Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 625
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No i nie odebrałam wczoraj paczuszki, bo nie dość, że na weekend majowy zjechała mi się rodzina, to jeszcze wczoraj pół dnia spędziłam u weterynarza, bo okazało się, że mój Bandzior ma ostre zapalenie trzustki :(

Posted

[quote name='paula_t']No i nie odebrałam wczoraj paczuszki, bo nie dość, że na weekend majowy zjechała mi się rodzina, to jeszcze wczoraj pół dnia spędziłam u weterynarza, bo okazało się, że mój Bandzior ma ostre zapalenie trzustki :([/QUOTE]
O rany, ale zmartwienie :-(, współczuję ogromnie i mam nadzieję, że Bandzior jak najszybciej dojdzie do zdrowia!
Jak on się dzisiaj czuje?

PS Nie szkodzi, paczuszka poczeka przecież.

Posted

przepraszam bardzo ale proszę zajrzyjcie [URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/242853-Stefan-ma-tydzie%C5%84-je%C5%9Bli-do-6-maja-nie-nazbiera-na-hotel-zostanie-u%C5%9Bpiony!!!?p=20805061#post20805061"]http://www.dogomania.pl/forum/threads/242853-Stefan-ma-tydzie%C5%84-je%C5%9Bli-do-6-maja-nie-nazbiera-na-hotel-zostanie-u%C5%9Bpiony!!!?p=20805061#post20805061[/URL]
chcą zabić psa

Posted

[quote name='bea100']O rany, ale zmartwienie :-(, współczuję ogromnie i mam nadzieję, że Bandzior jak najszybciej dojdzie do zdrowia!
Jak on się dzisiaj czuje?

PS Nie szkodzi, paczuszka poczeka przecież.[/QUOTE]

Właśnie od około 2-óch tygodni się czuł źle. Normalnie tylko w głowie spacery, zabawa i jedzenie (;)), a tutaj nagle 20 godzin na dobę śpi. Byliśmy kilkukrotnie u weterynarza, dostawał leki, ale nic nie pomagało, więc w końcu zrobiliśmy badanie krwi i USG, no i wyszło :(

Posted

Karo- w sumie- na ten moment telefonu do ajlii- dobrze :).
Był moment, że ajlii wydawało się, że brzuch opuszczony bardziej niż zwykle- Pan Pies nie dostał posiłku- niestety jest aktualnie głodny ale to dla dobra Karusia- wiem, że ajlii bardzo bacznie go obserwuje i bardzo dba, by dochodził do siebie po operacji i by nic się nie wydarzyło złego- za co Jej najpiękniej dziękuję :loveu:

Posted

[quote name='paula_t']Właśnie od około 2-óch tygodni się czuł źle. Normalnie tylko w głowie spacery, zabawa i jedzenie (;)), a tutaj nagle 20 godzin na dobę śpi. Byliśmy kilkukrotnie u weterynarza, dostawał leki, ale nic nie pomagało, więc w końcu zrobiliśmy badanie krwi i USG, no i wyszło :([/QUOTE]

a co jest Bandziorkowi?

Posted

[quote name='Malgoska']a co jest Bandziorkowi?[/QUOTE]

Ostre zapalenie trzustki.

Dobrze, że ajlii tak naszego Karusia pilnuje, lepiej prewencyjnie go przegłodzić dzisiaj, niż żeby potem znowu coś nie tak było z brzucholem :)

Posted

[quote name='paula_t']Właśnie od około 2-óch tygodni się czuł źle. Normalnie tylko w głowie spacery, zabawa i jedzenie (;)), a tutaj nagle 20 godzin na dobę śpi. Byliśmy kilkukrotnie u weterynarza, dostawał leki, ale nic nie pomagało, więc w końcu zrobiliśmy badanie krwi i USG, no i wyszło :([/QUOTE]

Moja sunia miała to samo 3 miesiące temu. Wyszła z tego i czuje się już bardzo dobrze. Trzymam kciuki żeby i tutaj tak się stało!

Posted

[quote name='Macia']Moja sunia miała to samo 3 miesiące temu. Wyszła z tego i czuje się już bardzo dobrze. Trzymam kciuki żeby i tutaj tak się stało![/QUOTE]

Nie dziękujemy, żeby nie zapeszać ;)

Serce mi się kraje jak na niego patrzę teraz chorego, ale miejmy nadzieję, że leki i zmiana diety przyniosą efekty.

Posted

Paula_t: nie martw się proszę, Bandzior ma na pewno świetną opiekę i wszystko co możliwe- a jeśli psiak ma taki charakter jak imię- wyjdzie z tego szybko i na pewno :)

Posted

[quote name='bea100']Paula_t: nie martw się proszę, Bandzior ma na pewno świetną opiekę i wszystko co możliwe- a jeśli psiak ma taki charakter jak imię- wyjdzie z tego szybko i na pewno :)[/QUOTE]

Staramy się jak tylko się da....
Ojjj tak, charakterek to on ma:evil_lol:

Posted

Oj, Paula, narobiło się :( Przykro mi, mam nadzieję że szybko Bandzior wyzdrowieje.

