Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 880
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

[quote name='Ritafi']cioteczki mam bardzo złą wiadomość mała ma stwierdzoną parwowiroze:-(trzymajcie kciuki aby pokonała wirusa bo nie wyobrażam sobie,że teraz kiedy mogła mieć dobry dom nagle umrze[/QUOTE]
[SIZE=5]Mam surowicę potrzebuję do Ciebie telefon

[SIZE=2]Edit

Już rozmawiałam z Ritafi. Ona też zdobyła surowicę i sunia już jest [SIZE=2]zaszczepiona. Ritafi sama wszystko napisze co sunia miała zaaplikowane.[/SIZE][/SIZE]
[/SIZE]

Edited by elik
Posted

[quote name='Mazowszanka']U mnie zrobiła kupę w nocy z niedzieli na poniedziałek, była normalna. Potem już nic nie robiła.
Oby to była pomyłka.[/QUOTE]

To nie jest pomyłka miała robione aż dwa testy oby dwa dodatnie.Mała już pierwszy raz zwymiotowała w pociągu czyje się żle co chwilę wymiotyje,a biegunka to cuchnąca woda z tyłka.Zrobiłam wszystko co można było dla niej zrobić ,dostała surowice,interferon zylexis.Proszę otzrymanie kciuków za małą

Posted

[quote name='wanda szostek']Szarek nie ma rozwolnienia, nie wymiotuje, ale też nie ma apetytu, niewiele pije. Snuje się za mną gdzie ja tam on i układa się obok. Z antybiotykiem w proszku zmieszanym z karmą miałam problem, bo na siłę mu tą karmę wpychałam. Dzwoniłam do weta. Ustalenie takie: czekamy do jutra, karmę rozpuszczać w wodzie i podawać szczykawką.
Antybiotyk ma dostawać 3 x dziennie ( co 8 godz.) Rano uprzytomniłam sobie, że przecież ja nie będę miała jak mu podać w czwartek rano i w południe. Przyjedzie jednak Anetka i mu poda.[/QUOTE]

Wandziu czy dostałaś przelew? Posłałam 300 zł żeby nie zabrakło na leczenie maluszka i dojazdy do lecznicy.

Posted (edited)

[INDENT] [SIZE=3][B][SIZE=4][COLOR=#ff0000]Post rozliczeniowy[/COLOR][/SIZE]

Doszły wpłaty:
obieżyświat75 20 zł
[SIZE=3]h[/SIZE]aliza 50zł
Malwa 50zł
Patrycja K. 50 zł [SIZE=3](pycia07?)
Hope2 10zł
Mazowszanka 40 zł
obieżyświat75 200 zł ([SIZE=3]szczepi[SIZE=3]enia dla szczeniąt z tego i innego w[SIZE=3]ątku)[/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE]
haliza 60 zł
[/B][/SIZE][SIZE=3][B][SIZE=3][B]obieżyświat75 500zł[/B][/SIZE][SIZE=3][B][SIZE=3][B][SIZE=3]([SIZE=3]szczepi[SIZE=3]enia dla szczeniąt z tego i innego w[SIZE=3]ątku)[/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/B][/SIZE]
Mazowszanka bazarek 576zł
[/B][/SIZE][/B][/SIZE][SIZE=3][B][SIZE=3][B]Magdalen[SIZE=3]a[/SIZE] Barbar[SIZE=3]a[/SIZE] W. 200 zł
e[SIZE=3]vita 100 zł
Panna Marple 100 zł
lucky123 50 zł
Hope2 10 zł
[/SIZE][/B][/SIZE][/B][/SIZE][SIZE=3][B][SIZE=3][B][SIZE=3][B][SIZE=3]Ania01 -Znajomi[IMG]http://www.dogomania.pl/forum/images/smilies/icon_smile.gif[/IMG] 126zł
Mazowszanka bazarek 45 zł
Hop[SIZE=3]e2 10 zł
[/SIZE][/SIZE][/B][/SIZE][/B][/SIZE][/B][/SIZE][SIZE=3][B][SIZE=3][B][SIZE=3][B][SIZE=3][B][SIZE=3][B][SIZE=3]b-b bazarek 117 zł
Pa[SIZE=3]ula P. po Bobiku 30 zł
e[SIZE=3]lik 50 zł
Hope2 10 zł
obieżyświat75 50[SIZE=3]zł
[/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/B][/SIZE][/B][/SIZE][/B][/SIZE][/B][/SIZE][/B][/SIZE][SIZE=3][B][SIZE=3][B][SIZE=3][B][SIZE=3][B][SIZE=3][B][SIZE=3][B][SIZE=3][B][SIZE=3][B][SIZE=3][B][SIZE=3][B][SIZE=3][B][SIZE=3][B][SIZE=3][SIZE=3]MarysiaO.[/SIZE][/SIZE][/B][/SIZE][/B][/SIZE][SIZE=3][B][SIZE=3][B][SIZE=3][SIZE=3][SIZE=3][B] bazarek 51,85 zł
Mazowszanka bazarek 843 zł
[/B][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/B][/SIZE][/B][/SIZE][/B][/SIZE][/B][/SIZE][/B][/SIZE][/B][/SIZE][/B][/SIZE][/B][/SIZE][/B][/SIZE][/B][/SIZE][/B][/SIZE][/B][/SIZE][SIZE=3][B][SIZE=3][B][SIZE=3][B][SIZE=3][B][SIZE=3][B][SIZE=3][B][SIZE=3][B][SIZE=3][B][SIZE=3][B][SIZE=3][B][SIZE=3][B][SIZE=3][B][SIZE=3][B][SIZE=3][B][SIZE=3][SIZE=3][SIZE=3][B]b-b bazarek 53 zł
Mazowszanka2 bazarek 400 zł[/B][/SIZE][/SIZE][/SIZE]

