Jump to content
Dogomania

Cywil z Glinna w DS, Lira odeszła [*] ... śpij Maleńka :( :( :(

Recommended Posts

• Replies 728
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='bela51']Zapraszam na piękny bazarek Cantadorry w czesci dla ONkow z Glinna.
http://www.dogomania.pl/forum/threads/238973-Torebki-Guess-pasek-Calvin-Klein-i-in-na-bazarku-Cantadorry-do-31-01-2013-r?p=20312752#post20312752

Bardzo dziękujemy Cantadorze i Tobie :loveu:

[quote name='bela51']Wiedziałam,ze hotel Amadorki jest w woj. łodzkim, bo była tam Kaja.
Nie wiem skąd mi ten N.Tomysl sie napatoczył, przepraszam, ze wprowadziłam Cie w błąd, DONnko :oops:

Nic się nie stało :)
Dobrze, że Amadorka w porę sprostowała :)

[quote name='Marycha35']A jak oneczki się mają? :)

Rozmawiałam dzisiaj z hotelikiem Cywila
Nasz chłopak ma się dobrze - ma apetyt, qoopy są normalne, energia go rozpiera
Został wyczesany, uszy wyczyszczone, a wczoraj został zaszczepiony na wszystkie wirusówki
Przesłałam do hotelu 126 zł za odrobaczenie, odpchlenie i szczepienia.
Jeśli nic nie wyskoczy za 2-3 tygodnie będziemy go kastrować

A to Cywil w swoim żywiole ...

Cywil - przytulanka

I Cywil tęskno spoglądający w dal ... (przestrzeń go bardzo pociąga )

Posted

Dzięki Marzku za pycha wieści o Cywilu:)
Filmik rewelka, stadko do schrupania i ta Lira taka wesoła, gotowa do współpracy, a tu tylko chodź i chodź;) Szkoda tych bidek co zostały w schronie...

Posted

Filmik rewelacja, wielkie dzięki Aferka za Lirę!!:loveu: taka cudna sunia tyle lat wegetowała w schronie:shake:

I świetnie wieści od Cywila:multi: przydałyby się fajne fotki do ogłoszeń i chyba powoli będzie można go zacząć ogłaszać?

Posted

[quote name='bela51']DONnko, a co z tym trzecim ONkiem ? Zapadła jakas decyzja ?[/QUOTE]

Czekam na info od p. Ewy z Glinna, która w tym tygodniu miała sama sprawdzić, jak psiak się zachowuje i ewentualnie troszkę go obłaskawić
Amadorka chce mieć pewność, że psiak pozwoli do siebie podejść i nie będzie agresywny

[quote name='Ajula']śliczna Lira :loveu: nigdy nie miałam do czynienia z owczarkami, ale coraz bardziej mi się podobają :D[/QUOTE]

Ba! Jakoś wcale Ci sie nie dziwię :cool3:

[quote name='anett']Filmik rewelacja, wielkie dzięki Aferka za Lirę!!:loveu: taka cudna sunia tyle lat wegetowała w schronie:shake:

I świetnie wieści od Cywila:multi: przydałyby się fajne fotki do ogłoszeń i chyba powoli będzie można go zacząć ogłaszać?[/QUOTE]

Lilka obiecała, ze zrobi Cywilowi jakieś nowe fotki w czasie weekendu :)

Posted

[quote name='Cantadorra']Ciekawe, czy Pani Ewie uda się obłaskawić onka. Szczęściarze uratowane..........

Dostałam dzisiaj takiego maila od p. Ewy

Nasz Sarik, ten o którym rozmawiałysmy popadł w depresję. Nie chce wychodzić z budy, nie je. Dzisiaj byłam znowu w przytulisku, ponieważ nie chciał wyjść wiec ja weszłam do budy. Tylko na mnie spojrzał, nawet się nie ruszył, nie podnósł głowy. Dziewczyny szybko zadziałały i ma pojechać we wtorek do hoteliku pod Łódz w którym będą z nim pracować.

