Avaloth Posted September 28, 2012 Author Posted September 28, 2012 [quote name='Justyna Lipicka']Mikołów bliżej... Robił ktoś to wydarzenie na facebook'u? bo to duży odzew może dać!![/QUOTE] [url]https://www.facebook.com/events/431016036935648/?ref=ts[/url] wydarzenie jest, ale ruch nie za wielki... Quote
ewu Posted September 28, 2012 Posted September 28, 2012 A czy Czogałowie w Katowicach mają tomograf? Postaram się dowiedzieć i ew. negocjować cenę. Nie obiecuję co osiągną ale będę rozmawiać. Muszę tylko sprawdzić,czy mają odpowiedni sprzęt Quote
wojtuś Posted September 28, 2012 Posted September 28, 2012 [IMG]http://imageshack.us/a/img233/416/09282012088.jpg[/IMG] [B]RUBIŚ - ŁOTRZYK [/B]:loveu: [quote name='paula_t']Jak się cieszę, że podjęta została taka decyzja!!!:multi: Każdy zasługuje na szansę, a skoro już ją dostał, to trzeba zrobić wszystko, żeby niuńkowi pomóc. Super Felka z Bagien, że będzie w stanie pożyczyć wózek, niech mały już od samego początku się przyzwyczaja, a tym sposobem zaoszczędzimy sporo kasy :) Ewab, podziwiam i dziękuję, że zaopiekujesz się maluszkiem:Rose::Rose::Rose:[/QUOTE] Kochani powiem tym postem Pauli - cieszę się z Wami z tej decyzji :) [quote name='ulkakinga']Zadecydujcie czy tomograf czy rezonans zapytajcie najlepiej weta,gdzie to zrobicie?-ja płace ,jestem z Krakowa nie wiem czy u nas jest rezonans albo tomograf o transporcie pomyśle,napiszcie jak to widzicie.[/QUOTE] [B]Dzięki Kochana [/B]:loveu: Myślę, że nas tu przytkało trochę, że będziesz sponsorem rezonansu/tomografu dla Malucha, pomyślimy co wybrać;) Może Ewunia coś podpowie albo Ulv:) To maluch, może jak najmniej inwazyjne badanie byłoby dobre. Quote
Justyna Lipicka Posted September 28, 2012 Posted September 28, 2012 [quote name='ulkakinga']Zadecydujcie czy tomograf czy rezonans zapytajcie najlepiej weta,gdzie to zrobicie?-[B]ja płace [/B],jestem z Krakowa nie wiem czy u nas jest rezonans albo tomograf o transporcie pomyśle,napiszcie jak to widzicie.[/QUOTE] Nie doczytałam tego, ale super by było:loveu: [quote name='Avaloth'][URL]https://www.facebook.com/events/431016036935648/?ref=ts[/URL] wydarzenie jest, ale ruch nie za wielki...[/QUOTE] Porozsyłałam trochę zaproszeń, zaraz zobaczę czy zdjęcia są i nowe wiadomości, jak nie to dodam:) [quote name='ewu']A czy Czogałowie w Katowicach mają tomograf? Postaram się dowiedzieć i ew. negocjować cenę. Nie obiecuję co osiągną ale będę rozmawiać. Muszę tylko sprawdzić,czy mają odpowiedni sprzęt[/QUOTE] w K-cach rezonansu chyba nie ma :( Quote
Bogusik Posted September 28, 2012 Posted September 28, 2012 [quote name='andzia69']rezonans jest dokladniejszy, mniej inwazyjny...ale to EwaB musi napisać jak wejdzie, bo to ona rozmawiała z wetem tu są namiary: Mikołów: [URL]http://www.klinikadlazwierzat.pl/rezonans-magnetyczny/badanie-kregoslupa/[/URL] wrocław u dr niedzielskiego: [URL]http://www.vetmr.pl/[/URL][/QUOTE] O dr Niedzielskim słyszałam wiele dobrych opinii,natomiast o Klinice w Mikołowie nic mi nie wiadomo.Może ktoś już korzystał z ich usług i może podzieli się z nami swoim doświadczeniem?Dalej czy bliżej,najważniejsze by było dobrze zrobione.To jest duży koszt więc myślę,że warto zasięgnąć opinii... Quote
ewu Posted September 28, 2012 Posted September 28, 2012 Sprawdziłam, nie mają tomografu:( Szkoda, poznałam na weselu dr Joannę Czogałę , świetna babka i obiecała pomóc w razie potrzeby. Zdzwonię i tak i wypytam. Quote
