Jasza Posted December 28, 2012 Posted December 28, 2012 Pięknie.:loveu: A jak Hepi zareagował? Jak się poczuł w nowym domu i z nowymi, nieznanymi ludżmi? Jak zareagowała spanielka na niego a on na nią? Quote
Mysza2 Posted December 28, 2012 Posted December 28, 2012 ale wiadomości, szczęka mi opadła. Powodzenia Hepi, oby wszystko ułożyło się wspaniale:):):) Quote
beta ata Posted December 29, 2012 Posted December 29, 2012 Weszlam na wątek z przerażeniem, a tu takie dobre wiadomości na końcu!! :-) Bardzo sie cieszę, że psinek tak trafił. Nie wiem, czy to nie będzie nietakt, ale czy jesli Miś Panda na pewno juz nie bedzie potrzebował pieniedzy z dogo, to mogłabym poprosić o pomoc dla moich dwóch tymczasowiczów? To sunia i piesek z gminnego punktu przetrzymań z Pszczyny, z tego punktu psy są wywożone do schroniska-mordowni, gdzie słuch o nich ginie. Delty własciciel zostal aresztowany, a ona została. Dostała akurat cieczke i wiadomo, czym to skonczyłoby się... Malutki Spajki został najpierw "adoptowany" z tego punktu, a potem wrócił do niego pobity i potwornie wystraszony... No i psiaki teraz są u mnie w dt. Potrzebujemy na karmę i sterylizacje Delty. Przydałaby sie karma i dla srednich i dla małych piesków, bo Spajkiemu ciężko gryźć większe kulki dla średnich psów. Psiaki są pod opieką fundacji, ale fundacja dopiero co powstała i "groszem nie śmierdzi", Spajki został wykastrowany i zaszczepiony z funduszy fundacji. Nie wiem, czy w tej sytuacji taka pomoc wchodzi w grę, ale pomyślałam, że spytam, wiem, że jest wiele psów np. chorych, a te "moje" są zdrowe akurat... Quote
dogses Posted December 29, 2012 Author Posted December 29, 2012 U nas w domu jej spanielka zareagowała obojętnie - ale wiadomo, to nie jej teren. Hepi w ogóle nie protestował, chętnie wskoczył do auta. A na panią Sylwię reagował pozytywnie, merdał ogonkiem i dawał buziaki :) on jest słodki piesek, tylko potrzebuje trochę czasu by zaufać. Mam pierwsze wieści z domku: "Noc przespana, w samochodzie wymiotował, ale teraz super. Jest grzeczny, dziś jadę kupić wyprawkę :)" Mam też pierwsze zdjęcia :) [IMG]http://toz.swidnica.pl/wp-content/uploads/2012/12/mms_img-985744910-e1356794382941.jpg[/IMG] [IMG]http://toz.swidnica.pl/wp-content/uploads/2012/12/mms_img21782912-e1356794371774.jpg[/IMG] Wydaje się trochę wystraszony, ale na początku na pewno tak będzie. Quote
dogses Posted December 29, 2012 Author Posted December 29, 2012 [quote name='beta ata']Weszlam na wątek z przerażeniem, a tu takie dobre wiadomości na końcu!! :-) Bardzo sie cieszę, że psinek tak trafił. Nie wiem, czy to nie będzie nietakt, ale czy jesli Miś Panda na pewno juz nie bedzie potrzebował pieniedzy z dogo, to mogłabym poprosić o pomoc dla moich dwóch tymczasowiczów? To sunia i piesek z gminnego punktu przetrzymań z Pszczyny, z tego punktu psy są wywożone do schroniska-mordowni, gdzie słuch o nich ginie. Delty własciciel zostal aresztowany, a ona została. Dostała akurat cieczke i wiadomo, czym to skonczyłoby się... Malutki Spajki został najpierw "adoptowany" z tego punktu, a potem wrócił do niego pobity i potwornie wystraszony... No i psiaki teraz są u mnie w dt. Potrzebujemy na karmę i sterylizacje Delty. Przydałaby sie karma i dla srednich i dla małych piesków, bo Spajkiemu ciężko gryźć większe kulki dla średnich psów. Psiaki są pod opieką fundacji, ale fundacja dopiero co powstała i "groszem nie śmierdzi", Spajki został wykastrowany i zaszczepiony z funduszy fundacji. Nie wiem, czy w tej sytuacji taka pomoc wchodzi w grę, ale pomyślałam, że spytam, wiem, że jest wiele psów np. chorych, a te "moje" są zdrowe akurat...[/QUOTE] Biedaczki :( podziwiam Was, że walczycie o te psiaki. Ja jestem tutaj pierwszy raz, nie wiem w jaki sposób mam rozdysponować te pieniążki - wydaje mi się, że osoby które wpłaciły powinny się wypowiedzieć. Te moje znajome ze Świdnicy, które trochę kasy na Hepusia wpłaciły na pewno nie będą miały nic przeciwko :) nie mam pojęcia jak rozwiązać te sprawy "finansowe", bo się nie orientuję jakie zwierzątka są w potrzebie - dopiero się tu odnajduję :/ Quote
