WATACHA Posted December 18, 2012 Posted December 18, 2012 Ja myślę, że tak czy siak, nawet ja ma wypukłe to nic takiego , widocznie taka uroda. Quote
Saththa Posted December 18, 2012 Posted December 18, 2012 [quote name='ulana'] Namąciłyście mi tymi płaskościami i wypukłościami. Już sama nie wiem co ma mój pies. Chyba go oblookam po powrocie z pracy nieco dokładniej... Ja mojego zmacałam oblookałam ale nadal nie wiem :niewiem: Quote
wilczy zew Posted December 18, 2012 Posted December 18, 2012 [quote name='ulana']Namąciłyście mi tymi płaskościami i wypukłościami. Już sama nie wiem co ma mój pies. Chyba go oblookam po powrocie z pracy nieco dokładniej...[/QUOTE] ma płaskie widać na fotach dzisiaj po śniadaniu właśnie miałam założyć mu drugą obrożę i wyjść z nim,gdy zaczął się załatwiać(byliśmy w kuchni) i była akcja jak do pożaru,drzewko od razu podlał i chodziliśmy,chodziliśmy,chodziliśmy,chodziliśmy i zrobił :multi: Quote
wilczy zew Posted December 18, 2012 Posted December 18, 2012 Zefir to chodzący żołądek z ADHD. Mordziasta pomaga go wychowywać: późnym wieczorem marudził w kojcu bo nie chciało mu się spać a było już po kolacji i ostatnim spacerze czyli pora na sen.Mordziasta ze swego legowiska warknęła-nic nie pomogło,to zagrzmiała i kurdupel ładnie poszedł spać Quote
danyww Posted December 18, 2012 Posted December 18, 2012 [quote name='wilczy zew']ma płaskie widać na fotach dzisiaj po śniadaniu właśnie miałam założyć mu drugą obrożę i wyjść z nim,gdy zaczął się załatwiać(byliśmy w kuchni) i była akcja jak do pożaru,drzewko od razu podlał i chodziliśmy,chodziliśmy,chodziliśmy,chodziliśmy i zrobił :multi:[/QUOTE] Tak to z nami psiarzami jest; kupa a cieszy! :evil_lol: Moja tymczaska tak przyzwyczaiła się do pochwał po, że nawet teraz (po 3 miesiącach)jak zrobi to patrzy i czeka aż okażę należytą i przeogromną radość. :cool3: Quote
wilczy zew Posted December 18, 2012 Posted December 18, 2012 Jak by tak Mordziasta wytłumaczyła mu to załatwianie się na dworze... Quote
ulana Posted December 19, 2012 Posted December 19, 2012 Ja to z Zibulcem latałam nawet jak nie wytrzymał. Bo to późny październik już był i też się musiałam przyodziać. No więc jak walnął też leciałam i chodziłam trochę.. I tak załapał tez związek, że to na dworze trzeba. Tylko, że jak pies lata luzem, to też musisz być czujna. Quote
Saththa Posted December 19, 2012 Posted December 19, 2012 Ale własnie Zefir jak sie nie załatwi to w kojcu siedzi. a jak zrobi to luzem. Ja z Tazzem latałam co chwile :) w sumie wieksza czesc doby spedzałam na dworzu;;D czy to na tarasie czy na dworzu ;) Quote
wilczy zew Posted December 19, 2012 Posted December 19, 2012 wczoraj mnie załamał jak zaczął załatwiać się na chodniku a obok był trawnik i był na długiej smyczy czujna jestem cały czas uczyłam już kiedyś szczeniaka... on jest zaniedbany emocjonalnie,z zachowania to dałabym mu 6miesięcy Quote
Saththa Posted December 19, 2012 Posted December 19, 2012 ja tam wole na chodnik:) Skoro piszesz ze kupy ładne to prościej posprzatać;) Quote
wilczy zew Posted December 19, 2012 Posted December 19, 2012 ma robić na trawnik jak każdy normalny pies :mad: Quote
wilczy zew Posted December 19, 2012 Posted December 19, 2012 na dworze jest za dużo bodźców i to utrudnia zrobienie zasadniczej czynności potrzebuję jakąś zabawkę dla kurdupla bo tekturki mi się kończą ale nie wiem co będzie odpowiednie,lekkie,dające się gryź ale nie dające się odgryź Quote
