Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Mattilu'] :evil_lol:

A swoja droga moze jakis piesek z kozienickiego przytuliska by sie nadal dla pana?[/QUOTE]
Podałam numer do pana węgielkowej, mają takie cóś przylepne na stanie :)
Swoją drogą, gdyby pan zadzwonił tydzień wcześniej, to Milka by poleciała do domu. Ale kto by nas tak ślicznie budził, jak dziś na przykład, lizaniem po twarzy i głaskaniem łapką po glowie?........

Posted

[quote name='malagos']Podałam numer do pana węgielkowej, mają takie cóś przylepne na stanie :)
Swoją drogą, gdyby pan zadzwonił tydzień wcześniej, to Milka by poleciała do domu. Ale kto by nas tak ślicznie budził, jak dziś na przykład, lizaniem po twarzy i głaskaniem łapką po glowie?........[/QUOTE]

Mila ma chyba znajomości tam na górze. Wszystko się układa po jej myśli.

Posted (edited)

Udzieliłam wywiadu (a jakże :cool3: :evil_lol:) znowu do tygodnika ostrołęckiego Jakiś pan dziennikarz rozmawiał w piątek z Tomkiem o sołtysowaniu i podróżach, a jak zapytał o psy domowe, to Toemek odesłał pana do mnie. Dziś nawiedził mnie w gminie, pogadaliśmy o psach, dt, sterylizacjach. A ze pan, jak sie okazało, przyjeżdża z Ciechanowa, napuściłam go na Pawłowo - schronisko. ale nie wiem, czy pan sie da namówić na jakąś tam wizytę, bo był dość oburzony, ze miasto wydaje dziennie 12 zł na 1 psa w schronisku, plus "gotowość " ileś tam za miesiac, plus zabiegi wet., a na dzieci nie ma itd. To ja na to, ze to sprawa dla dziennikarza i niech poniucha, co tam się dzieje.
Żeby to schronisko było bliżej, zebym była zmotoryzowana, to .... :shake: Chyba ze jak to czarownice, polecimy tam kiedyś?

Edited by malagos
Posted (edited)

No, celebrytką malagos została. Muszę kupić kolejny numer Tygodnika(czy to już w następnym będzie?). Ja niestety, "prawka" nie posiadam i samochodowo, wiszę na TZ - cie, a on psiarz, tylko dla własnego psa :shake: .
Bardzo mi się podoba :mad:takie oburzanie się (powszechne niestety), różnych osób, że na psy jest, a na dzieci nie ma, bo przecież dzieci mają rodziców, rodziny i to oni powinni być za nie odpowiedzialni, a nie - gmina. Zwierzęta teoretycznie mają swoich "panów",ale ci na jakiekolwiek panowanie nad kimkolwiek się nie nadają, z powodu głupoty, braku odpowiedzialności, bezmyślności, okrucieństwa itd i tp no i trudno jest przypisać bezdomnego psa do człowieka, który za to odpowiada. No, więc spada ta opieka na gminę......Ale w naszym prawie(i niestety, często i w ludzkiej psychice), zwierzę, jest tylko rzeczą.......

Edited by konfirm13
Posted

To może - o ile się artykulik ukaże - do wglądu u nas, na wsi, na majówce dogomaniackiej?
Tak do piwka, pod kaszankę z grilla? Albo na rozpałkę.........

Stanął trochę pod znakiem zapytania mój przyjazd do Warszawy 28 kwietnia - sprawa rodzinna (ma przyjechać moja ciotka z USA i nas nawiedzić). Tym serdeczniej zapraszam do nas i się zapytowywuję, kto co chce? Mam na myśli ciasto - upiekę na zamówienie :)

Posted

[quote name='Nutusia']Ja mogę skserować artykuł, jeśli egzemplarzy oryginalnych zabraknie. I zamawiam... [B]AUTOGRAF![/B] :)[/QUOTE]

W sensie odcisk łapy Milusi?

Posted

[quote name='malagos']To może - o ile się artykulik ukaże - do wglądu u nas, na wsi, na majówce dogomaniackiej?
Tak do piwka, pod kaszankę z grilla? Albo na rozpałkę.........

Stanął trochę pod znakiem zapytania mój przyjazd do Warszawy 28 kwietnia - sprawa rodzinna (ma przyjechać moja ciotka z USA i nas nawiedzić). Tym serdeczniej zapraszam do nas i się zapytowywuję, kto co chce? Mam na myśli ciasto - upiekę na zamówienie :)[/QUOTE]
Łojoj, a się tak nastawiałam... :sad:
I paczuszka "fantów" Sepisiowych do zwrotu naszykowana...

Byś zabrała zagraniczną Ciotkę na zwiedzanie Warszawy i już! :grins:
Jeszcze drugie "Boczne drogi" tym-razem-nie-Chmielewskiej by powstały... :diabloti:

[quote name='Nutusia']Ja mogę skserować artykuł, jeśli egzemplarzy oryginalnych zabraknie. I zamawiam... AUTOGRAF! :)[/QUOTE]
O to to! Ja teś ciem autografa! :modla:

Posted

Takie cudko bezdomne w Podlaskiem:

[url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/242413-Bezdomna-sunia-z-trzema-szczeni%C4%99tami-koczuj%C4%85ca-w-lesie[/url]

Posted

[quote name='malagos']Milusia ma się doskonale, rozpycha się na kanapie, serialu nie mozna w spokoju obejrzeć!! Dama z Amsterdama, cholerka![/QUOTE]
A co? Mialas umowe adopcyjna na dame??? Ciesz sie, ze nie szczeka, przynajmniej mozesz sobie serialu posluchac:loveu:

Posted

[quote name='Mattilu']A co? Mialas umowe adopcyjna na dame??? Ciesz sie, ze nie szczeka, przynajmniej mozesz sobie serialu posluchac:loveu:[/QUOTE]
No i fok pewnie Milusia nie patroszy... :siara:

Mogłaby za to porozpychać się troszkę w pewnym GROŹNYM miejscu, a nie tylko na kanapie... :diabloti:

Posted

Ineczko, pakuj się z dziewczynami i przyjeżdżaj do nas na wieś :) Ptaszki śpiewają, 1 żaba rechocze w oczku wodnym, trawnik wymieciony z psich odchodów (po co ja temu bydłu tyle daję jeść?...???), grill odkurzony -
[B]TYLKO PYTANIE, KIEDY PRZYJEDZIECIE?[/B] Nutusia, Ziutka? Bo od tego uzależnia przyjazd też Mazowszanka i konfirm13 :)