Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Pięknie.:loveu:
A jak Hepi zareagował?
Jak się poczuł w nowym domu i z nowymi, nieznanymi ludżmi?
Jak zareagowała spanielka na niego a on na nią?

• Replies 367
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Weszlam na wątek z przerażeniem, a tu takie dobre wiadomości na końcu!! :-)
Bardzo sie cieszę, że psinek tak trafił.
Nie wiem, czy to nie będzie nietakt, ale czy jesli Miś Panda na pewno juz nie bedzie potrzebował pieniedzy z dogo, to mogłabym poprosić o pomoc dla moich dwóch tymczasowiczów? To sunia i piesek z gminnego punktu przetrzymań z Pszczyny, z tego punktu psy są wywożone do schroniska-mordowni, gdzie słuch o nich ginie. Delty własciciel zostal aresztowany, a ona została. Dostała akurat cieczke i wiadomo, czym to skonczyłoby się... Malutki Spajki został najpierw "adoptowany" z tego punktu, a potem wrócił do niego pobity i potwornie wystraszony... No i psiaki teraz są u mnie w dt. Potrzebujemy na karmę i sterylizacje Delty. Przydałaby sie karma i dla srednich i dla małych piesków, bo Spajkiemu ciężko gryźć większe kulki dla średnich psów. Psiaki są pod opieką fundacji, ale fundacja dopiero co powstała i "groszem nie śmierdzi", Spajki został wykastrowany i zaszczepiony z funduszy fundacji. Nie wiem, czy w tej sytuacji taka pomoc wchodzi w grę, ale pomyślałam, że spytam, wiem, że jest wiele psów np. chorych, a te "moje" są zdrowe akurat...

Posted

U nas w domu jej spanielka zareagowała obojętnie - ale wiadomo, to nie jej teren. Hepi w ogóle nie protestował, chętnie wskoczył do auta. A na panią Sylwię reagował pozytywnie, merdał ogonkiem i dawał buziaki :) on jest słodki piesek, tylko potrzebuje trochę czasu by zaufać.

Mam pierwsze wieści z domku: "Noc przespana, w samochodzie wymiotował, ale teraz super. Jest grzeczny, dziś jadę kupić wyprawkę :)" Mam też pierwsze zdjęcia :)

[IMG]http://toz.swidnica.pl/wp-content/uploads/2012/12/mms_img-985744910-e1356794382941.jpg[/IMG]

[IMG]http://toz.swidnica.pl/wp-content/uploads/2012/12/mms_img21782912-e1356794371774.jpg[/IMG]

Wydaje się trochę wystraszony, ale na początku na pewno tak będzie.

Posted

[quote name='beta ata']Weszlam na wątek z przerażeniem, a tu takie dobre wiadomości na końcu!! :-)
Nie wiem, czy to nie będzie nietakt, ale czy jesli Miś Panda na pewno juz nie bedzie potrzebował pieniedzy z dogo, to mogłabym poprosić o pomoc dla moich dwóch tymczasowiczów? To sunia i piesek z gminnego punktu przetrzymań z Pszczyny, z tego punktu psy są wywożone do schroniska-mordowni, gdzie słuch o nich ginie. Delty własciciel zostal aresztowany, a ona została. Dostała akurat cieczke i wiadomo, czym to skonczyłoby się... Malutki Spajki został najpierw "adoptowany" z tego punktu, a potem wrócił do niego pobity i potwornie wystraszony... No i psiaki teraz są u mnie w dt. Potrzebujemy na karmę i sterylizacje Delty. Przydałaby sie karma i dla srednich i dla małych piesków, bo Spajkiemu ciężko gryźć większe kulki dla średnich psów. Psiaki są pod opieką fundacji, ale fundacja dopiero co powstała i "groszem nie śmierdzi", Spajki został wykastrowany i zaszczepiony z funduszy fundacji. Nie wiem, czy w tej sytuacji taka pomoc wchodzi w grę, ale pomyślałam, że spytam, wiem, że jest wiele psów np. chorych, a te "moje" są zdrowe akurat...[/QUOTE]

Biedaczki :( podziwiam Was, że walczycie o te psiaki. Ja jestem tutaj pierwszy raz, nie wiem w jaki sposób mam rozdysponować te pieniążki - wydaje mi się, że osoby które wpłaciły powinny się wypowiedzieć. Te moje znajome ze Świdnicy, które trochę kasy na Hepusia wpłaciły na pewno nie będą miały nic przeciwko :)

nie mam pojęcia jak rozwiązać te sprawy "finansowe", bo się nie orientuję jakie zwierzątka są w potrzebie - dopiero się tu odnajduję :/

Posted

Fajnie, bardzo fajnie, że masz kontakt z nowym domem Hepiego.
Mam nadzieję, że szybko się maluch przekona, że to już jego dom, jego ludzie i będzie szczęśliwy.

Posted

Kontakt z nowym domkiem psiny to podstawa, no nie dogses?:razz::eviltong:

Pewnie, że na początku Hepi będzie wystraszony, lekko zdezorientowany, tak jak i na początku było u Was, ale powolutku, powolutku chłopak się będzie przekonywał do swojej nowej rodzinki.

Panda na posłanku w zeberkę;)

Posted

Nie mam na razie wieści od Hepiego :( jutro napiszę do pani Sylwi. Mam nadzieję, że wszystko w porządku...

