Jump to content
Dogomania

JELENIA GORA - schronisko - PILNIE (!) szukamy domow ! Zdjecia post 1-4.

Recommended Posts

Posted

No to Was jeszcze poinformuje, ze aktualne ceny hotelu w Lwowku to :

za duzego psa ( konkretnie za dobermana )
- 20 zl /doba bez jedzenia
- 25 zl / doba z jedzeniem

I pani Ania stwierdzila tylko, .......... ze to chyba dla mnie nie do przyjecia.....
............ bez komentarza :angryy:

A tu znalazlam blog : " ONI MALTRETUJA ZWIERZETA "
- to swoista lista takich osob, ktora jest stale uzupelniana.
Przy okazji nalezy ja podeslac moze do prawnikow z dogomanii, na ktorych zalozyciel liczy ( w razie pozow o obraze moralna przez bohaterow blogu :angryy:) :

http://omz.blox.pl/html/1310721,262146,169.html?1

.

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

zuziaM napisał(a):
No to Was jeszcze poinformuje, ze aktualne ceny hotelu w Lwowku to :

za duzego psa ( konkretnie za dobermana )
- 20 zl /doba bez jedzenia
- 25 zl / doba z jedzeniem

I pani Ania stwierdzila tylko, .......... ze to chyba dla mnie nie do przyjecia.....
............ bez komentarza :angryy:

:angryy::angryy::angryy::angryy::angryy: masz rację Małgosiu bez komentarza...
Ciśnienie mi sie podniosło... co za ludzie :mad::mad:

Posted

No i wygrałam - tygrysek zostaje :multi:
Niestety pozbawiono mnie możliwości nadania imienia :roll: Jakoś to przeżyję, ważne, że jest :eviltong: Od dziś w książeczce którą dała nam 2 tyg temu pani doktor figuruje jako.... Igor :lol: wcześniej kazali zostawić puste miejsce jakby się znalazł dla niego domek - oczywiście bardzo się postarałam, żeby się nie znalazł ;):diabloti:

Gosiu, nie dzwoniła do mnie ta babeczka w związku z karmą. Kontaktowała się z Tobą jeszcze??

Posted

Seaside napisał(a):
No i wygrałam - tygrysek zostaje :multi:

w książeczce którą dała nam 2 tyg temu pani doktor figuruje jako.... Igor

Gosiu, nie dzwoniła do mnie ta babeczka w związku z karmą. Kontaktowała się z Tobą jeszcze??

Super ! lepszego domku by Igorek nie znalazl :lol: !

Nie dzwonila juz do mnie, ale skontaktuje sie z nia, chocby zeby sie dowiedziec, czy byli w koncu w tym schronisku....:roll:
Prosilam Karoline, zeby kontrolowala, czy jakis owczarek poszedl do adopcji do okol. Boleslawca, ale .... :shake: Karolina chyba juz nie jezdzi do schroniska.

Posted

lilith dzisiaj będzie w schronisku, sprawdzi psiaki, na pewno nelson jeszcze siedzi, innych nie jest pewna, pisała też, ze był dobek-to ten, o którym Gosiu pisałaś kilka dni temu? i też pers był.

Posted

magda z. napisał(a):
lilith dzisiaj będzie w schronisku, sprawdzi psiaki, na pewno nelson jeszcze siedzi, innych nie jest pewna, pisała też, ze był dobek-to ten, o którym Gosiu pisałaś kilka dni temu? i też pers był.

Super !
Tak, dobek jeszcze niestety jest, bo nie ma go dokad zabrac zeby poczekal na wyjazd do Niemiec 20 pazdziernika. Hotel za drogi.

Pan, ktory szukal owczarka, byl w schronisku, ale ..... z owczarkow widzial tylko polroczna suczke ( a chce psa ). Zadnych innych owczarkow nie widzial :angryy:.... widac pomylil jednak miejsce, gdzie chcial psa dla siebie znalezc, bo pewnie szukal rasowego. I kupil juz polrocznego owczarka, niestety.....

Posted

to już by mogli obniżyć cenę, przecież mają zapewnione za niego zapłacenie:shake: szkoda, że nie mamy innych miejsc dla psiaków z rozsądną ceną:(
co do pana, to może myślał, że znajdzie super pięknego psiaka:shake:ludzie to też nie mają równo pod sufitem, przecież psiaka trzeba doprowadzić do tego, aby stał się pieknym

Posted

Taka wiadomosc otrzymalam mailem od p. Smigielski z Fundacji " Mrunio " :

[FONT=Times New Roman][FONT='Monotype Corsiva'][/FONT][FONT='Monotype Corsiva']"[/FONT][FONT='Monotype Corsiva']MRUNIO"[/FONT][/FONT]

[FONT=Times New Roman][FONT='Monotype Corsiva']Fundacja Ochrony Zwierząt i Ochrony Polskiego Dziedzictwa Przyrodniczego[/FONT][/FONT]

