elisse Posted January 1, 2013 Posted January 1, 2013 jutro wrzucę chłopaka na stronę "Charty w potrzebie" ,wg mnie warto dopisać,że Merlin wyrośnie na dużego psa,on jest greyowaty,wiec będzie mieć ok 70 cm w kłębie,teraz to rozkoszny szkrab,ale za kilka miesięcy kawał psa z niego będzie! :) Quote
eliza_sk Posted January 1, 2013 Author Posted January 1, 2013 No janiołek z niego niezły, a ciocia Amiga wzięła i złamała mu uszko lewe :) Quote
malawaszka Posted January 1, 2013 Posted January 1, 2013 genialny! ach już widzę jakby galopował u mnie po łąkach i jeszcze kolor, który tak cudnie się fotografuje :mdleje: marzenia aaaaa Quote
eliza_sk Posted January 1, 2013 Author Posted January 1, 2013 [quote name='malawaszka']genialny! ach już widzę jakby galopował u mnie po łąkach i jeszcze kolor, który tak cudnie się fotografuje :mdleje: marzenia aaaaa Rude na zielonym - idealny zestaw, zgodzę się :) Zaraz założę reszcie wątek, to se może coś wybierzesz ... Quote
M&S Posted January 1, 2013 Posted January 1, 2013 [quote name='eliza_sk']Rude na zielonym - idealny zestaw, zgodzę się :) Zaraz założę reszcie wątek, to se może coś wybierzesz ... Fakt, rude na zielonym, bomba;) Quote
bahlsa Posted January 1, 2013 Posted January 1, 2013 eliza_sk napisał(a):A czemuż to ja decyzyjną mam być :) Robić, robić, robić póki są chęci. Zrobione, amiga dostała pełny zestaw linków na maila. Życzę dobrego domku. Jak teraz się nie uda (odpukać w niemalowane) to za miesiąc powtórzę zestaw. Quote
eliza_sk Posted January 1, 2013 Author Posted January 1, 2013 [quote name='bahlsa']Zrobione, amiga dostała pełny zestaw linków na maila. Życzę dobrego domku. Jak teraz się nie uda (odpukać w niemalowane) to za miesiąc powtórzę zestaw. Bahlso - bardzo dziękujemy. Na jakie woj. ogłaszałaś, żebym zanotowała w charcich notatkach. Jakbyś miała wolne siły przerobowe to tu ... troszkę podobnych Glutowi czeka - właśnie zakładam: http://www.dogomania.pl/forum/threads/237983-CHARTY-z-interwencji-33-24-PIEKN******-czekaj%C4%85-na-domy-NIE-PISA%C4%86-ROBI%C4%98!!!!!!!!!?p=20208805#post20208805 Quote
bahlsa Posted January 1, 2013 Posted January 1, 2013 Robiłam na Małopolskę, w zakładkach mam już strony na których nie muszę się logować tylko od razu otwierają się bez konieczności logowania. http://www.garnek.pl/szukam/24333479/merlin-uroczy-chart-czeka-na-dom Wysłałam też na mail z ogłoszenia linki do zrobionych ogłoszeń, przeglądnij czy wszystko ok. Resztę charcików również ogłoszę, zaczekam na tekst (może taki jakiś ogólny) i będę robić jedno ogłoszenie dla wszystkich i wklejać rożne zdjęcia? A później ewentualnie każdemu z osobna? Pomyślimy :). Quote
eliza_sk Posted January 1, 2013 Author Posted January 1, 2013 (edited) [quote name='bahlsa']Robiłam na Małopolskę, w zakładkach mam już strony na których nie muszę się logować tylko od razu otwierają się bez konieczności logowania. http://www.garnek.pl/szukam/24333479/merlin-uroczy-chart-czeka-na-dom Wysłałam też na mail z ogłoszenia linki do zrobionych ogłoszeń, przeglądnij czy wszystko ok. Resztę charcików również ogłoszę, zaczekam na tekst (może taki jakiś ogólny) i będę robić jedno ogłoszenie dla wszystkich i wklejać rożne zdjęcia? A później ewentualnie każdemu z osobna? Pomyślimy :). W tej chwili nie mam jeszcze wszystkich metryczek. Nie da się niestety robić zbiorówek, bo każdy inny i różne potrzeby :( Jakby co, to na już mam takiego dojrzałego pana do zrobienia, jest w woj. lubuskim: [FONT=Verdana][/FONT] Beniamin, pies w typie greyhounda większość swojego życia spędził na łańcuchu przy budzie. W grudniu tego roku został odebrany właścicielowi. Obecnie przebywa w domu tymczasowym i tęsknie wypatruje 'swojego' człowieka. Benny ma ok 7 lat i czasy szczenięcego szaleństwa za sobą. Jest zrównoważonym i przewidywalnym psem. Pogodny, radosny, kochający ludzi. To przyjaciel całego świata, ufny i kontaktowy od pierwszego spotkania. Tuli się i szuka kontaktu z opiekunem. Zupełnie łagodny i spolegliwy w kontaktach z człowiekiem. Chętnie bawi się piłeczką. Jest żywiołowy i chwilami zachowuje się jak szczeniak. Choć nie był uczony chodzenia na smyczy, nie ma z tym problemu i szybko się uczy. Świetnie reaguje