Emiś Posted November 3, 2012 Posted November 3, 2012 DONnka napisał(a):Jasne, że pomożemy :) W końcu słowo się rzekło :razz: Przyznaliśmy Marko 200 zł dofinansowania do hotelu Proszę na PW numer konta do Emiś :) Wyślę te 200 zł jako zaliczkę na poczet opłaty za hotel Jeśli mogłabym prosić, prześlijcie te 200zł na konto fundacji, żeby w całości jednym przelewem był opłacony rachunek, ułatwi mi to rozliczenia. Quote
Afra3 Posted November 3, 2012 Posted November 3, 2012 Baaaaaaardzo proszę o jakieś nowe zdjęcie Marko:lol: i kilka słów o nim, bo ja już się stęskniłam;) Quote
Avilia Posted November 4, 2012 Author Posted November 4, 2012 [quote name='__Lara']A kiedy Marko miałby jechać do ds? Zapraszam na bazarek, który ma pomóc spłacić dług Zenka - kolejnego Pszczyniaka: http://www.dogomania.pl/forum/threads/234758-Nie-tylko-Made-in-China-gadżety-gadżeciki-bielizna-do-17-11-godz-22-00-NA-ZENKA?p=19908112#post19908112 Państwo przyjeżdżają po Marko 1 grudnia :) Cały czas jestem z nimi w kontakcie Emiś, Pani pyta kiedy kastracja i badanie serducha? Quote
Emiś Posted November 5, 2012 Posted November 5, 2012 Kastracja minimum 2 tyg po szczepieniu, czyli najwcześniej w przyszłym tyg. Mam go umawiać? Tak jak Ci pisałam w SMSie, cena ok. 250zł. A serducho RTG, czy EKG? Quote
Avilia Posted November 6, 2012 Author Posted November 6, 2012 [quote name='Emiś']Kastracja minimum 2 tyg po szczepieniu, czyli najwcześniej w przyszłym tyg. Mam go umawiać? Tak jak Ci pisałam w SMSie, cena ok. 250zł. A serducho RTG, czy EKG?[/QUOTE] Umawiaj, trzeba to zrobić przed wyjazdem. Szczerze to ja się nie znam - co lepsze, zapytaj weta EKG czy RTG. Dzisiaj robię Ci przelew. Quote
Emiś Posted November 6, 2012 Posted November 6, 2012 Wydaje mi się, że raczej RTG u niego byłoby bardziej przydatne, ew. jeśli będzie coś niepokojącego, to dalsza diagnostyka. Czy coś jeszcze miałby mieć prześwietlane? Kręgosłup, biodra? Z tego, co pamiętam, to do prześwietlenia bioder w kierunku dysplazji trzeba psa znieczulać. Wybaczcie jakość zdjęć. Quote
Emiś Posted November 6, 2012 Posted November 6, 2012 Wyniki krwi [IMG]http://imageshack.us/a/img706/5397/dsc4423z.jpg[/IMG] [IMG]http://imageshack.us/a/img832/2587/dsc4422z.jpg[/IMG] Quote
Avilia Posted November 6, 2012 Author Posted November 6, 2012 Nowe wpłaty: [B]Aronkowa - 10zł Przyszły DS Marko - 400zł [COLOR=#FF0000]Zrobiłam przelew za hotelik na kwotę 678zł. [B][COLOR=#ff0000]ZOSTAŁO: 342,30 zł[/COLOR][/B] [/COLOR][/B]Czyli brakuje nam na kastrację (250zł), badanie serduszka no i hotelowanie do końca miesiąca...[COLOR=#000000][/COLOR] Quote
DONnka Posted November 6, 2012 Posted November 6, 2012 [quote name='Emiś']Jeśli mogłabym prosić, prześlijcie te 200zł na konto fundacji, żeby w całości jednym przelewem był opłacony rachunek, ułatwi mi to rozliczenia.[/QUOTE] Jak sobie życzysz Emiś :) Klient nasz Pan ;) Quote
Cantadorra Posted November 8, 2012 Posted November 8, 2012 To bardzo dobrze świadczy o przyszłych właścicielach Marko, że już traktują go jak swojego i wpłacają pieniądze, a także przyjadą po niego. Cieszę się, że Marko będzie mieć już niedługo domek :) Quote
Perełka1 Posted November 8, 2012 Posted November 8, 2012 Emis, ile kosztuje rozszerzone badanie krwi w Lupusie? Takie jak miał Marco? Quote
