Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='eliza_sk']Chciałam oznajmić, że 10 charcioli już w nowych domach, dla trzech adopcja jest w trakcie/dom czeka/cokolwiek (Ruda, Nawojka, Sari), zostało .... tylko 15 ;)[/QUOTE]

To jest niesamowite. Gratulacje:)

Posted

A powiem Wam, że mi się to dłuuuuży straszliwe. Cieszę się z każdego wydanego psiaka, wracam na wątek, podliczam słupek - i nawet nie połowa jeszcze :evil_lol: Kawał roboty za nami, ale jeszcze większy przed nami.

Posted

Ja dopiero przed chwilą dowiedziałam się o "kontroli" w Medorze z polecenia charciej fundacji. Na pewno to nie był nikt z Chartów w Potrzebie,osobiście byłam w Medorze i wiem jak psy tam mają,poza tym jak mam jakiś interes to biorę telefon w łapę i najpierw wszystko uzgadniam.Równiez nie życzę sobie,aby jakaś blondi podszywała się pod nas i kontrole przeprowadzała! Chociaż z drugiej strony, ta osoba nie powiedziała wyrażnie,że jest z Chartów w potrzebie,a jedynie że z charciej fundacji hmmmmm...... A nie przedstawiła się z imienia i nazwiska?

Posted

"Kontrolująca" nie przedstawiła się, powiedziała jedynie, że jest z "charciej fundacji". Nie powoływała się, że jest z Jędrzejowa, tylko że w sprawie chartów z Jędrzejowa.
Medor niestety jej nie nagrał, chociaż mają w schronisku kamerę on-line, ale nie rejestrują nagrań.
Blondyna, szczupła, ok. 37 lat.
Wszystko jej pokazali, co chciała zobaczyć. Zaczęła się szarogęsić, ale nic nie wskórała i w końcu sobie poszła, chyba raczej niezadowolona.
Medor od tej pory ma wszystkich legitymować.

Posted

[quote name='daria_ldz']No co ty Eliza jest super to jednorazowo było bardzo dużo psów. Piękny wynik jak na tak krótki czas :)[/QUOTE]

Też tak myślę.

Cześć charciole:)

Posted

podlicza podlicza i ciągle mało .Oj Elizka ,Elizka bo przez kolanko przełożę toż to nie ma jeszcze dwóch miesięcy a 10 psiaków w nowych domkach , zobacz ile Gacenty siedzi już u Bajkoland, chłopak prawie że już korzenie zapuścił .Bardzo sprawnie idzie i oby tak dalej :) a swoją drogą mam nadzieję że kiedyś przez przypadek wyjdzie na jaw cóż to za ciekawska osóbka była

Posted

powiem ci jak Morelka łaskawie wstanie z wyrka żebym mogła ją zmierzyć raczej każdego psiaka trzeba mierzyć indywidualnie, ale tak wymiary pi razy oko to może poproszę Eden o wypowiedz bo nasza zawsze nie oceniona koleżanka zamawia dla nas kubraczki

Posted

[quote name='daria_ldz']Izabelka jaka jest długość morelki lub chartów średnio od głowy do ogona , albo na jaką długość charty kubraki noszą ?[/QUOTE]
Kubraki :
Whippet ok 45 cm
Miieszanki kłusownicze 50-65 cm
Chart polski, deerhound 70-80 cm.

Posted

Jakaś pracownia krawiecka nam się otwiera :) ?

Dzis tylko durny tel o Merlina ... do garażu i Morelkę do 3 letniego bachora, który tak wrzeszczał w tle, ze zagłuszał matkę ...

Posted

[quote name='eliza_sk']

Dzis tylko durny tel o Merlina ... do garażu i Morelkę do 3 letniego bachora, który tak wrzeszczał w tle, ze zagłuszał matkę ...[/QUOTE]

Do odstrzału :mad::mad:

Posted

Pracownia póki co nie choć gdybym tylko miała wykroje na takie kubraki to bym zaczęła szyć. Wykroje muszę zrobić i jeśli będzie potrzeba to zacznę manufakturkę :). Póki co namierzyłam sklep i co najśmieszniejsze że z ubraniami używanymi. Patrzę a tam wieszak z samymi ubraniami dla psiorów i to nowymi jeszcze z metkami niekiedy. Chyba angielskie bo wszystkie wymiary w calach podane. Są jakby z jakiejś wełny na górze i ocieplane od spodu. Nie mają nieprzemakalnego materiału od góry ale ciepłe są widać. No i tanie więc pomyślałm o charciolach. Nie wiem jaki jest stan ubrań chartów teraz w medorze. Ponieważ mają średnie i nawet bardzo duże (jak na owczarka niemieckiego lub coś) to się usiłuje rozeznać w rozmiarach bo w schronie będe pewnie w weekend a boję się że ktoś podkupi to. Moje psy nie miały nigdy kubraków to jestem słabo zorientowana w temacie.