Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Neptun trafił do Fundacji Znajdki stosunkowo niedawno - od samego początku był psem wychudzonym. P. Jola niezwłocznie zabrała go lecznicy gdzie miał wykonane podstawowe badania. Podejrzenie bylo takie iż Neptun ma problemy z układem pokarmowym - zalecono karmienie karmą Hill's i/d
Mimo karmienia tylko i wyłącznie tą karmą pies w dalszym ciągu chudł. 13 grudnia Neptun jak zwykle rzucił się na jedzenie pożerając je w chwilę i gdy biegł do kojca zaczął się zataczać, dziugał nosem w śnieg, aż się przewrócił i nie mógł już wstać. P. Jola zaniosła go do domu na przedpokój i zadzwoniła do znajomej, aby przyjechała i przewiozła ich do lecznicy całodobowej bo było już po 20. Tak Neptun trafił do lecznicy w Warszawie na ul. Śreniawitów gdzie jest był diagnozowany.
Koszt za sam pobyt to około 70zł/dziennie

[SIZE=5]Prosimy o wsparcie i pomoc finansową w imieniu Fundacji Znajdki - sami nie damy rady
Wpłat nawet tych najmniejszych można dokonywać na konto Fundacji

FUNDACJA ZNAJDKI
Bank PEKAO S.A. Nr rachunku 91 1240 1082 1111 0010 4867 8484
Z DOPISKIEM DLA NEPTUNA

KRS 0000437387
NIP 113286-03-84

Jolanta Boczkowska
tel. 664 821 160
[email protected]

Tak wyglądał Neptun w dniu 14 grudnia

[SIZE=4]ROZLICZENIE:
* 444zł wypis z lecznicy
* 142 zł badania Neptun w NDM
* 70zł benzyna za dwa przejazdy
suma- 656 zł

WPŁATY:
* 406 zł z bazarku wydane na karmę - info post #2
Anna Z. – 22 zł
Ruda Kacha – 30 zł
Ann M. – 29,98 zł
Anna M. – 70 zł
Marta P. – 54 zł
Hanna B. – 20 zł
Kamila T. – 20 zł
Natalia P. – 20 zł
Dorota K. – 50 zł
Erin32 – 20 zł
Magdalena W. – 50 zł
Bric a Brac – 50 zł
Emilia G. – 20 zł
Joanna G. – 70 zł
Jasza – 50 zł
Ewa S. – 30 zł
Wpłaty do dn. 2013-02-16 = 605,98 zł

stan na dzień 2013-02-16
656zł - 605,98zł = [SIZE=4]- 50,02zł

stan na dzień 20.02.2013
# post 142 - zakupione leki dla Neptuna kwota 105,54zł
stan konta = [SIZE=4]-155,56zł

Kwota w wysokości 155,56zł została zapłacona z Fundacyjnych pieniędzy i w chwili obecnej wg. mojej wiedzy i informacji jakie mi przekazano - dług został spłacony.

nie posiadam wiedzy czy były jakie kolwiek inne wpłaty na konto Neptuna ponieważ wpłaty wpisywała dogomaniaczka Paros na wątku w treści i ja tylko na ich podstawie prowadziłam rozliczenie.

Edited by kejciu
  • Replies 226
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

KASA JAKĄ ZEBRALIŚMY NA BAZARKU http://www.dogomania.pl/forum/threads/237633-do-usunięcia-rozliczony-post-nr-3-Dla-NEPTUNA-30-12-godz-21-59 WYNIOSŁA AŻ 406ZŁ!!!!!

