Jump to content
Dogomania

Cywil z Glinna w DS, Lira odeszła [*] ... śpij Maleńka :( :( :(

Recommended Posts

Posted

Pustawo tutaj, na wątku psiaków.
Pewnie Marzenka nie dzwoniła do Amadorki, ani nie pisała. To hotel godny polecenia i włascicielka kocha ONki.
DONnko, przelałam dzisiaj 218 zł dla psiaków z bazarku fony. Przelałam na Twoje konto.
Prosze o potwierdzenie na tym wątku.
http://www.dogomania.pl/forum/threads/237279-Zako%C5%84czony-Pi%C4%99kne-rzeczy-od-fony-na-leczenie-Fortuny-%28*%29-bazarek-do-30-12-2012-r?p=20274414#post20274414

• Replies 728
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='bela51']Pustawo tutaj, na wątku psiaków.
Pewnie Marzenka nie dzwoniła do Amadorki, ani nie pisała. To hotel godny polecenia i włascicielka kocha ONki.
DONnko, przelałam dzisiaj 218 zł dla psiaków z bazarku fony. Przelałam na Twoje konto.
Prosze o potwierdzenie na tym wątku.
http://www.dogomania.pl/forum/threads/237279-Zakończony-Piękne-rzeczy-od-fony-na-leczenie-Fortuny-(*)-bazarek-do-30-12-2012-r?p=20274414#post20274414

Dziękuję Belu :loveu:
Potwierdzę jak tylko pieniążki dotrą na konto
Skontaktuję się z Amadorką, ale od p. Ewy z Glinna wiem, że wszystkie okoliczne hoteliki są już zapchane psiakami z tego przytuliska :roll:

A pustki na wątkach są, mam nadzieję spowodowane tym, że od niedzieli do wczoraj nie można się było zalogować na dogo :shake:

W niedzielę rozmawiałam z hotelikiem Cywila :)
U chłopaka wszystko w porządku - ma apetyt i normalną przemianę materii :multi:
Nadal jest trochę nieokrzesany i strasznie ciągnie na spacerach, ale mamy nadzieję, że to się wkrótce zmieni ;)
Na dniach zostanie kompleksowo zaszczepiony :)

Posted

bela51 napisał(a):
Ja napisałam do Amadorki. Niestety nie ma miejsca dla psa z problemami. Gdyby był jakis spokojny, starszy, to moze cos dałoby sie zrobic.

Dziękuję, a zatem kolejna opcja padła :shake:

Posted

[quote name='Aferka']Lira co raz bardziej się rozkręca i dziś o mały włos nie oberwała od Afery za to zachowanie i zaczyna pyszczyć na mnie o aport

Twoje dziewczyny, Aferko, muszą teraz między sobą ustalić hierarchię ;)
Cieszę się, że Lira ma ochotę do zabawy :)

[quote name='Marycha35']Ooooo, sunica zdaje się czuje się pewniej i lepiej;) Marzku dotarła kasiorka?

Tak Marysiu, kasiorka na koncie :multi:
Dziękujemy serdecznie Tobie i łódzkiej Psychologii :razz:

Dotarły równiez pieniążki z bazarku fony, który wystawiała bela51 - wielkie dzięki :loveu:
Na dniach wstawię wszystkie wpłaty do 1# postu :)

Posted

[quote name='bela51']Ja napisałam do Amadorki. Niestety nie ma miejsca dla psa z problemami. Gdyby był jakis spokojny, starszy, to moze cos dałoby sie zrobic.[/QUOTE]
bela ale ten onek napisane, że jest wycofany i dał sie zdominować, przez innego psa, to raczej nie byłby problemowy pies:roll: tylko do oswojenia z człowiekiem

Posted

[quote name='joteska']bela ale ten onek napisane, że jest wycofany i dał sie zdominować, przez innego psa, to raczej nie byłby problemowy pies:roll: tylko do oswojenia z człowiekiem

Też cały czas myślę o tym onku - taki piekny, młody, na progu życia.
Biedny, ostatni, nie znajdzie chyba pomocy, a w Wojtyszkach będzie "starcony dla świata".
Tam bardzo mało adopcji, a psy , nawet otwarte i kochające ludzi, po kilku miesiacach życia w dużych sworach na wybiegach, przy małym kontakcie z człowiekiem stają się nieufne i wycofane.
Tym bardziej taki pies nie ma tam szans na socjalizację, w najlepszym wypadku dożyje swoich dni jako pies zdziczały w sforze.