w dużych skupiskach ludzkich, nie boi się ruchu samochodowego. Idealny dom dla Benny'ego byłby z innym chartem (suczką), choć chętnie byłby też jedynakiem. Nie nadaje się do domu z kotami i małymi zwierzątkami (na ptaki w klatce reaguje obojętnie). Nie ma problemów z zostawaniem na kilka godzin, przyzwyczajony do rozkładu dnia nie brudzi w domu. To prawdziwy skarb, taki nieoszlifowany diament, który przyniesie swojemu opiekunowi wiele radości. Pies przebywa w domu tymczasowym w woj. lubuskim Odrobaczenie: tak Odpchlenie: tak Szczepienia: tak Kastracja: tak Czip: tak[FONT=verdana] [/FONT][FONT=verdana] Stowarzyszenie Obrona Zwierząt 28-300 Jędrzejów, woj. świętokrzyskie [/FONT][FONT=verdana]tel. 501 341 021 (po godzinie 15) [/FONT][FONT=verdana]601 319 856[/FONT] [FONT=verdana]e-mail: [email protected] [/FONT][FONT=verdana] www.obrona-zwierzat.pl[/FONT] Edited January 1, 2013 by eliza_sk Quote
bahlsa Posted January 1, 2013 Posted January 1, 2013 ok, biorę ;) robić na małopolskę czy lubuskie? Quote
AMIGA Posted January 1, 2013 Posted January 1, 2013 Bedzie trochę zdjęć rudego na zielonym, bo byliśmy z Amigą dzis na działce w celu wybiegania. Jakie mam teraz aniołki w domu!! Oba padły jak strucle i nie ma podgryzania i szarpania za resztki brody i za sierść na dupencji :-) Bahlsa :loveu:- jesteś wielka :p Quote
M&S Posted January 1, 2013 Posted January 1, 2013 Czekam niecierpliwie na fotencje!!!!!! Mały jest przepiękny:loveu: Quote
bahlsa Posted January 1, 2013 Posted January 1, 2013 AMIGA napisał(a): Bahlsa :loveu:- jesteś wielka :p nooo, prawda.... dużo ważę. Postanowienie od nowego roku: rzucam słodycze - ale dopiero jak skończę zapasy z szafki ;) Czekam na zdjęcia szalejącego Merlinka :) Quote
eliza_sk Posted January 1, 2013 Author Posted January 1, 2013 [quote name='bahlsa']ok, biorę ;) robić na małopolskę czy lubuskie? Na lubuskie prosimy :) [quote name='AMIGA'] Oba padły jak strucle i nie ma podgryzania i szarpania za resztki brody i za sierść na dupencji :-) Bahlsa :loveu:- jesteś wielka :p Czy to znowu siakaś aluzja do tego przed przed ostatniego tymczasa :diabloti: Bahlsa - baaardzo dziękujemy ! Quote
malawaszka Posted January 1, 2013 Posted January 1, 2013 aaaaaaaaabsolutnie fantastyczny!!!! nawet bez brody :evil_lol: Quote
eliza_sk Posted January 1, 2013 Author Posted January 1, 2013 Przystojniak niezły, a jaki kochany ! CHARTY różne - kolorowe, w ciapki i podłużne. Quote
AMIGA Posted January 1, 2013 Posted January 1, 2013 eliza_sk napisał(a): Czy to znowu siakaś aluzja do tego przed przed ostatniego tymczasa :diabloti: Nie nie, to siakaś aluzja to tego ostatniego, najostateczniejszego tymczasa, bo się już rozochocił Quote
M&S Posted January 1, 2013 Posted January 1, 2013 AMIGA napisał(a):Nie nie, to siakaś aluzja to tego ostatniego, najostateczniejszego tymczasa, bo się już rozochocił Czuje się jak u siebie, to się rozochocił;) Quote
Nutusia Posted January 2, 2013 Posted January 2, 2013 E, Glutencjusz - mała rada... Przyuważ jak Amiga wieczorem wesaleczkę rozkłada, żebyś umiał sam i wtedy nie będziesz... spadał :) Quote
M&S Posted January 2, 2013 Posted January 2, 2013 Nutusia napisał(a):E, Glutencjusz - mała rada... Przyuważ jak Amiga wieczorem wesaleczkę rozkłada, żebyś umiał sam i wtedy nie będziesz... spadał :) hahaha, doobre!!!!! Quote
AMIGA Posted January 2, 2013 Posted January 2, 2013 Próbuje, próbuje a jakże. Ale ja ze względu na jego docelowe rozmiary szybciutko niweczę jego próby. Melduję posłusznie, że doszła dziś karma. Chyba będzie młodemu smakować, bo jeszcze nie rozpakowałam worka foliowego a młody już usiłuje się dostać do środka :-) Quote
AMIGA Posted January 3, 2013 Posted January 3, 2013 Było tu zamówienie na rude na zielonym (a tak swoją drogą to niezłe wymagania - zielone w zimie, dobrze, że mamy taką zime jaką mamy) Quote
eliza_sk Posted January 3, 2013 Author Posted January 3, 2013 Ale wiosenna działeczka ! A na ostatnim foto to chyba jakiś dżdżowniś się od hibernował i trzeba było się wyperfumić w nim :) Quote
AMIGA Posted January 3, 2013 Posted January 3, 2013 A co to rude wyprawiało na zielonym z moją biedną, zameczoną, zarośniętą Amigą!! Quote
Recommended Posts