Jump to content
Dogomania

Białystok - wątek zbiorczy, mamy przepełnione DT...

Recommended Posts

Posted

No, to koniec nadziei. Właśnie się nacieszyli... Pani 5 razy już wychodziła z psiną na dwór i tak ciężko, bo Liska nie chce biec po schodach, trzeba ją nosić... Dziwne:crazyeye:, bo ze mną wbiegła bez problemu. Jak to zwykle, 1001 powodów:cool1:.
Noooo, fajna, ale Pani pewnie pójdzie do szpitala za miesiąc (czyżby dopiero sobie przypomniała?), zresztą gdyby mieszkała niżej, albo w domu, a tak na 4 piętrze... Hmm, wczoraj wydawało mi się, że też tam mieszka, ale ona chyba o tym nie wiedziała:evil_lol:. Nie lubię takich gadek.
No nic, wznawiam akcję. Najbardziej mi szkoda p. Ani i jej męża:shake:. Ona taka chora, a jej mąż wczoraj biedak czekał na mnie prawie godzinę(!) w samochodzie i też się rozłożył.

Posted

[quote name='plinka']No to rzeczywiście maleństwo, na zdjęciach wydaje się dużo większa ;)[/quote]
no dobra przesadziłam ma 30 cm, zmierzone. Chciałabym żeby każdy tymczas trafiał z takim zaopatrzeniem jak ona: smycz, obroża, żarełko, nawet smakołyki.

[B]dreag[/B] jakbym już gdzieś to słyszała:cool1: zdaje się, że dorośli ludzie a zero myślenia i odpowiedzialności:shake:

Guest monia3a
Posted

Taka pogoda wszyscy chorzy :shake: u mnie w domu też wszyscy leżą :evil_lol:

Daisy śliczna :loveu: faktycznie na fotkach wygląda na dużo większą.
Jutro zrobię jej allegro.

Co to za piesek w Canwecie Aniu? Skąd o nim wiesz ?

Posted

Ten w canwecie to psiak, którego dokarmiali moi pracownicy i ja, wczoraj udziabał jakieś faceta, no i ruszyła machina, bo facet się wystraszył, że bezpański i nieszczepiony, miałam go zgarnąć na dt ale nie zdążyłam:oops:

Guest monia3a
Posted

[quote name='jaanna019']no dobra przesadziłam ma 30 cm, zmierzone. Chciałabym żeby każdy tymczas trafiał z takim zaopatrzeniem jak ona: smycz, obroża, żarełko, nawet smakołyki.[/quote]

Super :multi: dziewczyny pytały co trzeba przygotować dla suni i widzę, że sie wywiązały z obietnicy ;)

Posted

[B]U W A G A !!!!!! [/B]
[B]Słuchajcie, znowu odzywała się ta, przed którą już wcześniej przestrzegałam.[/B]
Tel. 513...485, to jakaś wariatka (nawet tak ją teraz sobie zapisałam w pamięci telefonu:cool1:). Od dłuższego czasu wysyła do ludzi smsy z pytaniem o psa. Tym razem napisała czy jeszcze aktualne i jakiej wielkości ona jest i gdzie mieszkam (domyślam się, że chodziło o Lisę, bo wystawiłam jedno ogłoszenie bez zdjęcia na BO). Jak załapałam, że to ona, zapytałam, czy przypadkiem nie chciała Maliny, a ona, że tak, ale tak tylko pyta....:crazyeye: Ja na to, że dlaczego ciągle szuka jakiegoś psa, skoro miała wziąć ze schronu, ale już nie odpisała. Porąbana jakaś.
A przecież jakiś czas temu w końcu podała adres do sprawdzenia przed adopcją Maliny (przed czym się wzbraniała), a potem wycofała się, bo niby matka dostała zawału i musiała jechać do szpitala:roll:
Słuchajcie, dobrze byłoby jednak sprawdzić ten adres w Czarnej Białostockiej, o ile się nie mylę...
[B]Bakteria,[/B] pogadaj z tą dziewczyną, która miała wtedy do niej zajść... niech się tam rozejrzy, może coś usłyszy o babie.

