Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jest nowy zarządca.

a tu błagamy o pomoc... opatrunki i surowica.
[url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/241947-Bardzo-prosimy-o-opatrunki-dla-Debry-i-Wolfiego-i-surowicę-dla-szczeniaków[/url]

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='ocelot']Jest nowy zarządca.

a tu błagamy o pomoc... opatrunki i surowica.
[URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/241947-Bardzo-prosimy-o-opatrunki-dla-Debry-i-Wolfiego-i-surowicę-dla-szczeniaków[/URL][/QUOTE]

A co z poprzednią pania prezes?

Posted

Dopiero parę dni temu przekazałam p. Mai numer telefonu do p. Agnieszki - behawiorystki polecanej przez kdc. Rozmawiałam z p. Agnieszką wcześniej telefonicznie, przekazałam co wiem. P. Agnieszka mówiła, że wie o co chodzi. Że reakcje Inki to... strach. Wszystko wyjaśni p. Mai przez telefon i spróbuje ją też skontaktować ze swoją koleżanką (też behawiorystką), która mieszka w Anglii, tylko nie pamiętała dokładnie gdzie, więc ciężko powiedzieć czy na tyle niedaleko miejsca zamieszkania Inki, by móc tam podjechać...
P. Maja miała ostatnio bardzo ciężki czas - cała Rodzina się poważnie pochorowała - infekcjom nie było końca :( Tak więc nie naciskam i cierpliwie czekam na wieści "z frontu". Szkoda, że Emilia zamilkła...

Posted

ChmurInko! Ja Ci dam! Tak głupio się bać...?! :mad:

Wiem, wiem, rozumiem... bo Kajtuna mi to zachowanie jakoś za mocno przypomina... :sad:
Miejmy nadzieję, że "stadium zaawansowania" jest niższe/mniejsze/słabsze... :kciuki:

• 2 weeks later...
Posted

Nie mam żadnych wieści. Czas tak goni i jest tyle spraw, że może gdybym miała ogon, to bym go schwytała ;)
Mam nadzieję, że brak wieści do dobre wieści... W wolnej chwili napiszę smsa do p. Mai.

• 3 weeks later...
Posted

Ojej, przepraszam, już się z tym wszystkim pogubiłam...
Tak, Chmurka wraca. Najprawdopodobniej pod koniec maja, jeśli tylko uda się zwolnić Maxa ze szkoły na dodatkowy tydzień. Wtedy Państwo przyjadą do Polski na 2 tygodnie. I to będzie najlepsze rozwiązanie transportowe dla Chmurci, bo naprawdę strach ją tak wysyłać nie wiadomo z kim, a na wątku angielskim cisza jak makiem zasiał.
Ta dziewczyna-behawiorystka z Anglii mieszka niestety prawie 200 km od p. Mai, więc praca nie jest możliwa. A atmosfera w domu kiepska, bo Max chce się z Chmurką zaprzyjaźnić, Martyna na niego krzyczy, mały ryczy, Chmurka chowa się w pokoju Martynki, p. Maja pociesza Maxa, Martyna broni Chmurki - cyrk! Nikomu to nie wychodzi na dobre, niestety.
A Chmurcia oprócz bardzo jawnej awersji do dzieci jest psem idealnym. Skończyło się już posikiwanie z emocji, jest grzeczna, karna, cicha, spokojna... Znajdziemy jej domek bez dzieci i będzie happy-end. Najbardziej mi żal Martynki :( No i Maxa...

Posted

Qrcze, faktycznie żal dzieciaków. Musi im być bardzo ciężko.

Będę dalej czekała na wieści o Chmurce. I ściskała kciuki za happy-end w bezdzieciowym domku.

Ciekawe jak Mamba reaguje na dzieci...

Posted

Mamba póki co jest dość nieprzewidywalna, niestety. Na obcych bardzo szczeka i masz wrażenie, że zaraz dziabnie. Jest też bardzo zaborcza i terytorialna. Do domu z dziećmi bym jej nie dała.