wilczy zew Posted December 19, 2012 Posted December 19, 2012 Nad ranem zaczął marudzić ale pewnie było mu za gorąco bo dzisiaj mocno grzałam ale Mordziasta powiedziała,że to noc i się śpi i był spokój. Pierwszego dnia jak otworzyłam lodówkę to chciał w niej zamieszkać ale już teraz tylko zagląda jak każdy pies. Już się tak nie wyrywa do miski tylko pomału zaczyna jeść na hasło. Ciężko zapiąć mu smycz bo strasznie się wierci. Chciałby na materac i na kolana ale to odpada. Dzisiaj rano Mordziasta odebrała mu zabawkę i musiałam interweniować. Już mniej żebrze bo nic nie dostaje ale gryzie co mu w zęby wpadnie. Rano wyszedł i zrobił pełny pakiet,później się pobawiliśmy,pilnował mnie w kuchni jak szykowałam sobie jedzenie a następnie mordował tekturkę u mnie w pokoju. Teraz śpi i trawi wyciągnięty na podłodze. Quote
ulana Posted December 19, 2012 Posted December 19, 2012 [quote name='wilczy zew'] Pierwszego dnia jak otworzyłam lodówkę to chciał w niej zamieszkać ale już teraz tylko zagląda jak każdy pies. Już się tak nie wyrywa do miski tylko pomału zaczyna jeść na hasło. Rano wyszedł i zrobił pełny pakiet,później się pobawiliśmy,pilnował mnie w kuchni jak szykowałam sobie jedzenie a następnie mordował tekturkę u mnie w pokoju. Teraz śpi i trawi wyciągnięty na podłodze.[/QUOTE] Robicie postępy. :) Quote
wilczy zew Posted December 19, 2012 Posted December 19, 2012 Nowe rzeczy dosyć szybko załapuje,tylko to załatwianie się... Quote
WATACHA Posted December 19, 2012 Posted December 19, 2012 [quote name='wilczy zew']ma robić na trawnik jak każdy normalny pies :mad:[/QUOTE] Popieram :) Quote
malawaszka Posted December 19, 2012 Author Posted December 19, 2012 weź do jakiegoś ciuchlandu wdepnij po kilka pluszaków może Quote
Tekla64 Posted December 19, 2012 Posted December 19, 2012 to sie nie da na raz dwa , to rzeba czasu, wy chcecie za szybko wszystlko, daj se na luz i pracuj a na efekty spokojnie czekaj a nei ze raz mu wytlumaczysz i juz natychmiast ma zalapac, nie wazne peis ze schroniska czy z kojca ma problem z rozdzieleniem domu i dworu i tu sie nie da pospoeszyc trzeba czasu indywidulanie dla kazdegp psa, nie zostaje ci nic ino staly rytm stale pory , a w miedzy czasie biegi na czas by jak najmniej zrobil doma , i wedle mnie skoro z mordziasta ma egzystowac to we dwa spacerki bym uskuteczniala coby maly uczyl se od starej a ja coraz bardziej do niego wzwyczajac nie rozgraniczac nie wiazac , starac sie haslami spory zalatwiac zwlaszcza ze wyglada na to ze to jest do zrobienia jedno mlode a jedno stare wiec mozna podzialac Quote
AnkaG Posted December 19, 2012 Posted December 19, 2012 Ech on chyba mało świata znał i taki trochę młody dzikusek. Ale postępy są i to ważne :) Quote
Saththa Posted December 19, 2012 Posted December 19, 2012 http://www.dogomania.pl/forum/threads/237293-Dziecko-dla-Z%C5%82otego-psa!Super-PLUSZAKOWO-dla-Z%C5%82otego-Psa-do-23-12-2012r-godz-15 jest bazarek z maskotkami tanimi zobacz Quote
zerduszko Posted December 19, 2012 Posted December 19, 2012 Wilcza, nie wiem czy Cię to pocieszy, ale moja Kluska tak srała gdzie popadnie... na chodniku, na pasach, pod tv :D Ale się naumiała, teraz jak ma sralkulca, to trzyma choćby miała pęknąć :( Moja siostra ją nauczyła, chodziły do znudzenia, a i ew wpadki obywały się bez emocji... szybko dowody były usuwane, żeby ojciec nie widział :D A psuedo kong z tixie? Quote
WATACHA Posted December 19, 2012 Posted December 19, 2012 Co tak przeżywacie ;), toż to pierwsze dni i wszystko zdarzyć się może :).Zobaczymy za parę dni :) Quote
Recommended Posts