Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Oto Sambor:

Po pierwszym spacerku nie mogę wiele o nim powiedzieć. Na pewno jest pieszczochem, podchodzi do człowieka, czasami się przytula, wita radośnie z ludźmi.
W stosunku do ludzi nie przejawia jakiejkolwiek agresji. Ładnie oddaje piłkę, daje sobie zabierać miskę, podnosić łapki.
W niektórych sytuacjach jest wylękniony, boi się zapinania obroży, zakładania szelek, ręki nad głową (chyba że się go głaszcze- wtedy jeszcze bardziej się nadstawia;)).
W kontaktach z innymi psami bywa różnie, z jednymi ładnie się wita na inne rzuca się kiedy tylko pojawią się w zasięgu wzroku.
Uwielbia biegać za piłką i jest przy tym trochę niezdarny, tak koncentruje się na piłce, że wpada na drzewa a nawet na ściany.
Jak na pierwszy spacer bardzo ładnie wracał na zawołanie, gdyby już w pełni reagował na imię wracał by pewnie za każdym razem.
Jest bardzo wpatrzony w człowieka, nie skupia wzroku na saszetce ze smakołykami tylko patrzy w oczy, co prawda rozprasza go jeszcze wiele rzeczy ale po chwili opiekun wraca do łask.
Na smyczy psiak chodzi dość dobrze, czasami zdarza mu się pociągnąć ale wystarczy lekkie szarpnięcie by się opanował. Często wchodzi pod nogi, gdyby umiał szedł by tyłem, patrząc na przewodnika;).

Sambor ma 50 cm. w kłębie i 3 lata.
Jego nr. to: 817/12

Jakiś składny opis zrobię pewnie jutro, ale i tak po sobotnim spacerze pewnie go zmienię, bo dowiem się nowych rzeczy :).
Tymczasem więcej zdjęć:

Napisałam, że jest astkowaty... nie ma może z amstafa za dużo ale spójrzcie na to zdjęcie:

Edited by Hmmm
  • Replies 57
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Rzeczywiście bardzo podobny ale Sambor ma trochę inny pysk i całe brązowe palce.
No i jak zwykle potwierdza się, że gapa ze mnie, bo nie napisałam wieku:oops:. Oceniono go na 3 lata :)

Posted

Hmmm nie jesteś gapą napisałas przecież,że Sambor ma trzy lata.To pewnie nowy podopieczny?Będzie szkolony i będziesz mu szukała domku oby się taki trafił jak Rokiemu.

Posted

[quote name='Hmmm']Rzeczywiście bardzo podobny ale Sambor ma trochę inny pysk i całe brązowe palce.
No i jak zwykle potwierdza się, że gapa ze mnie, bo nie napisałam wieku:oops:. Oceniono go na 3 lata :)[/QUOTE]

No tak, tak, bo chodziło mi o to, że jest po prostu bardzo podobny, a nie identyczny ;) Wiek się zgadza, może to bracia? No ale tego już nie dojdziemy... Tak czy siak, trzymam kciuki za niego, oby szybko znalazł dom, ma bardzo sympatyczny wyraz pyska :)

Guest _Kamila
Posted

[quote name='MagdaB']Jestem u przystojniaka, troche przypomina mojego psura :) , dlatego też podbił moje serce od razu.

Zdjęcie mojego Draka poniżej:

J
Naprawde uderzające podobieństwo, to jest przeznaczenie :cool3:

Podnoszę i zapisuje :D