Przepraszam za off top, ale jeśli któraś z Was jest członkiem jakiejś organizacji pro zwierzęcej czy coś, proszę o pomoc co można w takiej sprawie zrobić [URL]http://swidnica24.pl/bestialsko-mordowali-szczeniaki/[/URL]

Czy w ogóle coś da się zrobić? Nie chodzi mi o sprawę w sądzie, ale czy w jakiś sposób można odebrać facetowi te psy? Co robić w takiej sytuacji, bo na 100% jestem pewna że władze miasta to zostawią. Zastanawiam się czy w ogóle można coś zrobić...

Posted

Kochani zajrzyjcie wczoraj dziuniek wyciagnela z palucha dwa biedaki,jeden stan tragiczny [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/237740-Niech-przemówią-ludzkim-głosem-Sajgonek-i-Kłębuszek-JUŻ-W-DOMU[/url]!

Posted

Dogses, nie denerwuj się, bo to wcale nie musi nic oznaczać. Jak ok.miesiąca temu wydałam kotka Grzybka i miałam z Panią tylko kontakt smsowy i zaczęłam się martwić czy oby na pewno wszystko w porządku. Okazało się, że Pani nie miała internetu, ma go tylko w niedzielę, jak jest u rodziny i dostałam długiego, wyczerpującego maila ze zdjęciami, a niedługo jadę Grzybka odwiedzić:)
Matko, co za sku******:angryy:

Posted

[quote name='beta ata']Weszlam na wątek z przerażeniem, a tu takie dobre wiadomości na końcu!! :-)
Nie wiem, czy to nie będzie nietakt, ale czy jesli Miś Panda na pewno juz nie bedzie potrzebował pieniedzy z dogo, to mogłabym poprosić o pomoc dla moich dwóch tymczasowiczów? To sunia i piesek z gminnego punktu przetrzymań z Pszczyny, z tego punktu psy są wywożone do schroniska-mordowni, gdzie słuch o nich ginie. Delty własciciel zostal aresztowany, a ona została. Dostała akurat cieczke i wiadomo, czym to skonczyłoby się... Malutki Spajki został najpierw "adoptowany" z tego punktu, a potem wrócił do niego pobity i potwornie wystraszony... No i psiaki teraz są u mnie w dt. Potrzebujemy na karmę i sterylizacje Delty. Przydałaby sie karma i dla srednich i dla małych piesków, bo Spajkiemu ciężko gryźć większe kulki dla średnich psów. Psiaki są pod opieką fundacji, ale fundacja dopiero co powstała i "groszem nie śmierdzi", Spajki został wykastrowany i zaszczepiony z funduszy fundacji. Nie wiem, czy w tej sytuacji taka pomoc wchodzi w grę, ale pomyślałam, że spytam, wiem, że jest wiele psów np. chorych, a te "moje" są zdrowe akurat...[/QUOTE]
Dogses ,jesli dom okaże sie tym własciwym ,to bardzo prosze ,by pieniazki z bazarku przekazać [B]beta ata[/B] .Ona napisze Ci na jakie konto przesłac. Fundacja dopiero powstała ,raczkuje.:) Hepiemu ,życzymy wszystkiego co najlepsze ,w nowym domu.

Posted

Ufff.....Dzwoniła pani Sylwia :D

Wszystko jest w porządku, Hepi dopiero się oswaja z nowym domem. Mimo tego, że jeszcze jest trochę wystraszony to chętnie się bawi zabawkami, a wszyscy mu mówią cały czas, że go kochają. Spanielka go toleruje, czasem jest zazdrosna jak Hepi jest za długo głaskany, ale dogadują się oboje :) Na początku Hepuś trochę się załatwiał w domku, ale już mu się to nie zdarza. Cała rodzina jest szczęśliwa.

Dzisiaj będzie miał pierwszą kąpiel w nowym domu - zobaczymy jak to zniesie :(

Myślę, że wszystko zmierza ku szczęśliwemu finałowi, ale jeszcze się umówiłam na rozmowę w przyszłym tygodniu. Będzie dobrze :)

Posted (edited)

Ciotki, wiem, że BTD jest praktycznie nierealne, ale ten psiak od 2003 roku (!!!), czyli prawie całe swoje życie siedzi w schronisku. Non stop jest ogłaszany, ale odzew jest zerowy:placz: Już nie wiemy co robić, gdzie szukać....
[URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/26923-malutki-Liderek-całe-życie-w-schronisku-(-On-już-stracił-nadzieję-a-Wy/page61[/URL]

[IMG]http://img822.imageshack.us/img822/6816/liderek.jpg[/IMG]

Edited by paula_t
Posted

Biedny ten Liderek :(

Dobra, cioteczki. Hepi jest bezpieczny, zostaje na zawsze w swoim domku i jest mu tam dobrze :) Niedługo jadę go odwiedzić :D wszystko się ułożyło, więc teraz czas rozdzielić pieniążki.

115 zł idzie zgodnie z ustaleniami dla [B]beta ata.
[/B]

Co z resztą? Proszę Was o decyzje - to w końcu Wasze pieniążki :) ja przeleję komu trzeba (np. po równo rozdzielę).

Zostało (już po odliczeniu 115 zł) [B]465, 75 zł[/B] do rozdysponowania.

beta ata - proszę o numer konta na PW :)

Posted

[quote name='Panna Marple']ja jestem na tak:lol:. Ciotki, czy Wy dziś też macie problem z pisaniem postów? od wczoraj wywala mnie w jakieś dziwaczne opcje?[/QUOTE]

Dziękuję Panno Marple:loveu: Tak, mnie też wywala w zaawansowane opcje i nie działa multicytat :/