Anula Posted September 26, 2012 Posted September 26, 2012 (edited) Nie ma co się przejmować wyglądem,najważniejsze,że sunia wykąpana z tego pierwszego brudu.W takim wypadku najlepszy dyżurny szampon przeciwpchelny (Pchełka),ponieważ fiprex nie będzie działał zaraz po kąpieli,przynajmniej na trzy dni przed kąpielą albo trzy dni po kąpieli go się stosuje-tak pisze na opakowaniu.A sunia jak trafi do DT to już hop! się odpowiednio zaopiekuje,może nawet będzie wchodzić w rachubę fryzjer. Czekam z niecierpliwością na wiadomości. Kora jak zawsze odwalasz super robotę-dzięki.Tak mi ta sunia leżała na sercu no i udało się ją wyciągnąć ze schronu. Edited September 26, 2012 by Anula Quote
Onaa Posted September 26, 2012 Posted September 26, 2012 Czy bedziecie potrzebować jakiegoś wsparcia finansowego ? Karmy itp. ? Quote
hop! Posted September 26, 2012 Posted September 26, 2012 [quote name='mala_czarna']Ja też jestem u kudłatki, tylko pomóc finansowo w tej chwili nie mogę :( Czy ona już się jakoś nazywa? ;) Bo mi pasuje do niej Fruzia :lol:[/QUOTE] Fajnie, że jesteś. Ma robocze imię Nuka, ale można je zmienić. ;) Quote
mala_czarna Posted September 26, 2012 Posted September 26, 2012 Nuka pasuje do niej :) Pewnie gdzieś pisały dziewczyny, tylko nie doczytałam, że ma już imię robocze. Nie wiem, może to takie moje skrzywienie w kierunku rasy, ale coś delikatnie mi na sznupka wygląda. Zresztą bez różnicy, byleby było za co ją utrzymać w hoteliku, i żeby zdrowa była :) Quote
hop! Posted September 26, 2012 Posted September 26, 2012 [quote name='mala_czarna']Nuka pasuje do niej :) Pewnie gdzieś pisały dziewczyny, tylko nie doczytałam, że ma już imię robocze. Nie wiem, może to takie moje skrzywienie w kierunku rasy, ale coś delikatnie mi na sznupka wygląda. Zresztą bez różnicy, byleby było za co ją utrzymać w hoteliku, i żeby zdrowa była :)[/QUOTE] Zdrowa to raczej nie jest i będą wydatki na weta. Na dzień dzisiejszy nie prowadzę hotelu - jestem PDT. Piszę o tym, żeby sprawa była jasna. Quote
mala_czarna Posted September 26, 2012 Posted September 26, 2012 Rozumiem doskonale :) Kurcze, właśnie uświadomiłam sobie jaka pierdołą jestem. Udostępniłam Nukę na FB, a na Dogo pytam jak ma na imię. Zaczyna mi się już wszystko merdać :oops: Quote
mysza 1 Posted September 26, 2012 Author Posted September 26, 2012 [quote name='kora78']mysza, daj maila. wysle fotki. tamtego juz usunelam, wiec nie mam.[/QUOTE] [email][email protected][/email] dzięki [quote name='Dogo07']Czy bedziecie potrzebować jakiegoś wsparcia finansowego ? Karmy itp. ?[/QUOTE] Zawsze mile widziane, na pewno musimy zrobić badania krwi, przegląd u weta, odrobaczenie, może usg, zobaczymy co tam zalecą specjaliści. Młoda nie jest więc pewnie będzie co robić a łyse placki to mogą być zaburzenia hormonalne albo jakieś choróbsko. Zobaczymy w każdym razie. [quote name='mala_czarna']Rozumiem doskonale :) Kurcze, właśnie uświadomiłam sobie jaka pierdołą jestem. Udostępniłam Nukę na FB, a na Dogo pytam jak ma na imię. Zaczyna mi się już wszystko merdać :oops:[/QUOTE] Zdarza się, tyle tych psów jest, wszystko się miesza. ;) Quote
mysza 1 Posted September 26, 2012 Author Posted September 26, 2012 [quote name='cisowianka']Jestem, się już wczytałam ;)[/QUOTE] Witaj u Nuki :) Mała pewnie w drodze... Ciekawe kiedy dotrze :) Quote
kora78 Posted September 26, 2012 Posted September 26, 2012 tak w drodze. kolo 10tej wyjechala z tzem, juz jest z sonek666 i jada sobie. nie chciala wejsc do transporterka sama :( musialam jej pomoc :( a wczoraj pod schronem wsiadla, nie wiedziala, co ją czeka. trzeba ja poobserwowac, bo mi akos wyglada lekko albo na przyglucha, albo troche slabszy wzrok ma. albo miala mnie gleboko, po prostu. ale jakos mi tak dziwnie. kota olewa totalnie, nawet jak ją do zabawy zaczepial. ale rano do dziecka mi glowa rzucila, gdy ze smycza jej majstrowal, a ja obok sie ubieralam. ona juz czekala, juz chciala isc, a on jej przeszkadzal w tym czekaniu. suche jadla, ale woli gotowane, czy to, co z talerza. aha, najwazniejsze. w papierach ma sterylke wpisana. jednak :) to dobrze :) i komplet szczepien. zaraz foty wysle. Quote
