Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

zachary napisał(a):
Kejciu, obiecałam pokryć wszystkie koszty i pokryję. To przeleję z naddatkiem na Znajdki:loveu:.

Zachary - dziękujemy z całego serca :Rose:

• Replies 226
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tak rozmawiałam chwilę przed sekudną z p. Jolą - pasożytów już nie ma a enzymy trzustkowe nie wiem czy w normie - ale p. Jola wybiera się z Iwanem do mojej lecznicy jutro więc jak mi się uda to podejdę i pstryknę foto badaniom i zapytam oraz je wstawię :)
nie wiem o której godzinie p. Jola będzie bo mam jakieś tam plany ale mam nadzieję że się spotkamy :)

Posted

byłam dzisiaj w lecznicy - badania są ok wszystko w normie z enzymami trzustkowymi - nie zdąrzyłam pstryknąć zdjęć bo zeszło nam się z Iwankiem - Neptun juz nie ma lamblii - badanie kalu jest ok więc pozostał kreon do przyjmowania i obserwujemy konsystencję kooopy:)

Posted

Narazie jest na kreonie jeszcze i metronidazolu - p. Jola ma obserwować kupy - w najbliższą sobotę będzie znowu na konsultacji z Iwanem więc wet zadecyduje co dalej z Neptim - zobaczymy jak kupy sie unormują w przeciągu tygodnia :) ale jest wszystko na dobrej drodze

Posted

kejciu, podpytaj Jolę, czy Neptun dostał też leki na powtórzenie kuracji antylambliowej, np.tinidazol. Jednorazowe przeleczenie przy długotrwałym stanie chorobowym to za mało, za chwilę może znowu zacząć chudnąć...

Posted

Narazie nie dostał - jest na kreonie i metronidazolu - reszta będzie ustalona w najbliższą sobotę bo p. Jola mówiła teraz że kupy nadal są luźne i wet dał jej taki test żeby jeśli do czwartku kupy będą luźne to żeby w czwartek ten test zrobiła i przywiozła do odczytu w sobotę jak będzie z Iwanem

Posted

Bodajrze w poniedziałek rozmawiałam z p. Jolą i powiedziala mi że Neptun załatwia się z krwią - miała dzwonić do weta, kazał przyjechać - nie udało się Pani Joli przyjechać do Nowego Dworu we wtorek ani w środę , w środę krwi było mniej w kale i podobno załatwia się już normalnie - przekazuję informacje jakie uzyskałam telefonicznie - Nie wiem czy udało się Pani Joli zrobić ten test który otrzymała od weta - w czwartek miała go zrobić z kupy i w sobotę przywieźć jak będzie z Iwanem - ale nie wiem czy się wybiera - bo jak dzisiaj z nią rozmawiałam to nam coś przerwało - zadzwonilam i miała p. Jola domnie zaraz oddzwonić - więc jeśli się czegoś dowiem to napiszę - Neptun takie dawki leków mial brać 14 dni i teraz wet miał podjąć decyzję co dalej oraz po odczycie z tego kupowego testu.

W Przytulisku ciężko chory jest Lolek :(i p. Jola jeździ z nim po lecznicach - stąd nie zawsze ma czas na inne sprawy :( Dodatkowo Leda, Iwan i inni chorzy podopieczni - może ktoś wybiera się w niedługim czasie w odwiedziny do Przytuliska??

Posted

Krew w kupie może byc i przy niewydolności trzustki jak i przy lambliach ...

I teraz tak ;) - nic nie neguję ani nie podważam ale z tego co wiem to lamblii nie da się "wytłuc" jednym odrobaczeniem. Z kolei podawanie kreonu "podtuczyło" Neptuna - więc może mimo wszystko to może trzustka.

Zaraz poszukam jak "domowym" sposobem robi się test na enzymy trawienne. ;)

Posted

Neptun cały czas dostaje Kreon i Metronidazol - nie wiem czy p. Jola rozmawiala z wetem od momentu gdy powiedziała że on krwawi i kazał przyjechać
Maupa4 p. Jola dostała test - trzeba go tylko wykonać ale ja w tym niestety nie pomogę bo mnie tam nie ma - opieram się tylko na informacjach jakie dostaję przez telefon - tym bardziej domowym sposobem będzie jej trudniej go wykonać - a test to tylko wsadzenie pałeczki w kał więc sekunda - dziękuję za chęć pomocy -
Napewno przybrał na wadze również po tej karmie wysokoenergetycznej i bezresztkowej - niestety nic więcej na chwilę obecną nie wiem - gdy czegokolwiek się dowiem - od razu napiszę

Posted

Rozmawiałam z p. Jolą na temat Neptuna - krwawienie przy kale ustąpiło po 2 dniach i nie wraca - nie wiadomo co było przyczyną - test p. Jola wykonała i przywiozła do weta w sobotę - miał to wyslać do laboratorium więc nie wiem czy już są wyniki - w sobotę p. Jola będzie z Iwanem więc zapytamy
Neptun tyje i dobrze się ma :) to piękny pies - mam nadzieję że uda mu się znaleźć domek :-)

Posted (edited)

[quote name='UlaFeta']kejciu bedzie miala zdjecia Neptuna:multi:Napewno wstawi:lol:
Sami zobaczycie jakie cudo sie z niego zrobilo.[/QUOTE]

Póki co nic od nikogo na chwilkę obecną żadnych zdjęć do wstawienia nie dostałam - jak otrzymam to oczywiście umieszczę. Dla Neptuna zamówiłam 16kg karmy - pewnie po niedzieli przyjedzie do Przytuliska :)

Edited by kejciu
Posted

[quote name='kejciu']Póki co nic od nikogo na chwilkę obecną żadnych zdjęć do wstawienia nie dostałam - jak otrzymam to oczywiście umieszczę. Dla Neptuna zamówiłam 16kg karmy - pewnie po niedzieli przyjedzie do Przytuliska :)[/QUOTE]
Jeszcze nie masz?:crazyeye: