malagos Posted March 4, 2013 Posted March 4, 2013 Pamiętam zająca, którego psy zagoniły w sadzie u sąsiada, dobiegł do siatki i ...pękło mu serce :-( Quote
ANETTTA Posted March 4, 2013 Posted March 4, 2013 pilnie potrzebna pomoc [FONT=lucida grande]pilnie ryż makaron karma dal zaniedbanej beranrdynki [/FONT]http://www.dogomania.pl/forum/thread...7#post20541977 Quote
ewa1980o Posted March 5, 2013 Posted March 5, 2013 (edited) to że napisałam ze gonią sarny to nie znaczy że ja codziennie wychodze z nimi i szukam sarny którą można przyprawić o zawał serca staram się z nimi nie chodzić głęboko w las i tam gdzie są zwierzęta ale czasem gdzies jakas przemknie po ścieżce nie jestem aż tak głupia żeby chodzić z dwoma psami luzem duży jest zawsze na smyczy, Saba rzadziej cieżko się idzie z dwoma psami na smyczy zwłaszcza jak jeden z nich ma trzy łapki i idzie swoim tempem nastepnym razem postaram sie bardziej dobierac slowa żeby nie byc zle zrozumianą Edited March 5, 2013 by ewa1980o Quote
ewa1980o Posted March 5, 2013 Posted March 5, 2013 [quote name='Kocurek']tak,dokladnie...zima byla ciezka dla dzikiej zwierzyny.....sa slabe i oslabione......a po za tym sarny maja bardzo slabe serca....i nawet ze strachu taka sarna moze umrzec.....[/QUOTE] wiem że zima byla ciezka dla zwierzaków bo podchodzily nocami bardzo blisko ogrodzenia w poszukiwaniu jedzenia a wychodząc z psami do lasu czasami wynosiłam cos dla saren Quote
Cantadorra Posted March 5, 2013 Posted March 5, 2013 Ewuś, czy masz gdzieś w galerii fotki swojego drugiego psa? Można tego olbrzyma gdzieś obejrzeć? Quote
ewa1980o Posted March 5, 2013 Posted March 5, 2013 [quote name='Cantadorra']Ewuś, czy masz gdzieś w galerii fotki swojego drugiego psa? Można tego olbrzyma gdzieś obejrzeć?[/QUOTE] jeśli masz konto na fb to tam jest pare zdjęć kruszynki a jak nie masz mogę wysłać Ci na maila kilka fotek :) Quote
andzia69 Posted March 5, 2013 Author Posted March 5, 2013 [quote name='Cantadorra']Ewuś, czy masz gdzieś w galerii fotki swojego drugiego psa? Można tego olbrzyma gdzieś obejrzeć? no tu np. leżaly sobie razem http://sphotos-e.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/11277_506715089369838_1541766441_n.jpg Quote
Incia Posted March 9, 2013 Posted March 9, 2013 Zapraszam na bazarek z fartuszkami pooperacyjnymi, dochód na sterylizacje Fundacji Kastor: http://www.dogomania.pl/forum/thread...azyjne-ceny%21 Quote
andzia69 Posted May 19, 2013 Author Posted May 19, 2013 Pozdrawiamy fanów :) i towarzysz Frajdolinki - Saby :) Quote
ewa1980o Posted May 19, 2013 Posted May 19, 2013 Saba czuje się wyśmienicie zostaje już sama w domu bo ja musiałam wrócić do pracy, daje radę a ja jestem z niej bardzo dumna :] nie wariuje nie skacze po drzwiach nie robi sobie żadnego kuku jak to było na początku gdy zostawiałam ją na parę minut sama w domu. Z bratem Rino dogadują sie idealnie jakby od zawsze byli razem, jest tak z nim związana ze nie chce iść bez niego na spacer stoi piszczy nie chce iść jak osiołek no i nauczyła się spać w legowisku nie omija go szerokim łukiem jak na początku, co noc pakuję się do łózka i udaje wariata jakby to było jej miejsce :D ma już nawet swoja poduszkę :) brat woli spać na balkonie od kilku tygodni tam mu jest chłodniej księżna woli bardziej wygodne spanie rozpycha się tak że czasem budzę się obolała w dziwnej pozycji przyklejona do ściany i rano wszystko boli :diabloti: jest ciepło więc dużo czasu spędza w ogrodzie lub na balkonie podziwia i obszczekuje intruzów przechodzących koło domu ..... mam nadzieję że jest szczęśliwa z nami, cieszę się że jest z nami dzień kiedy wzięliśmy ją z lecznicy 11 listopada będzie przez nas świętowany :) pozdrawiamy wszystkich fanów Saby Frajdolinki Quote
