Aga-ta Posted September 23, 2012 Posted September 23, 2012 przelalam 30 zl na Rubika do wykorzystania wg. uznania. Dorzuce sie jeszcze z poczatkiem miesiaca Quote
Avaloth Posted September 23, 2012 Author Posted September 23, 2012 Ja mogę udostępnić swoje konto na wpłaty, mam do niego dostęp non stop przez internet, a nie mam na nim wiele swoich pieniędzy, więc nie będzie problemu, że się pomiesza. Codziennie mogłabym potwierdzać wpływy i przelewać kasę dalej. Z tym, że odpowiedzialna finansowo za Rubika nie jestem w stanie być, bo sama nie jestem niezależna pod tym względem. Więc jak mówię- konto mogę udostępnić i codziennie raporty ze stanu Rubikowej gotówki robić, ale nic więcej. Decyzja należy do Was. Dzisiaj mnie już raczej nie będzie na dogo, ew pod wieczór, wtedy mogę wysłać komuś moje dane na PW, jeśli decyzja by była taka, i mogłybyście rozsyłać dalej. Z bazarkiem ruszę jutro, dzisiaj jeszcze popytam znajomych czy nie mają zbędnych rzeczy na fanty. --- EDIT A teraz doczytałam że konto najprawdopodobniej będzie inne, to fajnie ;) ale jakby były problemy, jak mówię, dla mnie nie ma problemu. Oczywiście możecie pierwsze posty przepisać na Ewu, nie mam nic przeciwko (ja też prowadzić je mogę, jeśli będą tu informację na bieżąco). Tylko dzisiaj jestem zalatana, więc zabijcie mnie, ale nic nie aktualnie dzisiaj, obiecuję jutro się tym zająć (chyba że do tej pory już wątek będzie przepisany na Ewu) Quote
ewu Posted September 23, 2012 Posted September 23, 2012 [quote name='Avaloth']Ja mogę udostępnić swoje konto na wpłaty, mam do niego dostęp non stop przez internet, a nie mam na nim wiele swoich pieniędzy, więc nie będzie problemu, że się pomiesza. Codziennie mogłabym potwierdzać wpływy i przelewać kasę dalej. Z tym, że odpowiedzialna finansowo za Rubika nie jestem w stanie być, bo sama nie jestem niezależna pod tym względem. Więc jak mówię- konto mogę udostępnić i codziennie raporty ze stanu Rubikowej gotówki robić, ale nic więcej. Decyzja należy do Was. Dzisiaj mnie już raczej nie będzie na dogo, ew pod wieczór, wtedy mogę wysłać komuś moje dane na PW, jeśli decyzja by była taka, i mogłybyście rozsyłać dalej. Z bazarkiem ruszę jutro, dzisiaj jeszcze popytam znajomych czy nie mają zbędnych rzeczy na fanty. --- EDIT A teraz doczytałam że konto najprawdopodobniej będzie inne, to fajnie ;) ale jakby były problemy, jak mówię, dla mnie nie ma problemu. Oczywiście możecie pierwsze posty przepisać na Ewu, nie mam nic przeciwko (ja też prowadzić je mogę, jeśli będą tu informację na bieżąco). Tylko dzisiaj jestem zalatana, więc zabijcie mnie, ale nic nie aktualnie dzisiaj, obiecuję jutro się tym zająć (chyba że do tej pory już wątek będzie przepisany na Ewu)[/QUOTE] Super:)[SIZE=3][B] Weź ten pierwszy post do rozliczeń:)[/B][/SIZE] [B]To konto jest tylko jednorazowe żeby opłacić paliwo. [SIZE=3]Prosimy o Twoje do dalszych działań. Witaj Skarbniku Rubika[/SIZE][/B]:) Quote
ewu Posted September 23, 2012 Posted September 23, 2012 [B]Coś mi się zepsuło i nie mogę usuwać wiadomości ze skrzynki:shake: W razie zatkanej proszę o maile [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL][/B] Quote
