Jump to content
Dogomania

PILNE! Mieleckie babunie i dziadeczki od lat oczekujące na dom. :'(

Recommended Posts

Posted (edited)

W mieleckim schronisku od lat mieszkają biedne starowinki. Już mało kto wierzy, że zaznają jeszcze ludzkiej miłości. :-( Zakładając ten watek, chciałabym dać im ostatnią iskierkę nadziei... nadziei na odmianę złego losu... :-( Na lepszą starość niż ta, ktora ich spotkała - w schroniskowch boksach pośród kilkuset innych towarzyszy niedoli. :-(

Pomóżmy znaleść im dobre domy. :modla:

Wydarzenie na FB:

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.396006450455302.88060.148097168579566&type=1#!/events/582731498419579/

CZARUŚ juz w domku!!! :multi:

Edited by Sabina02
  • Replies 533
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

Czaruś:

A OTO STAROWINKI Z TEGO WĄTKA, KTÓRE ZNALAZŁY JUŻ DOMKI:
:loveu:

[FONT=Verdana]
06/10/12 KAJA pojechała do nowego domku w Warszawie!!! :multi:

Wiecej informacji o Kai tutaj: http://www.facebook.com/myszka.dosia#!/pages/7-pociech-mieszkających-u-mnie/112646428892671?fref=ts
[/FONT]

11/02/12 DYZIO pojechał do nowego domku pod Olsztynem!!! :multi:

Dyzio za TM

• :(

Wiecej informacji o Dyziu tutaj: http://www.dogomania.pl/forum/threads/234188-Małe-starsze-schroniskowe-popychadło-już-rozrabia-w-DS-u-kuzlik-)

We wrzesniu 2013r. REKSIO pojechał do nowego domku!!! :multi:

• Edited by Sabina02
    Posted

Ja też się stawiam u kochanych Dziadziusiów z Mielca.

Napisałaś Sabino

Skoro Monia i Gienia maja szanse na dom to moze i im sie uda?
    Wierzę, że tak będzie. Nasze Babcie chyba doczekały się swego kąta na starość to teraz czas na Dziadeczków.

Lusindo czekamy w takim razie na resztę zdjęć i na trzeciego Dziadzia z boksu 118.

Trzeba im nadać imiona, żeby na razie choć to miały swoje, własne.

Posted (edited)

Sa 3 dziadeczki, czarny, brazowy i bialy w latki. KOPIUJE ZDJECIE Z BAZARKU STARUSZKOWEGO LUSINDY.

Koresponduje z Pania Monika, prawdopodobnie wezmie jednego dziadunia. Na razie omawiamy psiaka za psiakiem.

Edited by Ulka18
    Posted

czekamy wiec na propozycję na imiona :)
    wstawięna szybko jedno zdjęcie, żeby pokazać trzeciego dziadunia a właściwie babunię bo to sunia :)

Sunia

Tak pieseczki wyczekują wolontariuszy, którzy dadzą im coś miękkiego do jedzenia, coś co dadzą rady zjeść

Może to nie wygląda super apetycznie ( makaron ( lub kasza lub ryż) z mokrą puszką, czasem chleb, jakaś konserwa) ale dziadeczki to jedzą i widać że maja się lepiej niż jeszcze pół roku temu. Oby szybko znalazły jakieś domki bo w zimie będzie im ciężko :(

Posted

Ojej sunia też cudowna, zaraz ją dodam do albumu :( Cieszę się, że pojawiła się kolejna szansa na domek.
    Lusindo, a może wystawicie bazarek i osoby, które wygrają wymyślą imiona? Zawsze to jakieś dodatkowe pieniążki dla staruszków z Waszego schronu.

Posted

jeszcze jeden dziadeczek mi przyszedł do głowy, też dokarmiany przez wolontariuszy, to nasz staruszek : Dymny !!
    Postaram się następnym razem zrobić lepsze zdjęcia, narazie takie:

Posted

[quote name='Ulka18']Koresponduje z Pania Monika, prawdopodobnie wezmie jednego dziadunia. Na razie omawiamy psiaka za psiakiem.[/QUOTE]Czy ja dobrze zrozumiałam - jest Pani zainteresowana adopcją jednego Dziadeczka :lol: no to byłoby cudnie.

Posted

[quote name='KrystynaS']Albo zrobić bazarek imienny dla 2 psów + 1 suczki, albo podajmy tu propozycje imion[/QUOTE]

Dobry pomysł. Dziadeczki miałyby coś "własnego". Nie miały imion więc w ogłoszeniach pisałam po prostu Biały, Brązowy, Czarny z Mielca.

Posted

[quote name='lusinda']ale tak, to suniaSprawdzalas i na pewno sunia? Za MTOZ byl balagan,ale Kierownik pisal niby, ze pies. Ja nie sprawdzalam, przyjelam jako aksjomat, ze pies. Czyli jednak na bank sunia?

Zdjecia Dymnego z poczatku sierpnia 2012, wtedy jeszcze byl wychudzony, teraz lepiej wyglada. Dymny wiele lat spedzil uczepiony do lancucha w miejscu gdzie teraz jest Guliwer.
    http://ec2-204-236-219-237.compute-1.amazonaws.com/mielec/index.php/component/k2/item/237-pies-dymny-czarny-szorskowłosy-hala

Posted

No niestety nie da sie wymyslic imion dla kilkuset psow. W mieleckim schronisku bylo przeciez srednio 550-700 psow i 200 kotow. Przez prawie rok byl zakaz PLW przyjmowania nowych psow. Teraz to jest eldorado, 250 psow i 60 kotow, wybiegi, wiecej wolontariuszy.

Posted

[quote name='Ulka18']Koresponduje z Pania Monika, prawdopodobnie wezmie jednego dziadunia. Na razie omawiamy psiaka za psiakiem.[/QUOTE]

Ja tez z nia koresponduje juz od paru dni... :evil_lol: Wyslalam jej fotki dziadeczkow wczoraj, tez mi pisala ze mysli adoptowac jednego z nich, ale nic nie pisalam tutaj, bo nie bylo to na 100% pewne. :)

Posted

Udostępniam na facebooku. Jesli jeszcze jakoś można pomóc, to chetnie. W razie czego prosze o info na maila: [email protected]. Wiem, ze najlepiej byłoby dac im dom, ale nie dośc, ze meiszkam daleko (świetokrzyskie), to mam juz trzy psy, nie wiem jak odniosłyby sie do dziadeczków. Trochę jestem zielona z kwestii pomagania na dużą skalę(dotąd po prostu woziłam karme do schroniska), stąd moja prośba o kontakt.
    Za Dziadeczki trzymam kciuki,za Dobrych Ludzi na ich drodze.