ewa1980o Posted October 23, 2012 Posted October 23, 2012 Avilia napisał(a):Mam nowe wpłaty na koncie. Wieczorem uzupełnię. A dla Marko coś się kroi...Na razie nie zapeszam :) no to czekam na wieści Quote
Lobaria Posted October 23, 2012 Posted October 23, 2012 Ja tym bardziej - to propozycja z fb :) Quote
Cantadorra Posted October 23, 2012 Posted October 23, 2012 Nie zapeszamy, co ma być to będzie. Piękny Marko, jak tam twoja piłeczka? Quote
ewa1980o Posted October 23, 2012 Posted October 23, 2012 Lobaria napisał(a):Ja tym bardziej - to propozycja z fb :) chyba wiem o kogo chodzi jeśli z fb Quote
wolf122 Posted October 23, 2012 Posted October 23, 2012 Ale chyba nie piszecie o propozycji K.C. ??? Quote
Avilia Posted October 23, 2012 Author Posted October 23, 2012 wolf122 napisał(a):Ale chyba nie piszecie o propozycji K.C. ??? A kto to???? Quote
wolf122 Posted October 23, 2012 Posted October 23, 2012 A skoro nie kojarzysz czyli nie...Ulżyło mi ,bo akurat ta opcja była niedobra w tym przypadku.Nieważne ale ulżyło,co nie znaczy,że osoba o tych inicjałach miała złe zamiary.Po prostu dla Marko to nie ten adres. Quote
DONnka Posted October 24, 2012 Posted October 24, 2012 Widziałam na fb, że konkretne deklaracje padły :razz: Czekamy na rozwój wydarzeń :thumbs: Quote
Avilia Posted October 25, 2012 Author Posted October 25, 2012 W piątek Emiś zawita u mnie z Marko. Będziemy robić test na koty :) Quote
Cantadorra Posted October 25, 2012 Posted October 25, 2012 Avilia napisał(a):W piątek Emiś zawita u mnie z Marko. Będziemy robić test na koty :) Hmmm, no nic, życzę powodzenia kotom i Marko :) Quote
Lobaria Posted October 25, 2012 Posted October 25, 2012 Test nie do końca będzie miarodajny, ale by było ok. Jestem jak najbardziej za adopcją Marko z tej propozycji - dom rekomendowany przez Przystań u Liliany, skąd był adoptowany do Pani Joanny inny psiak - ciągły kontakt, odwiedziny psiaka w Polsce itd Liliana prześwietliła do n -tego pokolenia ;) i ręczy swoją osobą. Quote
Cantadorra Posted October 25, 2012 Posted October 25, 2012 Ja nie bardzo wierzę w takie testy, ale nie znam się, może ktoś umie coś z nich wywnioskować i przełożyć na dom docelowy, że to na pewno tak będzie właśnie w docelowym miejscu, jak i w testowym. Quote
Lobaria Posted October 25, 2012 Posted October 25, 2012 Cantadorra napisał(a):Ja nie bardzo wierzę w takie testy, ale nie znam się, może ktoś umie coś z nich wywnioskować i przełożyć na dom docelowy, że to na pewno tak będzie właśnie w docelowym miejscu, jak i w testowym. Ja również... WSZYSTKIE moje psy goniły za obcymi kotami w celach morderczych, a gdy koty adoptowałam - obojętność lub opieka. Wszystko zależy od postawy właściciela, a Pani Joanna jest doświadczonym i mądrym właścicielem również owczarka belgijskiego / psa bojowego, trudnego do opanowania /. Pies śpi na łóżku z kotami :) Quote
egradska Posted October 25, 2012 Posted October 25, 2012 cos często ostatnio los dumnych owczarków zależy od akceptacji kota... Reks na razie zdaje egzamin na piątkę, ciekawe, jak zareaguje Marko Quote
Emiś Posted October 25, 2012 Posted October 25, 2012 Cantadorra napisał(a):Ja nie bardzo wierzę w takie testy, ale nie znam się, może ktoś umie coś z nich wywnioskować i przełożyć na dom docelowy, że to na pewno tak będzie właśnie w docelowym miejscu, jak i w testowym. No niestety reakcja zwierzęcia w domu może być inna od tej wykazywanej przez krótki czas "na teście". Ale jeśli Fundacja będzie chciała wyadoptować go tak daleko i to do domu z innymi zwierzętami, to jakąkolwiek próbę trzeba zrobić. Zwierzęta są różne i różnie na siebie reagują. Czasem da się je dogadać, czasem nie. Bardzo martwi mnie to, że nie ma możliwości spotkana przed taką adopcją zwierzaków, które miałby razem zamieszkać. Bo co będzie z Marco, jeśli jednak się nie dogadają? To nie jest 100km, któe można obrócić ot tak w razie konieczności :( Quote
Avilia Posted October 25, 2012 Author Posted October 25, 2012 Lobaria napisał(a):Ja również... WSZYSTKIE moje psy goniły za obcymi kotami w celach morderczych, a gdy koty adoptowałam - obojętność lub opieka. Wszystko zależy od postawy właściciela, a Pani Joanna jest doświadczonym i mądrym właścicielem również owczarka belgijskiego / psa bojowego, trudnego do opanowania /. Pies śpi na łóżku z kotami :) Ale jeżeli jest możliwość sprawdzenia choć odrobinę jego reakcji, dlaczego nie spróbować? Ja rozumiem, że Pani ma już psa z adopcji, koty z adopcji - ale kolejna adopcja ma być przemyślana. Wielu właścicieli naszych psów wydawało się być "doświadczonym i mądrym", a psy wracały z adopcji. Dlatego skoro Marko "nie pali się grunt pod łapami" to będziemy sprawdzać Marko i maglować Panią. Quote
Avilia Posted October 25, 2012 Author Posted October 25, 2012 Cantadorra napisał(a):Co to znaczy daleko? Za granicę? Tak, do Polki która mieszka za granicą. Quote
ewa1980o Posted October 25, 2012 Posted October 25, 2012 trzymam kciuki za powodzenie :):kciuki: ja np dwa dni temu po godzinie 22 przekonałam się jak mój pies zareagował na kota jeszcze nie widzialam zeby tak szybko biegł myślałam ze kotek sie nie wyrobi w zakrętach, no ale jest mnóstwo psów np u mojej bratowej Owczarek niemiecki który z kotem śpi razem Quote
Lobaria Posted October 25, 2012 Posted October 25, 2012 Nie będę tu więcej dyskutować i " namawiać" na adopcję Marko... Wiem, że będzie to najlepszy dom... po wielu rozmowach z zaufaną behawiorystką / wyszkoloną w USA /, która wyadoptowała do tego domu innego psiaka / a więc sprawdziła NA WSZYSTKO /. Decyzja należy do Fundacji. Tyle w temacie... Quote
Avilia Posted October 26, 2012 Author Posted October 26, 2012 Nowe wpłaty: Beata Z. - 30zł Afra - 50zł Afra (poza dekl st.) - 50zł Quote
Recommended Posts