ewu Posted September 23, 2012 Posted September 23, 2012 [quote name='Aga-ta']przelalam 30 zl na Rubika do wykorzystania wg. uznania. Dorzuce sie jeszcze z poczatkiem miesiaca[/QUOTE] Dziękujemy:) Quote
Rudzia-Bianca Posted September 23, 2012 Posted September 23, 2012 Ufff jak się cieszę że to się udało . Jesteście jak zwykle niezawodni :) Dziękuję teraz pozostaje nam czekać na wyniki leczenia malucha . Avaloth, może to i dobry pomysł żebyś była skarbnikiem Rubika, będzie na bieżąco :) wiadomo jak jest z kontem firmowym , mają do niego dostęp niektórzy tylko i dłużej trwa sprawdzanie pilnowanie itp . A tak mniejsze kwoty do Ciebie a potem hurtem do Ewy . Mam nadzieję że ewab się wkrótce nam tu ujawni ;) Quote
ewu Posted September 23, 2012 Posted September 23, 2012 (edited) Podamy konto Skarbnika do dalszych wpłat (na pw).[B] Skarbnik Rubika - Cioteczka Avaloth[/B]:) Edited September 23, 2012 by ewu Quote
ewu Posted September 23, 2012 Posted September 23, 2012 Cioteczka Justa doradziła żeby napisać do Fundacji Viva o jakieś wsparcie dla Rubika. Kto powinien to napisać- chyba[B] ewab...[/B]??? Może warto spróbować. Quote
Avaloth Posted September 23, 2012 Author Posted September 23, 2012 Ok, w takim razie będę Rubikowym skarbnikiem ;) Nr konta wysłałam na razie na PW do ewu i Rudzia-Bianca. W zasadzie jeśli będzie wygodniej mogę udostępnić nr na forum, i tak już był niejednokrotnie na dogo jak byłam skarbinikiem zlotowiczów ^^ Quote
ewab Posted September 23, 2012 Posted September 23, 2012 Witam wszystkie Ciotki pomocne Rubikowi. Zaproponowałam dla chłopaka [U]bezpłatne DT i rehabilitację[/U] (tz jest zoofizjoterapeutą). Chłopak zależnie od wskazań weta będzie mógł korzystać z ćwiczeń i zabiegów fizykalnych (prądy, magnetronik, laser). Rubik ma trafić do mnie jako do osoby fizycznej, nie pod opiekę Stowarzyszenia "Zwierzak". Bardzo się cieszę, że chłopak ma skarbnika, bo tę funkcję w "Zwierzaku" pełnię ja i nie chciałabym mieszać dwóch ról. Ze względu na dużą ilość zajęć [U]nie jestem wstanie deklarować innej pomocy niż opieka nad Rubikiem i przekazywanie informacji o jego stanie[/U]. Quote
ewu Posted September 23, 2012 Posted September 23, 2012 [quote name='ewab']Witam wszystkie Ciotki pomocne Rubikowi. Zaproponowałam dla chłopaka [U]bezpłatne DT i rehabilitację[/U] (tz jest zoofizjoterapeutą). Chłopak zależnie od wskazań weta będzie mógł korzystać z ćwiczeń i zabiegów fizykalnych (prądy, magnetronik, laser). Rubik ma trafić do mnie jako do osoby fizycznej, nie pod opiekę Stowarzyszenia "Zwierzak". Bardzo się cieszę, że chłopak ma skarbnika, bo tę funkcję w "Zwierzaku" pełnię ja i nie chciałabym mieszać dwóch ról. Ze względu na dużą ilość zajęć [U]nie jestem wstanie deklarować innej pomocy niż opieka nad Rubikiem i przekazywanie informacji o jego stanie[/U].[/QUOTE] Dziękujemy z całego serca:) Pomoc jaką ofiarowałaś jest na wagę złota:) My tu będziemy pisać, informować, zbierać pieniądze:) Quote
ewu Posted September 23, 2012 Posted September 23, 2012 [quote name='Avaloth']Ok, w takim razie będę Rubikowym skarbnikiem ;) Nr konta wysłałam na razie na PW do ewu i Rudzia-Bianca. W zasadzie jeśli będzie wygodniej mogę udostępnić nr na forum, i tak już był niejednokrotnie na dogo jak byłam skarbinikiem zlotowiczów ^^[/QUOTE] Dzięki:) , ja się nie znam na regulaminach , sama kochana decyduj:) Quote
