Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 226
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 2 months later...
Posted (edited)

UlaFeta napisał(a):
Tu tez nikt nie zaglada:-(a Neptun czuje sie dobrze i swojego domku wypatruje.:lol:
Czy Neptun ma ogloszenia.

Nie wiem kto obecnie zajmuje się ogłoszeniami zwierzaków w Znajdkach?
ostatnią informację mamy od p. Joli że Neptun znowu chorował - ja nie mam wieści a nikt później nie informował jaki jest stan jego zdrowia dlatego nie pisałam bo nie mam żadnej wiedzy na jego temat :(

Edited by kejciu
Posted

kejciu napisał(a):
Nie wiem kto obecnie zajmuje się ogłoszeniami zwierzaków w Znajdkach?
ostatnią informację mamy od p. Joli że Neptun znowu chorował - ja nie mam wieści a nikt później nie informował jaki jest stan jego zdrowia dlatego nie pisałam bo nie mam żadnej wiedzy na jego temat :(

Kasiu bylam i widzialam.Wiesz,ze jak nie wiem to sie nie odzywam.Zapytam na watku czy Neptun ma ogloszenia.

Posted

UlaFeta napisał(a):
Kasiu bylam i widzialam.Wiesz,ze jak nie wiem to sie nie odzywam.Zapytam na watku czy Neptun ma ogloszenia.

Zapytaj proszę czy Neptun jest zdrowy ( czy problemy z brzuszkiem już poszły w niepamięć ) i postaram się zrobić jakieś nowe ogłoszenia :-)

Posted

Nie moglam edytowac:mad:
Kasiu Nepun je intestinal i bierze kreon.Dopytalam.Na moje oko to jemu nic nie dolega:lol:
I jest taka sugestia od Joli,ze trzeba to napisac w ogloszeniach.Oczywiscie jak bys chciala zrobic.:modla::Rose:

Posted

UlaFeta napisał(a):
Nie moglam edytowac:mad:
Kasiu Nepun je intestinal i bierze kreon.Dopytalam.Na moje oko to jemu nic nie dolega:lol:
I jest taka sugestia od Joli,ze trzeba to napisac w ogloszeniach.Oczywiscie jak bys chciala zrobic.:modla::Rose:

Ula intestinal jedzą psiaki z problemami jelitowymi - czyli nadal cosik jest na rzeczy?cosik się dzieje złego jak dostaje normalną karmę? a kreon w jakiej ilości bierze?dostaje go ciągle i do końca musi go przyjmować?nie jestem wetem dlatego wolę dopytać :)aby bzdury nie napisać :)

Posted

na FB znalazłam aktualizację z lipca

[FONT=lucida grande]>>Aktualizacja, 5 lipca 2013<<[/FONT]
[FONT=lucida grande]Neptun miał robioną gastroskopię, która wykazała stan zapalny. Wyniki histopatologii nie potwierdziły obecności komórek rakowych w pobranym wycinku tkanki. Niestety nie wyklucza to ich obecności w głębszych tkankach żołądka.[/FONT]
[FONT=lucida grande]Na razie Neptunek przyjmuje całą gamę leków, m.in. Metronidazol, Alugastrin, i Kreon. Cały czas otrzymuje także preparatu wspomagające prace układu pokarmowego. Czekamy...
[/FONT]

Zdjęcia jakie ściągnęłam z FB ZNAJDKI:

Uploaded with ImageShack.us

Posted

Na stronie znajdkowej http://znajdki.pl/index.php/przygarnij/wirtualne/37-neptun próbowałam doczytać jakiekolwiek informacje o Neptunie - w sensie w jakim jest wieku, czy jest wykastrowany itp ale nie odnalazłam ich.
Jak dogaduje się z psiakami?bo nie wiem jaki tekst napisać do ogłoszeń aby pomóc go ogłaszać - ile może mniej więcej ważyć?
pozatym jest w zakładce zwierzaków tylko do wirtualnej adopcji...

