zachary Posted October 27, 2013 Posted October 27, 2013 No właśnie, ciekawe jak samopoczucie Neptunka?...Czy leki działają, czy on się poprawia?... Quote
UlaFeta Posted January 5, 2014 Posted January 5, 2014 Tu tez nikt nie zaglada:-(a Neptun czuje sie dobrze i swojego domku wypatruje.:lol: Czy Neptun ma ogloszenia. Quote
Kejciu Posted January 5, 2014 Author Posted January 5, 2014 (edited) UlaFeta napisał(a):Tu tez nikt nie zaglada:-(a Neptun czuje sie dobrze i swojego domku wypatruje.:lol: Czy Neptun ma ogloszenia. Nie wiem kto obecnie zajmuje się ogłoszeniami zwierzaków w Znajdkach? ostatnią informację mamy od p. Joli że Neptun znowu chorował - ja nie mam wieści a nikt później nie informował jaki jest stan jego zdrowia dlatego nie pisałam bo nie mam żadnej wiedzy na jego temat :( Edited January 5, 2014 by kejciu Quote
zachary Posted January 5, 2014 Posted January 5, 2014 To dobrze, że Neptun czuje się dobrze. Tyle wycierpiał biedaczek. Quote
UlaFeta Posted January 5, 2014 Posted January 5, 2014 kejciu napisał(a):Nie wiem kto obecnie zajmuje się ogłoszeniami zwierzaków w Znajdkach? ostatnią informację mamy od p. Joli że Neptun znowu chorował - ja nie mam wieści a nikt później nie informował jaki jest stan jego zdrowia dlatego nie pisałam bo nie mam żadnej wiedzy na jego temat :( Kasiu bylam i widzialam.Wiesz,ze jak nie wiem to sie nie odzywam.Zapytam na watku czy Neptun ma ogloszenia. Quote
Kejciu Posted January 6, 2014 Author Posted January 6, 2014 UlaFeta napisał(a):Kasiu bylam i widzialam.Wiesz,ze jak nie wiem to sie nie odzywam.Zapytam na watku czy Neptun ma ogloszenia. Zapytaj proszę czy Neptun jest zdrowy ( czy problemy z brzuszkiem już poszły w niepamięć ) i postaram się zrobić jakieś nowe ogłoszenia :-) Quote
UlaFeta Posted January 6, 2014 Posted January 6, 2014 Nie moglam edytowac:mad: Kasiu Nepun je intestinal i bierze kreon.Dopytalam.Na moje oko to jemu nic nie dolega:lol: I jest taka sugestia od Joli,ze trzeba to napisac w ogloszeniach.Oczywiscie jak bys chciala zrobic.:modla::Rose: Quote
Kejciu Posted January 6, 2014 Author Posted January 6, 2014 UlaFeta napisał(a):Nie moglam edytowac:mad: Kasiu Nepun je intestinal i bierze kreon.Dopytalam.Na moje oko to jemu nic nie dolega:lol: I jest taka sugestia od Joli,ze trzeba to napisac w ogloszeniach.Oczywiscie jak bys chciala zrobic.:modla::Rose: Ula intestinal jedzą psiaki z problemami jelitowymi - czyli nadal cosik jest na rzeczy?cosik się dzieje złego jak dostaje normalną karmę? a kreon w jakiej ilości bierze?dostaje go ciągle i do końca musi go przyjmować?nie jestem wetem dlatego wolę dopytać :)aby bzdury nie napisać :) Quote
Kejciu Posted January 6, 2014 Author Posted January 6, 2014 na FB znalazłam aktualizację z lipca [FONT=lucida grande]>>Aktualizacja, 5 lipca 2013<<[/FONT] [FONT=lucida grande]Neptun miał robioną gastroskopię, która wykazała stan zapalny. Wyniki histopatologii nie potwierdziły obecności komórek rakowych w pobranym wycinku tkanki. Niestety nie wyklucza to ich obecności w głębszych tkankach żołądka.[/FONT] [FONT=lucida grande]Na razie Neptunek przyjmuje całą gamę leków, m.in. Metronidazol, Alugastrin, i Kreon. Cały czas otrzymuje także preparatu wspomagające prace układu pokarmowego. Czekamy... [/FONT] Zdjęcia jakie ściągnęłam z FB ZNAJDKI: Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Quote
Kejciu Posted January 6, 2014 Author Posted January 6, 2014 Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Quote
zachary Posted January 6, 2014 Posted January 6, 2014 Może już troszkę się poprawił w stosunku do lipca 2013 r.?... Quote
Kejciu Posted January 6, 2014 Author Posted January 6, 2014 Na stronie znajdkowej http://znajdki.pl/index.php/przygarnij/wirtualne/37-neptun próbowałam doczytać jakiekolwiek informacje o Neptunie - w sensie w jakim jest wieku, czy jest wykastrowany itp ale nie odnalazłam ich. Jak dogaduje się z psiakami?bo nie wiem jaki tekst napisać do ogłoszeń aby pomóc go ogłaszać - ile może mniej więcej ważyć? pozatym jest w zakładce zwierzaków tylko do wirtualnej adopcji... Quote
