Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Super cieszym się :)

Ja musze posiac pomidory raz jeszcze :/ nadal tego nie zrobiłam kurcze :/

Taka ziemia od 2 miesiecy na słońcu co stoi to jeszcze dobra będzie? czy wywalic?

Posted

Nawilgotniłabym ja, bo na pewno wyschła.

Koniecznie ją podlej i może dodaj nawóz,bo pomidorki go lubią.

Dziękuję Wam bardzo :)

zrobię to dzis a jutro wsadze nasionka :)

Posted

No i jak - wsadziłaś nasionka?

Dostałam dziś te zakupione na bazarku. Doczytałam się (szybko, che, che), że jedna z zakupionych roślinek dorasta w domu do 2 metrów. Mężnie postanowiłam się nie przejmować, bo wszak na razie mam tylko nasionka. ;)

Posted

Wsadziałam heh ale dużo mnie to kosztowało bo je sobie schowalłam znaleźć nie mogłam. przezzukalam caly schowek nie ma w polowie szafki TZ znazl w schowku je oczywiście...

Nawiozlam nawozem do roslin balkonowych... nie mam innego musze kupic?

Eee 2 metry mówisz? Na balkonie ładnie bedzie wygladac. A co to?

Czy pomidorki musza miec ciagle wilgotno? Czy dawac przeschnac ziemi?

Posted

Wilgotna powinna być. A jeśli je wysiałaś w miniszklarence, to otwieraj na trochę codziennie, żeby pleśń nie poszła.

Rany, strasznie mi się wyciągnęły te pomidorki. Nie wiem czy coś z nich będzie... Poza tym tyle lat już nic nie siałam, że teraz się zastanawiam czy już mam pikować, che che.

Zibi dziś jest umówiony do fryzjera. Wzięłam do pracy aparat fotograficzny, bo wracając mam go odebrać odmienionego to pstryknęłabym parę fotek. Oby tylko nie padało, bo jak na razie to coś się chmurzy...

Posted

Przyszła wiosna i -siłą rzeczy - zrobiło się ogrodniczo. :) Wszystkim więc siejącym i sadzącym do codziennego odmawiania polecam Modlitwę ogrodnika:

"Panie Boże, spraw to jakoś tak, aby codziennie padało mniej więcej od północy do trzeciej rano, ale wiesz, powoli i ciepło, aby wszystko mogło wsiąknąć; ale by przy tym nie padało na smółkę, smagliczkę, posłonek, lawendę i pozostałe kwiaty, które Twej nieskończonej mądrości znane są jako rośliny kochające suszę – jeśli zechcesz, spiszę Ci je na kawałku papieru; a słońce, aby świeciło przez cały dzień, ale nie wszędzie (na przykład nie na goryczkę i rododendron) i nie nazbyt; aby było dużo rosy, a mało wiatru, dostatek dżdżownic, ale żadnych mszyc i ślimaków, żadnego mączniaka, i aby raz na tydzień padał roztwór krowieńca i gołębiego nawozu, amen."  

Karek Capek Rok ogrodnika 

ŚWIETNE :)

Wilgotna powinna być. A jeśli je wysiałaś w miniszklarence, to otwieraj na trochę codziennie, żeby pleśń nie poszła.

Rany, strasznie mi się wyciągnęły te pomidorki. Nie wiem czy coś z nich będzie... Poza tym tyle lat już nic nie siałam, że teraz się zastanawiam czy już mam pikować, che che.

Zibi dziś jest umówiony do fryzjera. Wzięłam do pracy aparat fotograficzny, bo wracając mam go odebrać odmienionego to pstryknęłabym parę fotek. Oby tylko nie padało, bo jak na razie to coś się chmurzy...

Hmmm mam je pod folia białą śniadaniową...

Ja nie wiem kiedy Pikowac :D

Ja nicz nie wiem...

3mam kciuki za pogode i czekam na foteczki :)

Dziewczyny pikuje się jak dostaną drugie liście, część moich pomidorków dziś powędrowała na działkę do tunelu - zobaczę jak to przetrwają :)

Pzdr

Posted

U mnie większość mniej więcej w tydzień wzeszła, ale posiałam też takie nasiona co im termin ważności minął dwa lata temu (ha ha ha) - tak dla eksperymentu - to te dłużej wschodziły. 

