M&S Posted March 11, 2013 Posted March 11, 2013 [quote name='Shilomaniak']Do takiego DT to i ja chcę :evil_lol: Quote
Karilka Posted March 12, 2013 Author Posted March 12, 2013 (edited) Luba była u weterynarza z łapą. Będzie trzeba przerzucić małą na karmę specjalistyczną. Następna, cholernica... Podobno je RC ale czytając opinie o tej karmie, włos się jeży: Ta karma to jakaś pomyłka. Pogorszyła objawy alergii u mojego psa; od dermatologa dowiedziałam się, że mimo hydrolizy białek, psy uczulone na kurczaka i tak karma ta często uczula. Kupa pieniędzy wyrzucona w błoto. Ta cena to też jakieś nieporozumienie - tyle pieniędzy za ryż i soję ze szczyptą kurzej wątróbki? Co myślicie o: http://allegro.pl/eukanuba-dermatosis-fp-12kg-1kg-gratis-promocja-i3084947129.html Jest chociaż bez kurczaka... Myngey? Edited March 12, 2013 by Karilka Quote
M&S Posted March 12, 2013 Posted March 12, 2013 Moje jedzą i nic im złego się nie dzieje. Może Trzeba próbkę zamówić i zobaczyć jak bęedzie reagowała. Quote
Shilomaniak Posted March 12, 2013 Posted March 12, 2013 Myngey niech sama zdecyduje, bo my znowu kupimy w najlepszych intencjach a karma nie będzie odpowiednia. W ogóle to nie wiadomo po której karmie Luba ma to uczulenie - no chyba nie po tej co jej nie chciała jeść :cool3:. Niech wet podpowie czy trzeba robić jakieś testy. Próbka karmy nie załatwi sprawy, bo pies musi jeść karmę przynajmniej tydzień, żeby było widać czy szkodzi, czy pomaga czy nic się nie dzieje. Po pierwszej karmie, którą Luba dostała nie było żadnych sensacji, dopiero pod koniec worka? Może jakiś dodatek (puszka) tak zadziałała? Quote
M&S Posted March 12, 2013 Posted March 12, 2013 Shilomaniak napisał(a):Myngey niech sama zdecyduje, bo my znowu kupimy w najlepszych intencjach a karma nie będzie odpowiednia. W ogóle to nie wiadomo po której karmie Luba ma to uczulenie - no chyba nie po tej co jej nie chciała jeść :cool3:. Niech wet podpowie czy trzeba robić jakieś testy. Próbka karmy nie załatwi sprawy, bo pies musi jeść karmę przynajmniej tydzień, żeby było widać czy szkodzi, czy pomaga czy nic się nie dzieje. Po pierwszej karmie, którą Luba dostała nie było żadnych sensacji, dopiero pod koniec worka? Może jakiś dodatek (puszka) tak zadziałała? Oczywiscie, ze musi zdecydować sama. Myslałam o próbkach takich ok. pół kilograma. Quote
minia7 Posted March 12, 2013 Posted March 12, 2013 Czytam, nadrabiam zaległości. Czy Lubiszcza łapa lepiej wygląda? Czy nadal ją mamle? A może zjadła coś nadprogramowo, jakieś przysmaki z Pańskiego Stołu :) i stąd ta "alergia"? Jak jej zachowanie? Quote
Shilomaniak Posted March 12, 2013 Posted March 12, 2013 M&S napisał(a):Oczywiscie, ze musi zdecydować sama. Myślałam o próbkach takich ok. pół kilograma. Boję się, że tak namotamy, że Myngey z Lubą zgłupieją. Wyślemy 100 próbek i Lubka dostanie sr... Poczekajmy co napisze Myngey, zdążymy zadziałać jak będzie potrzeba :diabloti: Quote
Myngey Posted March 12, 2013 Posted March 12, 2013 My wszyscy możemy wybierać karmę, ale tu w tej kwestii wybiera Luba. Ta Pani jest decyzyjna. Dzisiaj u weta dostałam próbki Royal -hypo, food allergy management CDD. Quote
Karilka Posted March 13, 2013 Author Posted March 13, 2013 Zobacz z tą eukanubą.. Jest jeszcze Hill's, Trovet, Farmina... Purina coś vet zmajstrowała. Albo jak Gamza: Taste of the wild Pacific Stream (musi lubić rybne karmy) Quote
Myngey Posted March 13, 2013 Posted March 13, 2013 Wczoraj u weta 46 zł zdjęcia wrzucę później Dzisiaj przejdę sie po po sklepach zoologicznych i pokupuje po parę deko karm z rybą i zobaczymy co dziewczynie najbardziej zasmakuje. Quote
Karilka Posted March 13, 2013 Author Posted March 13, 2013 M&S napisał(a):Cześć Luba:) To może być tylko karma z rybą? Nie. Moze być jeszcze soja jako źródło białka (pies soi nie przyswaja) albo inna zielenina (podobnie) + ryż, pulpa buraczana i ew. tłuszcze zwierzęce. czyli tak samo jakby karmić Lubą ryżem ze słoniną. Taki skład ma ten RC vet za 270zł /worek. Rybne karmy (tak jak je Gamza - Taste of the wild) jako źródło białka mają jedynie ryby, które nie uczulają + brak kurczaka i jakichkolwiek zbóż (przypominam: pies to nie kura) Eukanuba vet, to zboża + ryba...w tłoku - ujdzie ale za tą cene można by poszaleć z karmami z bardzo wysokiej półki. Quote
Myngey Posted March 13, 2013 Posted March 13, 2013 (edited) Wczorajszy wet Co było to kupiłam Dziewczyna waży 31kg:smile: Edited March 13, 2013 by Myngey dopisek Quote
Shilomaniak Posted March 13, 2013 Posted March 13, 2013 M&S napisał(a):Nie chciałam niczego motać. Wiem :evil_lol:, sama siebie uspokajam ;-). I mam nadzieję, że nikogo nie uraziłam :oops: :loveu: Quote
M&S Posted March 14, 2013 Posted March 14, 2013 Shilomaniak napisał(a):Wiem :evil_lol:, sama siebie uspokajam ;-). I mam nadzieję, że nikogo nie uraziłam :oops: :loveu: Ależ skąd:) Cześć Luba. Quote
Karilka Posted March 14, 2013 Author Posted March 14, 2013 Jak z nazwami karm? Żre coś ta pasiata małpiszonica? :diabloti: Quote
Shilomaniak Posted March 14, 2013 Posted March 14, 2013 A co za różnica jak się karma zwie??? Oby była smaczna i zdrowa :eating::sabber: Quote
Karilka Posted March 14, 2013 Author Posted March 14, 2013 Żeby można było kupić większy worek, skoro nie je nutry :) Quote
Karilka Posted March 15, 2013 Author Posted March 15, 2013 [h=2]TASTE OF THE WILD Pacific Stream 6,8 kg - zamówione dla małej.[/h] Quote
Recommended Posts