A więc uwaga na smsy od takich numerów (nie podaję całego, żeby nikt się nie przyczepił-dla zainteresowanych na PW):
[B]513...485[/B]
[B]511...[/B] nie pamiętam dalej, ale z tego też wysyłała,
a dzisiaj podała, że to jej numer: [B]798...365[/B], ale smsy były z 513.

Guest monia3a
Posted

[quote name='jaanna019']Zdjęcia i tak nie oddają jej urody, bo najśliczniej wygląda jak postawi oba uszka, ma takie małe trójkąciki.
Przedstawiam Daisy:Ma 1,5-2lata, w kłębie ok 25cm (malutka), narazie jest zalękniona , ale dzieci kocha na 100%, jutro na 16 ma zabieg.
[/quote]

dodałam ja do pupili, czekam na akceptację :)

Posted

Ja to zawsze do Was z pytaniami:oops:
Wkoncu jest konkretna osoba zainteresowana adopcja Bastera, pies juz kilka miesiecy czeka. Ale musze go wykastrowac zanim trafi do nowego domku.
Problem w tym ze po zabiegu nie moze wrocic do obecnego wlasciciela bo psiak mieszka w ...chlewie. Znacie klinike gdzie mozna psa zostawic na okres rekonwalescencji w klinice??

Guest monia3a
Posted

Napewno w Canwecie a co do reszty się nie orientuje.

Posted

[quote name='dreag'][B]U W A G A !!!!!! [/B]
[B]Słuchajcie, znowu odzywała się ta, przed którą już wcześniej przestrzegałam.[/B]
Tel. 513...485, to jakaś wariatka (nawet tak ją teraz sobie zapisałam w pamięci telefonu:cool1:). Od dłuższego czasu wysyła do ludzi smsy z pytaniem o psa. Tym razem napisała czy jeszcze aktualne i jakiej wielkości ona jest i gdzie mieszkam (domyślam się, że chodziło o Lisę, bo wystawiłam jedno ogłoszenie bez zdjęcia na BO). Jak załapałam, że to ona, zapytałam, czy przypadkiem nie chciała Maliny, a ona, że tak, ale tak tylko pyta....:crazyeye: Ja na to, że dlaczego ciągle szuka jakiegoś psa, skoro miała wziąć ze schronu, ale już nie odpisała. Porąbana jakaś.
A przecież jakiś czas temu w końcu podała adres do sprawdzenia przed adopcją Maliny (przed czym się wzbraniała), a potem wycofała się, bo niby matka dostała zawału i musiała jechać do szpitala:roll:
Słuchajcie, dobrze byłoby jednak sprawdzić ten adres w Czarnej Białostockiej, o ile się nie mylę...
[B]Bakteria,[/B] pogadaj z tą dziewczyną, która miała wtedy do niej zajść... niech się tam rozejrzy, może coś usłyszy o babie.

A więc uwaga na smsy od takich numerów (nie podaję całego, żeby nikt się nie przyczepił-dla zainteresowanych na PW):
[B]513...485[/B]
[B]511...[/B] nie pamiętam dalej, ale z tego też wysyłała,
a dzisiaj podała, że to jej numer: [B]798...365[/B], ale smsy były z 513.[/quote]

Dodałam babona na [URL="http://www.dogomania.pl/forum/f28/czarne-kwiatki-czyli-komu-nie-dawac-psa-na-kogo-warto-uwazac-117540/index26.html#post11989131"]Czarne Kwiatki[/URL] :angryy:

Posted

[quote name='jaanna019']Zdjęcia i tak nie oddają jej urody, bo najśliczniej wygląda jak postawi oba uszka, ma takie małe trójkąciki.
Przedstawiam Daisy:
[URL="http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images36.fotosik.pl/82/0c62561b946de7ba.jpg[/IMG][/URL]
Ma 1,5-2lata, w kłębie ok 25cm (malutka), narazie jest zalękniona , ale dzieci kocha na 100%, jutro na 16 ma zabieg.
[URL="http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images49.fotosik.pl/86/7d4ff039523f9c7d.jpg[/IMG][/URL][/quote]

Ale słodka sunieczka koniecznie muszę wpaść i ja poznać:cool3:
A imię to pewnie Julka wybrała;)

Guest monia3a
Posted

[B]jaanna019[/B] podeślij mi zdjęcia Daisy w większej rozdzielczości to zrobię jej allegro.

