Jump to content
Dogomania

Piękny,wyszkolony ON...Marko pojecha do swojego domu!!! :)

Recommended Posts

• Replies 445
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Marco ma praktycznie cały czas taką smutną minę :( Wrażenie potęgują jeszcze lekko opadnięte dolne powieki.
Cantadorra on jest tak mocno wybarwiony :) Jest na prawdę bardzo ładnym psem.

Z lepszych wieści - wg mnie ogon pomału zarasta, jak porównuję pierwsze foty ze stanem obecnym, to jest różnica. Sierść odrasta kilka tygodni, więc na bardziej widoczne efekty trzeba będzie poczekać, ale wydaje mi się, że jesteśmy na dobrej drodze.

Cały czas próbuje zdobyć zaufanie Marco i tu też pomału widzę różnicę. Szczegónie, gdy wychodzimy na spacery na pola. Na wczorajszym postoju położył się przy mnie, widać było, że głaskanie sprawiało mu przyjemność. Leżał spokojnie, czasem sobie głębiej wzdychnął. Jak przestawałam, to nawet kilka razy sam szukał ręki, polizał ją i położył się tak, żeby dotykać pleckami moich nóg. Nawet, jak 10m od nas na ścieżkę wyszła Pani Bażantowa, to wystarczyło, że powiedziałam, żeby zostawił, nawet się nie ruszył, tylko popatrzył na nią z zainteresowaniem. Chodzi bardzo grzecznie przy nodze, tempo jedynie zwiększa przy powrocie do hotelu, ale wtedy idzie co najwyżej na długość linki i przy delikatnym naprężeniu od razu się zatrzymuje i czeka. Nie ma też problemów z odciągnięciem go od dziamgających psów zza płotu - wystarczy go zawołać.

Jest bardzo dużo podobieństw w zachowaniu między nim a Cezarem, cały czas się zastanawiam, czy to nie jest pies od tego policjanta co chciał go w punkcie oddać/wymienić(?). Coraz bardziej lubię te owczarki... :roll:

Posted

Coraz bardziej lubię te owczarki.
-Wszystkie psy są kochane ale fakt,że owczarki jak się z nimi przebywa dają do myślenia.Mają to coś :fadein: Będzie dobrze,efekt traumy z czasem się wygładzi,to i pysio uśmiechnie :loveu:

Posted

Same dobre wieści :multi:
Oj będzie szczęściarzem ten, kto podaruje domek Marco :)

[quote name='Emiś']
Coraz bardziej lubię te owczarki... :roll:
Emiś,
jak ja Cię rozumiem :razz:

Posted

Z tego, co się zorientowałam, On nadal nie ma wydarzenia na fb, wiec dziś zrobię.

Na podstawie jednego zdjęcia Marko, przyszła pomoc na mój Pay Pal od mojego znajomego ze Stanów- Nicka M. - pięknie dziękujemy :loveu: - wysłał 50 $, teraz trawa przelewanie z Pay Pala na konto :) Bank przeliczył to na 145,30 zł po potrąceniu prowizji.

Posted

[quote name='Lobaria']Z tego, co się zorientowałam, On nadal nie ma wydarzenia na fb, wiec dziś zrobię.

Na podstawie jednego zdjęcia Marko, przyszła pomoc na mój Pay Pal od mojego znajomego ze Stanów- Nicka M. - pięknie dziękujemy :loveu: - wysłał 50 $, teraz trawa przelewanie z Pay Pala na konto :) Bank przeliczył to na 145,30 zł po potrąceniu prowizji.
Ale super, Avilia się ucieszy i ja się cieszę oczywiście :) Marko szczęściarz :) Dzięki Lobarii :)

Posted

[quote name='Cantadorra']Ale super, Avilia się ucieszy i ja się cieszę oczywiście :) Marko szczęściarz :) Dzięki Lobarii :)

O wow!!!
Super! Dzięki temu będziemy spokojniejsi o hotelowanie Marko :)
Lobaria, jak już Ci to przeleje do Ciebie to odeślij na fundacyjne z dopiskiem Marko - Darowizna.

Posted

[quote name='Avilia']O wow!!!
Super! Dzięki temu będziemy spokojniejsi o hotelowanie Marko :)
Lobaria, jak już Ci to przeleje do Ciebie to odeślij na fundacyjne z dopiskiem Marko - Darowizna.

Przeleję od razu, natomiast nie dam rady DZIŚ zrobić wydarzenia - na razie kompletuję galerię.

Posted

[quote name='Lobaria']Z tego, co się zorientowałam, On nadal nie ma wydarzenia na fb, wiec dziś zrobię.

Ogromne podziękowania dla znajomego :loveu: a za Marko i jego najwspanialszy na świecie dom trzymam z całych sił !!!!!:lol:
Oby tylko zbyt długo nie czekał ............

Posted

Miałam dziś telefon o Marco, ale nic z tego. Gdy zapytałam, co pani chce wiedzieć o nim, to zapytała tylko gdzie jest i czy jest zdrowy. Jak usłyszała, że koło Będzina, to się zniechęciła, bo na ogłoszeniu pisze, że w Katowicach... Mówiłam o wizycie PA, że można bez problemu zorganizować transport (okolice Mikołowa), poznać psa itd. Stwierdziła, że musi się zastanowić, potem napisała tylko, że rezygnuje.

Posted

Dzięki Lobaria :loveu:
Chciałam mu zrobić fb, ale wtedy pojawiła się wizja domku, więc postanowiłam zaczekać :roll: a potem jak nic z tego nie wyszło ciągle brakowało czasu...
Prowadzę już 3 wydarzenia a na kilkunastu jestem obecna i często nie nadążam :shake:

Cieszę się, że chłopak ma takie wsparcie, choć jednorazowe :multi:
Spróbuję znaleźć mu jeszcze kilku stałych deklarowiczów

A Pani niech żałuje :stupid:
Nie wie co właśnie straciła :shake:

Posted

Prowadzę kilkanaście / chyba jednak dziesiąt / wydarzeń dla Pszczyniaków i zawsze sobie obiecuje, ze dla żadnego więcej... ale psików przybywa...
Bardzo Was proszę, pomóżcie mi

Posted

Lobaria napisał(a):
Prowadzę kilkanaście / chyba jednak dziesiąt / wydarzeń dla Pszczyniaków i zawsze sobie obiecuje, ze dla żadnego więcej... ale psików przybywa...

Podziwiam Ciebie, ja bym myliła psiaki przy takich ilościach. Jak dobrze, że wspierasz Marko.

Posted

[quote name='Lobaria']Prowadzę kilkanaście / chyba jednak dziesiąt / wydarzeń dla Pszczyniaków i zawsze sobie obiecuje, ze dla żadnego więcej... ale psików przybywa...

Dawaj linki :)
Zaproszę znajomych i będę udostępniać :)
Nie jestem pewna czy mam Cię wśród znajomych:hmmmm:

Posted

Marko jest pięknym psem ! Jak oglądałam filmik na którym wykonuje komendy to aż ciężko mi na sercu było strasznie widać jak pochyla sie przed każdym głaskiem:-( Żałuję, że nie mogę pomóc finansowo ale na pewno będę trzymała mocno kciuki !!!!!

Posted

[quote name='Lobaria']Właśnie doszło z Pay Pala na konto 145,30 zł dla Marko od Nicka M. :loveu: - wysyłam na konto fundacji :)

Dzięki!
Jak dotrze - odnotuję :)

Posted

[quote name='Lobaria']Właśnie doszło z Pay Pala na konto 145,30 zł dla Marko od Nicka M. :loveu: - wysyłam na konto fundacji :)

Wpłata już jest :)
Dopisuję do rozliczenia.