Eden Posted January 21, 2013 Posted January 21, 2013 [quote name='AMIGA']Zamienimy się?? :evil_lol:;)[/QUOTE] Dziękuje, mam Gacka przez którego osiwieję :evil_lol: Quote
M&S Posted January 21, 2013 Posted January 21, 2013 [quote name='Eden']Dziękuje, mam Gacka przez którego osiwieję :evil_lol:[/QUOTE] Gacuś jest śliczny:):) Quote
eliza_sk Posted January 22, 2013 Author Posted January 22, 2013 Chciałam oznajmić, że 10 charcioli już w nowych domach, dla trzech adopcja jest w trakcie/dom czeka/cokolwiek (Ruda, Nawojka, Sari), zostało .... tylko 15 ;) Quote
Eden Posted January 22, 2013 Posted January 22, 2013 Ja jestem pod wrazeniem, że to tak szybko przebiega, super oby nastepne znalazły tak wspaniale domki :-) Quote
M&S Posted January 22, 2013 Posted January 22, 2013 [quote name='eliza_sk']Chciałam oznajmić, że 10 charcioli już w nowych domach, dla trzech adopcja jest w trakcie/dom czeka/cokolwiek (Ruda, Nawojka, Sari), zostało .... tylko 15 ;)[/QUOTE] To jest niesamowite. Gratulacje:) Quote
eliza_sk Posted January 22, 2013 Author Posted January 22, 2013 A powiem Wam, że mi się to dłuuuuży straszliwe. Cieszę się z każdego wydanego psiaka, wracam na wątek, podliczam słupek - i nawet nie połowa jeszcze :evil_lol: Kawał roboty za nami, ale jeszcze większy przed nami. Quote
daria_ldz Posted January 22, 2013 Posted January 22, 2013 No co ty Eliza jest super to jednorazowo było bardzo dużo psów. Piękny wynik jak na tak krótki czas :) Quote
elisse Posted January 22, 2013 Posted January 22, 2013 Ja dopiero przed chwilą dowiedziałam się o "kontroli" w Medorze z polecenia charciej fundacji. Na pewno to nie był nikt z Chartów w Potrzebie,osobiście byłam w Medorze i wiem jak psy tam mają,poza tym jak mam jakiś interes to biorę telefon w łapę i najpierw wszystko uzgadniam.Równiez nie życzę sobie,aby jakaś blondi podszywała się pod nas i kontrole przeprowadzała! Chociaż z drugiej strony, ta osoba nie powiedziała wyrażnie,że jest z Chartów w potrzebie,a jedynie że z charciej fundacji hmmmmm...... A nie przedstawiła się z imienia i nazwiska? Quote
Potter Posted January 22, 2013 Posted January 22, 2013 "Kontrolująca" nie przedstawiła się, powiedziała jedynie, że jest z "charciej fundacji". Nie powoływała się, że jest z Jędrzejowa, tylko że w sprawie chartów z Jędrzejowa. Medor niestety jej nie nagrał, chociaż mają w schronisku kamerę on-line, ale nie rejestrują nagrań. Blondyna, szczupła, ok. 37 lat. Wszystko jej pokazali, co chciała zobaczyć. Zaczęła się szarogęsić, ale nic nie wskórała i w końcu sobie poszła, chyba raczej niezadowolona. Medor od tej pory ma wszystkich legitymować. Quote
M&S Posted January 22, 2013 Posted January 22, 2013 [quote name='daria_ldz']No co ty Eliza jest super to jednorazowo było bardzo dużo psów. Piękny wynik jak na tak krótki czas :)[/QUOTE] Też tak myślę. Cześć charciole:) Quote
1izabelka1 Posted January 22, 2013 Posted January 22, 2013 podlicza podlicza i ciągle mało .Oj Elizka ,Elizka bo przez kolanko przełożę toż to nie ma jeszcze dwóch miesięcy a 10 psiaków w nowych domkach , zobacz ile Gacenty siedzi już u Bajkoland, chłopak prawie że już korzenie zapuścił .Bardzo sprawnie idzie i oby tak dalej :) a swoją drogą mam nadzieję że kiedyś przez przypadek wyjdzie na jaw cóż to za ciekawska osóbka była Quote