Rudzia-Bianca Posted September 28, 2012 Posted September 28, 2012 [quote name='Justyna Lipicka']właśnie dlatego o takim kolidowaniu pisałam...trudno...nie wiem kogo by można poprosić o pieczątkę... Co do rezonansu, jeśli to ma rozjaśnić sytuację co do faktycznego stanu Rubika to musimy zebrać na to pieniądze plus na transport i robić, im szybciej tym lepiej...takie jest moje zdanie[/QUOTE] Ewa od początku pisała że Rubik jest jej 0prywatnym tymczasem nie Zwierzakowym, uszanujmy to proszę ... [quote name='ulkakinga']Zadecydujcie czy tomograf czy rezonans zapytajcie najlepiej weta,gdzie to zrobicie?-ja płace ,jestem z Krakowa nie wiem czy u nas jest rezonans albo tomograf o transporcie pomyśle,napiszcie jak to widzicie.[/QUOTE] [COLOR=#006400][B]Ulkakinga z nieba spadasz Rubikowi - naprawdę ???? Bo ciężko mi w to uwierzyć - ŚLICZNIE DZIĘKUJĘ [/B][/COLOR]:mdleje::modla::mdleje::iloveyou::B-fly::Rose::Rose::buzi: Co do miejsca , to musimy wybrać sprawdzone , gdzie potrafią zrobić dobrze . Z tego co na szybko wygooglałam rezonans jest tylko w Wrocławiu, Olsztynie, Gdańsku Trzeba ustalić co w przypadku Rubika lepsze rezonans czy tomograf Quote
Ewa_88 Posted September 28, 2012 Posted September 28, 2012 Ja jestem z Wrocławia, w razie czego mogę pomóc w poszukiwaniach czegoś u mnie. Quote
maniusia Posted September 28, 2012 Posted September 28, 2012 Myślę że pieczątka od weterynarza powinna wystarczyć zapytam pani z naszych zwierzaków może się zgodzi tylko nie wiem co mam napisać w tym liście ale może coś wykombinuje, Avaloth mój kolega dziś przelał 100 zł przelew powinien być od Karola Malinowskiego ale on tylko udostępnił mi swoje konto bo ja jeszcze go nie posiadam a dostałam gotówkę od kogoś innego więc proszę cię o zapisanie na naszej liście tego przelewu jako wpłata od ,,Paulina P + rodzina" była bym bardzo wdzięczna :) mam nadzieje że zbiórkę uda się zorganizować jak najszybciej Quote
Justyna Lipicka Posted September 28, 2012 Posted September 28, 2012 Maniusiu dodałam trochę informacji na facebook'a. Proszę najważniejsze wrzuć do opisu. dług u weta Ewy też:) i trzeba uaktualnić wpływy:) Jak chcesz to możesz mnie zrobić 2 adminem to Ci pomogę to ogarnąć, jak nie to nie:) Quote
Rudzia-Bianca Posted September 28, 2012 Posted September 28, 2012 [quote name='Ewa_88']Ja jestem z Wrocławia, w razie czego mogę pomóc w poszukiwaniach czegoś u mnie.[/QUOTE] Super dzięki, we Wrocławiu u dr Niedzielskiego chyba jest i tomograf i rezonans . A teraz popatrzcie [video=youtube;-XFdqH5r5YY]http://www.youtube.com/watch?v=-XFdqH5r5YY&list=HL1348866263&feature=mh_lolz[/video] Quote
ewab Posted September 28, 2012 Posted September 28, 2012 Jeszcze przedwczoraj sama pisałam, że powinniśmy operować Rubisia jak najszybciej. Po konsultacji okazało się, że Rubik nie ma czucia głębokiego. Nie wiem czy operowanie go w tej chwili jest celowe (dr praktycznie nie daje mu szans powodzenia). Może na razie zostać przy leczeniu zachowawczym, poczekać czy wróci czucie? Quote
Justyna Lipicka Posted September 28, 2012 Posted September 28, 2012 Ewa a czy to wyklucza zrobienie rezonansu czy tomografu? tzn czy np jeśli byśmy go nie operowali to nie ma sensu robić tych badań? Quote
maniusia Posted September 28, 2012 Posted September 28, 2012 Ewa myślę że masz rację nie znam się za dobrze ale jednak wydaje mi się że tak będzie lepiej Quote
Avaloth Posted September 28, 2012 Author Posted September 28, 2012 Ok Sandra, jak tylko dojdzie dam znać i zapiszę jak mówisz :) Mój znajomy dzisiaj też przelał coś na Rubiczka, umie Mały poruszać ;) Jaki rozkoszny zajączek z Rubisia :loveu: Z tego co tu pisaliście wychodzi, że rezonans byłby lepszą opcją. Tylko właśnie- czy jeśli na razie odkładamy operację, to on jest potrzebny? Ja się nie znam, pytam. Quote