maniusia Posted September 23, 2012 Posted September 23, 2012 Ewab Dziękuję Ci z całego serca jeszcze dziś wyślę do Pauli na konto pieniążki na paliwo, napiszę do pani która oferowała pomoc finansową proszę skarbniku wyślij mi na priw swój nr konta i dane, a mam dobrą wiadomość ludzie ze wsi od babci zdeklarowali się przekazać mi jakąś niewielką kwotę na razie mają 30 zł ale będą zbierać dalej ;) a co do zrzeczenia się nie będzie problemu pies był zapisany na syna babci który na pewno podpisze co trzeba. zrobić wydarzenie na fb na temat zbierania funduszy na rehabilitację ? Quote
ewab Posted September 23, 2012 Posted September 23, 2012 Rehabilitacja jest bezpłatna. Proszę natomiast o zabezpieczenie finansowe na weta i leki. Jak ktoś zechce zasponsorować karmę będzie miło. Quote
ewu Posted September 23, 2012 Posted September 23, 2012 [quote name='maniusia']Ewab Dziękuję Ci z całego serca jeszcze dziś wyślę do Pauli na konto pieniążki na paliwo, napiszę do pani która oferowała pomoc finansową proszę skarbniku wyślij mi na priw swój nr konta i dane, a mam dobrą wiadomość ludzie ze wsi od babci zdeklarowali się przekazać mi jakąś niewielką kwotę na razie mają 30 zł ale będą zbierać dalej ;) a co do zrzeczenia się nie będzie problemu pies był zapisany na syna babci który na pewno podpisze co trzeba. zrobić wydarzenie na fb na temat zbierania funduszy na rehabilitację ?[/QUOTE] Jak miło z ich strony:)Zrób koniecznie FB ale skontaktuj się z Rudzią-Bianca żebyście razem to zrobiły ,Rudzia pisała,że zrobi ale wespó-zespól będzie łatwiej:) Już Ci wysyłam nr konta Skarbnika. Quote
ewu Posted September 23, 2012 Posted September 23, 2012 [quote name='ewab']Rehabilitacja jest bezpłatna. Proszę natomiast o zabezpieczenie finansowe na weta i leki. Jak ktoś zechce zasponsorować karmę będzie miło.[/QUOTE] Dziękujemy, działamy:) Quote
ewu Posted September 23, 2012 Posted September 23, 2012 [B]Czyli numer konta Avaloth wszystkim , którzy dotychczas obiecali wsparcie dla Rubika ( nie dotyczy paliwa) roześle dzisiaj [COLOR=#ff0000]maniusia.[/COLOR][/B] [B]Dziękujemy i w takim razie Avaloth nie musisz dzisiaj rozsyłać konta.[/B] Musimy ustalić kto potem będzie to robił żeby nie było dublowania albo nie rozsyłania konta ofiarodawcom. Czyli ustalamy kto będzie odpowiedzialny za posyłanie info na pw - Osobom deklarującym pomoc. [B]Skarbnik[/B] chyba byłby najlepszy [B]do rozsyłania na dogo[/B] [B]a dla Ludzi z FB maniusia[/B]. Ciotki zgoda? Quote
ewu Posted September 23, 2012 Posted September 23, 2012 Ciotki powinnam prosić moda o 3 post żeby zrobić tzw. krótki wątek informacyjny czy pisać na bieżąco a tylko Skarbnik będzie zamieszczał rozliczenia na początku, w zarezerwowanym poście? Quote
paula_t Posted September 23, 2012 Posted September 23, 2012 Rubiś w porządku, trudno jest go troszkę opanować, bo moja psina się bawi, a mały chce się przyłączyć i szczeka nie niego, tarmosi kocyk i skacze. Ślicznie zjadł kurczaka z marchewką i makaronem, aż mu się uszy trzęsły :) Byliśmy też na trzech króciutkich pobytach na trawce, żeby zrobił sioosio, ale niestety się nie zdecydował akurat w tamtych momentach tylko robi jak się podekscytuje w domu. Ja też poproszę numer konta, bo resztę kaski, która zostanie z paliwa przeleję do Avaloth :) Quote