M&S Posted January 22, 2013 Posted January 22, 2013 Najlepiej to by było, gdyby nie miała czego podliczać;) Quote
daria_ldz Posted January 22, 2013 Posted January 22, 2013 Izabelka jaka jest długość morelki lub chartów średnio od głowy do ogona , albo na jaką długość charty kubraki noszą ? Quote
1izabelka1 Posted January 22, 2013 Posted January 22, 2013 powiem ci jak Morelka łaskawie wstanie z wyrka żebym mogła ją zmierzyć raczej każdego psiaka trzeba mierzyć indywidualnie, ale tak wymiary pi razy oko to może poproszę Eden o wypowiedz bo nasza zawsze nie oceniona koleżanka zamawia dla nas kubraczki Quote
Eden Posted January 22, 2013 Posted January 22, 2013 [quote name='daria_ldz']Izabelka jaka jest długość morelki lub chartów średnio od głowy do ogona , albo na jaką długość charty kubraki noszą ?[/QUOTE] Kubraki : Whippet ok 45 cm Miieszanki kłusownicze 50-65 cm Chart polski, deerhound 70-80 cm. Quote
daria_ldz Posted January 22, 2013 Posted January 22, 2013 dzięki wielkie Eden :) ale zmierz mi Izabelka proszę Morelkę to mi mniej więcej powie co i jak bo wiem jak ona wygląda i sobie do niej porównam rozmiar. Quote
daria_ldz Posted January 22, 2013 Posted January 22, 2013 a te kubraki FBI to na jaki rozmiar były? Quote
eliza_sk Posted January 22, 2013 Author Posted January 22, 2013 Jakaś pracownia krawiecka nam się otwiera :) ? Dzis tylko durny tel o Merlina ... do garażu i Morelkę do 3 letniego bachora, który tak wrzeszczał w tle, ze zagłuszał matkę ... Quote
Eden Posted January 22, 2013 Posted January 22, 2013 [quote name='daria_ldz']a te kubraki FBI to na jaki rozmiar były? Te które widzialas w Medorze? To dł. 70 cm. A tu moja grupa czarnych :-) Uploaded with ImageShack.us Na Lenkę 60 cm Na Gacka 65 cm. Quote
M&S Posted January 22, 2013 Posted January 22, 2013 [quote name='eliza_sk'] Dzis tylko durny tel o Merlina ... do garażu i Morelkę do 3 letniego bachora, który tak wrzeszczał w tle, ze zagłuszał matkę ...[/QUOTE] Do odstrzału :mad::mad: Quote
daria_ldz Posted January 22, 2013 Posted January 22, 2013 Pracownia póki co nie choć gdybym tylko miała wykroje na takie kubraki to bym zaczęła szyć. Wykroje muszę zrobić i jeśli będzie potrzeba to zacznę manufakturkę :). Póki co namierzyłam sklep i co najśmieszniejsze że z ubraniami używanymi. Patrzę a tam wieszak z samymi ubraniami dla psiorów i to nowymi jeszcze z metkami niekiedy. Chyba angielskie bo wszystkie wymiary w calach podane. Są jakby z jakiejś wełny na górze i ocieplane od spodu. Nie mają nieprzemakalnego materiału od góry ale ciepłe są widać. No i tanie więc pomyślałm o charciolach. Nie wiem jaki jest stan ubrań chartów teraz w medorze. Ponieważ mają średnie i nawet bardzo duże (jak na owczarka niemieckiego lub coś) to się usiłuje rozeznać w rozmiarach bo w schronie będe pewnie w weekend a boję się że ktoś podkupi to. Moje psy nie miały nigdy kubraków to jestem słabo zorientowana w temacie. Quote
Eden Posted January 22, 2013 Posted January 22, 2013 Najlepiej kup na 65 cm, dla Biszkopta 55-60 cm tylko pamietaj one maja szeroka klatkę piersiową, musza miec co najmniej 60-65 cm. Quote
eliza_sk Posted January 23, 2013 Author Posted January 23, 2013 Eden, jak tam wczorajsza wizyta z Kofe ? Quote
Recommended Posts