ewab Posted September 28, 2012 Posted September 28, 2012 [quote name='Justyna Lipicka']Ewa a czy to wyklucza zrobienie rezonansu czy tomografu? tzn czy np jeśli byśmy go nie operowali to nie ma sensu robić tych badań?[/QUOTE] Wydaje mi się, że nie. Wiadomo w którym miejscu jest uszkodzony kręgosłup. Tak naprawdę weci, kiedy przeprowadzili badanie neurologiczne - zanim obejrzeli zdjęcie - powiedzieli to co potem zobaczyli na zdjęciu. Rezonans lub mielografia (tomograf raczej nie) mają swój sens przed zabiegiem operacyjnym. Quote
Rudzia-Bianca Posted September 28, 2012 Posted September 28, 2012 [quote name='ewab']Jeszcze przedwczoraj sama pisałam, że powinniśmy operować Rubisia jak najszybciej. Po konsultacji okazało się, że Rubik nie ma czucia głębokiego. Nie wiem czy operowanie go w tej chwili jest celowe (dr praktycznie nie daje mu szans powodzenia). Może na razie zostać przy leczeniu zachowawczym, poczekać czy wróci czucie?[/QUOTE] To samo mówiła Ulvhedinn . Ja się nie znam niestety , więc nie pomogę z decyzją . Quote
Rudzia-Bianca Posted September 28, 2012 Posted September 28, 2012 Rubik wyprowadza koleżankę na spacer ;) [h=6][URL="https://www.facebook.com/campaign/landing.php?placement=egot&campaign_id=366925476690229&extra_1=auto"] [IMG]https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/424670_245438575579352_686748497_n.jpg[/IMG][/URL][/h] Quote
paula_t Posted September 28, 2012 Posted September 28, 2012 Mówiłam, że on jak zajączek skacze;) O matko, ulkakinga, dziękujemy:crazyeye::loveu: Spróbujemy się jakoś wywiedzieć czy rezonans będzie potrzebny i czy robimy go teraz czy jednak leczymy zachowawczo, a gdyby coś się poprawiało, to wtedy przeprowadzimy operację i zabieg. Quote
Rudzia-Bianca Posted September 28, 2012 Posted September 28, 2012 Ewcia a co z wózeczkiem wysłałaś adres Felce ? Może niech już leci do Was bo ta moja sobota to pod znakiem zapytania jest , bo dziś znowu jakieś piachy mi się ruszyły ... Quote
ewab Posted September 28, 2012 Posted September 28, 2012 [quote name='Rudzia-Bianca']Ewcia a co z wózeczkiem wysłałaś adres Felce ? Może niech już leci do Was bo ta moja sobota to pod znakiem zapytania jest , bo dziś znowu jakieś piachy mi się ruszyły ...[/QUOTE] Oki zaraz wyślę, tylko skrzynkę odgruzuję... A miałam nadzieję na wizytę. To już drugi raz. Quote
Energy Posted September 28, 2012 Posted September 28, 2012 Bardzo się cieszę, że taka jest decyzja:) Ale z niego słodziak :loveu: Poproszę o konto na pw. A czy z wózkiem nie powinno się zaczekać? Quote
Rudzia-Bianca Posted September 28, 2012 Posted September 28, 2012 [quote name='ewab']Oki zaraz wyślę, tylko skrzynkę odgruzuję... A miałam nadzieję na wizytę. To już drugi raz.[/QUOTE] Do 3 razy sztuka :diabloti: Szkoda by było gdybym nie mogla jechać i wszystko odłożyło się znów o 2 tygodnie bo w pracy mnie tak lubią że co 2 tyg pracuję po 12 dni sznureczkiem bez wolnego więc kolejny wolny weekend dopiero pod koniec października ... Quote
ewab Posted September 28, 2012 Posted September 28, 2012 [quote name='Energy']Bardzo się cieszę, że taka jest decyzja:) Ale z niego słodziak :loveu: Poproszę o konto na pw. A czy z wózkiem nie powinno się zaczekać?[/QUOTE] Zanim założymy mu wózek będzie miał kontrolne rtg żeby sprawdzić czy wszystko się pozrastało. To szczeniak, zrost kostny jest bardzo szybki. Quote
Recommended Posts