Posted

Ula a może Ty mogłabyś napisać tekst a ja zajmę się robieniem ogłoszeń? pomożesz?
bywasz w znajdkach więc napewno możesz więcej powiedzieć o Neptunku ?

Posted

Jezzzzzzzzzu,czego on sie boi:placz:albo kogo?
Kasiu to napisalam co mi Jola powiedziala.On nie wyglada na chorego. Nie jest chudy.:multi:Ale moze trzeba na zimne dmuchac.
On MUSI znalezc dom.Siedzi bidak w kojcu w domu.Sam.:-(I nie chodzi zeby go wypchnac gdzie byle,ale moze komus nie bedzie przeszkadzac podawanie kreonu i gotowanie zarelka.
Aron tez poszedl do ludzia nie do konca zdrowy,a teraz ZDROWY calkowicie.:multi:
Trzeba probowac.

Posted

Ulcia a ten Kreon to na stałe będzie musiał przyjmować?czy jakiś czas tylko?nie orientujesz się?

Podejrzewam że nie chodzi na smyczy i pewnie sam fakt że został zabrany na spacer trochę go zestresował... dlatego taka mina na zdjęciu :(

Posted

kejciu napisał(a):
Ulcia a ten Kreon to na stałe będzie musiał przyjmować?czy jakiś czas tylko?nie orientujesz się?

Podejrzewam że nie chodzi na smyczy i pewnie sam fakt że został zabrany na spacer trochę go zestresował... dlatego taka mina na zdjęciu :(

Zapytam o kreon.Przypatrz sie tym zdjeciom.:-(

Posted

zachary napisał(a):
Jakiś smutek wyziera z tych zdjęć a ogon Neptunka podkulony na każdej fotce....

Jak bylam to tak na mnie patrzyl jakby mowil"zabierz mnie" i dlatego trzeba zrobic wszystko zeby mu znalezc domek.Musi miec swojego ludzia.

Posted

[video=youtube;YKU_Vlviq2c]http://www.youtube.com/watch?v=YKU_Vlviq2c&feature=c4-overview&list=UUrPNXInBMy--h9YpDwxIuyg[/video]

Powyżej filmik z Neptunkiem w roli głównej.
Z tego co ja Neptuna pamiętam jak zabieralam go na spacerki razem z Bajką - to on nigdy do odważnych nie należał - nie ma się co dziwić - wcześniej siedział w kojcu z Bajką więc miał towarzystwo - a jak jest teraz?siedzi sam czy ma jakąś bratnią duszę?
nie wiem jak jest ale najprawdopodobniej zbyt często poza posesję nie wychodzi - także zwykły najzwyklejszy spacer jest dla niego napewno mega przeżyciem bo żadnej krzywdy nie zaznał podczas robienia zdjęć. Ula jeśli będziesz z nim na spacerku spróbuj telefonem cyknąć jakąś fotkę - będą aktualne - bo te są jeszcze jak było ciepło chyba z wakacji - cieszę się że wątek odżył bo umierał śmiercią naturalną.

Na maila z Fundacji Znajdki ( poprosiłam o podstawowe dane o Neptunku ) dostałam informację że Neptun nie jest wykastrowany - wydawało mi się że był po kastracji

Posted

Z tego co pamiętam z rozmowy z szefową Znajdek, to Neptun od znalezienia ciągle był leczony, diagnozowany, leczony, diagnozowany......więc ze względu na stan zdrowia nie został wykastrowany.

Posted

zachary napisał(a):
Z tego co pamiętam z rozmowy z szefową Znajdek, to Neptun od znalezienia ciągle był leczony, diagnozowany, leczony, diagnozowany......więc ze względu na stan zdrowia nie został wykastrowany.

był czas gdzie był zdrowy i były próby szukania mu już wcześniej domku - a później znowu zachorował.
Tak jak mówię miałam wrażenie że był po kastracji ale pewności nie - dlatego zapytałam i dostałam odpowiedź :) kto pyta nie błądzi :D