magda z. Posted October 26, 2007 Posted October 26, 2007 :angryy:ale numer, a sunia mogłaby już mieć dom w Niemczech:-( Quote
Jola_K Posted October 28, 2007 Author Posted October 28, 2007 personel ma w d... los zwierzat, dla nich to tylko numer w kartotece :angryy: Quote
Seaside Posted November 6, 2007 Posted November 6, 2007 Gosiu wpływają pieniążki? Czekam na rozliczenie bo muszę wiedzieć kogo ścigać ;) Quote
zuziaM Posted November 6, 2007 Posted November 6, 2007 Seaside napisał(a):Gosiu wpływają pieniążki? Czekam na rozliczenie bo muszę wiedzieć kogo ścigać ;) Jagodka - na razie wpisuje w watku Kasi, bo to jest na zwrot dlugu z Kasi skarpetki :lol:. Przepraszam Was bardzo dziewczyny, ale i tak sfinansowalam czesc podrozy Rozka do domu, bo dalam od siebie 50 zl ( i zaliczylym z nim dwie podroze do Jeleniej ) , ale wiecej nie moge :shake:..... Kasi jedzonko drogie , jak diabli, a daje jej go teraz wiecej, bo ona musi wreszcie cialka nabierac. Poza tym dawka dzienna sie zwieksza, bo i Kasia wiecej wazy, a to sie wiaze z wiekszymi porcjami jedzenia. No i nasz dom kosztuje, .... robimy ogrodzenie wreszcie, a to koszt ok. 10 tys zl :shake:. Quote
Seaside Posted November 6, 2007 Posted November 6, 2007 Gosiu Ty się nie tłumacz tylko bierz :) - Kasia jekeniogórzanka w końcu :loveu: A do tego chora więc wszystko z bazarków teraz na nią idzie bo przecież innych wydatków na razie nie mamy :) Już wskakuję do Kasi rozliczyć u siebie bazarkowiczów :) Quote
zuziaM Posted November 7, 2007 Posted November 7, 2007 [quote name='zuziaM']Tu jego poprzedni watek : http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=79291 Macie duzo wlasnych spraw, wiec i malo czasu, zeby wszystkie watki odwiedzic, wiec napisze Wam, ze ..... SUNIA YETI - juz od 4 listopada jest w Niemczech :multi: ! ! ! Udalo nam sie odkrecic cala sprawe i suni sie udalo, czeka w DT na staly domek :multi: ! ! ! Dziekuje za pomoc dziewczynom z Pomocy Dobkom i mrowie za przetransportowanie suni z Jeleniej do Olenki z "dobkow". :lol: [quote name='Seaside']Gosiu Ty się nie tłumacz tylko bierz :) - Kasia jekeniogórzanka w końcu :loveu: A do tego chora więc wszystko z bazarków teraz na nią idzie bo przecież innych wydatków na razie nie mamy :) Już wskakuję do Kasi rozliczyć u siebie bazarkowiczów :) Dzieki wielkie Jagodka :oops:. Ja juz czasem mam tak dosc wszystkiego, ze po prostu mi rece opadaja ......:shake: Z Kasia juz sie jakos unormowalo, bo miala straszny rozstroj przez dluzszy czas. Musialam do lekarza ja wozic i zastrzyki dostawala na zatrzymanie potwornej biegunki, bo by sie suka wykonczyla .....:shake: Teraz juz jest dobrze..... kupy nadal czesto, ale juz normalne.... I musze naprawde zwiekszyc jej dawki zywieniowe ( oczywiscie w miare rozsadnie, zeby biegunka i rozstroj nie wrocily ), bo trzeba kasie koniecznie podtuczyc. A widze szanse. Ona , wyobrazcie sobie wczoraj wieczorem z kojca wylazla .... pzecisnela sie przez kraty.... nie mam pojecia jakim cudem :shake:, przeciez one sa oddalone od siebie na 13 cm ! ! ! Juz nie mam sily ! Po prostu nie chciala sama siedziec w kojcu...... bo Ina z Isia siedzialy w garazu sobie. Ja bylam w domu i wyszlam je pozamykac doipiero po 21-ej, wiec nawet nie wiem, jak dlugo Kaska siedziala poza kojcem na zimnie, deszczu, mroznym wietrze :shake: ! ! ! Jeszcze tylko brakuje zeby mi sie przeziebila ! No mowie Wam, ze juz ze mnie powietrze schodzi, jak sie czlowiek stara, a te straszydla maja to w nosie i robia wszystko po swojemu .... i to wybieraja te najglupsze rozwiazania ! Quote