Rozdysponowana na 3 zamówienia karmy - faktury poniżej :)

Podczas trwania bazarku założyłam swoje pieniążki i zakupiona została dla Neptunka karma wysokoenergetyczna Royal Canin za kwotę 136,62zł

Uploaded with ImageShack.us

oraz karma bezresztkowa za kwotę 151,80zł

406zł - 288,42zł = 117,58zł do wydania na Neptuna

za tą kwotę zakupiłam właśnie ponownie worek karmy 15kg oraz jedno opakowanie 1 kg dla Neptuna - i zostało do rozdysponowania kilka złotych bo jakiś tam upust miałam - to zakupiłam mu gryzaki w postaci kurzych łapek - a co niech ma coś tez od życia

poniżej potwierdzenie dokonania zakupu:

Edited by kejciu
Posted

Ode mnie wydarzenia na fejsie mają Dyzio i Bill. Wiem, że inne psiaki też mają, ale nie wiem dokładnie, które. Jesli jakimś trzeba jeszcze załozyć, nie ma problemu, napiszcie tylko które nie mają :)

Posted

[quote name='DOG Line']Ode mnie wydarzenia na fejsie mają Dyzio i Bill. Wiem, że inne psiaki też mają, ale nie wiem dokładnie, które. Jesli jakimś trzeba jeszcze załozyć, nie ma problemu, napiszcie tylko które nie mają :)[/QUOTE]

Aga wieczorkiem się do Ciebie uśmiechnę w sprawie ogłoszeń psiaków na plakatach :D

Posted

Nic nie wiem :(
próbowałam cały dzień dodzwonić się do p. Joli - nie mogła rozmawiać - a jak oddzwaniała to raz ja miałam spotkanie w pracy, drugi raz miałam telco z Krakowem i nie mogłyśmy się złapać :(
Jutro po 19 będę w Klinice razem z DOG line bo sie umówilyśmy i razem jedziemy do Neptuna - biorę aparat i porobimy zdjęcia i może jak się uda nakręcimy filmik - o wszystko wypytamy i jutro napiszemy

Posted

Wieści są takie że z wyników badań nic nie wynika - w dniu dzisiejszym pojechal kał do zbadania z 3 dni - a badania jakie miał do tej pory ( niestety nie uzyskałysmy informacji jakie to badania ) są w porządku - tak powiedział nam lekarz z którym rozmawiałyśmy dzisiaj - ale nie był to lekarz prowadzący. Nie widzialam wyników badań.
Neptun w lecznicy dostaje karmę pedigree - i kupa jest normalna - zalecenia są takie aby tą karmę podawać i obserwować - jeśli nadal będzie chudł to będziemy szukać dalej....Neptun waży 15kg....a powinien conajmniej 30kg.....W lecznicy nie dostawał kreonu ani nie jadł Hills i/d.
Lekarz powiedział że Neptun może jechać do domu - jeśli p. Jola zorganizuje transport to jutro zostanie odebrany - jak tylko uda mi się zdobyć wyniki tych badań Neptuna - niezwłocznie udam się z nimi na konsultację do mojego weta w Nowym Dworze Mazowieckim.
Przyczyna jego chudnięcia nie jest nadal znana :( on niknie w oczach.....sama juz nie wiem co robić by mu pomóc!

Posted

Dodam tylko jeszcze, że taka nie inna karma była podawana, by zwiększyć szanse na wywołanie objawów choroby i ich diagnozę. Jednak mimo odstawienia specjalistycznej karmy nie wystąpiły. Neptunowi uzupełniono farmakologicznie florę jelitową. I czekamy na wyniki badań kału.

Posted

Neptun został dzisiaj zabrany z Kliniki, wet powiedział że jest lekka niedoczynność tarczycy - przepisał mu encorton 10mg oraz esseliv forte i stan zapalny wyszedł we krwi - ale nie wiadomo czego stan zapalny dotyczy, czekamy na wyniki kooopy - musimy kupić wysokoenergetyczną karmę dla psów pracujących - coby Neptun nabrał tranki tłuszczowej - PILNIE POTRZEBNY DT!!!!!!!!NA CITO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
W domu p. Jola nie ma miejsca, on potrzebuje na wczoraj DT żeby w cieple i spokoju mógł dochodzić do siebie na nowych lekach i nowej karmie.......