hop! Posted September 27, 2012 Posted September 27, 2012 [quote name='kora78']a lupiez jeszcze ma?[/QUOTE] Po kąpieli w szamponie przeciwpchelnym była kąpiel w szamponie dermatologicznym Hexoderm, więc łupież zniknął. ;) Póki pamiętam ;) - smycz i obrożę, w której przyjechała Nuka oddałam sonek666. Pewnie należą do Ciebie. [quote name='andegawenka']Babunię tak umęczyć:evil_lol:[/QUOTE] Ma zdrowe serduszko, zapas sadełka, więc ruch wskazany. ;) Zresztą Nuka to typ energicznego psiaka. Poza tym nie ma sensu wydawać kasy na transport do lecznicy. Pogoda ładna - można przejść te 3 kilometry. ;) Zobaczymy, czy zarośnie, czy nie. U każdego psa jest inaczej, więc nie ma co porównywać i wyrokować. Nukę odrobaczę Aniprazolem (na swój koszt) - dzisiaj dostała pierwszą tabletkę. Poprosiłam wetkę o założenie książeczki i wpisanie odrobaczenia. Nuka chętnie je karmę suchą Nutro Choice Senior. Poznała się już wstępnie ze wszystkimi psami. Jest bardzo pokojowo nastawiona do innych psów. Nie jest typem kanapowca i fotelowca. ;) Jeżeli wyniki badań będą dobre, to w poniedziałek zabieg. Potem można pomyśleć o fryzjerze. Macie propozycje fryzury dla Nuki? Quote
andegawenka Posted September 27, 2012 Posted September 27, 2012 Strzyżenie kosmetyczne tylko, bo jesień za pasem... Troszeczkę bo i tak sliczna http://imageshack.us/a/img443/8986/2795.jpg Quote
mala_czarna Posted September 27, 2012 Posted September 27, 2012 [quote name='hop!'] Macie propozycje fryzury dla Nuki?[/QUOTE] Ja mam!! Zróbmy ją na sznupa i opchniemy po znajomości Waszce!! :evil_lol: ;) Jak Monika tu wejdzie to mnie chyba zabije, ale przecież nic nie szkodzi spróbować :p Quote
malawaszka Posted September 27, 2012 Posted September 27, 2012 [quote name='mala_czarna']Ja mam!! Zróbmy ją na sznupa i opchniemy po znajomości Waszce!! :evil_lol: ;) Jak Monika tu wejdzie to mnie chyba zabije, ale przecież nic nie szkodzi spróbować :p[/QUOTE] ja tu cały czas jestem :diabloti: Quote
hop! Posted September 27, 2012 Posted September 27, 2012 Uwzględniając lokalizację łysin i wystrzyżeń, to najlepsza byłaby fryzura dla pudla - o taka ;): A tak na serio, to strzyżenie teoretycznie powinno pomóc w adopcji. Dla Nuki to pewnie nie będzie przyjemne. Quote
kora78 Posted September 27, 2012 Posted September 27, 2012 [quote name='mala_czarna']Ja mam!! Zróbmy ją na sznupa i opchniemy po znajomości Waszce!! :evil_lol: ;) Jak Monika tu wejdzie to mnie chyba zabije, ale przecież nic nie szkodzi spróbować :p[/QUOTE] [quote name='malawaszka']ja tu cały czas jestem :diabloti:[/QUOTE] hahahahahahahahahahahaha ;d;d;d;d;d Smycz trzeba bylo zostawic....hmm tak naprawde to byl dar od Anuli, kiedys hurtem dosalam od niej na takie wlasnie akcje :) widzisz Anula??? :) od krat moze na pysku ma. tylko ona wciaz byla w kojcu z ta krata zrobiona z pionowych pretow, nie z siatki. wiec pysk wkladala miedzy prety normalnie. no i skad na lapie i boku?? mi to nie gra. u mnie na kanape chciala wchodzic, na lozko. ale ja psom nie pozwalam na to. nie byla jednak natretna w tym. i dobrze. nie kazdy ds tez tego chce i na to pozwala. fryzura? co obetniecie, to przyklejcie na gola dupke :P Quote
mysza 1 Posted September 28, 2012 Author Posted September 28, 2012 Pewnie na kanapy zacznie jeszcze wchodzić ;) Ja bym ją trochę przycięła po całości, teraz i tak ma placki miejscami to najwyżej potem zostaną, trudno. Nie jest to priorytet ale jeśli badania i zabieg będą ok to myślę, ze trzeba ją szybko do domu wyprawić ;) a strzyżenie nada jej szlif ;) Quote
