[email protected] Posted December 3, 2012 Posted December 3, 2012 [quote name='gosia7']thor66, czy Twoja koleżanka mieszka w bloku czy w domu jednorodzinnym? to podstawowe pytanie,bo pies boi się wchodzenia do bloku,czasem schodów- trzeba by popracować nad tym,jak i nad chodzeniem na smyczy. Poza tym w zachowaniu on jest bezproblemowy,łagodne cielę. z fundacjami nie będę już rozmawiać- nóż mi się w kieszeni otwiera na pracę połowy z nich i wymogi pozostałych:mad:[/QUOTE] no wlasnie tu jest problem ze kolezanka mieszka w bloku na 7 pietrze w wynajmowanym meiszkaniu i nie ma doswiadczenia zpsami, wczesniej miała ale na wsi na podworku, dlatego taki duży psiak odpada i dlatego proponuje zamianę żeby do niej przenieśc jakiegoś małego/sredniego psiaka który juz jest sprawdzony i bezproblemowy a wtedy na to wolne miejsce możnaby jawora wrzucić wiem że to troche skomplikowane ale jedyne co udało mi sie teraz załatwic Quote
gosia7 Posted December 3, 2012 Author Posted December 3, 2012 tekst napiszę wieczorem i podeślę paula_t. wydatki+wpłaty sprawdzę i opiszę też wieczorem Quote
agat21 Posted December 3, 2012 Posted December 3, 2012 pieniądze na Jawora przelane Cieszę się, że jest bezpieczny :) jaką kwotą miesięcznie byśmy dysponowali na hotelik czy PDT Quote
[email protected] Posted December 3, 2012 Posted December 3, 2012 gosia nie przekreslaj wszystkich fundacji, mnie tez wkurzyli bo nie bardzo chcieli pomoc ale jak pojechaem pozyczyc klatke to zobaczylem ze maja tyle swoich problemów ze nie dziwie sie ze bronia sie rekami i nogami przed kolejnymi, a to co ja proponuje to jest zamiana jeden pies za jednego .. i mielibysmy bezpłatny DT przy czym tak jak pisałem dla tego małego średniego psiaka mógby sie to okazać dom stały! moze powinnismy zalozyc nowy wątek "zamiana DT itd " i znaleźć tutaj na dogo może teraz ktoś ma w DT małego psiaka którego trzyma na podwórku i by się ucieszył z takiej zamiany Quote
ewu Posted December 3, 2012 Posted December 3, 2012 [quote name='gosia7']tekst napiszę wieczorem i podeślę paula_t. wydatki+wpłaty sprawdzę i opiszę też wieczorem[/QUOTE] Gosia , kochana nie dostałam konta a skrzynka już pusta:) Quote
gosia7 Posted December 3, 2012 Author Posted December 3, 2012 Narazie wpłynęło dla psiaka [B]140zł[/B], poniżej rozliczenie szczegółowe: Malwa - 50 zł edek - 10zł sisi21 - 20zł thor66 -30zł znajoma thor66 - 10zł agat21 - 20zł DZIĘKUJEMY:multi: chyba zostanie Jawor, bo Malwa wygrywa;),ale jeszcze czekamy... Wydatki już poniesione: transport psa + budy z przytuliska na działkę - 60zł sczepienie p-ko wściekliźnie+ odrobaczenie Cestal+odpchlenie Fiprex+książeczka zdrowia+częściowo karma- sponsoruje dellf:buzi: zaliczka za hotel - 105zł karma do hotelu - sponsoruje gosia7 Kochani, jak by nie liczyć wydane jest JUŻ więcej niż zebrane:( Na dniach trzeba psa ponownie odrobaczyć i odpchlić, załatwić mu KONIECZNIE wizytę u okulisty (musimy się dowiedzieć ile widzi :-(), zaszczepić p-ko wirusówkom i pokazać KONIECZNIE chirurgowi - [B]wczoraj odkryliśmy narośl wielkości śliwki przy odbycie/końcówce ogona[/B]- nie mam pojęcia co to jest:shake: i jakąś narośl w sierści na karku. Do 20.12. potrzeba jeszcze 105zł na wpłatę za hotel. Poprosiłam też,żeby został wykąpany - 20zł. Te koszty mnie samą przerastają i przerażają. Pomóżcie. Quote
[email protected] Posted December 3, 2012 Posted December 3, 2012 ehh psiak jest w gorszym stanie niż sie zapowiadało=/ może to nas przerosnąć tym bardziej że sam hotelik bedzie sporo wychodził=/ trzeba jak najszybciej znaleźć BDT a co z tą moją koleżanką? co mam jej powiedzieć ? szukać innego psa czy myslicie że jest szansa na taką zamianę z innym DT? Quote
MALWA Posted December 3, 2012 Posted December 3, 2012 Przydałoby się rozliczenie kosztów na pierwszej stronie.............. Quote
Aryste Posted December 3, 2012 Posted December 3, 2012 przeleje 20 zl. poprosze o nr konta na priv. Quote
ewu Posted December 3, 2012 Posted December 3, 2012 [quote name='gosia7']ewu,konto wysłane:)[/QUOTE] [B]Gosiu wpłaciłam 50 zł.[/B] Quote