Pzdr

Posted

U mnie większość mniej więcej w tydzień wzeszła, ale posiałam też takie nasiona co im termin ważności minął dwa lata temu (ha ha ha) - tak dla eksperymentu - to te dłużej wschodziły. 

Pzdr

rozumiem,dziekuję za pomoc :D 

ciekawe czy mi się tym razem uda :D

Posted

Takie tam różności...

Dzieje się u nas ostatnio. Kilka wybranych tematów:

!. Mała matura.

Przeżywam w ostatnich dniach finał biegu rzez płotki do testu gimnazjalisty. Proszę Was o mocne kciuki dla Młodego. Jutro rano godzina zero. Dla mnie też jakaś kropla dobrej energii by się przydała, bo nie wiem kto się gorzej denerwuje Młody czy ja ;) 

2. Jeszcze gorsza baryłka. :(

Niestety Zibi zrobił się straszny grubas. Zrzucił trochę przez lato i jakoś się trzymał - tzn. nie tył więcej - do Bożego Narodzenia. Miałam nadzieję, że jest go coraz więcej, bo coraz więcej sierści, ale nic z tego. Utył koszmarnie. Nawet małżonek mój, twardogłowy zwolennik dokarmiania pozamiskowego, miał nietęgą minę kiedy zobaczył Zibulca ostrzyżonego na krótko. Zaczęliśmy więc odchudzanie.

3. BARFujemy.

Konsekwencją decyzji o odchudzaniu i wcześniejszych rozważań jak poprawić formę psa jest BARF. Zaczęliśmy ledwie w sobotę i posuwamy się powolutku ze względu na alergię delikwenta. Zobaczymy co nam z tego wyjdzie. Wsparcie duchowe również mile widziane. :)

4. Trymowanie... i co dalej?

Zibcio coraz gorzej znosi wizyty u fryzjera. Naprawdę mnie zmartwił teraz. Wyszedł taki jakiś zobojętniały na wszystko. "Jesteś? To dobrze" I nie było: "Chodź, chodź stąd szybko. Daj mi smaczka. Uciekamy od tej baby. No, już, już! Gdzie ten smaczek?!!" Tylko obojętne czekanie na to, co zrobię... Całe popołudnie i następny dzień spał. Obawiam się, że będę musiała jednak skubać go sama albo przestawić się na maszynkę. Ech...

5. Przepikowałam pomidory. :)

Zibcio przed fryzjerem.

d33b994346045776.jpg 

17fd5c7e5cd3a269.jpg

I po fryzjerze. Następnego dnia. Na łóżku w sypialni, czyli w jedynym bezpiecznym miejscu w domu, bo obok siedziała pańcia.

7e9d3bc93fdaf755.jpg

4d667207989b3987.jpg

49a00b209307ffaf.jpg

Posted

f64bdcc66a80c623.jpg 

e1200bfaa325b13b.jpg 

9c52fa73b152377c.jpg 

2a5d4b5021baab86.jpg 

No i jeszcze sroczki. :) Uwiły gniazdo tuż przed oknem Młodego, a potem... zniknęły. Już byłam przekonana, że ich nie ma, ale w piątek przyuważyłam jak się zmieniają - jedna wyfrunęła z gniazda, a druga potem weszła do środka. Będą małe sroczki! :) To zdjęcie gniazda sprzed tygodnia mniej więcej.

7b66f1a79ec03d0d.jpg

Posted

Jeszcze chwilka z naszym świątecznym gościem, czyli Wiśnią. Czyż nie ma rozkosznej minki niewiniątka?

a79612e026bc0eee.jpg 

Nie dajcie się zwieść! Przed chwilą wykopała Zibiego z posłania z zimną krwią, tylko po to żeby tam sobie pokimać. :)

7ee88790be3d029f.jpg

dbee21fc95fdc637.jpg 

Posted

3mam kciuki za Młodego!! Da radę nie martw się!!!

Za Tusze Zibiego tez trzymam i za BARFa i za alergie...

Będzie dobrze :)

Jesteś niezawodna. :) :) :)

Posted

Wszyscy ślemy dobrą energię w Waszą stronę.Trzymamy kciuki.

Na ogól mamy bardziej się denerwują niż dzieci.Wiem bo przerobiłam to.

Będzie dobrze.

Posted

Witajcie kochani, nareszcie znalazłam czas, by posiedzieć dłużej na dogo i postanowiłam Was odwiedzić :)

I jak maturka poszła ?