Anula Posted September 28, 2012 Posted September 28, 2012 Sądzę,że profesjonalny fryzjer dobierze fryzurkę Nuce.Jeżeli będzie króciutko obcięta to trzeba będzie liczyć się z kubraczkiem bo przecież to jest babinka. Cieszę się,że obróżki i smyczki przydały się w takich właśnie sytuacjach.Jeżeli takie odpowiadają zawsze można na mnie liczyć. Quote
mysza 1 Posted September 28, 2012 Author Posted September 28, 2012 Doratła wpłata od Anuli- 50 zł. Wielkie dzięki :loveu: Quote
hop! Posted September 28, 2012 Posted September 28, 2012 Nie zabraniam psom wchodzenia na kanapy i nie muszę ich zachęcać. ;) Dzisiaj dokładnie rozczesałam Nukę i wycięłam jej małe dredziki. Znalazłam też małe nieregularne łysinki na głowie. Może była czymś oblana? Jakimś środkiem chemicznym? Może pogryziona? Dziwnie to wygląda. Jutro jestem umówiona do fryzjera - raczej trzeba będzie zestrzyc krócej. Nuka zachowuje się tak, jakby mieszkała u mnie od zawsze. ;) Chodzi krok w krok za człowiekiem. Nie interesuje się zabawkami. Niechętnie zostaje sama w pokoju - drapie, piszczy, wyje. Musi się tego nauczyć, bo potem w DS będą kłopoty. 10 lat u małego psiaka to nie jest dużo. Mój Gabiszon jest średniej wielkości, ma skończone 17 lat i to dla mnie jest prawdziwy dziadzio. Nuka jest sprawna, energiczna i w dobrej kondycji. To nie babinka. ;) Quote
mysza 1 Posted September 28, 2012 Author Posted September 28, 2012 Może nie ma jeszcze 10 lat ;) Jaka z niej przytulanka :) Quote
hop! Posted September 28, 2012 Posted September 28, 2012 Nuka ma idealne wyniki. :multi: Znalazłam kubraczek, który kiedyś uszyłam, ale psiak nie chciał go nosić. Na Nukę jest ciut za duży, ale nie spada. ;) Quote
cisowianka Posted September 28, 2012 Posted September 28, 2012 Fajny kubraczek, a jaki kolorowy. Quote
mysza 1 Posted September 28, 2012 Author Posted September 28, 2012 Ale świetny kubraczek :loveu: Super, że ma dobre wyniki :multi: czyli w poniedziałek zabieg. Już trzymam kciuki. Quote
Bogusik Posted September 28, 2012 Posted September 28, 2012 Zaglądam do Nuki i też bardzo ciesze się,że ma dobre wyniki.Jestem ogromnie ciekawa jak będzie wyglądać po fryzjerze w nowej fryzurce...?!A kubraczek jak widać bardzo cieplutki,więc zabezpieczona przed zimnem i nie będzie marzła!:smile: Quote
andegawenka Posted September 28, 2012 Posted September 28, 2012 Zeby nie nosek tu juz nie do poznania. Jest śliczna:loveu: Quote
Lemoniada Posted September 28, 2012 Posted September 28, 2012 Jakie ma śmieszne wargi na tych zdjęciach :) Cudna dziewczyna! Quote
Anula Posted September 28, 2012 Posted September 28, 2012 O rany kanapowa dziewczynka! Ale cudo! Quote
kora78 Posted September 28, 2012 Posted September 28, 2012 ja sie pogubilam. zabieg usuwania narosli, tak? sterylke ma, pamietajcie. widze, ze uszka obciete i pyszczek. fotki piekne :) i kubrak smieszny :) Quote
Anula Posted September 28, 2012 Posted September 28, 2012 Może Nuka jest w typie teriera tybetańskiego,chyba coś ma z tej rasy? Quote
Maruda666 Posted September 28, 2012 Posted September 28, 2012 Jaka ślicznota :loveu: Kilka dni i taka róznica :) Quote
andegawenka Posted September 28, 2012 Posted September 28, 2012 [quote name='Anula']Może Nuka jest w typie teriera tybetańskiego,chyba coś ma z tej rasy? Coś ma Quote
malawaszka Posted September 28, 2012 Posted September 28, 2012 ona ma przodozgryz? bo te usteczka takie, że nic tylko całować :lol: wygląda jak mix shih tzu jeśli ma przodozgryz Quote
Bogusik Posted September 28, 2012 Posted September 28, 2012 Ależ z niej cudeńko!Hop!Robisz przepiękne zdjęcia swoim podopiecznym.Tylko oglądać i podziwiać! Quote
Recommended Posts