
Dogomania

ZOSIA- 14 lat, nowotwór, zaćma, chore serce...ze mną na zawsze- MA DOM [*]

Recommended Posts

Posted

kiyoshi, zrobiłaś naprawdę bardzo, bardzo dużo dla odnalezienia domu Zosi. Może nad Brynicą została porzucona albo tam przychodziła na spacery z opiekunem/ką i stąd tam właśnie ją znalazłaś. Może właściciel umarł a ona chodzi po znanych jej śladach...Może....
Na weterynarza też się dorzucę tylko daj namiary komu przelać kaskę?

Posted

[quote name='zachary']kiyoshi, zrobiłaś naprawdę bardzo, bardzo dużo dla odnalezienia domu Zosi. Może nad Brynicą została porzucona albo tam przychodziła na spacery z opiekunem/ką i stąd tam właśnie ją znalazłaś. Może właściciel umarł a ona chodzi po znanych jej śladach...Może....
Na weterynarza też się dorzucę tylko daj namiary komu przelać kaskę?[/QUOTE]

wiesz, z Zosią jest też taki problem, że ona bardzo często potrzebuje chodzić na spacery...codziennie wychodzę z nią minimum 4 razy...a czasem nawet 6:( jak mnie nie ma długo to w kuchni leży recznik...wiadome po co...
w jej wieku myślę, że to normalne, a może ma też chore nerki/ pęcherz...
jednak opiekun mógł już mieć tego po prostu dosyć...

na szczęście u kikou jest dom z ogrodem więc Zosia będzie miała swobodę w załatwianiu:)

zaraz wyślę konto i jeszcze raz serdecznie Ci dziękuje za obecność i wsparcie- nie tylko to finasowe

Posted

Kiyoshi jeszcze do tych Mysłowic zadzwoń i zgłoś ją.
Jak wiszą plakaty o znalezieniu to dobrze.
Jutro u weta sprawdźcie czy ma czipa.
I wiesz, ja bym jej do weta wzięła mocz do badania ogólnego, to tylko około 10zł, a powie czy jest ok.
Biedna suczynka, jak ona musi tęsknić....
A jak taka zadbana, to musiała mieć dobry domek.
Ludzie są tacy podli.
Przecież nawet jeśli po śmierci właściciela, ktoś nie mógł jej zatrzymać, mógł szukać jej domu, mógł zorganizować jakąś inną pomoc.

Posted

[quote name='zachary']kiyoshi, jutro Zosia będzie miała na Twoim koncie ode mnie 118 zł na badania.[/QUOTE]

!!!!!zachary..nie wiem jak Ci dziękować!!!!\
bardzo się nam przydadzą te pieniążki.

Posted

[quote name='Awit']Kiyoshi jeszcze do tych Mysłowic zadzwoń i zgłoś ją.
Jak wiszą plakaty o znalezieniu to dobrze.
Jutro u weta sprawdźcie czy ma czipa.
I wiesz, ja bym jej do weta wzięła mocz do badania ogólnego, to tylko około 10zł, a powie czy jest ok.
Biedna suczynka, jak ona musi tęsknić....
A jak taka zadbana, to musiała mieć dobry domek.
Ludzie są tacy podli.
Przecież nawet jeśli po śmierci właściciela, ktoś nie mógł jej zatrzymać, mógł szukać jej domu, mógł zorganizować jakąś inną pomoc.[/QUOTE]

sprawdzałam chip od razu jak ją znalazłam- niestety nie ma...
też myślę, że mocz warto by też zbadać...
a do Mysłowic zadzwonię...i w piątek dam ją do gazety...
ale...szanse na to, żeby ona się zgubiła są maluteńkie...już 2 tygodnie z nią spaceruje, czasem nawet ją odpinam ze smyczy...ona nie odchodzi od nogi:( a tutaj gdzie ją znalazłam jest wielki park i tylko nasze wielkie osiedle gdzie żyje mnóstwo psiarzy, i każdy psiarz zna mnóstwo psów innych osób...spotykamy się 3 razy dziennie na spacerach...Zosia na pewno nie jest od nas...

Posted

[quote name='Bogusik']AgusiaP,proszę wyczyścić skrzyneczkę...[/QUOTE]

Wyczyszczona;)

[quote name='Mysza2']Ale ruch u Zosieńki:):) Agusia jesteś wielka, jutro Cię wspomogę jak się z bazarem uporam:)[/QUOTE]

Elunia :loveu:

[quote name='elke']witam zostałam zaproszona, dlaczego mi nie pokazuje watku na FB??[/QUOTE]

[quote name='zebrazebra']Deklaruję wspólnie z pewną osobą 10 zł mieś. Więcej nie dam rady.[/QUOTE]

[quote name='sonia1974']Jestem na zaproszenie Agusi , biedna ta Zosieńka tak tęskni za domem .
Stałej też nie mogę dać ale w lutym pomogę Zosi , [B]kiyoshi[/B] gdybym po 10 .02 nie wołała nr. konta to pisz upomnienie :mad:będę Zosieńce kibicować[/QUOTE]

[quote name='Jota67']Ludzie sa potworami! Wtedy gdy staruńkę na stare lata trzeba otoczyć opieką i ciepłem- na bruk!!!!! A ona bidulka jeszcze za takimi ludźmi tęskni! :(:(:(
Postaram się chociaz jednorazowo grosikiem wesprzec, ale nie obiecuję kiedy... Na wszelki wypadek nr konta proszę.[/QUOTE]

[quote name='Mazowszanka']Zaglądam do suni, ale w tej chwili nie mogę pomóc.[/QUOTE]

[quote name='MALWA']Witam!

Dostałam zaproszenie od AgusiP.