Posted

przepraszam, że się wtrącam - a do Ani pod Brodnicę? jak szukałam miejsca dla Wolwa, który jest teraz u Aferki, to pytałam Anię i miała wtedy wolne miejsce

Posted

[quote name='Ajula']przepraszam, że się wtrącam - a do Ani pod Brodnicę? jak szukałam miejsca dla Wolwa, który jest teraz u Aferki, to pytałam Anię i miała wtedy wolne miejsce[/QUOTE]
no wlasnie i Ania jeszcze dziś wydała Tajgę do adopcji to może miejsce by było:modla:

Posted

[quote name='joteska']no wlasnie i Ania jeszcze dziś wydała Tajgę do adopcji to może miejsce by było:modla:

Jotesko, podaj mi namiary na Anię, bo nie mam :roll:

[quote name='Cantadorra']Bela, a nie ma nigdzie indziej miejsca dla tego onka? Tylko Amadorka wchodziła w grę?

Wchodziła w grę Emiś i Lilka, ale obydwa miejsca odpadły :shake:

[quote name='Amadorka']Jeżeli już nigdzie nie było by miejsca a pies miałby trafić do Wojtyszek to jednak bym go przyjęła,ale może jednak ktoś go weźmie.

Dziękuję Amadorko :loveu:
Będę pamiętać :)
Czy mogłabyś udostępnić mi swój numer telefonu na PW ?
Tak będzie łatwiej się kontaktować ;)

Posted

Ja ze swojej strony bardzo polecam Anię, jest uczciwa, kocha psy i dobrze się nimi opiekuje. Bardzo się angażuje w pomoc bezdomniakom, działa aktywnie w schronisku w Brodnicy.
Psy mają u niej bardzo dobre warunki.
W każdej chwili można ją odwiedzić ( ja u niej byłam).
Jakby trzeba, to mam do niej telefon i mogę podać.

Posted

Witamy serdecznie nowe dobre dusze, którym los Glinniaków nie jest obojętny :)

Tych, którzy chcieliby wesprzeć psiaki finansowo zapraszam na bazarek z unikatowymi kalendarzami z wizerunkami owczarków - 72 znajome cudne mordki[SIZE=3], krótko- i długowłose, czarne i podpalane, do wyboru, do koloru ... Nigdzie takich nie kupicie !!!
www.dogomania.pl/forum/threads/238693

A oto próbka ...

Posted (edited)

Dziś znowu miałam gorącą linię ;)
Do Ani z Brodnicy nie udało mi się wprawdzie dodzwonić, ale rozmawiałam z Amadorką.
Ma miejsce w zabudowanym kojcu z ocieplana budą.
Jeśli psiak jadłby gotowane jedzenie to koszt pobytu wynosiłby 300 zł / miesiąc.
Jeśli miałby jeść suchą karmę, to trzeba by ją dokupić.
Uważam, że to dobra oferta
Za hotelikiem u Amadorki przemawia także niewielka odległość od Glinna
Są jednak pewne wątpliwości ...
Amadorka chciałaby więcej wiedzieć o zachowaniu psiaka

Zadzwoniłam więc do p. Ewy z Glinna, która obiecała w przyszłym tygodniu sama sprawdzić reakcje psiaka
Rozważałyśmy także możliwość ewentualnego przyjazdu Amadorki, o ile oczywiście miałaby czas i ochotę, do Glinna, poznanie psiaka i ocenę na miejscu, czy będzie w stanie go przyjąć i oswoić z człowiekiem. Tylko wtedy bowiem będzie miał szansę na adopcję.

Jutro będę jeszcze dodzwaniać się do Brodnicy...

W 1# poście uzupełniłam rozliczenia Glinniaków - zapraszam wszystkich zainteresowanych :)

Edited by DONnka
Posted

Wkradła się tu pomyłka mój hotel jest w woj łódzkim k/Tomaszowa Maz,teraz sprawdzałam na mapie dokładnie 320 km.Ale że tam działają też Wojtyszki to jakaś makabra.

Posted

[quote name='Amadorka']Wkradła się tu pomyłka mój hotel jest w woj łódzkim k/Tomaszowa Maz,teraz sprawdzałam na mapie dokładnie 320 km.Ale że tam działają też Wojtyszki to jakaś makabra.[/QUOTE]

Kurcze, to skąd mi się wzięło, że niedaleko Nowego Tomyśla :roll:
Może źle zrozumiałam bela51, bo to Ją pytałam o lokalizację Twojego hoteliku ;)
Nic nie szkodzi, tyle, że w tej sytuacji oczywiście Twój ewentualny przyjazd do Glinna na rekonesans nie wchodzi w grę :)

Posted

Wiedziałam,ze hotel Amadorki jest w woj. łodzkim, bo była tam Kaja.
Nie wiem skąd mi ten N.Tomysl sie napatoczył, przepraszam, ze wprowadziłam Cie w błąd, DONnko :oops: