malagos Posted February 14, 2013 Posted February 14, 2013 Jak jestem w Makowie, to się rozglądam, może zobaczę sunię?.... Ale nigdy nie spotkałam. Quote
andzia69 Posted February 14, 2013 Author Posted February 14, 2013 Oni mieszkają na Leśnej z tego co pamiętam;) A Ewcia glownie urzęduje na FB - ale powiem jej, żeby do was zajrzała:) Quote
DONnka Posted February 15, 2013 Posted February 15, 2013 Dawno mnie u Frajdoliny nie było i też ciekawa jestem, co u panny słychać ;) Quote
ewa1980o Posted February 15, 2013 Posted February 15, 2013 malagos napisał(a):Jak jestem w Makowie, to się rozglądam, może zobaczę sunię?.... Ale nigdy nie spotkałam. witam raczej małe szanse na spotkanie nas w makowie mieszkamy kawalek od centrum tej metropolii :D ciezko by było Frajdolinie tam doskikać głównie szlajamy się po osiedlu i straszymy zwierzeta w lesie :) Frajda bardzo lubi sarenki - gonić :) Quote
ewa1980o Posted February 15, 2013 Posted February 15, 2013 co u nas księżna sie zadomowiła na maxa zna juz wszystkie kąty slucha się nie ucieka wraca jak się ją zawoła no chyba że coś sobie wypatrzy w lesie :) to nie ma mocnych instynkt łowcy silniejszy :D z rezydentem sie dogadują głupieją i brykają śniegu u nas pod dostatkiem wiec szaleją po placu jak małe dzieci wychodzą na wspólne spacerki Frajdolina strasznie chce zdominować malutkiego biedaczka Rino skacze po nim jak po łysej kobyłce, apetyt dopisuje choc miewa czasem gorsze dni kilka dni temu odrobaczyliśmy panienkę :) Quote
malagos Posted February 15, 2013 Posted February 15, 2013 ewa1980o napisał(a):witam raczej małe szanse na spotkanie nas w makowie mieszkamy kawalek od centrum tej metropolii :D ciezko by było Frajdolinie tam doskikać głównie szlajamy się po osiedlu i straszymy zwierzeta w lesie :) Frajda bardzo lubi sarenki - gonić :) Ja pracuję - czasem- na Bazarze, to Leśna gdzieś tam?....... Ale fajnie, ze u Was fajnie. Czy nadal sunia jest u Ciebie na dt, czy już na stałe? Quote
ewa1980o Posted February 16, 2013 Posted February 16, 2013 malagos napisał(a):Ja pracuję - czasem- na Bazarze, to Leśna gdzieś tam?....... Ale fajnie, ze u Was fajnie. Czy nadal sunia jest u Ciebie na dt, czy już na stałe? to jest jeszcze za stacją bliska jak jedziesz w kierunku szelkowa (o ile dobrze pamietam bo mieszkam tu dopiero 2,5 roku) po prawej jest osiedle grzanka, co do Frajdoliny a tak naprawde Saby to zostaje nie oddamy nikomu tego skarbu Quote
zachary Posted February 24, 2013 Posted February 24, 2013 No proszę, ktoś tu się zakochał w sunieczce-trójłapeczce:multi::loveu: Quote
malagos Posted February 24, 2013 Posted February 24, 2013 Po tylu przejsciach, okropnych i bolesnych, Suczysko zakotwiczyło w swej przystani :) Quote
andzia69 Posted February 26, 2013 Author Posted February 26, 2013 [img]http://sphotos-h.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/295527_506715502703130_536807543_n.jpg[/img] [img]http://sphotos-e.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/11277_506715089369838_1541766441_n.jpg[/img] Quote
Cantadorra Posted February 26, 2013 Posted February 26, 2013 O rany, Ewuś, tak się cieszę, że sunia zostaje u Ciebie. To prawdziwy happy end. Ty to masz ogromne serce dziewczyno. To dla mnie ogromna radość :) Quote
__Lara Posted February 28, 2013 Posted February 28, 2013 [quote name='malagos']Po tylu przejsciach, okropnych i bolesnych, Suczysko zakotwiczyło w swej przystani :)[/QUOTE] Dokładnie :) należało jej się :D Quote
wolf122 Posted March 1, 2013 Posted March 1, 2013 Ma dziewczynka szczęście w tej calej tragedii:loveu: Quote
Cantadorra Posted March 1, 2013 Posted March 1, 2013 Ewunia, Twój drugi onek ma niezła kitę:) Imponujący owczar :) Miziaki dla suni :) Quote
Martika&Aischa Posted March 1, 2013 Posted March 1, 2013 [quote name='ewa1980o']to jest jeszcze za stacją bliska jak jedziesz w kierunku szelkowa (o ile dobrze pamietam bo mieszkam tu dopiero 2,5 roku) po prawej jest osiedle grzanka, co do Frajdoliny a tak naprawde Saby to zostaje nie oddamy nikomu tego skarbu ależ wieści :) wspaniała wiadomość :) Quote
ewa1980o Posted March 3, 2013 Posted March 3, 2013 (edited) [quote name='Cantadorra']Ewunia, Twój drugi onek ma niezła kitę:) Imponujący owczar :) Miziaki dla suni :)[/QUOTE] no Rino jest bardzo okazałym owczarkiem jak leżą z Sabą obok siebie to wyglądają jak Dawid i Goliat, dogadują się a ta mała żmijka terroryzuje go namietnie :D skacze po nim zaczepia a ten stoi czasami jak cielaczek. Saba jest bardziej rozbryka on natomiast musi byc w humorze do wygłupów i szaleństw po placu, jak wychodzę z nimi na spacer to Saba czeka i piszczy żeby kolega szedł z nami :) a w lesie hmmm wszystkie sarenki są ich :D Edited March 5, 2013 by ewa1980o Quote
malagos Posted March 3, 2013 Posted March 3, 2013 Ewa, nie zrozum mnie źle - ale nie wolno puszczać psów w lesie, nie wolno pozwolić by goniły sarny! Teraz są wykoty, rodzą się młode, dla psa to zabawa, dla sarny to walka o życie! Nie mówię też o tym, że myśliwy MA PRAWO zastrzelić psa goniącego sarnę czy inne dzikie zwierzę, bo stanowi zagrożenie. Quote
Kocurek Posted March 3, 2013 Posted March 3, 2013 tak,dokladnie...zima byla ciezka dla dzikiej zwierzyny.....sa slabe i oslabione......a po za tym sarny maja bardzo slabe serca....i nawet ze strachu taka sarna moze umrzec..... Quote
ewu Posted March 4, 2013 Posted March 4, 2013 [quote name='Kocurek']tak,dokladnie...zima byla ciezka dla dzikiej zwierzyny.....sa slabe i oslabione......a po za tym sarny maja bardzo slabe serca....i nawet ze strachu taka sarna moze umrzec.....[/QUOTE] Tak , sarna umiera na zawał...Nie puszczaj Ewciu psiaków w lesie:) Quote
Recommended Posts