Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

szukam pilnie dt dla 6 kociąt - nie wszystkie są samodzielne, za to są bardzo ladnie umaszczone - rude, rudo-biale, bialy i jeden bury - ma kto jakiś pomysl? bo mnie się skończyly...:(

Posted

A jak maluch sobie radzi z tym wózeczkiem?Wkurza się czy też bardzo mu on nie przeszkadza?
Miejmy nadzieję, że za jakiś czas wózek pójdzie do kosza... (w przenośni oczywiście ;))

Posted

[quote name='andzia69']szukam pilnie dt dla 6 kociąt - nie wszystkie są samodzielne, za to są bardzo ladnie umaszczone - rude, rudo-biale, bialy i jeden bury - ma kto jakiś pomysl? bo mnie się skończyly...:([/QUOTE]

Czy to się nigdy nie skończy :( Ile mają te kociaki ?

Rubik na wózeczku , moje śliczne maleństwo oby był mu potrzebny jak najkrócej ...

Filmik się wgrywa , p0rzed momentem dotarłam do domu, dlatego dopiero teraz .

[video=youtube;ZcJWI0I5nUo]http://www.youtube.com/watch?v=ZcJWI0I5nUo&feature=youtu.be[/video]

Posted

Z każdym dniem jest u Rubisia coraz lepiej:multi:

A co do karmy to Pani która oferowała na facebook'u napisała, że ta karma się raczej nie nadaje bo jest w jednej bryle i nie ma na niej daty ważności, więc odpada!! Tak więc Ewo jak najbardziej kupuj małemu:) myślałam żeby zamówić w sklepie internetowym karmę Rubikowi, on szczeniakiem jeszcze trochę pobędzie, taka 10-12kg jakby mu kupić? ja np moją małą karmię Puriną Pro Plan ale jaka dla Rubika byłaby dobra to już Ewuś TY bys zdecydowała...nie żebym się panoszyła;) ja tylko rzucam propozycje:)

Posted

No, Rubiś ruszaj żwawiej nóżkami:Dog_run:
Z wózeczkiem tak jest na początku,ale jak psiak pozna jego zalety,to jest "niezła jazda".Rubiś musi być jakoś zmotywowany,np. pogonić za tym ogonem,co był na wcześniejszym filmiku.Ooooo! to jest to!

Posted

[quote name='Felka z Bagien']No, Rubiś ruszaj żwawiej nóżkami:Dog_run:
Z wózeczkiem tak jest na początku,ale jak psiak pozna jego zalety,to jest "niezła jazda".Rubiś musi być jakoś zmotywowany,np. pogonić za tym ogonem,co był na wcześniejszym filmiku.Ooooo! to jest to![/QUOTE]

Chyba już powinniśmy robić bazarki i deklarację na naprawę szkód w domu Ewy spowodowanych dzikimi gonitwami psów bo jak Rubik załapie że może z prędkością światła z tym wózeczkiem pomykać to wolę nie myśleć co się tam będzie działo ;)

A jeśli już o bazarkach mowa -Avaloth poproszę nr konta bo mi się wykasowało a mam dla Rubika z bazarkowych szaleństw Ciotek 286 zł :p

Posted

[quote name='Rudzia-Bianca']Chyba już powinniśmy robić bazarki i deklarację na naprawę szkód w domu Ewy spowodowanych dzikimi gonitwami psów bo jak Rubik załapie że może z prędkością światła z tym wózeczkiem pomykać to wolę nie myśleć co się tam będzie działo ;)

A jeśli już o bazarkach mowa -Avaloth poproszę nr konta bo mi się wykasowało a mam dla Rubika z bazarkowych szaleństw Ciotek 286 zł :p[/QUOTE]
Z prędkością światła to on potrafi poruszać się bez wózka. Co będzie jak opanuje sztukę kierowania pojazdem wolę nie myśleć:roll:

Posted

[quote name='Rudzia-Bianca']
A jeśli już o bazarkach mowa -Avaloth poproszę nr konta bo mi się wykasowało a mam dla Rubika z bazarkowych szaleństw Ciotek 286 zł :p[/QUOTE]
Przesłałem nr konta Avaloth :) Ciotki zaszalały :loveu:

[quote name='ewab']Z prędkością światła to on potrafi poruszać się bez wózka. Co będzie jak opanuje sztukę kierowania pojazdem wolę nie myśleć:roll:[/QUOTE]
Będzie latał jak odrzutowiec :D

Kochani rozmawiałem z p. Dr n.wet. Beatą Bałucińską z Kliniki "Meridian" w Warszawie, specjalizuje się w zabiegach akupunktury,
elektrostymulacji i laseroterapii.
Opowiedziałem o Rubisiu, o wynikach wcześniejszych konsultacji z innymi Klinikami - p.Dr potwierdziła,
dla Rubisia obecnie leczenie farmakologiczne i rehabilitacja.

W przypadku wózeczka trzeba go stosować tak z umiarem, aby piesek "nie zapomniał" do czego służą tylne łapki;)

Kochani i tu do Waszej decyzji - czy jechać z Rubisiem do Warszawy do p. Dr. Bałucińskiej.
Byłby zbadany i zastosowany ewent. zabieg akupunktury lub elektrostymulacji.
Po badaniu, zabiegu, wizycie - otrzyma Rubiś wskazówki do dalszej rehabilitacji.
Ja jakoś jestem podbudowany tą rozmową, a najbardziej tym, że Rubiś teraz "zabiera się" za siebie:)

Bardzo miło rozmawia się z p. Dr, jej tel. gdyby był potrzebny (do umówienia się na wizytę) lub info:
Dr Beata Bałucińska 503-968-222
i strona internet. (można poczytać o zabiegach) [URL="http://www.bbvet.pl"]www.bbvet.pl[/URL]

Posted

Bardzo sie cieszę że zadzwoniłeś . To jedna z moich ulubioneych wetek . Szkoda tylko że taka odległość . Ja jeżdziłam na zabiegi z kotką i sunią . Poleciłam kilku osobom i wszyscy są zadowoleni z efektów .

Poznieważ nie przeczytałam całego wątku a rozmawiałam z Savahną to błędnie wywnioskowałam że ty Ty się zajmujesz małym a nie Ewab .

Posted

.

W przypadku wózeczka trzeba go stosować tak z umiarem, aby piesek "nie zapomniał" do czego służą tylne łapki;)

On na tym wózeczku musi sobie przypomnieć,że łapki służą do chodzenia.Tak się stanie jeśli wysokość będzie dobrze ustawiona i Rubiś będzie odpowiednio dotykał podłoża,skąd będzie odbierał bodźce stymulujące nerwy.Ponadto zadeczek też będzie miał na odpowiedniej wysokości wraz z kręgosłupem:evil_lol:
A tak, to się przyzwyczai do tej pozycji"rozplaskanej żaby" i to dopiero będzie problem

Posted

Moim zdaniem też trzeba odzwyczajać Rubika od pozycji rozplaskanej. Kiedy wkładamy go do wózeczka widać jak psiak, mniej lub bardziej świadomie, aktywizuje mięśnie. Oczywiście zaczynamy od krótkich ćwiczeń.
Wojtuś przekaże tz-owi tel. do Pani dr Bałucińskiej. Elektroterapię, laseroterapię i akupresurę mamy na miejscu. Jedynie akupunktury tz nie robi;).