Razem[/B][/SIZE][/B][/SIZE][B][SIZE=3] 3801,85[/SIZE][SIZE=2] zł[/SIZE][/B]
[/B][/SIZE][/B][/SIZE][/B][/SIZE][/B][/SIZE][/B][/SIZE][/B][/SIZE][/B][/SIZE]
[/B][/SIZE][/B][/SIZE]
[/B][/SIZE][SIZE=3][B]
D[SIZE=3]ziękujemy[/SIZE][/B][/SIZE][/B][/SIZE][/B][/SIZE]:calus::calus::calus::calus::Rose::Rose::Rose::Rose::Rose::Rose::Rose::Rose::Rose:

[SIZE=3][B]
Darowizna w postaci transportu szczeniaczków i zakupu transporterów na ten cel- enia i evita 743 zł [/B][/SIZE][B]-poza skarbonką:)[/B]
[SIZE=3][B]Dziękujemy[/B][/SIZE][IMG]http://www.dogomania.pl/forum/images/smilies/kuss.gif[/IMG][IMG]http://www.dogomania.pl/forum/images/smilies/kuss.gif[/IMG][IMG]http://www.dogomania.pl/forum/images/smilies/kuss.gif[/IMG][IMG]http://www.dogomania.pl/forum/images/smilies/kuss.gif[/IMG][IMG]http://www.dogomania.pl/forum/images/smilies/kuss.gif[/IMG][IMG]http://www.dogomania.pl/forum/images/smilies/kuss.gif[/IMG][IMG]http://www.dogomania.pl/forum/images/smilies/Rose.gif[/IMG][IMG]http://www.dogomania.pl/forum/images/smilies/Rose.gif[/IMG][IMG]http://www.dogomania.pl/forum/images/smilies/Rose.gif[/IMG][IMG]http://www.dogomania.pl/forum/images/smilies/Rose.gif[/IMG][IMG]http://www.dogomania.pl/forum/images/smilies/Rose.gif[/IMG]

[SIZE=3][B]Wydatki:[/B][/SIZE]