maniusia Posted September 23, 2012 Posted September 23, 2012 a że dosyć często się ekscytuje to jest co sprzątać czyż nie ? ;) przez cały pobyt u mnie tylko raz zrobił siku na trawkę ;) skontaktuję się w sprawie tego wydarzenia z [h=1]Rudzia-Bianca[/h] Quote
krakowianka.fr Posted September 23, 2012 Posted September 23, 2012 [quote name='Avaloth']Wątek zakładam na prośbę koleżanki, która nie ma tu konta. Ani psiaka, ani jego opiekunów nie znam osobiście, ale chodzi tu o życie psa. Proszę o pomoc w rozgłaszaniu, udostępnianiu Rubika, to może być jego jedyna szansa!! Pytania najlepiej kierować bezpośrednio do Sandry, kontakt podany niżej. "Rubik to malutki szczeniaczek który został podrzucony do domu mojej babci na wsi ktoś zostawił go w koszyczku przed drzwiami, piesek był ledwo żywy ale dzięki troskliwej opiece właścicieli doszedł do siebie, jednak kilka tygodni później stała się tragedia Rubik skończył z balkonu (nie wiadomo dlaczego) ma sparaliżowane tylne łapki. Jeśli znalazł by się ktoś kto był by w stanie podjąć się opieki nad tym maleństwem to był by najlepszy prezent jaki to maleństwo mogło dostać od życia. Zdaję sobie sprawę z tego że taki piesek to wieli obowiązek i duże koszty związane z jego utrzymanie. Jednak gdy nikt nie odpowie na nasz apel piesek pójdzie do uśpienia. Sama bym go przygarnęła ale mam już jednego pieska a na drugiego niestety nie mam warunków. Wszelkie informacje w wiadomości na fb u Sandra St lub bezpośrednio pod moim nr telefonu 510981465 " Szczeniak ma aktualnie ok 1,5 miesiąca. Wiem tyle, że po wypadku dostał zastrzyk, na następnej wizycie ma być prześwietlony i dostać kolejną dawkę leku (jakiego, nie wiem). Wydarzenie na fb: [URL]https://www.facebook.com/events/167383430052382/[/URL] Zdjęcie małego: [/QUOTE] nie przeczytam teraz calosci watku, ale z doswiadczenia wiem, ze nalezy dzialac szybko z rehabilitacja, ewentualna opercja itd. czy ktos moze strescic w 2-3 zdaniach: kiedy ten piesek skoczyl z balkonu co zostalo zrobione z wetem jaki lek podany jaka ewentualna diagnoza prosze o odp z tym co wiecie Quote
Justyna Lipicka Posted September 23, 2012 Posted September 23, 2012 Krakowianko tu wszystko w skrócie napisane. [quote name='wojtuś']13 krąg piersiowy (ostatni) i kolejny 1 biodrowy - kręgi są przesunięte w wyniku urazu (Rubik spadł tydzień temu z balkonu I piętra domku) Powinno się od razu podać mu leki rozkurczowe (poprawiające przewodność) by nie powstał obrzęk, który tamuje przewodzenie w kręgosłupie, wczoraj i dzisiaj Rubik dostał te leki + witaminy w zastrzyku, tu jest szansa, że leki zadziałają i wróci pełne przewodzenie w kręgosłupie. Nie pisze pewnie fachowo. Normalnie po takim urazie zwierzakom podaje się tylko leki i wszystko wraca do normy. Pani Dr zauważyła dzisiaj, że prawa tylna łapka jest bardziej wiotka, ma w niej czucie, wspomniała o możliwej operacji - jednak po obejrzeniu jej przez ortopedę. Tak więc - potrzebna jeszcze konsultacja chirurga ortopedy co do prawej tylnej łapki. I powtórzenie RTG kręgosłupa. Rubik ma zapis cyfrowy dzisiejszego RTG na płytce CD. Może jeszcze Sandra coś uzupełni, gdybym coś pominął.[/QUOTE] Quote