zachary Posted May 20, 2013 Posted May 20, 2013 Hmm, super się wpasowała do Was Sabcia. Szczęśliwa sunieczka!:loveu: Tylko nie bardzo rozumiem, czy ona śpi w swoim legowisku, czy "pańciostwa"?....;):evil_lol: Quote
ewa1980o Posted May 28, 2013 Posted May 28, 2013 oczywiście że w legowisku pani :D najlepiej na moich nogach tak żeby mi ścierpły ale w ciągu dnia spi na legowisku nawet teraz zjadła miesko i hop hop na legowisko bardzo wygodne dokupiłam hrabinie kocyk tylko wczoraj nakręciliśmy film pt" co robi Saba jak wyjdziemy do pracy" ubaw miałam wielki :) Quote
zachary Posted May 28, 2013 Posted May 28, 2013 Niooo, z chęcią obejrzelibyśmy te wyczyny Sabci... Quote
Cantadorra Posted May 28, 2013 Posted May 28, 2013 Tak pięknie wyglądają oba psiaki, że oczu nie można oderwać. Nie ukrywam, że Rina oczy powalają, a jego wielka głowa jest imponująca. Wspaniały pies :) Quote
ewa1980o Posted May 28, 2013 Posted May 28, 2013 wspaniały i do tego zaczyna madrzec przychodzi przytula się pieszczoch się z niego robi juz nie jest takim sobkiem troche zmienil sie przy Sabie :) Quote
ewa1980o Posted May 28, 2013 Posted May 28, 2013 [quote name='zachary']Niooo, z chęcią obejrzelibyśmy te wyczyny Sabci...[/QUOTE] film ma kilka minut wychodzimy i ponad dwie minuty Saba stoi zawieszona w przedpokoju bez ruchu juz myślałam że stop włączyłam w aparacie, później hop hop i bęc na ukochane legowisko :) i tak leżała ponad 20 minut zmieniając tylko boki :) bardzo grzeczna z niej dziewczyna, ale co do Rina nie odpuszcza terroryzuje go co spacer chce sie bawić, on natomiast musi mieć humorek na zabawę i nie zawsze ma ochotę na te wybryki czasami mam wrazenie że to on jest starszy od niej Quote
andzia69 Posted June 16, 2013 Author Posted June 16, 2013 Ponieważ tu są sami (prawie ;)) owczarkarze mamy kolejna podopieczną, która od ok. miesiąca koczowała przy ruchliwej ulicy, a trzymająca się z daleka od czlowieka. Dzisiaj udało się ją zlapac - nie obyło się bez Palmera i pomocy suni Pani Uli, która ją wytropiła :) Hera (a miała być psem :(): Quote
Malgoska Posted June 16, 2013 Posted June 16, 2013 Jaka piękna i zrezygnowana. Ktoś ją wywalił pewnie. Gdzie ona jest? Quote
andzia69 Posted June 16, 2013 Author Posted June 16, 2013 [quote name='Malgoska']Jaka piękna i zrezygnowana. Ktoś ją wywalił pewnie. Gdzie ona jest?[/QUOTE] w Kielcach...mamy awaryjne miejsce w hoteliku do środy...potem musimy jej znaleźć gdzie indziej, bo od środy jej boks zajmą 3 psiaki bezdomne zgarnięte w jednej gminie :( Quote
Afra3 Posted June 17, 2013 Posted June 17, 2013 Napiszcie coś o tej suni na owczarku, bo tam wszyscy z niecierpliwością czekają na informacje co z tym chłopakiem;) Quote
ewa1980o Posted June 17, 2013 Posted June 17, 2013 [quote name='Afra3']Napiszcie coś o tej suni na owczarku, bo tam wszyscy z niecierpliwością czekają na informacje co z tym chłopakiem;)[/QUOTE] właśnie o to chodzi że ktoś załozył jej watek na owczarku a my nie wiemy kto to Quote
Ania24 Posted June 17, 2013 Posted June 17, 2013 No, ale to chyba dobrze, że sunia ma wątek na owczarku? :) Quote
Recommended Posts