Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

jutro wrzucę chłopaka na stronę "Charty w potrzebie" ,wg mnie warto dopisać,że Merlin wyrośnie na dużego psa,on jest greyowaty,wiec będzie mieć ok 70 cm w kłębie,teraz to rozkoszny szkrab,ale za kilka miesięcy kawał psa z niego będzie! :)

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='malawaszka']genialny! ach już widzę jakby galopował u mnie po łąkach i jeszcze kolor, który tak cudnie się fotografuje :mdleje: marzenia aaaaa

Rude na zielonym - idealny zestaw, zgodzę się :) Zaraz założę reszcie wątek, to se może coś wybierzesz ...

Posted

[quote name='eliza_sk']Rude na zielonym - idealny zestaw, zgodzę się :) Zaraz założę reszcie wątek, to se może coś wybierzesz ...

Fakt, rude na zielonym, bomba;)

Posted

eliza_sk napisał(a):
A czemuż to ja decyzyjną mam być :) Robić, robić, robić póki są chęci.

Zrobione, amiga dostała pełny zestaw linków na maila.
Życzę dobrego domku.
Jak teraz się nie uda (odpukać w niemalowane) to za miesiąc powtórzę zestaw.

Posted

[quote name='bahlsa']Zrobione, amiga dostała pełny zestaw linków na maila.
Życzę dobrego domku.
Jak teraz się nie uda (odpukać w niemalowane) to za miesiąc powtórzę zestaw.

Bahlso - bardzo dziękujemy. Na jakie woj. ogłaszałaś, żebym zanotowała w charcich notatkach.

Jakbyś miała wolne siły przerobowe to tu ... troszkę podobnych Glutowi czeka - właśnie zakładam:
http://www.dogomania.pl/forum/threads/237983-CHARTY-z-interwencji-33-24-PIEKN******-czekaj%C4%85-na-domy-NIE-PISA%C4%86-ROBI%C4%98!!!!!!!!!?p=20208805#post20208805

Posted

Robiłam na Małopolskę, w zakładkach mam już strony na których nie muszę się logować tylko od razu otwierają się bez konieczności logowania.
http://www.garnek.pl/szukam/24333479/merlin-uroczy-chart-czeka-na-dom
Wysłałam też na mail z ogłoszenia linki do zrobionych ogłoszeń, przeglądnij czy wszystko ok.
Resztę charcików również ogłoszę, zaczekam na tekst (może taki jakiś ogólny) i będę robić jedno ogłoszenie dla wszystkich i wklejać rożne zdjęcia?
A później ewentualnie każdemu z osobna? Pomyślimy :).

Posted (edited)

[quote name='bahlsa']Robiłam na Małopolskę, w zakładkach mam już strony na których nie muszę się logować tylko od razu otwierają się bez konieczności logowania.
http://www.garnek.pl/szukam/24333479/merlin-uroczy-chart-czeka-na-dom
Wysłałam też na mail z ogłoszenia linki do zrobionych ogłoszeń, przeglądnij czy wszystko ok.
Resztę charcików również ogłoszę, zaczekam na tekst (może taki jakiś ogólny) i będę robić jedno ogłoszenie dla wszystkich i wklejać rożne zdjęcia?
A później ewentualnie każdemu z osobna? Pomyślimy :).

W tej chwili nie mam jeszcze wszystkich metryczek. Nie da się niestety robić zbiorówek, bo każdy inny i różne potrzeby :( Jakby co, to na już mam takiego dojrzałego pana do zrobienia, jest w woj. lubuskim:

[FONT=Verdana][/FONT]

Beniamin, pies w typie greyhounda większość swojego życia spędził na łańcuchu przy budzie. W grudniu tego roku został odebrany właścicielowi. Obecnie przebywa w domu tymczasowym i tęsknie wypatruje 'swojego' człowieka.