paula_t Posted September 23, 2012 Posted September 23, 2012 Właśnie Rudzia-Bianca prosiła mnie, żebym przesłała zdjęcia nagrane na płytce na maila, ale mój komputer w ogóle tej płytki nie czyta :/ Quote
krakowianka.fr Posted September 23, 2012 Posted September 23, 2012 dzieki Justynko wojtus, a ty masz jak wkleic zdj z plytki tutaj? Quote
Rudzia-Bianca Posted September 23, 2012 Posted September 23, 2012 [B][COLOR=#008000][quote name='ewab']Witam wszystkie Ciotki pomocne Rubikowi. Zaproponowałam dla chłopaka [U]bezpłatne DT i rehabilitację[/U] (tz jest zoofizjoterapeutą). Chłopak zależnie od wskazań weta będzie mógł korzystać z ćwiczeń i zabiegów fizykalnych (prądy, magnetronik, laser). Rubik ma trafić do mnie jako do osoby fizycznej, nie pod opiekę Stowarzyszenia "Zwierzak". Bardzo się cieszę, że chłopak ma skarbnika, bo tę funkcję w "Zwierzaku" pełnię ja i nie chciałabym mieszać dwóch ról. Ze względu na dużą ilość zajęć [U]nie jestem wstanie deklarować innej pomocy niż opieka nad Rubikiem i przekazywanie informacji o jego stanie[/U].[/QUOTE][/COLOR][/B] [COLOR=#008000][B][quote name='ewab']Rehabilitacja jest bezpłatna. Proszę natomiast o zabezpieczenie finansowe na weta i leki. Jak ktoś zechce zasponsorować karmę będzie miło.[/QUOTE][/B][/COLOR] Ewo dziękuję bardzo... Dom z psim rehabilitantem jest tym o czym nawet nie marzyliśmy dla Rubika . Co do skarbnika - sprawa wyjaśniona, nie mieszamy w to Zwierzaka . Ja zaczynam już robić wylepianki na malucha. [quote name='ewu']Podamy konto Skarbnika do dalszych wpłat (na pw).[B] Skarbnik Rubika - Cioteczka Avaloth[/B]:)[/QUOTE] [quote name='Avaloth']Ok, w takim razie będę Rubikowym skarbnikiem ;-) Nr konta wysłałam na razie na PW do ewu i Rudzia-Bianca. W zasadzie jeśli będzie wygodniej mogę udostępnić nr na forum, i tak już był niejednokrotnie na dogo jak byłam skarbinikiem zlotowiczów ^^[/QUOTE] No to super, dostałam właśnie już konto . Myślę że najmniejsze zamieszanie będzie jak Avaloth będzie rozsyłała osobiście konto . Jeśli to jest prywatne konto to nie udostępniaj go na wątku- nie można robić zbiórek na prywatne konta . [quote name='ewu']Cioteczka Justa doradziła żeby napisać do Fundacji Viva o jakieś wsparcie dla Rubika. Kto powinien to napisać- chyba[B] ewab...[/B]??? Może warto spróbować.[/QUOTE] Ewu jeśli możesz napisz proszę Ty . Ewab napisała jasno że nie ma czasu na nic innego niż opiekę nad maluchem i rehabilitację - Ona ma na głowie za dużo żeby jeszcze takimi rzeczami się zajmować . Pamiętajmy tez że za jakiś czas( oby jak najkrótszy ) musimy zająć się ogłoszeniami Rubika . [quote name='maniusia']Ewab Dziękuję Ci z całego serca jeszcze dziś wyślę do Pauli na konto pieniążki na paliwo, napiszę do pani która oferowała pomoc finansową proszę skarbniku wyślij mi na priw swój nr konta i dane, a mam dobrą wiadomość ludzie ze wsi od babci zdeklarowali się przekazać mi jakąś niewielką kwotę na razie mają 30 zł ale będą zbierać dalej ;) a co do zrzeczenia się nie będzie problemu pies był zapisany na syna babci który na pewno podpisze co trzeba. zrobić wydarzenie na fb na temat zbierania funduszy na rehabilitację ?