Słuchajcie do znajomej ktoś podrzucił szczeniaka około 3 miesięcznego a ona nie może go potrzymać i prawdopodobnie w sobotę zawiezie do schroniska :-( znacie może kogoś kto zaopiekował by się maluszkiem??

Posted

[quote name='asika5']Ale słodka sunieczka koniecznie muszę wpaść i ja poznać:cool3:
A imię to pewnie Julka wybrała;)[/quote]
Nie Julka, dzieci na osiedlu tak na nią wołały, dla mnie to ona Miłka jest:cool1:, jak ją zobaczyłam to tak mi się w głowie zakorzeniło: Miłka, Miła, Milusia:loveu:
Na smyczy coraz raźniej sobie radzi, po zabiegu troszkę pewnie jej ciężej chodzić, czystość w domu utrzymuje, załatwia się tylko na podwórku, jest grzeczna, nie wydaje dźwięków, przychodzi po pieszczoty, ale na kanapę nie wchodzi - narazie, bo niechybnie ją tego nauczymy:diabloti:

Posted

Oto taki smierdziuszek dzis wsiadl do autobusu:
[IMG]http://i211.photobucket.com/albums/bb45/Ewa3/2003piesiosmrodek087.jpg[/IMG]
[IMG]http://i211.photobucket.com/albums/bb45/Ewa3/2003piesiosmrodek088.jpg[/IMG]
Ale naszczescie (albo i nie:lol: ) trafila na mnie;)
Od tej pory juz nie bylo bez stresowo:P Najpierw jazda autobusem potem przesiadka do samochodu, chwilka odpoczynku i marsz do salonu pieknosci:razz:
Takie cos wyszlo:lol:
[IMG]http://i211.photobucket.com/albums/bb45/Ewa3/2003piesiosmrodek103.jpg[/IMG]
[IMG]http://i211.photobucket.com/albums/bb45/Ewa3/2003piesiosmrodek124.jpg[/IMG]
[IMG]http://i211.photobucket.com/albums/bb45/Ewa3/2003piesiosmrodek104.jpg[/IMG]
Odkrylismy w tych klakach ze to chlopczyk:dbardzo sympatyczny, lubi ludzi inne psy i koty tez jak narazie toleruje;)
U mnie jest juz jeden tymczas, ale
od jutra Gosia sie zgodzila go przetrzymac na DT :multi:
Wiec szukamy domku dla tego sympatycznego chlopczyka:p

Guest monia3a
Posted

Metamorfoza jak sie patrzy :evil_lol:
Śmierdziuszek ma jakieś imię ?? Na kogo namiar dawać?? Nie znalazłaś go przypadkiem w okolicach galerii białej??

Posted

Namiary mozna narazie dawac na mame;)
Znalzalam go na dziesiecinach wsiadl do 19 i chcial jechac do Zawad:eviltong:
Nie ma imienia jeszcze:(

Posted

A może te dwa różne zdjęcia zamieścić w pupilach sobotnich papierowego Porannego, może ktoś na Dziesięcinach go wypuścił z bloku na spacerek... albo dał nogę za sunieczkami , może ktoś go szuka? Chociaż osobiście wątpię:-(...Ale kto to wie?....

Guest monia3a
Posted

To jest nowa odmiana pudelka - pudel gladkowłosy :lol:

Posted

Cześć dziewczyny!!

Widzę,że jak zwykle macie dużo roboty z "sierotami" i tymczasami dlatego nie proszę o bezpośrednią pomoc ale często odbieracie telefony od ludzi zainteresowanymi adopcją psa - więc jakby ktoś przypadkiem poszukiwał młodej suczki rasy amstaff to byłabym bardzow wdzięczna gdybyście dały mi znać:). Wczoarj koleżanka, która pracuje w Kawdracie przygarnęła tą dziewczynkę - ktoś ją przywiązał pod sklepem ok. godziny 17 więc o 21 była wiodmo, że nikt raczej po nią nie wróci. Scenariusz jak zwykle taki sam: koleżanka może przetrzymać ją pare dni gdyż mieszka w wynajmowanym mieszkaniu, a potem schronisko ale oczywiście mam nadzieję, że ktoś odezwię się na nasze ogłoszenia i do tego nie dojdzie.

Jeszcze raz z góry dziękuje z każdą informacje!