Seaside Posted November 7, 2007 Posted November 7, 2007 Gosiu z wypowiedzi na wątku rotki rozumiem, że masę bid jest, którym pomagają odejść .... bardzo bardzo szkoda, że na bieżąco dziewczyny nie podsuwają nam piesków które wymagają szybkiej interwencji... Strona schroniska jest mocno nieaktualna... Quote
magda z. Posted November 7, 2007 Posted November 7, 2007 Ja popieram Jagodę, że Kasi się forsa należy:pi bez tłumaczenia:razz: Quote
zuziaM Posted November 7, 2007 Posted November 7, 2007 Seaside napisał(a):Gosiu z wypowiedzi na wątku rotki rozumiem, że masę bid jest, którym pomagają odejść .... bardzo bardzo szkoda, że na bieżąco dziewczyny nie podsuwają nam piesków które wymagają szybkiej interwencji... Strona schroniska jest mocno nieaktualna... Dokladnie tak wlasnie jest :-(. zebyscie widzialy te klatki 1 x 1 m wystaione na zewnatrz .... w ulewnym deszczu ... bez zadaszenia .... i po dwa psy scisniete w kazdej .....:-(.... a takich klatek stalo , jak sobie przypominam ok. 7 - 8 szt. ..... a w kojcach po ok. 10 psow w kazdym .... czegos takiego jeszcze tam nie widzialam .....:placz: No i wtedy zaczely sie usypiania psow starszych .......:-( magda z. napisał(a):Ja popieram Jagodę, że Kasi się forsa należy:pi bez tłumaczenia:razz: Dzieki Magda, to tez i Twoje bazarki sa .... Dziekuje :oops: Quote
zuziaM Posted November 7, 2007 Posted November 7, 2007 A i pamietacie te trzy malenkie sunie, o ktorych pisalam jakis czas temu ? ? ? Sunie maja juz 8 tygodni i baba, u ktorej sie urodzily juz zadzwonila, zeby je natychmiast zabierac :angryy: ! No i udalo mi sie ! Dzisiaj te trzy rude malenstwa z bialymi krawacikami ..... wyjezdzaja do Holandii :multi:! Quote
magda z. Posted November 7, 2007 Posted November 7, 2007 Super, że suńkom się udało:) gratuluję, może sąsiedzi sąsiadów też zechcę jakieś bidy od nas:cool3: Quote
Seaside Posted November 7, 2007 Posted November 7, 2007 Gosiu a Lilith nie mówiła nic więcej o jakimś konkretnym psiaku?? To jest tragiczne - klatki 1x1 :placz::placz::placz::placz::placz: Co zrobić żeby ruszyć jakoś z miejsca tą akcję???? Chociaż po 1 - 2 psiaki. :placz::placz::placz::placz: Magda ostatnio pisała do Lilith na gg ale nie odpisała :( Quote
zuziaM Posted November 7, 2007 Posted November 7, 2007 Seaside napisał(a):Gosiu a Lilith nie mówiła nic więcej o jakimś konkretnym psiaku?? To jest tragiczne - klatki 1x1 :placz::placz::placz::placz::placz: Nic nie mowila ostatnio....:shake: Ja mysle, ze trzeba po prostu sie wybrac do schroniska w Jeleniej i samemu porobic zdjecia kilku psiakom i je pooglaszac wtedy. Mi nie daje spokoju ten swietny brodacz kudlaty .... piekny pies z niego by byl w normalnych warunkach :-(......nawet nie wiem, czy on jeszcze jest ...:shake: Zaplanujcie cos moze na przyszly tydzien - ja moge Was zawiezc ( Ciebie i Magde ) . Mozemy sie umowic z Lilith, a moze i z karcia .... i ona powyprowadza psy do zdjec...... chociaz 2 - 3 , jak mowisz .... a potem nastepne. Co o tym myslicie ? ? ? Moze by po prostu co 2 - 3 tygodnie sie wybierac do schroniska, robic biezace zdjecia i oglaszac psy ? Ja tylko takie rozwiazanie widze..... Quote
magda z. Posted November 7, 2007 Posted November 7, 2007 ja się zgadzam, od środka tygodnia jestem dyspozycyjna, a tego rudzielca wrzuciłam na allegro, napisałam w tytule prawie labrador-bo za pierwszym razem miał mało wejść, a trzeba mu PR robić;) Quote
Seaside Posted November 7, 2007 Posted November 7, 2007 a ja standardowo odpadam - tysiące powodów przeciw :placz::placz::placz::placz: Ale zgłaszam się na ochotnika na robienie allegro!!! I ogłoszenia gdzie się da!!!!!!!! Że też cholera hotelik odpadł :( Quote