Posted

[quote name='ewab']Moim zdaniem też trzeba odzwyczajać Rubika od pozycji rozplaskanej. Kiedy wkładamy go do wózeczka widać jak psiak, [B]mniej lub bardziej świadomie, [/B]aktywizuje mięśnie. Oczywiście zaczynamy od krótkich ćwiczeń.
Wojtuś przekaże tz-owi tel. do Pani dr Bałucińskiej. Elektroterapię, laseroterapię i akupresurę mamy na miejscu. Jedynie akupunktury tz nie robi;).[/QUOTE]

No właśnie , miałam już o to spytać , czy te ruchy Rubika na filmikach to są świadome? Da się to ocenić czy to tylko odruch ?
Przyszło mi to do głowy jak poczytałam o Leonie/Luziku ( który ma pysio jak moja Biana :( )
[url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/228040[/url]

Posted

[quote name='ewab']Moim zdaniem też trzeba odzwyczajać Rubika od pozycji rozplaskanej. Kiedy wkładamy go do wózeczka widać jak psiak, mniej lub bardziej świadomie, aktywizuje mięśnie. Oczywiście zaczynamy od krótkich ćwiczeń.
Wojtuś przekaże tz-owi tel. do Pani dr Bałucińskiej. Elektroterapię, laseroterapię i akupresurę mamy na miejscu. Jedynie akupunktury tz nie robi;).[/QUOTE]

Myślę, że wszystko trzeba z umiarem, każdy chce dla małego jak najlepiej, ale wydaje mi się, że mały ma dobrą rehabilitację zapewnioną, przynosi ona rezultaty i może nie ma co dalej szukać tylko się trzymać tego co jest???

Posted

[quote name='jaanka']Bardzo sie cieszę że zadzwoniłeś . To jedna z moich ulubioneych wetek . Szkoda tylko że taka odległość . Ja jeżdziłam na zabiegi z kotką i sunią . Poleciłam kilku osobom i wszyscy są zadowoleni z efektów .

Poznieważ nie przeczytałam całego wątku a rozmawiałam z Savahną to błędnie wywnioskowałam że ty Ty się zajmujesz małym a nie Ewab .[/QUOTE]
Ewab i jej TZ zapewniają Rubisiowi wszystko co potrzebuje :), miłość, bezpieczeństwo i rehabilitację :)
a ja, Ty Kochana, i my tutaj wszyscy jesteśmy dla Rubisia - myślimy o nim :)
i dzięki za kontakt na tą lecznicę:)

[quote name='Felka z Bagien'].

On na tym wózeczku musi sobie przypomnieć,że łapki służą do chodzenia.Tak się stanie jeśli wysokość będzie dobrze ustawiona i Rubiś będzie odpowiednio dotykał podłoża,skąd będzie odbierał bodźce stymulujące nerwy.Ponadto zadeczek też będzie miał na odpowiedniej wysokości wraz z kręgosłupem:evil_lol:
A tak, to się przyzwyczai do tej pozycji"rozplaskanej żaby" i to dopiero będzie problem[/QUOTE]
Dzięki za rady :)

[quote name='ewab']Moim zdaniem też trzeba odzwyczajać Rubika od pozycji rozplaskanej. Kiedy wkładamy go do wózeczka widać jak psiak, mniej lub bardziej świadomie, aktywizuje mięśnie. Oczywiście zaczynamy od krótkich ćwiczeń.
Super pomysł, aby Twój TZ - fachowiec w dziedzinie rehabilitacji - pomówił osobiście :)

Posted

[quote name='wojtuś']Ewab i jej TZ zapewniają Rubisiowi wszystko co potrzebuje :), miłość, bezpieczeństwo i rehabilitację :)
a ja, Ty Kochana, i my tutaj wszyscy jesteśmy dla Rubisia - myślimy o nim :)
i dzięki za kontakt na tą lecznicę:)
[/QUOTE]

Wiem bo zaglądam na wątki kieleckie i mam sunię rodem ze świętokrzyskiego niejaką Ziemniaczankę Frytencję herbu Kartofel ;)

Posted

[quote name='Lidan']Czyżby Rubiś pokazywał, że mu się wózeczek nie podoba?

[IMG]http://imageshack.us/a/img152/3255/10102012129.jpg[/IMG][/QUOTE]

"Co by tu zmajstrować.....:)"