A moja za to z łapkami gorzej, ale linię trzyma jak jej Pańcia :D Czasem mi żal że nie mogę dawać jej mokrej karmy, ale to dla jej dobra. Zibi wygląda rewelacyjnie, taki Pan Misster :D Taki ułożony, dumny, pewny siebie przystojniak.

Planujecie coś na Majówkę? My chyba na wiochę pojedziemy, zależy mi, żeby Żabcia wygrzała stawy na słoneczku.

http://images52.fotosik.pl/693/7b66f1a79ec03d0d.jpgale fajnie! Też bym chciała więcej ptaków u siebie, szczególnie tych małych i to za oknem. A u mnie tylko srające na balkonach gołębie ;/ Potrafią taki bajzel zrobić, że aż obrzydzenie bierze..

pzdr i tulasy dla Zibiego :)

Posted

Za Wojtka oczywiście kciuki trzymamy, bo jakby żeby nie ? będzie dobrze!!!! ... ale Mama jak to Mama stres musi mieć ;)

co do BARFA - ja Aronowi niemal przez całe życie fundowałam, może nie dokładnie Barfa, ale właśnie dietę zbliżoną opartą w dużej mierze na naturalnej surowiznie, i muszę Ci powiedzieć, że chyba między innymi dzięki temu chłopak był w tak dobrej formie cały czas :)

a co do fryzjera, wiesz co ja bym zrobiła? przestawiłabytm się na własną maszynkę ;)

Pozdrówki :)

Posted

Witajcie kochani, nareszcie znalazłam czas, by posiedzieć dłużej na dogo i postanowiłam Was odwiedzić

Cieszymy się. :)

I jak maturka poszła ?

Jeszcze dziś pisze Młody przedmioty matematyczno-przyrodnicze, a jutro angielski.

A moja za to z łapkami gorzej, ale linię trzyma jak jej Pańcia :D Czasem mi żal że nie mogę dawać jej mokrej karmy, ale to dla jej dobra.

Dlaczego nie może? Coś jej jest? A może z puszek nie, ale domowe by jej służyło?

Zibi wygląda rewelacyjnie, taki Pan Misster :D Taki ułożony, dumny, pewny siebie przystojniak.

Dzięki. :)

Planujecie coś na Majówkę? My chyba na wiochę pojedziemy, zależy mi, żeby Żabcia wygrzała stawy na słoneczku.

Na pewno planujemy byczenie się i wieeelkie nicnierobienie. Jeszcze dokładnie nie wiemy gdzie i jak.

http://images52.fotosik.pl/693/7b66f1a79ec03d0d.jpgale fajnie! Też bym chciała więcej ptaków u siebie, szczególnie tych małych i to za oknem. A u mnie tylko srające na balkonach gołębie ;/ Potrafią taki bajzel zrobić, że aż obrzydzenie bierze..

pzdr i tulasy dla Zibiego

A no gołąbki srają, prawda to. Mój balkonik też lubią, ale ja w tym temacie jestem czujna i asertywna. Sroki bardzo mnie ucieszyły. Może przyuważę jakieś młode?

Za Wojtka oczywiście kciuki trzymamy, bo jakby żeby nie ? będzie dobrze!!!! ... ale Mama jak to Mama stres musi mieć ;)

No właśnie. My Mamy tak mamy. ;)

co do BARFA - ja Aronowi niemal przez całe życie fundowałam, może nie dokładnie Barfa, ale właśnie dietę zbliżoną opartą w dużej mierze na naturalnej surowiznie, i muszę Ci powiedzieć, że chyba między innymi dzięki temu chłopak był w tak dobrej formie cały czas :)

To wspaniała motywacja dla mnie.

a co do fryzjera, wiesz co ja bym zrobiła? przestawiłabytm się na własną maszynkę ;)

Pozdrówki :)

No właśnie, maszynka. Co ja zrobię, kiedy wolę skubane... Szybko widzę różnicę. No ale jeśli nie będzie dawał rady, to tak się to skończy.

Krzyczy mi, że przekroczyłam liczbę emotikonet w poście. A jaka jest ta liczba ktoś wie?

Posted

My tez kciukamy - za sadełko by było mniej i za sio alergio :)

Bozz dobrze, ze moje maleństwo ma juz 25 lat i pracuje ... kciukamy jasne tez za młodego naukowca :)