[FONT='Times New Roman']organizacja pożytku publicznego: KRS nr 0000261716[/FONT]

[FONT='Times New Roman']Bank PEKAO S.A w Kłodzku konto: 85 1240 1965 1111 0010 1171 6801[/FONT]

[FONT='Times New Roman']tel.: 0692 776 068 e-mail: [/FONT][FONT='Times New Roman'][email protected][/FONT][FONT='Times New Roman'][/FONT]

[FONT='Times New Roman']Kto zaadoptuje[/FONT][FONT='Times New Roman'] Murzynka, pieska po przejściach[/FONT]

[FONT='Times New Roman']Wychudzony, wyłysiały. Przez resztki sierści widać było wyraźnie zrogowaciałą skórę, pokrytą bliznami, krwawiącymi ranami i ... rojem pcheł. Był otępiały i przerażony. Miał wyraźne trudności w poruszaniu się. W takim stanie pies został odbity z rąk oprawców przez Fundację „Mrunio”, dzięki pomocy policji i kłodzkiej straży miejskiej w maju b.r. Jego kochający i troskliwi właściciele odeszli: pani umarła a pan został umieszczony w szpitalu po wylewie. Pies został pod „opieką” syna i jego przyjaciółki. Z zeznań ludzi wynika, że pies był bity i kopany. Często dały się słyszeć na całą ulicę przekleństwa pijanego opiekuna, pomieszane ze skomleniem i wyciem psa. Pies był głodzony; dokarmiali go dobrzy ludzie. Niestety i to nie wystarczało, bo jego zwyrodniali „opiekunowie” zabierali mu z miski kostki i skrawki mięsa bo potrzebowali zagrychy !!![/FONT]

[FONT='Times New Roman']Otwarte rany na plecach Wyłysiały i cały w strupach Łepek w bliznach [/FONT]

[FONT='Times New Roman']Po udzieleniu pomocy weterynaryjnej piesek został umieszczony w zastępczej rodzinie u jednego z wolontariuszy Fundacji. Pod troskliwą opieką stopniowo odzyskiwał zdrowie i ufność do człowieka. Teraz Murzynek patrzy na swego opiekuna swym wdzięcznym, psim wzrokiem – tak jak to widać na zdjęciu. Psiak nabrał wagi, jego sierść jest miękka i puszysta.[/FONT]

[FONT='Times New Roman']Tak wygląda psiaczek po prawie 4-ro miesięcznym pobycie u wolontariusza Fundacji „Mrunio”[/FONT]

• 3 weeks later...
Posted

W piatek odbieralam ze schroniska psiaka bez lapki - pojechal juz do domku :loveu: !
Spotkalam tam Lilith i na prosbe magda z. porobila troche zdjec.
Ja nie potrafie za bardzo rozpoznac psiako, ktore maja pozakladane przez Was juz watki, ale Wam sie pewnie uda.

Posted

nie widzę żadnego z "wątkowych psiaków" :( Miała być rocia, Nelsonik i Kenia.
Ale to nic.... Serce mi się kroi jak patrzę na tego wyżła :placz::placz::placz::placz::placz:

Posted

Seaside napisał(a):
nie widzę żadnego z "wątkowych psiaków" :( Miała być rocia, Nelsonik i Kenia.
Ale to nic.... Serce mi się kroi jak patrzę na tego wyżła :placz::placz::placz::placz::placz:

Jagodka, a ja mysle, ze na jednym ze zdjec jest Nelsonek, a na jednym roteczka :roll: ( 9 i 11 zdjecie ).

Wyzel, doberman, hasky i ten wyzelkowaty siedzacy w klatce z haskym - sa juz na watkach tych ras na dogomanii.
Magda mi wyszukala watki i je powklejalam.

Posted

[quote name='Seaside']Biedny staruszek :placz::placz::placz::placz:
I to słodkie maleństwo z 1 zdjęcia :placz::placz:
Czy Lilith mówiłą coś więcej o nich??

Nic nie wiem na ich temat :shake:.

A taka sunie - CUDO :loveu: ma pod opieka przyjaciel Magdy
- SUNIA SZUKA DOMKU (!) (!) (!).
Mlodziutka - szczeniaczek jeszcze ... przyblakala sie i .... zabrali, bo nie mogli zostawic na ulicy ......

Posted

Nie wiem gdzie jest watek naszej dobki i czy w ogole jest, ale bedziecie wiedziec co z tym zrobic. Sunka ma okolo 6 lat, moze troszke wiecej wiec juz nie pierwszej mlodosci. jest bardzo ulozona, posluszna, umie siad i daj lape. pieszczocha. spokojna.starsznie lagodna. generalnie naprawde bardzo fajny piesek.

o dziwo w schronisku przybiera na wadze :) poki co jest w izolatce, ale wiadomo, ze to sie szybko moze skonczyc.

patrzac po sutkach chyba nie miala szczeniakow

prosze podrzuccie ja dobermanomaniakom ;)

sciskam!