[SIZE=2][B][B]szczepienie[/B] [B]100 zł 2 siostrzyczki u Kiry
tabletki na robale 15zł 2 siostrzyczki u Kiry
kasa na karmę 50zł 2 siostrzyczki u Kiry[/B]
[B]karma 15kg 139zł dla maluszków u Kiry[/B]
[B]podkłady 22,50 zł ania01[/B] [B]dla Kiry[/B]
[B]karma 105 zł dla szczeniaków u Makili
kenel 131 zł dla szczeniaków u Makili ewu[/B]
[B]karma [B]105 zł dla szczeniaczka u Dogo07[/B][/B][/B][/SIZE][B][SIZE=3][B][B][SIZE=3][SIZE=2]
300zł dla Wandy Szostek na weterynarza i dojazd do lecznicy[/SIZE][/SIZE][/B][/B]
[/SIZE][/B][B][SIZE=3][B][SIZE=3][SIZE=3][SIZE=2][B][B]135zł transport tricolorka
150zł operacja ogonka dt Makila
6zł tabletki na robale dt Makila
24,50 zł podkłady dt Makila
25 zł surowica dla Szarusi
[SIZE=2]40 zł szczepienie dt u Makili
200 zł leczenie szczeniaków Wanda Szostek
40zł szczepienie dt Makila
126 zł szczepienia dt Kira
[/SIZE][/B][/B][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/B][/SIZE][/B][B][SIZE=3][SIZE=3][B][B][SIZE=3][SIZE=3][SIZE=2][B][B][SIZE=2]132 zł karma dt Kira i ania01
40zł wyprawka dt Atomówka
[/SIZE][/B][/B][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/B][/B][/SIZE][/SIZE][/B][B][SIZE=3][SIZE=3][B][B][SIZE=3][SIZE=3][B][B][SIZE=3][B][SIZE=3][SIZE=3][B][B][SIZE=3][SIZE=3][SIZE=2][B][B][SIZE=2]130 zł szczepi[SIZE=2]enia dt Kira
63 zł szczepienie dt Ania[/SIZE]
[/SIZE][/B][/B][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/B][/B][/SIZE][/SIZE][/B][/SIZE][/B][/B][/SIZE][/SIZE][/B][/B][/SIZE][/SIZE][/B][B][SIZE=3][SIZE=3][B][B][SIZE=3][SIZE=3][B][B][SIZE=3][B][SIZE=3][SIZE=3][B][B][SIZE=3][SIZE=3][B][B][SIZE=3][B][SIZE=3][SIZE=3][B][B][SIZE=3][SIZE=3][SIZE=2][B][B][SIZE=2][B][SIZE=3][SIZE=3][B][B][SIZE=3][SIZE=3][SIZE=2][B][B][SIZE=2][SIZE=2]64,98 karma dla Berka
70 zł za paliwo do Siedlec ( po odbiór Berka[SIZE=2] od Wandzi)
125,80 bilety [SIZE=2]kolejowe do i z Warszawy
28,98 wyprawka Berka
[/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/B][/B][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/B][/B][/SIZE][/SIZE][/B][/SIZE][/B][/B][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/B][/B][/SIZE][/SIZE][/B][/SIZE][/B][/B][/SIZE][/SIZE][/B][/B][/SIZE][/SIZE][/B][/SIZE][/B][/B][/SIZE][/SIZE][/B][/B][/SIZE][/SIZE][/B][B][SIZE=3][B][SIZE=3][B][B][SIZE=3][B][SIZE=3][SIZE=3][B][B][SIZE=3][SIZE=3][SIZE=2][B][B][SIZE=2][B][SIZE=3][SIZE=3][B][B][SIZE=3][SIZE=3][SIZE=2][B][B][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2]30 zł szczepienie Igi dt Ania
68 zł weteryna[SIZE=2]rz dt Ani[SIZE=3]a
[/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/B][/B][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/B][/B][/SIZE][/SIZE][/B][/SIZE][/B][/B][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/B][/B][/SIZE][/SIZE][/B][/SIZE][/B][/B][/SIZE][/B][/SIZE][/B][B][SIZE=3][B][B][SIZE=3][B][SIZE=3][B][SIZE=3][B][B][SIZE=3][B][SIZE=3][SIZE=3][B][B][SIZE=3][SIZE=3][SIZE=2][B][B][SIZE=2][B][SIZE=3][SIZE=3][B][B][SIZE=3][SIZE=3][SIZE=2][B][B][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2]118 zł karma dt Makila[/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/B][/B][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/B][/B][/SIZE][/SIZE][/B][/SIZE][/B][/B][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/B][/B][/SIZE][/SIZE][/B][/SIZE][/B][/B][/SIZE][/B][/SIZE][/B][/SIZE][/B][/B][/SIZE][/B]
[B][SIZE=3][B][B][SIZE=3][B][SIZE=3][B][B][SIZE=3][SIZE=2]90 zł szczepienia dt Ania
106 zł karma dt Ania
45 zł [/SIZE][/SIZE][/B][/B][/SIZE][/B][/SIZE][/B][/B][/SIZE][SIZE=2]szczepienie dt Ania[/SIZE][/B]
[B][SIZE=3][B][B][SIZE=3][B][SIZE=3][B][B][SIZE=3][B][SIZE=3][B][B][SIZE=3][B][SIZE=3][B][B][SIZE=3][SIZE=2][SIZE=2]100 zł dt Dogo07 na weta i wy[SIZE=2]prawkę
132 zł karma dt Dogo07
106 zł karma dt Ania
[/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/B][/B][/SIZE][/B][/SIZE][/B][/B][/SIZE][/B][/SIZE][/B][/B][/SIZE][/B][/SIZE][/B][/B][/SIZE][/B][B][SIZE=3][B][B][SIZE=3][B][SIZE=3][B][B][SIZE=3][B][SIZE=3][B][B][SIZE=3][B][SIZE=3][B][B][SIZE=3][SIZE=2][B][SIZE=3][B][B][SIZE=3][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2]40 zł podróż Czarusia Wanda Szostek
62 zł Lana dt Olusia szczepienie
[/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/B][/B][/SIZE][/B][B][SIZE=3][B][B][SIZE=3][SIZE=2][B][SIZE=3][B][B][SIZE=3][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2]62 zł Lana dt Olusia szczepienie( drugie)[/SIZE][/SIZE]
[/SIZE][/SIZE][/B][/B][/SIZE][/B] [/SIZE][/SIZE][/B][/B][/SIZE][/B][/SIZE][/SIZE][/B][/B][/SIZE][/B][/SIZE][/B][/B][/SIZE][/B][/SIZE][/B][/B][/SIZE][/B][/SIZE][/B][/B][/SIZE][/B][B][SIZE=3][B][B][SIZE=3][SIZE=2][B][SIZE=3][B][B][SIZE=3][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2]106 zł karma dt Ania[/SIZE][/SIZE]
[/SIZE][/SIZE][/B][/B][/SIZE][/B] [/SIZE][/SIZE][/B][/B][/SIZE][/B]
[B]Razem [SIZE=3][SIZE=3][SIZE=3]3633,75[/SIZE][/SIZE]zł[/SIZE] [/B][SIZE=3]
[/SIZE][SIZE=3]
[/SIZE][SIZE=3]
[/SIZE] [SIZE=3]
[/SIZE] [COLOR=#ff0000][SIZE=3]:([/SIZE][/COLOR][SIZE=3][COLOR=#ff0000][B]

