Jump to content
Dogomania

PILNE! Mieleckie babunie i dziadeczki od lat oczekujące na dom. :'(

Recommended Posts

• Replies 533
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tak, fotki na FB to wielka rzecz - przyciągają ludzi. Ja ciągle udostępniam wciąz z nadzieją, że Reksio trafi na swojego człowieka:dog: .
a mieleckie dziadeczki moga trafić do DT?

Posted

DT - pewnie byloby taka opcja do przewalczenia, ale pies musialby isc na podstawie normalnej umowy adopcyjnej. Nowe wladze schronu nie maja pojęcia co to DT czy wyciąganie psow do hotelikow.
FB owszem i moze przyciaga ludzi, ale czy to zawsze takie wspaniale, odpowiedzialne domy? Mozna by dyskutowac naprawde.
Jedna pani na FB na profilu wolontariuszy mieleckich pochwalila sie,ze miala jednego pieska z Mielca, a teraz ma 3 z tego samego pieska! Mimo klauzuli o zakazie rozmnazania w umowie adopcyjnej pani suczke rozmnozyla i jeszcze sie chwali. No na pewno to dogomaniaczka z krwi i kosci nie jest.

Posted

ludzie są rózni, to prawda. czasem zupełnie nieodpowiedzialni. :shake: ale wielu jest w porzadku i sporo psiaków znajduje miejsce. Do mnie Strider trafił na DT przez facebook. wg mnie trzeba probowac wszędzie -żeby zwiększyć szanse Reksia na odpowiedzialnego dobrego człowieka.

Posted

Fakt, wszedzie sa dobrzy i zli ludzie, trzeba miec szczescie, zeby trafic na tych pierwszych.
Z Reksiem mieszkaja jeszcze 2 dziadeczki w tym Makao, taki trzęsacy sie, niedowidzący, niewielki jamniczek.

Posted

http://www.dogomania.pl/forum/threads/238911-Gad%C5%BCety-dla-psiak%C3%B3w-kociak%C3%B3w-i-do-domu-Dla-MIELEC-do-3-02-13?p=20304563#post20304563

bazarek na mielczaki

Przepraszam że tyle czekacie na fotki - jak jestem w schronie czas po prostu płynie błyskawicznie... tym, bardziej teraz jak ścielemy psiakom słomę do bud by jakoś przetrwały mrozy, dokarmianie, wypuszczanie an wybiegi czy spacery. Obiecuję już na 100 % że w tym tygodniu wstawię nowe zdjęcia dziadeczków

Posted

Lucinda... nie fotki najważniejsze.
Jak musisz wybrać czy robić zdjęcia czy masz się zająć psami, to oczywiście dla mnie wybór jest oczywisty :). Szkoda czasu na zdjęcia, jeśli psiaki "trzymają" i czekają.
Tylko pisz, jak możesz, co u nich...

Posted

Tak, tak lusindo, maarit ma rację.
Napisz nam co jakiś czas co u Dziadeczków. Może zdążą znaleźć swoje domy.
Bardzo bym chciała zobaczyć Reksia w domku.

Dyzio już zadomowiony całkowicie, w ciepłym kubraczku spaceruje sobie po wielkim ogrodzie, a jego Pani stoi przy oknie i zza firanki patrzy czy aby się coś Dyziowi nie przytrafiło, np. nie wpadł w zaspę, no bo wtedy musi mu biec na pomoc.
Oj żeby Reksio też miał taką Panią.

Posted

Reksio calkiem żywotny i energiczny

Kaskadaffik przyniosla jedzenie, Makao ten po lewej (nie dowidzi i slabo slyszy) zabral sie do obgryzania raczki od garnka sluzaczego do nabierania jedzenia, dopiero potem zaczal wylizywac garnek. Biedny psia tak sie trzasl, ze tlukl zębami o garnek ze szczescia, że dostanie gotowane.

Uploaded with ImageShack.us

Posted

jej :). Dyzio - jeszcze niedawno w schronie, a teraz kubraczek jak z kolekcji (ha, może z kolekcji?) prezentuje:multi:. Reksio piękne i całkiem tłuściuutkie psiatko. Mam nadzieję, że w końcu i jego i reszty dziadeczków życie zmieni się w cudowną bajkę

Posted

[quote name='Ulka18']
Kaskadaffik przyniosla jedzenie, Makao ten po lewej (nie dowidzi i slabo slyszy) zabral sie do obgryzania raczki od garnka sluzaczego do nabierania jedzenia, dopiero potem zaczal wylizywac garnek. Biedny psia tak sie trzasl, ze tlukl zębami o garnek ze szczescia, że dostanie gotowane.

Biedak :( Aż się serce kraje...

• 3 weeks later...
Posted

Ja też bardzo lubię takie Dziadeczki.
Z tym miękkim jedzeniem jest problem w schroniskach. Gotować chyba mało gdzie gotują bo a to przepisy, a to nie ma gdzie, nie ma kto. Karmy w puszkach też zazwyczaj jest niewiele, przeważnie sucha. A staruszków jest wiele i nie radzą sobie z suchym jedzeniem.