Mogę dołożyć do stareńki 10 zł, które płaciłam na Biszkopcika, ale ten z hoteliku trafił na bezpłatny DT u p. Zosi.

A zatem od stycznia po 10 zł ( to mój piąty pies do opłacania i więcej nie dam rady ).

Poproszę dane do wpłaty na pw.[/QUOTE]

[quote name='MALWA']Wpłaciłam deklaracje stałą od stycznia do czerwca, łącznie 60 zł.[/QUOTE]

[quote name='zachary']Gabi79, a może ktoś jej szuka, np. starsza osoba, która nie wie,że sunia jest gdzieś ogłaszana, bo np. nie ma kompa, nie czyta gazet. No chyba,że rozwieszono ogłoszenia...Składam deklarację stałą w brakującej kwocie 25 zł.[/QUOTE]

[quote name='zachary']kiyoshi, jutro Zosia będzie miała na Twoim koncie ode mnie 118 zł na badania.[/QUOTE]

Kochani nie wiem jak mam Wam dziękować :iloveyou::iloveyou::iloveyou::calus::calus::calus:
Myślałam, że się nie uda zebrać deklaracji na naszą Zosieńkę...
Uwierzcie mi już głupio mi wysyłać PW z prośbą o pomoc:oops:
Za dużo ostatnio tych nieszczęść szczeniaki, Biszkopt, Stefca teraz Zosia, ale jak zwykle się nie zawiodłam dziękuję:loveu::loveu::loveu:

[quote name='kiyoshi']oczywiście- szukamy domu stałego....(jednak na razie- ostrożnie, bo nie jest jeszcze zdiagnozowana)
co będzie w sierpniu nie sposób powiedzieć...
po pierwsze- nie wiem jak będzie ze zdrowiem Zosi i czy będzie w stanie znów przenosić się tyle kilometrów dalej...
jednak, jeśli wszystko będzie ok, to po powrocie zabiorę do siebie spowrotem Zosię na BDT
(mocno w to wierzę, że Zosia wyzdrowieje i że jeszcze przed nią długie lata)[/QUOTE]

Trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę u weta kiyoshi ;)
Cieszę się, że bierzesz kiyoshi pod uwagę wzięcie Zosi do siebie po powrocie z Angli;)

Posted

[quote name='AgusiaP']Trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę u weta kiyoshi ;)
Cieszę się, że bierzesz kiyoshi pod uwagę wzięcie Zosi do siebie po powrocie z Angli;)[/QUOTE]
To byłoby najlepsze dla dziewczynki:):), oby tylko zdrowa była:):)
Agunia, ale robotę odwaliłaś, chylę czoło :loveu::loveu::loveu:

Posted

[quote name='Mysza2']To byłoby najlepsze dla dziewczynki:):), oby tylko zdrowa była:):)
Agunia, ale robotę odwaliłaś, chylę czoło :loveu::loveu::loveu:[/QUOTE]

Tak oby tylko nie wyszło nic poważnego
Elunia:oops:

Posted

[quote name='Ada-Vebby']Ale dziś odwiedzin nasza Zosieńka miała :) Również będę trzymała kciuki za jutrzejszą wizytę u Veta.[/QUOTE]

Cioteczki jak zwykle nie zawiodły;):loveu:

Posted

[QUOTE

Kochani nie wiem jak mam Wam dziękować :iloveyou::iloveyou::iloveyou::calus::calus::calus:
Za dużo ostatnio tych nieszczęść szczeniaki, Biszkopt, Stefca teraz Zosia, ale jak zwykle się nie zawiodłam dziękuję:loveu::loveu::loveu:

[/QUOTE]

Przeliczyłam finanse jeszcze raz, to mi wyszło, ze Biszkoptowa dyszka może tu trafić.

Ale co do wysyłania zaproszeń to sie zgodzę, teraz trwa mój bazarek cegiełkowy dla zagłodoznego Amora - dzisiaj do 22.00 - to kogo tam nie było zapraszam - i sama wysłałam ponad 400 zaproszeń..........ile osób weszło widać, ile kupiło cegiełki tez widać........, zebrałam póki co 690 zł, to idzie na długi u weta i za hotelik, a na styczeń nadal nie mamy.......taki juz los osób wysyłających zaproszenia.....albo ktoś się odezwie albo.............ech.

Posted

[quote name='MALWA'][QUOTE

[/QUOTE]

Przeliczyłam finanse jeszcze raz, to mi wyszło, ze Biszkoptowa dyszka może tu trafić.

Ale co do wysyłania zaproszeń to sie zgodzę, teraz trwa mój bazarek cegiełkowy dla zagłodoznego Amora - dzisiaj do 22.00 - to kogo tam nie było zapraszam - i sama wysłałam ponad 400 zaproszeń..........ile osób weszło widać, ile kupiło cegiełki tez widać........, zebrałam póki co 690 zł, to idzie na długi u weta i za hotelik, a na styczeń nadal nie mamy.......taki juz los osób wysyłających zaproszenia.....albo ktoś się odezwie albo.............ech.[/QUOTE]
Dzięki kochana:loveu::loveu::loveu:
Masz rację garstka z zaproszonych tylko odpowiada na zaproszenia, ale warto wysyłać ;-) co widać u Zosi:lol:

Posted

Aga wróciłaś:) nocny marek z Ciebie:)
a u nas na odwrót- sunie już śpią..i ja też zmykam...
Zosinka coś popiskiwała przez sen...hmmm...ciekawe co jej się śniło?

Nagrałam dziś krótki film jak Zosia się bawi z Gają to jutro wrzucę i pewnie też jakieś nowe zdjęcia:)
Jeszcze raz dziękuje Wam za wszystko- ANIOŁY!!!