A Karuś miewa się dobrze :) Humor ma świetny, próbuje nawet podrywać przednie łapy i wspinać się nimi np. na krzesło, stół czy parapet.
Przez przymusową głodówkę po operacji ładnie podkasał Mu się brzuszek. Teraz wraca do większych porcji (docelowo 30 dag suchej karmy i 1 odżywka dziennie) i znowu brzuszek zwisa.

Przy okazji ostatniej wizyty u weterynarza trzeba było zająć się jednym z kaszaków na grzbiecie Karo. Rozrósł się i groził stanem zapalnym. Została usunięta zawartość kaszaka, ale nie udało się wyciągnąć samej torebki - więc możliwa będzie wznowa. Ale goi się ładnie.
Karo ma sporo takich zmian na skórze: brodawek i kaszaków.

Posted

Z Bandziorem już na szczęście lepiej...Zmiana diety, leki i miejmy nadzieję, że już powolutku wyjdziemy na prostą.

Cioteczko Bea, byłam wczoraj z Tobą myślami, mam nadzieję, że wszystko przebiegło dobrze, bez komplikacji....:roll:

Posted (edited)

Bea pozdrawia wszystkich i prosi o duchowe wsparcie. Operacja dziś ok. południa...

Dla Karusia wpłynęło dziś 220 zł z bazarku Justyny Lipickiej - na specjalistyczne jedzenie. Dziękuję :)

Edited by ajlii
Posted

[quote name='ajlii']Bea pozdrawia wszystkich i prosi o duchowe wsparcie. Operacja dziś ok. południa...

Dla Karusia wpłynęło dziś 220 zł z bazarku Justyny Lipickiej - na specjalistyczne jedzenie. Dziękuję :)[/QUOTE]

Dzisiaj? Ja sobie ubzdurałam, że wczoraj nie wiem czemu:oops:
Trzymam mocno, mocno kciuki!

Posted

[quote name='paula_t']Dzisiaj? Ja sobie ubzdurałam, że wczoraj nie wiem czemu:oops:
Trzymam mocno, mocno kciuki![/QUOTE]

Dobrze myślałaś Paula. Bea została przyjęta do szpitala wczoraj, no i operacja miała być tego samego dnia. Ale przełożona na dziś. Bea mówiła że tam jest bardzo duży "przerób" pacjentów do operacji, nawet w nocy odbywają się zabiegi.

Posted

[quote name='ajlii']Bea pozdrawia wszystkich i prosi o duchowe wsparcie. Operacja dziś ok. południa...

Dla Karusia wpłynęło dziś 220 zł z bazarku Justyny Lipickiej - na specjalistyczne jedzenie. Dziękuję :)[/QUOTE]
trzymam kciuki:)
ajlii jakbyś mogła jeszcze tu potwierdzić, pliss:)
[URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/242456[/URL]

Posted

[quote name='Justyna Lipicka']
ajlii jakbyś mogła jeszcze tu potwierdzić, pliss:)
[URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/242456[/URL][/QUOTE]

Już potwierdziłam. Jeszcze raz dziękuję w imieniu Karo :)

Mam propozycję co do jedzenia dla Karo, a dokładnie małą zmianę celu. Powoli przechodzimy z puszek na rzecz suchej karmy (kwestia ekonomii niestety). Chciałabym przeznaczyć te fundusze jednak na suchą karmę RC Intestinal lub odżywki NTS.

Plan żywienia Karo jest obecnie taki: 4 posiłki dziennie (3 x 100 gram suchej karmy RC Intestinal + 1 odżywka NTS). Taki rozkład posiłków powinien zapewnić Karo wszystkie składniki odżywcze oraz chronić układ trawienny przez "przeciążeniem".

Posted

[quote name='ajlii']Już potwierdziłam. Jeszcze raz dziękuję w imieniu Karo :)

Mam propozycję co do jedzenia dla Karo, a dokładnie małą zmianę celu. Powoli przechodzimy z puszek na rzecz suchej karmy (kwestia ekonomii niestety). Chciałabym przeznaczyć te fundusze jednak na suchą karmę RC Intestinal lub odżywki NTS.

Plan żywienia Karo jest obecnie taki: 4 posiłki dziennie (3 x 100 gram suchej karmy RC Intestinal + 1 odżywka NTS). Taki rozkład posiłków powinien zapewnić Karo wszystkie składniki odżywcze oraz chronić układ trawienny przez "przeciążeniem".[/QUOTE]
Ty wiesz najlepiej:) jak suche już może to jak najbardziej:) ekonomiczniej od puszek jest chyba...nie żebym oszczędzała na Karusku ale wiadomo, każdy grosz się liczy:(