Rozliczenia dotyczą szczeniaczków z [SIZE=3]3[/SIZE] wątków-tego i [SIZE=3]tych[/SIZE]
[/B][/COLOR][B][URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/238469-2-siostrzyczki-i-5-innych-maleństw-2-mies-BŁAGAJĄ-o-DT"][COLOR=#0000ff]http://www.dogomania.pl/forum/threads/238469-2-siostrzyczki-i-5-innych-maleństw-2-mies-BŁAGAJĄ-o-DT[/COLOR][/URL][COLOR=#0000ff]!!!!![/COLOR][/B][/SIZE]
[COLOR=#0000ff][SIZE=3][B][URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/238209-3-szczeniaczki-porzucone-w-kartonie-DOSZŁY-2-NASTĘPNE-RODZEŃSTWO!!!-POMOCY[/URL]!!![/B][/SIZE][/COLOR]
[/INDENT]

Edited by ewu
Posted

Muszę przelać Makili 150 zł za operację ogonka malutkiej z wątku siostrzyczek.
Do ogarnięcia jest aktualnie 12 maluszków, było 14 ale 2 mają ds:):)

Posted

[quote name='ewu']Muszę przelać Makili 150 zł za operację ogonka malutkiej z wątku siostrzyczek.
Do ogarnięcia jest aktualnie 12 maluszków, było 14 ale 2 mają ds:):)[/QUOTE]

I dla mnie 135 zł, które przelałam Klaudusi za transport Kozaka od Wandzi do DT, który okazał się być DS :)
Prześlę na PW namiary na konto.

Cytuję z wątku "2 siostrzyczki i..."

[quote name='Guciek']Dzisiaj Ela dzwoniła i opowiadała o przemianowaniu DT w DS, po cichu nawet o tym pomyślałam przekazując psiaka, Pauliny chłopak chyba od pierwszego momentu go pokochał:loveu:

[B]Elu, dziękuję, przelew za transport właśnie dotarł [/B]:smile:[/QUOTE]

Posted

[quote name='wanda szostek']Szarek nie ma rozwolnienia, nie wymiotuje, ale też nie ma apetytu, niewiele pije. Snuje się za mną gdzie ja tam on i układa się obok. Z antybiotykiem w proszku zmieszanym z karmą miałam problem, bo na siłę mu tą karmę wpychałam. Dzwoniłam do weta. Ustalenie takie: czekamy do jutra, karmę rozpuszczać w wodzie i podawać strzykawką.
Antybiotyk ma dostawać 3 x dziennie ( co 8 godz.) Rano uprzytomniłam sobie, że przecież ja nie będę miała jak mu podać w czwartek rano i w południe. Przyjedzie jednak Anetka i mu poda.[/QUOTE]

No i jednak po podaniu mu na siłę antybiotyku z mięskiem mały walnął rzadką i śmierdzącą kupkę. Czułam ją i nie mogłam znaleźć a on wlazł do szafki i tam na poduszki sobie walnął. Mięsa jeść nie chce, ale dobrał się do mojego gotowanego makaronu a potem dolałam tam rosołu to wychlipał sam rosół.