Kejciu Posted January 6, 2014 Author Posted January 6, 2014 Ula a może Ty mogłabyś napisać tekst a ja zajmę się robieniem ogłoszeń? pomożesz? bywasz w znajdkach więc napewno możesz więcej powiedzieć o Neptunku ? Quote
UlaFeta Posted January 7, 2014 Posted January 7, 2014 Jezzzzzzzzzu,czego on sie boi:placz:albo kogo? Kasiu to napisalam co mi Jola powiedziala.On nie wyglada na chorego. Nie jest chudy.:multi:Ale moze trzeba na zimne dmuchac. On MUSI znalezc dom.Siedzi bidak w kojcu w domu.Sam.:-(I nie chodzi zeby go wypchnac gdzie byle,ale moze komus nie bedzie przeszkadzac podawanie kreonu i gotowanie zarelka. Aron tez poszedl do ludzia nie do konca zdrowy,a teraz ZDROWY calkowicie.:multi: Trzeba probowac. Quote
UlaFeta Posted January 7, 2014 Posted January 7, 2014 Mozna sciagnac z jakiegos ogloszenia.Cos sklece. Quote
Kejciu Posted January 7, 2014 Author Posted January 7, 2014 Ulcia a ten Kreon to na stałe będzie musiał przyjmować?czy jakiś czas tylko?nie orientujesz się? Podejrzewam że nie chodzi na smyczy i pewnie sam fakt że został zabrany na spacer trochę go zestresował... dlatego taka mina na zdjęciu :( Quote
UlaFeta Posted January 7, 2014 Posted January 7, 2014 kejciu napisał(a):Ulcia a ten Kreon to na stałe będzie musiał przyjmować?czy jakiś czas tylko?nie orientujesz się? Podejrzewam że nie chodzi na smyczy i pewnie sam fakt że został zabrany na spacer trochę go zestresował... dlatego taka mina na zdjęciu :( Zapytam o kreon.Przypatrz sie tym zdjeciom.:-( Quote
zachary Posted January 7, 2014 Posted January 7, 2014 Jakiś smutek wyziera z tych zdjęć a ogon Neptunka podkulony na każdej fotce.... Quote
UlaFeta Posted January 7, 2014 Posted January 7, 2014 zachary napisał(a):Jakiś smutek wyziera z tych zdjęć a ogon Neptunka podkulony na każdej fotce.... Jak bylam to tak na mnie patrzyl jakby mowil"zabierz mnie" i dlatego trzeba zrobic wszystko zeby mu znalezc domek.Musi miec swojego ludzia. Quote
zachary Posted January 7, 2014 Posted January 7, 2014 Cudnie by było, aby znalazł biedaczek swoją bezpieczną przystań...Wycierpiał się w życiu.. Quote
Kejciu Posted January 7, 2014 Author Posted January 7, 2014 Bez ogłoszeń ani rusz - Ula myśl nad tekstem a ja od razu będę działała z ogłoszeniami :) Quote
Kejciu Posted January 7, 2014 Author Posted January 7, 2014 [video=youtube;YKU_Vlviq2c]http://www.youtube.com/watch?v=YKU_Vlviq2c&feature=c4-overview&list=UUrPNXInBMy--h9YpDwxIuyg[/video] Powyżej filmik z Neptunkiem w roli głównej. Z tego co ja Neptuna pamiętam jak zabieralam go na spacerki razem z Bajką - to on nigdy do odważnych nie należał - nie ma się co dziwić - wcześniej siedział w kojcu z Bajką więc miał towarzystwo - a jak jest teraz?siedzi sam czy ma jakąś bratnią duszę? nie wiem jak jest ale najprawdopodobniej zbyt często poza posesję nie wychodzi - także zwykły najzwyklejszy spacer jest dla niego napewno mega przeżyciem bo żadnej krzywdy nie zaznał podczas robienia zdjęć. Ula jeśli będziesz z nim na spacerku spróbuj telefonem cyknąć jakąś fotkę - będą aktualne - bo te są jeszcze jak było ciepło chyba z wakacji - cieszę się że wątek odżył bo umierał śmiercią naturalną. Na maila z Fundacji Znajdki ( poprosiłam o podstawowe dane o Neptunku ) dostałam informację że Neptun nie jest wykastrowany - wydawało mi się że był po kastracji Quote
zachary Posted January 8, 2014 Posted January 8, 2014 Z tego co pamiętam z rozmowy z szefową Znajdek, to Neptun od znalezienia ciągle był leczony, diagnozowany, leczony, diagnozowany......więc ze względu na stan zdrowia nie został wykastrowany. Quote
Kejciu Posted January 8, 2014 Author Posted January 8, 2014 zachary napisał(a):Z tego co pamiętam z rozmowy z szefową Znajdek, to Neptun od znalezienia ciągle był leczony, diagnozowany, leczony, diagnozowany......więc ze względu na stan zdrowia nie został wykastrowany. był czas gdzie był zdrowy i były próby szukania mu już wcześniej domku - a później znowu zachorował. Tak jak mówię miałam wrażenie że był po kastracji ale pewności nie - dlatego zapytałam i dostałam odpowiedź :) kto pyta nie błądzi :D Quote
Recommended Posts