Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 992
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='malagos']Loża Zasłużonych:

[URL="http://img248.imageshack.us/i/sdc17070.jpg/"][IMG]http://img248.imageshack.us/img248/1766/sdc17070.jpg[/IMG][/URL]

[/QUOTE]

a może Loża Szyderców :diabloti:

Posted

Mazowszanka, bomba! Aż się prosi dać na demotywatory!
Cwiczymy z Misią chodzenie na smyczy. Tak sie boi przypinania smyczki, ze nieruchomieje. A potem wyniesiona na dwór na rękach, trzyma sie mojej nogi, aż dotyka nosem. Idziemy równo łeb w łeb. Żadnego szarpania i ciągnięcia. Ale i siusiu się tez ciężko doczekać. Wstrzymuje przez pół dnia. W domu - ideał, sama podchodzi na pieszczoszki, wskakuje na łóżko, tarmosi zabawki. Ale nadal na wołanie ucieka w najdalszy kąt domu.

Posted

[quote name='wegielkowa']Niech się uczy dla przyjemności Malagossa. Pewnie i tak pójdzie do domku z ogródkiem)[/QUOTE]

I to chyba nie byłoby dobre rozwiązanie, bo u mnie wychodzi na drogę między prętami ogrodzenia (!) i sobie obszczekuje przechodzące pieski i ludzi, a wołanie powoduje odmienny skutek od zamierzonego. Coś Misi się popapierkowało, a było przeciez lepiej, jak pierwszy raz uciekła, przybiegła na wołanie i dała się wziąć na ręce.

Posted

melduję że zmierzyłam szelki ( nie wiem czy dobrze ) ale no składają się z dwóch pasków głównie i krótszy ma 33 cm a dłuższy 40 cm
skrócić można oczywiście:)
jakby jakieś inne miary były potrzebne to piszcie - będę próbować jeszcze

Posted

Tak myslę, że Misia już poznała obróżkę, łatwiej jej ja załozyć i na razie nie wysyłaj, Ryjonek, tych szelek. Będzie dobrze.
Szkoda, ze te osoby, które pytały o sunie, nie odezwały sie już. Moze dlatego, ze zawsze piszę o rozmowie przedadopcyjnej?

Posted (edited)

Dziewczyny zaginęła sunia mojej siostry w Opypach (Grodzisk Mazowiecki). Bardzo łagodna. Ma na imię Nuta. Tel w mojej sygnaturze.

[IMG]http://img69.imageshack.us/img69/3025/20120430280.jpg[/IMG]

Edited by wegielkowa
Posted

[quote name='wegielkowa']Dziewczyny zaginęła sunia mojej siostry w Opypach (Grodzisk Mazowiecki). Bardzo łagodna. Ma na imię Nuta. Tel w mojej sygnaturze.[/QUOTE]
O cholera :(
Napisz do Straży Zwierząt w Grodzisku Maz.

Posted

Malagosie, przepraszam za offa na Twoim wątku, ale chciałam pomóc mojej siostrze, a Wy jesteście mi najbliższe.
Nuta codziennie chodzi na bardzo długie spacery z moją mamą, więcej mieszka obecnie u siostry niz w Kielcach.
2dni temu mama przyjechała do Kielc i Nuta prawdopodobnie chciała szukać swojej pańci. Rano nie domknęli furtki i Nuta wyszła.
Nuta nie ucieka, a teren wokół posesji to lasy i zaledwie parę wolno stojących domów.
Była u sąsiadów:), którzy powiadomili dziś.