Jasza Posted December 29, 2012 Posted December 29, 2012 Fajnie, bardzo fajnie, że masz kontakt z nowym domem Hepiego. Mam nadzieję, że szybko się maluch przekona, że to już jego dom, jego ludzie i będzie szczęśliwy. Quote
paula_t Posted December 29, 2012 Posted December 29, 2012 Kontakt z nowym domkiem psiny to podstawa, no nie dogses?:razz::eviltong: Pewnie, że na początku Hepi będzie wystraszony, lekko zdezorientowany, tak jak i na początku było u Was, ale powolutku, powolutku chłopak się będzie przekonywał do swojej nowej rodzinki. Panda na posłanku w zeberkę;) Quote
dogses Posted December 31, 2012 Author Posted December 31, 2012 Nie mam na razie wieści od Hepiego :( jutro napiszę do pani Sylwi. Mam nadzieję, że wszystko w porządku... Przepraszam za off top, ale jeśli któraś z Was jest członkiem jakiejś organizacji pro zwierzęcej czy coś, proszę o pomoc co można w takiej sprawie zrobić [URL]http://swidnica24.pl/bestialsko-mordowali-szczeniaki/[/URL] Czy w ogóle coś da się zrobić? Nie chodzi mi o sprawę w sądzie, ale czy w jakiś sposób można odebrać facetowi te psy? Co robić w takiej sytuacji, bo na 100% jestem pewna że władze miasta to zostawią. Zastanawiam się czy w ogóle można coś zrobić... Quote
lika1771 Posted January 1, 2013 Posted January 1, 2013 Kochani zajrzyjcie wczoraj dziuniek wyciagnela z palucha dwa biedaki,jeden stan tragiczny [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/237740-Niech-przemówią-ludzkim-głosem-Sajgonek-i-Kłębuszek-JUŻ-W-DOMU[/url]! Quote
paula_t Posted January 1, 2013 Posted January 1, 2013 Dogses, nie denerwuj się, bo to wcale nie musi nic oznaczać. Jak ok.miesiąca temu wydałam kotka Grzybka i miałam z Panią tylko kontakt smsowy i zaczęłam się martwić czy oby na pewno wszystko w porządku. Okazało się, że Pani nie miała internetu, ma go tylko w niedzielę, jak jest u rodziny i dostałam długiego, wyczerpującego maila ze zdjęciami, a niedługo jadę Grzybka odwiedzić:) Matko, co za sku******:angryy: Quote
Javena Posted January 2, 2013 Posted January 2, 2013 [quote name='beta ata']Weszlam na wątek z przerażeniem, a tu takie dobre wiadomości na końcu!! :-) Bardzo sie cieszę, że psinek tak trafił. Nie wiem, czy to nie będzie nietakt, ale czy jesli Miś Panda na pewno juz nie bedzie potrzebował pieniedzy z dogo, to mogłabym poprosić o pomoc dla moich dwóch tymczasowiczów? To sunia i piesek z gminnego punktu przetrzymań z Pszczyny, z tego punktu psy są wywożone do schroniska-mordowni, gdzie słuch o nich ginie. Delty własciciel zostal aresztowany, a ona została. Dostała akurat cieczke i wiadomo, czym to skonczyłoby się... Malutki Spajki został najpierw "adoptowany" z tego punktu, a potem wrócił do niego pobity i potwornie wystraszony... No i psiaki teraz są u mnie w dt. Potrzebujemy na karmę i sterylizacje Delty. Przydałaby sie karma i dla srednich i dla małych piesków, bo Spajkiemu ciężko gryźć większe kulki dla średnich psów. Psiaki są pod opieką fundacji, ale fundacja dopiero co powstała i "groszem nie śmierdzi", Spajki został wykastrowany i zaszczepiony z funduszy fundacji. Nie wiem, czy w tej sytuacji taka pomoc wchodzi w grę, ale pomyślałam, że spytam, wiem, że jest wiele psów np. chorych, a te "moje" są zdrowe akurat...[/QUOTE] Dogses ,jesli dom okaże sie tym własciwym ,to bardzo prosze ,by pieniazki z bazarku przekazać [B]beta ata[/B] .Ona napisze Ci na jakie konto przesłac. Fundacja dopiero powstała ,raczkuje.:) Hepiemu ,życzymy wszystkiego co najlepsze ,w nowym domu. Quote