A zatem nie pozostaje nam nic innego jak trzymać kciuki, żeby udało się wyprowadzić go z tego stanu :modla:

Natomiast do Glinna trafiły takie dwa cuda :loveu:
[SIZE=3]Zostały odłowione dwa dni temu w okolicach Pniewa/ k. Nowego Tomyśla. Są śliczne, zadbane, łagodne. Młodsza najprawdopodobniej nie ma jeszcze 2 lat, starsza może mieć około 4-5 lat.
Chcę wierzyć, że się komuś zgubiły...
Założyłam im wątek na owczarku w dziale ZNALEZIONE. Zajrzyjcie, jest tam więcej zdjęć
http://www.owczarek.pl/forum/forum_posts.asp?TID=22133

Namawiam p. Ewę, żeby przede wszystkim sprawdzili, czy nie maja chipów i/lub hodowlanych tatuaży
Teraz są na kwarantannie. Jeśli nikt ich nie będzie szukał, trzeba działać szybko, bo sunie to prawdziwa gratka dla pseudo :(

A oto one - są cudne, prawda ? :loveu:

Posted

Jak to sie stało,że dopiero teraz znalazłam ten wątek? Wstyd mi strasznie.:oops: Tak to prawda,że Szarik ma deprechę. Odkąd został sam prawie nie wychodzi z budy. W tych warunkach i naszym ograniczeniu czasowym trudno z nim konkretnie popracować. We wtorek 2 psiaki zabieramy do hotelu koło Łodzi. Mimo braku deklaracji kombinujemy, aby choc na krótko zabrać Szarika, aby szkoleniowiec troszkę nad nim popracował i wyprowadził go na "ludzi". Moze wtedy uda się go lepiej poznać i oswoić ze smyczą. Te informacje od pracowników są zakłamane i czesto mijają się z prawdą. Będziemy na bierząco informować o postepach. Pod Łodzia mieszka nasz człowiek, który będzie jeździł do hoteliku i takze z nim pracował.

Posted

Pyrdka, a Szarik mieszkał z innymi psiakami i jak je zabrano to przestał wychodzić z budy?
Dwie owczarki przepiękne. Miód malina. Sama bym wzięła, od zaraz gdybym mogła, takie cuda :)

Posted

Potwierdzam, miodzio:):):) Dobrze, że hotelik pod Łodzią, bo w Łodzi to raczej kwasiaste hoteliki są, niestety! Żal tych smoków za kratami w schronie baaardzo! Lirka zaś do schrupania!

Posted (edited)

[quote name='Cantadorra']Pyrdka, a Szarik mieszkał z innymi psiakami i jak je zabrano to przestał wychodzić z budy?
Dwie owczarki przepiękne. Miód malina. Sama bym wzięła, od zaraz gdybym mogła, takie cuda :)

Szarik mieszkał z innym ONkiem, chyba Alfim, a jak ten został adoptowany to z dnia na dzień było coraz gorzej :shake:
W sumie to chyba odezwał się u niego "syndrom ofiary", bo był przez Alfiego zdominowany, a przynajmniej tak to wyglądało :roll: Pani Ewa spodziewała się, że po odejściu Alfiego Szarik raczej odżyje, a stało się inaczej ...

Edited by DONnka
Posted

[quote name='Marycha35']Odżyje, zaufa, będzie ok!!!:) Marzku a tam w schronie jeszcze jakieś psiaki zostały czy udało się wszystkie uratować???

Trzymamy kciuki na maxa za Szarika :thumbs:
Marysiu, zostało jeszcze dosłownie kilka, ale wygląda na to, że znowu przybywają kolejne ... :shake:

Posted

Tak Szarik mieszkał z Alfim. Ciężko mu się, taraz samemu odnależć:shake: Niestety mimo, iz przytulisko oficjalnie zamknięte z dniem 31 grudnia psiaki nadal tam trafiają. Ostatnio trafiły tam dwie piekne suki owaczarka. Są piękne.Ręce, cycki, gatki opadają:shake:

Posted

[quote name='Pyrdka']Tak Szarik mieszkał z Alfim. Ciężko mu się, taraz samemu odnależć:shake: Niestety mimo, iz przytulisko oficjalnie zamknięte z dniem 31 grudnia psiaki nadal tam trafiają. Ostatnio trafiły tam dwie piekne suki owaczarka. Są piękne.Ręce, cycki, gatki opadają:shake:

Pyrdka, wiemy już o ślicznotach :)
Mamy je na tapecie ;)