Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Z relacjami dziecko-Chmurka to problematyczna sprawa, bo nawet jak Chmurka będzie obojętna, to dziecko może nie być i może je ciągnąć do psinki. Jakaś szklana kula by się przydała, żeby przewidzieć, co robić...

Posted

Pani wczoraj do mnie zadzwoniła. Rozmawiałyśmy dłuższą chwilę, choć było mi trudno z twarzą "sparaliżowaną" po znieczuleniu ;) Staś ma, jak się okazało, 4,5 roku. Ma częsty kontakt z psiakiem, bo u dziadków jest buldożka francuska. Był uczony jak się postępuje z pieskiem i jest bardzo delikatny. Opowiedziałam jeszcze raz dokładnie jak to było z Chmurką i w czym "rzecz". Uznałyśmy z Panią, że warto przeprowadzić test i zapoznać ze sobą Chmrucię i Stasia. Bo jeśli teraz by się zaprzyjaźnili, to Pani jest pewna (i ja chyba też), że za te parę lat, nie będzie problemu. Państwo mieszkają w Wwie, więc przyjadą do nas w sobotę z wizytą i zobaczymy... Zamknę te najbardziej fiśnięte, czyli Lili, Kreskę i Alutkę, żeby można się było skupić na Chmurci. Ale zostawię Gapcię i Lesia, żeby też Chmurka nie czuła, że jest tak całkiem inaczej i nie czuła się osaczona. Potem zobaczymy jak się sytuacja rozwinie.

I tak myśląc już na zaś, gdyby nie było tragicznie, nie byłoby paniki ze strony Chmurki i zapędów, by się po prostu schować i udawać niewidzialną, może spróbowalibyśmy tak, żeby Chmurka odwiedziła Państwa u nich w domu. Poobserwować jak by się zachowywała. I ewentualnie spróbować zostawić ją na kilka dni. Wiadomo, będzie to dla niej stres, ale np. gdybyśmy musieli nagle wyjechać i zostawić ją powiedzmy u znajomych, też by tak było. Byłaby na tyle blisko, że w każdej chwili moglibyśmy (a właściwie to już Sławek) ją odebrać. Jak sądzicie?...

Posted

To jest idealny plan!
Czytając poprzednie posty o telefonie, pomyślałam, że właśnie taki układ byłby najlepszy. Ale czy pani zainteresowana pieskiem się na to zgodzi? Oby!

Posted

Nutusiu w razie czego to ja też Chmurcię pod Twoją nieobecność mogę odwiedzić i gdyby coś się działo ( choć głęboko wierzę w to że nie będzie ) to też mogę ją " zabrać " ale czuję że wszystko będzie dobrze!!! :)

Posted

[quote name='Nutusia']Trzymaj, trzymaj, bo Ty też możesz zostać objęta tematem "akcja" ;) Muszę się zabezpieczyć z każdej strony :)[/QUOTE]

W miarę możliwości oczywiście będę starała się pomóc ale niestety będę przez jakiś czas trochę "uziemiona" bo rozbiłam wczoraj samochód:shake:
Ale jakby coś to oczywiście dzwoń, będziemy kombinować:)

Posted

No to trzymamy mocno kciuki:):)
warto spróbować. Chmurcia w schronisku tuliła się do mojego Stasia, ale to ekstremalne warunki i jeszcze wtedy była z raną, obolala i bardzo przerażona

Posted

Jechałyśmy dziś razem do Wwy z Marysią O. Doszłyśmy do wniosku, że po prostu musi zadziałać... chemia ;) Może to akurat będzie TO dziecko? Do soboty już niedaleko :)

Posted

[quote name='Gosiapk']Marysiu, wszystko z Tobą ok? Nic Ci się nie stało podczas kolizji? Nutusiu, jak ząbek?[/QUOTE]

ja też chcę usłyszeć odpowiedzi na te pytania!

No i oczywiście kciukam za chemię między Chmurką i Stasiem. To bardzo dobry plan i pięknie świadczy o ewentualnym domku, że są tak chętni do współpracy. A gdyby chemii między Stasiem a Chmurką nie było, to nie można im wcisnąć Alutki? ;-)

Posted

[quote name='Gosiapk']Chrzanić ciocię Gosię. GRYZACZKI przyjechały!!! :evil_lol:[/QUOTE]
I zrobiły Klusi kuku w brzuszek... :(
Ale wszystkieście się uparły, że mam jej pozwolić na obżarstwo... :mad:

Idę na kolejną stronę, zobaczyć co z tymi kciukami za Chmurke - potrzebne one czy juz ni... :hmmmm:

[COLOR=#0000ff]Edit:[/COLOR]
Poczytałam i zaciskam mocno za powodzenie cnego planu! :kciuki:

Posted

Odpowiadam:
Z Marysią wszystko OK, ten drugi kierowca też nie ucierpiał. Tylko autko musiało trafić do warsztatu, co dla mieszkających "na wiosce" jest dość upierdliwe :(

Z moim wspomnieniem po zębie też nie jest chyba b. źle - od wczorajszego południa obywam się bez p/bólowych, choć jeszcze "czuję szczękę" i mam problemy z... ziewaniem (!) - dziś idę na kontrolę...

Za chemię Chmurciowo-Stasiową i ja trzymam. Na ewentualne wciskanie Alutki też się nastawiam - tylko czy ten głupol będzie potrafił się zachować i da mi szansę na skuteczne wciśnięcie? ;) Dla niej najlepszy byłby dom taki, jaki miała Fionka...

Inka, no już przestań - mało to razy bolał Cię brzuch po obżarstwie, a i tak twierdziłaś, że... warto było? ;) :)

Posted

[quote name='Nutusia']Za chemię Chmurciowo-Stasiową i ja trzymam. Na ewentualne wciskanie Alutki też się nastawiam - tylko czy ten głupol będzie potrafił się zachować i da mi szansę na skuteczne wciśnięcie? ;) Dla niej najlepszy byłby dom taki, jaki miała Fionka...[/QUOTE]
No to molestuj Mazowszankę, żeby Alutkę Państwu zaproponowała - Pani mówiła mi, że nadal chcą psa, tylko mniej skocznego. ;)
Aha, tam są energiczne dzieci...