Maruda666 Posted September 26, 2012 Posted September 26, 2012 Wiadomości z trasy :) - jako że Sonka coś się nie dogadała, nie zabrała transporterka i mała jedzie luzem. Jest spokojniutka - śpi albo patrzy w okno. Quote
mysza 1 Posted September 26, 2012 Author Posted September 26, 2012 [quote name='Maruda666']Wiadomości z trasy :) - jako że Sonka coś się nie dogadała, nie zabrała transporterka i mała jedzie luzem. Jest spokojniutka - śpi albo patrzy w okno.[/QUOTE] Super dzięki. Mogłabyś zapytać Sonek o której mniej więcej będą w Łodzi? Hop w gotowości, nie może z domu wyjść bo czeka ;) A my madre nie mamy do Niej numeru tel. Quote
andegawenka Posted September 26, 2012 Posted September 26, 2012 [quote name='Maruda666']Wiadomości z trasy :) - jako że Sonka coś się nie dogadała, nie zabrała transporterka i mała jedzie luzem. Jest spokojniutka - śpi albo patrzy w okno.[/QUOTE] Tyle dobrze że spokojna :thumbs: Quote
Figunia Posted September 26, 2012 Posted September 26, 2012 Kora, gratuluję wyciągnięcia suni ze schronu!!! Niesamowite Jesteście!!! Odkąd usłyszalam o niej i o tym młodziaku, który starzeje się w schronisku, stale o nich myślę. A tu takie dobre wieści!!! Oby jeszcze dobre domki się zglosiły po pieski, albo choć miały hojnych sponsorów ... Quote
Maruda666 Posted September 26, 2012 Posted September 26, 2012 Nr telefonu podałam na pw ;) Dzwoniłam przed chwilą - będą koło 16/17 - musi zrobić krótką przerwę w Bełchatowie. Quote
kora78 Posted September 26, 2012 Posted September 26, 2012 fotki juz poszly. ale bardzo duze sa i pomalu szly, to wyslalam malo. przed i po strzyzeniu. dzisiejszych jeszcze nie zgralam. nuka jadla troche suchej o 7rano. da rae do 16stej transporterka mojego nie mogla sonek wziasc, bo to schroniskowy i dzis musze go oddac. z wielka łaska go zreszta dostalam. u nas teraz duzo malych kotow i zyja w tych transporterkach, do adopcji. ;/ ee tam figunia, ja tylko odebralam, a czesanie i odklaczanie to jest to,co lubie najbardziej i nie moglam sobie tego podarowac :) [B]cala zasluga w wyciaganiu nuki to robota myszy 1. w transporcie sonek666 a w dt bedzie hop! i dla nich hołdy :)[/B] Quote
malawaszka Posted September 26, 2012 Posted September 26, 2012 cudna ta malutka, mam nadzieję, że ze zdrowiem to nic poważnego! akcja transportowa błyskawiczna - dziewczyny szacun!!!! :klacz: Quote
Figunia Posted September 26, 2012 Posted September 26, 2012 To dla Was wszystkich Wspaniałe Wielkie Dziewczyny wielki szacunek, ukłony i podziękowanie!!!! Quote
kizimizi Posted September 26, 2012 Posted September 26, 2012 zapisuje sunke, on ataaaaka bidulka w tym schronie byla :( Quote
malagos Posted September 26, 2012 Posted September 26, 2012 cudna suczynka! Jak to dobrze, zenie musi w schronisku tkwić :) ale super akcja! Quote
hop! Posted September 26, 2012 Posted September 26, 2012 Sunia dotarła - na kolację. ;) Dokumentacja ze schronu też (sunia ma wpisane odrobaczenie, odpchlenie, szczepienia, sterylkę, numer chipa). Wielkie dzięki dla kora78 za wyciągnięcie małej ze schronu, przetrzymanie, kąpiel, a dla sonek666 za pokonanie strasznych korków i przywiezienie suni. To wielka pomoc. :Rose: Nuka jest urocza, wesoła i grzeczna - to moje pierwsze wrażenia. ;) Wykąpałam ją na wszelki wypadek w szamponie Sabunol, a potem w dermatologicznym do skóry wrażliwej. Jutro planuję z nią iść do weta i zrobić jakieś fotki. Quote
Anula Posted September 26, 2012 Posted September 26, 2012 Dzięki za wiadomości.Najważniejsze,że Lalunia już w DT.Jutro czekamy na dalsze wieści jak po wizycie u weta. Proszę o nr.konta to podeślę 50zł skromnie chociaż na weta. Quote
cisowianka Posted September 26, 2012 Posted September 26, 2012 Wow! ale akcja, Bond by się takiej nie powstydził !! Quote
kora78 Posted September 26, 2012 Posted September 26, 2012 zagladam do suni. znow kapiel? a to biedula, zestrachana juz pewnie mocno :( hop!, a u Ciebie ile psow i dzieci? ;p to mieszkanie, tak? Quote
Recommended Posts