fiorsteinbock Posted January 2, 2013 Posted January 2, 2013 Bardzo się cieszę na wiadomosc o nowym domku! Powodzenia Maluchu :) Quote
dogses Posted January 2, 2013 Author Posted January 2, 2013 Ufff.....Dzwoniła pani Sylwia :D Wszystko jest w porządku, Hepi dopiero się oswaja z nowym domem. Mimo tego, że jeszcze jest trochę wystraszony to chętnie się bawi zabawkami, a wszyscy mu mówią cały czas, że go kochają. Spanielka go toleruje, czasem jest zazdrosna jak Hepi jest za długo głaskany, ale dogadują się oboje :) Na początku Hepuś trochę się załatwiał w domku, ale już mu się to nie zdarza. Cała rodzina jest szczęśliwa. Dzisiaj będzie miał pierwszą kąpiel w nowym domu - zobaczymy jak to zniesie :( Myślę, że wszystko zmierza ku szczęśliwemu finałowi, ale jeszcze się umówiłam na rozmowę w przyszłym tygodniu. Będzie dobrze :) Quote
Panna Marple Posted January 2, 2013 Posted January 2, 2013 To cudnie:multi:. Przynajmniej jakaś dobra nowina w powodzi psiego nieszczęścia, które zalewa... Quote
beta ata Posted January 3, 2013 Posted January 3, 2013 Dziękuję w imieniu Delty i Spajkusia!! :loveu: Quote
paula_t Posted January 5, 2013 Posted January 5, 2013 (edited) Ciotki, wiem, że BTD jest praktycznie nierealne, ale ten psiak od 2003 roku (!!!), czyli prawie całe swoje życie siedzi w schronisku. Non stop jest ogłaszany, ale odzew jest zerowy:placz: Już nie wiemy co robić, gdzie szukać.... [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/26923-malutki-Liderek-całe-życie-w-schronisku-(-On-już-stracił-nadzieję-a-Wy/page61[/URL] [IMG]http://img822.imageshack.us/img822/6816/liderek.jpg[/IMG] Edited January 5, 2013 by paula_t Quote
dogses Posted January 5, 2013 Author Posted January 5, 2013 Biedny ten Liderek :( Dobra, cioteczki. Hepi jest bezpieczny, zostaje na zawsze w swoim domku i jest mu tam dobrze :) Niedługo jadę go odwiedzić :D wszystko się ułożyło, więc teraz czas rozdzielić pieniążki. 115 zł idzie zgodnie z ustaleniami dla [B]beta ata. [/B] Co z resztą? Proszę Was o decyzje - to w końcu Wasze pieniążki :) ja przeleję komu trzeba (np. po równo rozdzielę). Zostało (już po odliczeniu 115 zł) [B]465, 75 zł[/B] do rozdysponowania. beta ata - proszę o numer konta na PW :) Quote
paula_t Posted January 5, 2013 Posted January 5, 2013 Może Ciotki zgodziłyby się oddać co nieco Liderkowi, bo u niego na koncie póki co 0zł, dopiero zaczynamy:oops: Quote
asiuniab Posted January 5, 2013 Posted January 5, 2013 [quote name='paula_t']Może Ciotki zgodziłyby się oddać co nieco Liderkowi, bo u niego na koncie póki co 0zł, dopiero zaczynamy:oops:[/QUOTE] ale byłoby cudnie:) Quote
lika1771 Posted January 5, 2013 Posted January 5, 2013 Moze tytul zmienic,chlopak juz szczesliwy. Quote
Panna Marple Posted January 5, 2013 Posted January 5, 2013 ja jestem na tak:lol:. Ciotki, czy Wy dziś też macie problem z pisaniem postów? od wczoraj wywala mnie w jakieś dziwaczne opcje? Quote
paula_t Posted January 5, 2013 Posted January 5, 2013 [quote name='Panna Marple']ja jestem na tak:lol:. Ciotki, czy Wy dziś też macie problem z pisaniem postów? od wczoraj wywala mnie w jakieś dziwaczne opcje?[/QUOTE] Dziękuję Panno Marple:loveu: Tak, mnie też wywala w zaawansowane opcje i nie działa multicytat :/ Quote
Recommended Posts