Seaside Posted November 28, 2007 Posted November 28, 2007 Wiem, wiem - chwalę się... Ale popatrzcie tylko na niego!! To najpiękniejszy urwipołeć jakiego znam :loveu::loveu: Dostarcza mi tyyyyyyleeee radości :loveu::loveu::loveu: Nie sposób się nie śmiać jak sie na niego patrzy,nie ma sekundy, żeby czegoś nie zmalował :) Chociaż po chwili zastanowienia.... Zuzki nie przebija :evil_lol: :eviltong: Quote
Jola_K Posted November 28, 2007 Author Posted November 28, 2007 bo WSZYSTKIE ZUZUKI SA NIEGRZECZNE! :diabloti: tak to juz jest, kicia niewinna temu, ze imie dla lobuzki dostala a Twoj yyyyyyyy, jak ma na imie ten czarnulek? bo sliczny ci on, sliczny :loveu: Quote
Seaside Posted November 28, 2007 Posted November 28, 2007 Te wstrętne osobniki, które tak się zapierały, żeby przyjąć go pod nasz dach dały mu na imię IGOR :roll: Ale nie reaguje :diabloti: My z Damianem wołamy po Prostu Czarny i reaguje, ale reaguje też na "Pan Sowa" :roll: Grzeczny chłopak - wie kto o niego walczył :diabloti: Quote
Seaside Posted November 28, 2007 Posted November 28, 2007 Mamy mały problem z kastracją, ponieważ chłopak ma tylko 1 jajeczko :roll: Wet stwierdził, że jeszcze troszkę poczekamy, może zejdzie. Młody jest, zabiedzony był jak go znaleźliśmy więc wszystko możliwe. Mam nadzieję, bo trochę się wystraszyłam wiadomością, że jak zostanie w środku to może się z tego nowotwór zrobić :placz: Trzeba będzie zrobić operację :placz: Quote
Jola_K Posted November 28, 2007 Author Posted November 28, 2007 dokladnie tak, nie moze zostac w srodku znajomej york tez tak mial i musiala go wykastrowac, bardzo zalowala bo w tym momencie nie mogla z nim juz na wystawe jechac, a Hugo jest wyjatkowej urody ale coz, zdrowie wazniejsze Quote
niufek Posted November 28, 2007 Posted November 28, 2007 Jola_K napisał(a):personel ma w d... los zwierzat, dla nich to tylko numer w kartotece :angryy: No niestety ,ale zeby tym psom pomoc ,to trzeba by bylo polowe z zatrudnionych wywylic na bruk .Te bledne informacje sa standartem ,tak samo jak informacje o psach .Pielegniarz ten taki napakowany zawsze o kazdym psie mowi ,ze albo agresywny ,albo durny :angryy:. A podejscie do kastracji ,to juz makabra np. : po co kastrowac jak go i tak zagryza??:angryy::angryy: Quote
Jola_K Posted November 28, 2007 Author Posted November 28, 2007 tak, jesli chodzi o wymiane personelu, to niestety dotyczy prawie kazdego schroniska znasz temat jeleniogorski "od srodka"? Quote
niufek Posted November 28, 2007 Posted November 28, 2007 Jola_K napisał(a):tak, jesli chodzi o wymiane personelu, to niestety dotyczy prawie kazdego schroniska znasz temat jeleniogorski "od srodka"? OOOOOOOO znam ,az za dobrze , czasem wolalabym nie znac ,ale niestety , poznalam . Quote
zuziaM Posted November 29, 2007 Posted November 29, 2007 Seaside napisał(a):Wiem, wiem - chwalę się... Ale popatrzcie tylko na niego!! To najpiękniejszy urwipołeć jakiego znam :loveu::loveu: Dostarcza mi tyyyyyyleeee radości :loveu::loveu::loveu: Nie sposób się nie śmiać jak sie na niego patrzy,nie ma sekundy, żeby czegoś nie zmalował :) Chociaż po chwili zastanowienia.... Zuzki nie przebija :evil_lol: :eviltong: Sliczny z niego chlopak ... i taki ... elegancki z tym krawacikiem, ze ho ho ho ..... ! Jest dokladnie tak, jak mowicie, dziewczyny... z tym imieniem ZUZKA ! Ja zupelnie nie wiem co mnie podkusilo, zeby ja tak nazwac .... bo mialam juz jedna o tym imieniu i to straszny byl diabel :cool3: ! I takie tego efekty .....:evil_lol: Quote
Seaside Posted November 29, 2007 Posted November 29, 2007 niufek - masz możliwość zdobycia wiadomości o konkretnych psach??? Mamy pozakładanych kilka wątków i zeeeero wiadomości o psach :( Quote
Recommended Posts