Posted

[quote name='wanda szostek']No i jednak po podaniu mu na siłę antybiotyku z mięskiem mały walnął rzadką i śmierdzącą kupkę...[/QUOTE]
Trzeba bacznie go obserwować :(

Posted (edited)

[quote name='Ritafi']cioteczki mam bardzo złą wiadomość mała ma stwierdzoną parwowiroze:-(trzymajcie kciuki aby pokonała wirusa bo nie wyobrażam sobie,że teraz kiedy mogła mieć dobry dom nagle umrze[/QUOTE]

Do Ciebie pojechała sunia, która była po wyłapaniu przechowywana w lecznicy. przy foceniu ze strachu zrobiła kupkę i potem zabierana też i u mnie też, ale to były porządne normalne kupska. Jakie ona robi te kupki? W jakim jest stanie?
Potrzebuję stwierdzenia od weta, że ona ma parwo z kserem książeczki, żeby to było jasne, że o nią chodzi. Trzeba coś z tym zrobić, powinni zamknąć tą przechowalnię, bo wszystkie wyłapane pieski będą się zarażać. Jest to już miejsce zarażone wirusem i potrzebna tam kwarantanna najmniej pół roku i odkażanie.
To trzeba załatwiać szybko. Muszę mieć też umowę, że ja ją tobie adoptowałam. poza tym te psy jadą do schroniska idą do domów jak Panda i roznoszą śmiertelną chorobę.

Ciotki koniecznie zabezpieczcie surowicę na wszelki wypadek. Cudem ją zdobyłyście, bo już od dawna nie jest produkowana a więc trzeba dobrze zabezpieczyć.

Podpowiedzcie co zrobić i jak załatwić sprawę z tą lecznicą. Tam były przecież wszystkie nasze szczeniaki.

Edited by wanda szostek
Posted

[quote name='elik']I dla mnie 135 zł, które przelałam Klaudusi za transport Kozaka od Wandzi do DT, który okazał się być DS :)
Prześlę na PW namiary na konto.

Cytuję z wątku "2 siostrzyczki i..."[/QUOTE]
Elu podaj mi konto na pw:)

Posted

[quote name='wanda szostek']No i jednak po podaniu mu na siłę antybiotyku z mięskiem mały walnął rzadką i śmierdzącą kupkę. Czułam ją i nie mogłam znaleźć a on wlazł do szafki i tam na poduszki sobie walnął. Mięsa jeść nie chce, ale dobrał się do mojego gotowanego makaronu a potem dolałam tam rosołu to wychlipał sam rosół.[/QUOTE]
Myślę,że on ma rozwolnienie po tych lekach i zaparciu. Oby nie zachorował..
Strasznie się martwię o te maluszki...:(

Posted

[quote name='ewu']Rano poślę:):):)[/QUOTE]

Nie ma pośpiechu. Odpocznij po wrażeniach i podróży samolotem :)

A poza tym witaj w kraju i na dogo :buzi: :buzi: :calus: :calus:

Posted

Jest osoba z F.B. poważnie zainteresowana Szarusiem.
Napisałam, że jest bardzo osłabiony przeżyciami, odrobaczaniem i szczepieniem i na razie obecne DT (Wandzia :smile: ) chce go doprowadzi do stanu normalności.
Zainteresowana prosi o więcej jego zdjęć.
Wandziu bardzo Cię proszę podeślij mi na e-mail, bo nie wiem na którym wątku są jego zdjęcia i nie mam czasu szukać. Przepraszam i dziękuję :smile:

Wklejam tą prośbę na obu wątkach, bo chciałabym jak najszybciej posłać te zdjęcia - kuć żelazo, póki gorące ;)

Posted

[quote name='elik']Jest osoba z F.B. poważnie zainteresowana Szarusiem.
Napisałam, że jest bardzo osłabiony przeżyciami, odrobaczaniem i szczepieniem i na razie obecne DT (Wandzia :smile: ) chce go doprowadzi do stanu normalności.
Zainteresowana prosi o więcej jego zdjęć.
Wandziu bardzo Cię proszę podeślij mi na e-mail, bo nie wiem na którym wątku są jego zdjęcia i nie mam czasu szukać. Przepraszam i dziękuję :smile:

Wklejam tą prośbę na obu wątkach, bo chciałabym jak najszybciej posłać te zdjęcia - kuć żelazo, póki gorące ;)[/QUOTE]
Oj tak:) kujcie...