Ulka18 Posted April 15, 2013 Posted April 15, 2013 MAKAO opuscil schronisko :D ma sie dobrze, myszkuje po szafkach, jesli nie spi i nie je, to non stop tupta po ogrodku :D Lubi chodzic na spacerki. [URL=http://imageshack.us/photo/my-images/208/052sl.jpg/][IMG]http://img208.imageshack.us/img208/7858/052sl.jpg[/IMG][/URL] [URL=http://imageshack.us/photo/my-images/853/054qp.jpg/][IMG]http://img853.imageshack.us/img853/9831/054qp.jpg[/IMG][/URL] Quote
halcia Posted April 15, 2013 Posted April 15, 2013 Został Reksiu sprinter,wieje tak,ze dało sie mu obrozy p/pchelnej w sobote załozyc:) Quote
maarit Posted April 15, 2013 Posted April 15, 2013 [quote name='halcia']Został Reksiu sprinter,wieje tak,ze dało sie mu obrozy p/pchelnej w sobote załozyc:)[/QUOTE] No własnie czytałam wczoraj o jego wyczynie :D Dobrze zrozumiałam - Makao znalazł dom? On mi się tutaj z Jacusiem mylił. Quote
KrystynaS Posted April 15, 2013 Posted April 15, 2013 O jakim wyczynie Reksia piszecie??? Co zrobił?? Jak dobrze, że Makao ma wreszcie dom, bardzo się cieszę :multi:. No i Dziadeczek Reksiu został sam. Dlaczego nikt go nie chce przyjąć do siebie? Tyle staruszków znalazło domy a on czeka i czeka. Co jest nie tak z Reksiem?? Quote
maarit Posted April 15, 2013 Posted April 15, 2013 [quote name='KrystynaS']O jakim wyczynie Reksia piszecie??? Co zrobił?? [/QUOTE] Cioteczki zakładały psiakom obróżki przeciw "pasażerom na gapę", a Reksiu "sprinter" tak sobie ceni wolność ;) że im nawiał. Jeszcze chyba Jacuś został z Reksiem. Quote
KrystynaS Posted April 15, 2013 Posted April 15, 2013 Tak się przestraszył zakładania tej obróżki?? Quote
halcia Posted April 16, 2013 Posted April 16, 2013 Tak,wiekszosc tych małych jak widzi obrózke to ucieka,ale chodzi o kondycje Reksia,dogonic tez sie go nie dało.Poprzednio tez nie dał sobie w lecie załozyc:)wtedy fikał i sie oganiał,myslałam wtedy ze Lusi mu załozy,ale nie załozyła,a potem obrózka zostawiona dla niego zgineła...Onki i te wielkie psy podchodza powaznie do sprawy...minutka i obroza założona.:) Quote
Ulka18 Posted April 16, 2013 Posted April 16, 2013 Reksio mimo wieku jest mega szybki i chyba we 3 osoby by sie dalo go zlapac. Reksio nie jest sam, siedzi z Meliska, taka spokojna sunia. Quote
Nette Posted April 21, 2013 Posted April 21, 2013 Do góry, Reksiu! Niech Ktoś cię wreszcie wypatrzy, cudaku! Quote
halcia Posted April 21, 2013 Posted April 21, 2013 Reksia kondycja jest całkiem dobra.Sa inne w gorszym stanie...kochany Alus traci kondycje,niektóre zmarły bez nadziei na dom.... Quote
halcia Posted April 22, 2013 Posted April 22, 2013 Na razie siedzi samotnie w sektorze A.Oczko wyjete,rana zablizniona,ciagle nie ma czasu na powiecanie mu duuuzo uwagi.Zreszta teraz zostało duzo dzikusów którym trzeba duzo czasu by wyszły na prosta.A nas nawet jak jest 4-5 to i tak nie wiemy w co ręce włozyc.Woda brudna,miski brudne,psy na hali czekaja na wyprowadzenie.Są wolne boksy,musimy poprzenosic znowu troche psiaków blizej ludzi.Ale na to potrzebna zgoda,sprawny czytnik,spisanie nr czipa itp...staramy sie to poogarniac.Ze 2 tyg Kasia duzo psów przeprowadziła,ale zawsze cos sie nie zdązy... Quote
KrystynaS Posted April 22, 2013 Posted April 22, 2013 Widząc nowy wpis zajrzałam w nadziei, że Reksiu ma dom a tu niestety. Pozdrawiam mielecką ekipę i życzę dużo sił, bo pracy jak pisze halcia macie nie do przerobienia. Quote
Ulka18 Posted April 22, 2013 Posted April 22, 2013 Tak dobrze to nie ma w Mielcu z adopcjami, raczej jest ciezko, no szczeniaki to owszem ida do domow, ale to tez nie wiadomo, staramy sie wybierac najlepsze domy, jesli sie cos nie spodoba w slowach, zachowaniu, to malca nie wydajemy. Ale ludzie umieja sie maskowac niestety. Co do robot w schronisku, to 3 wolontariuszy zrobi wiecej niz 3 pracownikow, bez narzekania i marudzenia. Quote
KrystynaS Posted April 24, 2013 Posted April 24, 2013 A Jacuś jest w schronisku czy już w domu?? Zdjęcia takie raczej domowe. Co on ma takie ciemne plamy między oczami i wokół oczu?? Buziaki dla Reksia :loveu: Quote
halcia Posted April 24, 2013 Posted April 24, 2013 Jacek i Makao w domu!Te bardziej ciamajdowate znalazły domek:)Reksiu siedzi z Melisą w schronisku. Quote
maarit Posted April 24, 2013 Posted April 24, 2013 Jacuś też w domciu? Co ja widzę :crazyeye: :bigcool: Quote
Sabina02 Posted April 26, 2013 Author Posted April 26, 2013 Ulka18, a macie moze jakies fotki Meliski? Quote
halcia Posted April 26, 2013 Posted April 26, 2013 Te co na stronie chyba.Meliska jest niestety dzikusem,zeby wyszła z dziury w starych boksach,panowie musili zalac dziure woda.BOksy burzyli,a Melisa sie zaszyła w głebokim podkopie i ani rusz. Quote
halcia Posted April 26, 2013 Posted April 26, 2013 http://www.dogomania.pl/forum/threads/242710-D-Dziecka-tu%C5%BC-tu%C5%BC-!!!dla-Dzieci-psiak%C3%B3w-i-ka%C5%BCdego Quote
Ulka18 Posted April 29, 2013 Posted April 29, 2013 Nom, mam zdjecia Melissy, ale stare, teraz siedzi z Reksiem, moze ciutke jest lepsza, w sensie, ze nie zwiewa od razu.Mamy teraz w schronie ok. 120 psow, z czego 3/4 to dzikusy, lękliwe, agresywne. Większosc w typie Melisy, z rekami nie podchodz, bo pogryzą. Jacus mial zawsze takie plamy na pyszczku, Makao takze, Jacus w schronie mial jeszcze obdarta nieraz skore od nosa do oczu. Quote
Recommended Posts