Perełka1 Posted November 8, 2012 Posted November 8, 2012 [quote name='Emiś']Profil diagnostyczny 60zł[/QUOTE] Dziękuję, dawno nie robiłam badania i mnie mocno naciągnęli:razz: Quote
Avilia Posted November 14, 2012 Author Posted November 14, 2012 Aktualizacja wpłat: [B]Agnieszka B. - 10zł SKARPETA ON - 200zł DONNKA - 20zł[/B] Quote
Emiś Posted November 14, 2012 Posted November 14, 2012 Marco wczoraj został pozbawiony jajek oraz nadziąślaków. Czuje się dobrze, kołnierz go tylko wkurza i biegnąc wzdłuż płotu próbuje go rozwalić... Ma założone rozpuszczalne szwy śródskórne, więc nie trzeba będzie ich wyciągać. Quote
Ana :) Posted November 14, 2012 Posted November 14, 2012 Fajnie, że Marko czuje się dobrze :) już niedługo pojedzie do swojego nowego i zasłużonego domku :) Quote
DONnka Posted November 14, 2012 Posted November 14, 2012 [quote name='Avilia']Aktualizacja wpłat: [B]Agnieszka B. - 10zł SKARPETA ON - 200zł DONNKA - 20zł[/B][/QUOTE] [B]Avilia[/B], czy mogłabyś potwierdzić na wątku SKARPETY, że pieniążki dla Marco wpłynęły ? Link mam w podpisie Cieszymy się, że chłopak krok po kroku zbliża się do wyjazdu do domku :multi: Kciuki zaciskamy :thumbs: Quote
Emiś Posted November 14, 2012 Posted November 14, 2012 A, i przed zabiegiem miał zrobione RTG klatki piersiowej, serce ładne, niestety widać już zwyrodnienia kręgosłupa :( Quote
__Lara Posted November 14, 2012 Posted November 14, 2012 [quote name='Emiś']A, i przed zabiegiem miał zrobione RTG klatki piersiowej, serce ładne, niestety widać już zwyrodnienia kręgosłupa :([/QUOTE] :( te duże psiaki to mają z tym przerąbane :/ Quote
bela51 Posted November 20, 2012 Posted November 20, 2012 Marko miał szczescie, ze tak szybko znalazł dom. A ja chciałam zaprosic Was na wątek bezdomnego ONka z Bytomia. Ma zarezerwowane miejsce u Emis, jesli tylko uda sie nam go namierzyc w tym tygodniu. Prosze, moze ktos zechcialby przeniesc swoje deklaracje, na tego bezdomnego biedaka:-( http://www.dogomania.pl/forum/threads/236069-Samotny-g%C5%82odny-ONek-na-ulicach-miasta-Czy-znajdzie-schronienie-zanim-spadnie-snieg Quote
Cantadorra Posted November 20, 2012 Posted November 20, 2012 Emiś, napisałaś wyżej, że nadziąślaki zostały u Marko usunięte. Czy on miał NADZIĄŚLAKI? Niezłośliwe narośla na dziąsłach. Takie jakie ma Saszka? Bela wie, o jakim psiaku piszę. Quote
Emiś Posted November 20, 2012 Posted November 20, 2012 Tak, przy zabiegu miał obejrzany dokładnie pyszczek (przy pierwszej wizycie na ocenę wieku było tylko "rzucone okiem", żeby go nie stresować dodatkowo) i przy okazji miał usunięty kamień oraz te nadziąślaki. Były i na górnej i na dolnej szczęce. Nie wiem, co ma Saszka? Quote
Cantadorra Posted November 21, 2012 Posted November 21, 2012 To jest link do wątku Saszy http://www.dogomania.pl/forum/threads/183579-SASZA-prosimy-o-wsparcie-finansowe-nie-mamy-ju%C5%BC-ani-grosza/page83 Bardzo złe doświadczenie z usuwaniem nadziąślaków....... Mam nadzieję, że to jednak nie były nadziąślaki takie jak u Saszki :( Quote
bela51 Posted November 21, 2012 Posted November 21, 2012 Wiecie, to juz sie stało. I pewnie nadziąslaki róznie reaguja na ich usuwanie. Ja usuwałam u mojej poprzedniej ONki. Przez rok nie odrosły, niestety nie miałam okazji przekonac sie co by było dalej, bo Lora nie przezyła operacji na ropomacicze.:-( Quote
Recommended Posts