Benny ma ok 7 lat i czasy szczenięcego szaleństwa za sobą. Jest zrównoważonym i przewidywalnym psem. Pogodny, radosny, kochający ludzi. To przyjaciel całego świata, ufny i kontaktowy od pierwszego spotkania. Tuli się i szuka kontaktu z opiekunem. Zupełnie łagodny i spolegliwy w kontaktach z człowiekiem. Chętnie bawi się piłeczką. Jest żywiołowy i chwilami zachowuje się jak szczeniak. Choć nie był uczony chodzenia na smyczy, nie ma z tym problemu i szybko się uczy. Świetnie reaguje w dużych skupiskach ludzkich, nie boi się ruchu samochodowego. Idealny dom dla Benny'ego byłby z innym chartem (suczką), choć chętnie byłby też jedynakiem. Nie nadaje się do domu z kotami i małymi zwierzątkami (na ptaki w klatce reaguje obojętnie). Nie ma problemów z zostawaniem na kilka godzin, przyzwyczajony do rozkładu dnia nie brudzi w domu. To prawdziwy skarb, taki nieoszlifowany diament, który przyniesie swojemu opiekunowi wiele radości.

Pies przebywa w domu tymczasowym w woj. lubuskim

Odrobaczenie: tak
Odpchlenie: tak
Szczepienia: tak
Kastracja: tak
Czip: tak[FONT=verdana]
[/FONT][FONT=verdana]
Stowarzyszenie Obrona Zwierząt
28-300 Jędrzejów, woj. świętokrzyskie
[/FONT][FONT=verdana]tel. 501 341 021 (po godzinie 15)
[/FONT][FONT=verdana]601 319 856[/FONT]
[FONT=verdana]e-mail: [email protected]
[/FONT][FONT=verdana] www.obrona-zwierzat.pl[/FONT]

Edited by eliza_sk
Posted

Bedzie trochę zdjęć rudego na zielonym, bo byliśmy z Amigą dzis na działce w celu wybiegania. Jakie mam teraz aniołki w domu!! Oba padły jak strucle i nie ma podgryzania i szarpania za resztki brody i za sierść na dupencji :-)
Bahlsa :loveu:- jesteś wielka :p

Posted

AMIGA napisał(a):

nooo, prawda.... dużo ważę.

Postanowienie od nowego roku: rzucam słodycze - ale dopiero jak skończę zapasy z szafki ;)

Czekam na zdjęcia szalejącego Merlinka :)

Posted

[quote name='bahlsa']ok, biorę ;)
robić na małopolskę czy lubuskie?

Na lubuskie prosimy :)

[quote name='AMIGA'] Oba padły jak strucle i nie ma podgryzania i szarpania za resztki brody i za sierść na dupencji :-)

Czy to znowu siakaś aluzja do tego przed przed ostatniego tymczasa :diabloti:

Bahlsa - baaardzo dziękujemy !

Posted

eliza_sk napisał(a):

Czy to znowu siakaś aluzja do tego przed przed ostatniego tymczasa :diabloti:

Nie nie, to siakaś aluzja to tego ostatniego, najostateczniejszego tymczasa, bo się już rozochocił

Posted

AMIGA napisał(a):
Nie nie, to siakaś aluzja to tego ostatniego, najostateczniejszego tymczasa, bo się już rozochocił

Czuje się jak u siebie, to się rozochocił;)

Posted

Nutusia napisał(a):
E, Glutencjusz - mała rada... Przyuważ jak Amiga wieczorem wesaleczkę rozkłada, żebyś umiał sam i wtedy nie będziesz... spadał :)

hahaha, doobre!!!!!

Posted

Próbuje, próbuje a jakże. Ale ja ze względu na jego docelowe rozmiary szybciutko niweczę jego próby.
Melduję posłusznie, że doszła dziś karma. Chyba będzie młodemu smakować, bo jeszcze nie rozpakowałam worka foliowego a młody już usiłuje się dostać do środka :-)