Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[QUOTE=kakadu;20735131

zapomniałam chyba napisac, że pan doktor powiedział, że tusia może spokojnie juz obciążac tę nogę, więc się nie boję jak tak postukuje ;)
mała kuternoga :loveu:[/QUOTE]

Oj suuuper :multi:

Posted

[quote name='kakadu']no :)
a jak śmiesznie stuka tym korkiem jak biegnie po asfalcie :)

zapomniałam chyba napisac, że pan doktor powiedział, że tusia może spokojnie juz obciążac tę nogę, więc się nie boję jak tak postukuje ;)
mała kuternoga :loveu:[/QUOTE]
:multi:
To kiedy na kuter się wybierasz z nogą...? :p

Posted

[quote name='inka33']:multi:
To kiedy na kuter się wybierasz z nogą...? :p[/QUOTE]
jak kra zejdzie ;)

[quote name='Ghanima']Czyli powraca wątek piracki :)[/QUOTE]
no nie chce być inaczej :evil_lol:
taki nam się po prostu zrobił leitmotiv ;)

Posted

Wiadomości są,zdjęcia przepięknościowe też,słoneczko świeci,chomiczek stukoce łapinką po chodniku,a ciocia kakadu nie narzeka na ból zęba...Więc, wszystko 'zusammen' do kupy...miód na serce!:loveu:

Posted

[quote name='kakadu']to promyczki słoneczne przez sierść nie przelatają?
oj, dobrze, że jej podaję tran w takim razie...[/QUOTE]
Chyba trochę przelatają... :hmmmm:

Posted

dziś jedziemy na kontrolna wizytę; zobaczymy czy ta dziura po odleżynie się goi jak trzeba;
jakby co to mam też wizytę u stomatologa więc znowu mogę być w nienajlepszej kondycji ;) w razie czego napiszę smsa do edka ;)

a tusia wczoraj wczołgała sie pod kompostownik (stoi na palecie) i wyciągnęła jakąś wysuszoną, prawdopodobnie ubiegłoroczną, biedną sikorkę :(
ma nocha dziewczyna...
czasem bywa może brudny, czasem zasmarkany, ale swoje funkcje spełnia pierwszorzędnie ;)

Posted

[quote name='kakadu']dziś jedziemy na kontrolna wizytę; zobaczymy czy ta dziura po odleżynie się goi jak trzeba;
jakby co to mam też wizytę u stomatologa więc znowu mogę być w nienajlepszej kondycji ;) w razie czego napiszę smsa do edka ;)

a tusia wczoraj wczołgała sie pod kompostownik (stoi na palecie) i wyciągnęła jakąś wysuszoną, prawdopodobnie ubiegłoroczną, biedną sikorkę :(
ma nocha dziewczyna...
czasem bywa może brudny, czasem zasmarkany, ale swoje funkcje spełnia pierwszorzędnie ;)[/QUOTE]

O, to ja widzę, że Tusinka ma wśród przodków jamnika :) Każdy jamnik to specjalista do wyniuchiwania rzeczy absolutnie niejadalnych, dla których z pasją wejdzie wszędzie, nawet tam, gdzie się nie da wejść... a zwłaszcza tam :)

Posted

żebyście wiedziały jak żałowałam, że nie mam telefonu, żeby cyknąć zdjęcie tej poczwarce, jak tylko dwie tylne nogi ( w tym jedną w bucie ;)) jej wystawały spod tego kompostownika :evil_lol:

Posted

[quote name='Ghanima']O, to ja widzę, że Tusinka ma wśród przodków jamnika :) Każdy jamnik to specjalista do wyniuchiwania rzeczy absolutnie niejadalnych, dla których z pasją wejdzie wszędzie, nawet tam, gdzie się nie da wejść... a zwłaszcza tam :)[/QUOTE]

Oj, uwierz cioteczko, że nie tylko jamniki wykazują takie skłonności :crazyeye: moja sunia - 100% kundelka - ma podobne skłonności, hehe.

Posted

[quote name='__Lara']Oj, uwierz cioteczko, że nie tylko jamniki wykazują takie skłonności :crazyeye: moja sunia - 100% kundelka - ma podobne skłonności, hehe.[/QUOTE]

Czyli Twoja Psinka też ma jamnika w drzewie geneologicznym :evil_lol:

Posted

[quote name='edek']Dostałam takie info: "Tusia w miarę ok, bandaż niebieski w granatowe rybki"[/QUOTE]
"To już lato! To już lato!
Słoneczniej serca biją, kła kła"

Czyli bandaż w miarę ok, a z Tusią jak? :p

Posted (edited)

z tusią nie jest tak dobrze jakby mogło być, bo ta odleżyna jest wciąz bardzo duża, a tam nie ma żadnej miękkiej tkanki i pan doktor powiedział, że może wyjśc na wierzch kość :(
przypomniało mi sie, że sa jakieś opatrunki żelowe na odleżyny, ale nic konkretnego nie wiem; szkoda, że mi to nie przyszło do głowy przed wczorajszą wizytą, bo bym cos takiego kupiła i pan doktor by użył przy bandażowaniu; a tak to musiał kombinować, żeby miejsce dookoła odleżyny było wyżej, tak żeby opatrunek jak najmniej dotykał do niej, więc podłożył spora ilośc ligniny i noga jest mocno grubaśna, dlatego, że guz piętowy bardzo wystaje, i trudno jest tak go obandażować, żeby był jakby w dołku; za tydzień mamy rtg i juz chyba własnie ze względu na to, że ta noga się paskudzi, tusia zostanie bez opatrunku w ogóle;

z lapszych wieści - noga bardzo łądnie obrosła sierścią i to w sposób uderzająco szybki w porównaniu ze stanem sprzed tygodnia; jak pan doktor ją masował i troche drapał, to tusia zaczęła machac ogonkiem, a wiecie jak ona potrafi zamachać :loveu:

zdjęć nie mam, ale spróbuję wstawic filmik który nagrałam ja wróciliśmy z lecznicy i tusia pokazywała całemu światu, że oto juz jest na posterunku i niech się nikt nie waży drgnąć ;)

wizyta kosztowała 50,00 złotych; jak tz wypije kawkę :kaffee_2: to zrobi skan i mi prześle opis i paragon, bo zapomniałam wziąć z samochodu;

[SIZE=3][B]zapraszamy na seansik:[/B][/SIZE]
[video]http://tinypic.com/r/nd4vgh/6]View My Video[/video]

Edited by kakadu
Posted

[quote name='kakadu']z tusią nie jest tak dobrze jakby mogło być, bo ta odleżyna jest wciąz bardzo duża, a tam nie ma żadnej miękkiej tkanki i pan doktor powiedział, że może wyjśc na wierzch kość :(

z lapszych wieści - noga bardzo łądnie obrosła sierścią i to w sposób uderzająco szybki w porównaniu ze stanem sprzed tygodnia; jak pan doktor ją masował i troche drapał, to tusia zaczęła machac ogonkiem, a wiecie jak ona potrafi zamachać :loveu:

[/QUOTE]

Bidna ta nasza Kruszynka z ta łapinką, bidna... Ale absolutnie cudownie ejst, ze ona sie tym nie rpzejmuje i ustawia okolicę, jak widac na załączonym filmiku. Opatrunek rzeczywiście ogromniasty, ale możę dzieki temu Tusia bęfdzie częściej łapkę stawiac na podłożu - idę tym tropem, ze jak duży to cięższy, to grawitacja zrobi swoje :)

A bandaż znowu w morskie motywy, kręcimy się wokół tych piratów i kręcimy :)