[/QUOTE] To super, gdybyś mogła to załatwić - po prostu niech wujek ( tak ? ) napisze krótkie oświadczenie z datą dzisiejszą. ja niżej podpisany zrzekam się wszelkich praw do psa rasy mieszanej, wiek . ok 6 tygodni o imieniu Rubik . imię i nazwisko , podpis Mądrzejsze Ciotki - wystarczy ? [quote name='ewu'][B]Czyli numer konta Avaloth wszystkim , którzy dotychczas obiecali wsparcie dla Rubika ( nie dotyczy paliwa) roześle dzisiaj [COLOR=#ff0000]maniusia.[/COLOR][/B] [B]Dziękujemy i w takim razie Avaloth nie musisz dzisiaj rozsyłać konta.[/B] Musimy ustalić kto potem będzie to robił żeby nie było dublowania albo nie rozsyłania konta ofiarodawcom. Czyli ustalamy kto będzie odpowiedzialny za posyłanie info na pw - Osobom deklarującym pomoc. [B]Skarbnik[/B] chyba byłby najlepszy [B]do rozsyłania na dogo[/B] [B]a dla Ludzi z FB maniusia[/B]. Ciotki zgoda?[/QUOTE] Zgoda :) [quote name='ewu']Ciotki powinnam prosić moda o 3 post żeby zrobić tzw. krótki wątek informacyjny czy pisać na bieżąco a tylko Skarbnik będzie zamieszczał rozliczenia na początku, w zarezerwowanym poście?[/QUOTE] Ja myślę tak , że dobrze by było żeby w pierwszych trzech postach mieć miejsce na bieżące aktualizacje. Wiecie jak to jest z chorymi psiakami, czasem coś wyskoczy nagle , trzeba mieć możliwość informowania na bieżąco ,zmiany tytułu itp , nie wszyscy nowo wchodzący na wątek czytają cały wątek . Chciałabym ( o ile mogę sobie chcieć :eviltong:) żeby w jednym z pierwszych postów znalazła się info ewab co zapewnia psiakowi, żeby było jasne dla wszystkich. Dobrze też jest jeśli w tych postach informacyjnych są informacje o bazarkach które aktualnie trwają na danego psiaka , łatwiej wtedy komuś kto wchodzi na wątek znaleźć również bazarki . Ale to tylko moje sugestie, zrobicie jak uważacie :) [quote name='paula_t']Rubiś w porządku, trudno jest go troszkę opanować, bo moja psina się bawi, a mały chce się przyłączyć i szczeka nie niego, tarmosi kocyk i skacze. Ślicznie zjadł kurczaka z marchewką i makaronem, aż mu się uszy trzęsły :) Byliśmy też na trzech króciutkich pobytach na trawce, żeby zrobił sioosio, ale niestety się nie zdecydował akurat w tamtych momentach tylko robi jak się podekscytuje w domu. Ja też poproszę numer konta, bo resztę kaski, która zostanie z paliwa przeleję do Avaloth :)[/QUOTE] Oj to macie wesoło :) Ale to chyba dobry znak że maluchowi dopisuje dobry humor :) [quote name='maniusia']a że dosyć często się ekscytuje to jest co sprzątać czyż nie ? ;) przez cały pobyt u mnie tylko raz zrobił siku na trawkę ;) skontaktuję się w sprawie tego wydarzenia z [B]Rudzia-Bianca[/B] [/QUOTE] Maniusia rób wydarzenie ;) Jeśli tylko możesz to super, ja jeszcze nie poruszam się całkiem sprawnie po fb więc może tak będzie lepiej . Super że zajmiesz się wysyłaniem nr konta :) A i jeszcze pisz do ludzi żeby koniecznie zaznaczyli dla Rubika i że darowizna z fb. Ależ ja się rozgadana ostatnio zrobiłam . Już nie nudzę idę lepić ;) Quote
Recommended Posts