ewu Posted December 3, 2012 Posted December 3, 2012 [quote name='[email protected]']ehh psiak jest w gorszym stanie niż sie zapowiadało=/ może to nas przerosnąć tym bardziej że sam hotelik bedzie sporo wychodził=/ trzeba jak najszybciej znaleźć BDT a co z tą moją koleżanką? co mam jej powiedzieć ? szukać innego psa czy myslicie że jest szansa na taką zamianę z innym DT?[/QUOTE] Można próbować. Quote
gosia7 Posted December 4, 2012 Author Posted December 4, 2012 [quote name='ewu'][B]Gosiu wpłaciłam 50 zł.[/B][/QUOTE] ewu,dostałam:multi: Quote
gosia7 Posted December 4, 2012 Author Posted December 4, 2012 [quote name='paros'] Ja oferuję jednorazowo 100 zł :lol:na dobry początek na nowe życie. [/QUOTE] paros, czekamy na Ciebie:smile: chyba zostaniesz mamą chrzestną i wybierzesz imię;) jeśli nie, to Cioteczki Malwa i ewu muszą się dogadać:) Quote
gosia7 Posted December 4, 2012 Author Posted December 4, 2012 [quote name='[email protected]']a co z tą moją koleżanką? co mam jej powiedzieć ? szukać innego psa czy myslicie że jest szansa na taką zamianę z innym DT?[/QUOTE] thor66,jeśli nikt się nie zgłosi chętny na zamianę,proszę daj pod rozwagę Koleżance maleńką sunię (ok.6-7kg),gładkowłosą jak jamnik,ale ciut wyższą 7-miesięczną biegała po przytulisku jak pożyczaliśmy budę dla psiaka. Nie wiem jak ona wytrzyma zimę w tym przytulisku,na dworzu,taka malizna... Gdyby Twoja znajoma chciała wziąć na DT i szukać jej domku,lub zostawić u siebie w DS,mogę ją przywieźć...Nie mogę o niej zapomnieć,a wtedy nie mogłam jej zabrać,bo dokąd:( Daj znać proszę. Quote
[email protected] Posted December 4, 2012 Posted December 4, 2012 a co to za przytulisko ? i może trochę więcej info? fotka by się przydała i opis czy jest zdrowa i bezproblemowa Quote
pa-ttti Posted December 4, 2012 Posted December 4, 2012 po porannych ćwiczeniach Maniek zszedł dziś ładnie sam ze schodów- a więc robimy postępy :) Quote
agat21 Posted December 4, 2012 Posted December 4, 2012 [quote name='pa-ttti']po porannych ćwiczeniach Maniek zszedł dziś ładnie sam ze schodów- a więc robimy postępy :)[/QUOTE] jak fajnie :) chłopak pewnie potrzebował trochę czasu, żeby przywyknąć do schodów Quote
ewu Posted December 4, 2012 Posted December 4, 2012 [quote name='gosia7']paros, czekamy na Ciebie:smile: chyba zostaniesz mamą chrzestną i wybierzesz imię;) jeśli nie, to Cioteczki Malwa i ewu muszą się dogadać:)[/QUOTE] Dogadają:) Gosiu warto przeglądnąć wątek , zobaczyć,kto ile deklarował i zrobić listę. Często sami deklarowicze zapominają, wiem po sobie:) Mam sporo deklaracji i się gubię ile i dla kogo:) Quote
gosia7 Posted December 4, 2012 Author Posted December 4, 2012 [quote name='pa-ttti']po porannych ćwiczeniach Maniek zszedł dziś ładnie sam ze schodów- a więc robimy postępy :)[/QUOTE] brawo Maniu, ćwiczcie dalej:klacz: (psiak roboczo został przez nas nazwany Maniek) i proszę go tysiąc razy wygłaskać ode mnie! Quote
edek Posted December 4, 2012 Posted December 4, 2012 Gosia7 wyślij mi też na pw tekst do ogłoszeń z nr tel iemailem :cool3: Quote
gosia7 Posted December 4, 2012 Author Posted December 4, 2012 teksty wysłane,poprawcie,jeśli trzeba. A Cioteczka paros milczy :roll: chcemy jutro pokazać jego oczki okuliście i doopkę jakiemuś wetowi,a kasy niestety mało... Quote
gosia7 Posted December 5, 2012 Author Posted December 5, 2012 Nie mamy na hotel,nie mamy na okulistę i chirurga,który zdiagnozuje narośl. Na nic nie mamy... Proszę.jeśli jeszcze ktoś mógłby przekazać jakiś grosz... I o ogłaszanie proszę... Jeśli nie znajdziemy DS,BDT pies przed świętami trafi znów na ulicę:placz: BO NIE MA NA NIC KASY. Quote
paula_t Posted December 5, 2012 Posted December 5, 2012 Tekst dostałam, jak tylko wrócę z psiurem ze spaceru zacznę go ogłaszać. Quote
ludwa Posted December 5, 2012 Posted December 5, 2012 a do jakiego okulisty chcecie jechać? Jeśli do Garncarza, to ma zniżki dla bezdomniaków, wtedy bym mogła zwrócić za wizytę po otrzymaniu faktury na fundację Quote
Recommended Posts