Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 226
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Neptun w dniu dzisiejszym odwiedził lekarza weterynarii w Nowym Dworze Mazowieckim - lekarz pobrał krew aby wykluczyc ostatecznie problem z tarczycą wyniki maja być około piątku do odebrania. Kał do badania zostanie zawieziony na lamblie przez p. Jolę - nie można bylo pobrać materiału tu na miejscu ponieważ jelita były puste. Lekarz przeprowadzil badanie odbytu i prostnicy palcem - stwierdzil że jest tam stan zapalny. Nadal ma dostawać metronidazol i esseliv forte i nie podajemy encortonu do momentu wykluczenia tarczycy.
Karma jaką zalecił to wysokoenergetyczna oraz bezresztkowa do mieszania - karma jest już w drodze ponieważ dzisiaj mailowo dostałam potwierdzenie wysłania jej ze sklepu - najprawdopodobniej będzie w poniedziałek.
P. Jola kupila woreczek karmy wysokoenergetycznej i po jej jedzeniu przez okolo 1,5 tyg Neptun przybrał na wadze 2,80kg.
Nadal przebywa w wewnetrznym ciepłym kojcu gdzie ma ograniczoną aktywność ruchową - celem jak najmniejszego zużycia energii i tym samym przybraniu na wadze.
Wygryzł z kojca Edypa - rzucił się na niego wczoraj i chciał go udusić - Edyp przebywa w drugim pomieszczeniu.

Posted

Kejciu, a pytałyście o badanie kału w kierunku ewentualnego braku enzymów trzustkowych? To miało być główne zapytanie do weta. Nic o tym nie piszesz ale może była o tym mowa. Kejciu, przekaż,że czekam na kwotę do zapłaty za tę wizytę.

Posted (edited)

zachary napisał(a):
Kejciu, a pytałyście o badanie kału w kierunku ewentualnego braku enzymów trzustkowych? To miało być główne zapytanie do weta. Nic o tym nie piszesz ale może była o tym mowa. Kejciu, przekaż,że czekam na kwotę do zapłaty za tę wizytę.

Wet sam to zasugerował jak tylko prześledził wyniki jakie miałyśmy ze sobą. Badanie kału dzisiaj nie było możliwe ponieważ jak napisałam nie było z czego pobrać materiału - kału nie było w jelitach - p. Jola takie badania kału ma wykonać i ma je zrobić sama u swojego weta - wszystko ma rozpisane na karteczce. Koszt będę znała w piątek jak odbiorę wyniki krwi - sama wizyta 40 zł - cięzko o wszystkim napisać - bo w miałyśmy ze sobą również badania Iwana - tego co ma czyraczycę i dla mnie osoby mało wtajemniczonej w fachowe pojęcia :) spamiętać wszystko jest raczej niemożliwością :D

Edited by kejciu
Posted

W dniu dzisiejszym p. Jola była ponownie z Neptunem u lekarza w NDM - wyniki krwi są w porządku - ale kał zostanie zbadany pod kątem enzymów trzustkowych - jeśli wyniki będą ok - to będzie znaczyło że wyniszczenie jego organizmu i jego wychudzenie spowodowane było lambliami niestety.
Neptun przytył znowu!!!waży jeśli dobrze zapamiętałam 21,80kg !!!!!
jje karmę wysokoenergetyczną i widać już gołym okiem że wygląda i czuje się ZDECYDOWANIE lepiej :smile::smile::smile:

Wizyta w ubiegłym tyg wyniosła 40zł o czym pisałam + 57zł badania krwi oraz 45 zł badanie kalu ktory dzisiaj został oddany do zbadania
Zadłużenie Neptuna wynosi 142zł - za chwileczkę wkleję kartkę z pieczątką lekarza i kwotą

Neptunowi przepisany został KREON25000 i ma go dostawać 2 razy dziennie przez minimum 14 dni

Widziałam dzisiaj Neptuna i widzę gołym okiem że od razu jest to inny pies - inaczej się zachowuje, odpowiednie jedzenie i odrobaczenie już dały efekty widoczne gołym okiem - taka diagnoza kosztowała 142zł.....a w innych klinikach wydawane były miliony i nic nie stwierdzono....

Koszt benzyny za dwa przyjazdy 70zł - poniżej paragon

Posted

Neptun wygląda zdecydowanie lepiej! Leczenie musi być trafione bo to inny pies! Kejciu, oświeć mnie, czy za paliwo też przelać na konto fundacji, czy jakieś inne? Czy te 142 zł plus 70 zł na konto Znajdek?

Posted

zachary napisał(a):
Neptun wygląda zdecydowanie lepiej! Leczenie musi być trafione bo to inny pies! Kejciu, oświeć mnie, czy za paliwo też przelać na konto fundacji, czy jakieś inne? Czy te 142 zł plus 70 zł na konto Znajdek?

Nie wiem jakie były ustalenia z p. Jolą i do jakiej kwoty zgodziłaś się pomóc Neptunowi - za co ponownie bardzo ale to bardzo osobiście DZIĘKUJĘ - wpłata wydaje mi się że na konto Fundacji podane w pierwszym poście a o wysokości sama zadecydujesz :loveu:
:loveu:
Naptun to fajny chlopak - jeszcze troszeczkę przytyje i będziemy szukać mu DS :)

Posted

zachary napisał(a):
Kejciu, obiecałam pokryć wszystkie koszty i pokryję. To przeleję z naddatkiem na Znajdki:loveu:.

Cóż mogę powiedzieć - takie osoby jak TY to skarb - dziekujemy!!!!!!!!!!

Posted

UlaFeta napisał(a):
Kejciu czy mozna juz napisac,"ze Chudy juz nie jest chudy":eviltong:

Poczekajmy jeszcze na te wyniki enzymów trzustkowych i jesli będą ok zmienimy tytuł na SZUKAMY CUDOWNEGO DOMKU :D