madzia.uje93 Posted January 18, 2013 Posted January 18, 2013 [quote name='ania91sc']A więc jeśli chodzi o dzisiaj to niestety nie udało się :( Aza okazała się za duża :) Dziś ma dzwonić ten Pan i się umówić na przyszły tydzień zobaczymy, czy coś z tego w ogóle wyjdzie :)[/QUOTE] Trudno, trzmymam kciuki jeszcze mocniej(o ile to możliwe;)) za kolejne domki:D Quote
ania91sc Posted January 19, 2013 Author Posted January 19, 2013 A więc tak, na razie z tamtych dwóch osób nikt nie dzwonił... Był dziś kolejny telefon, ale ludzie tacy, że lepiej nie mówić... :mad: Jeśli chodzi o spacerek dzisiejszy to Aza poznała nową koleżankę, z którą się bawiła jak mały szczeniaczek :D Byłam naprawdę w ogromnym szoku, że Aza tak się chciała bawić :) Nawet o patyk nie była bardzo zazdrosna :) Aza reaguje już naprawdę super na słowo "fee", gdy jej powiem to od razu zostawia kamień, czy też przestaje czegoś ruszać :) Widzę, że bardzo się do mnie przyzwyczaiła, bo jak jest na dłuższej lince to ciągle się obraca za mną i przychodzi do nogi się pogłaskać średnio co 2 minuty :) Naprawdę jest tak kochanym i grzecznym psiakiem :) Dziś aparat zostawiłam Kamili, bo było dużo psiaków do sfotografowania i nie robiliśmy zdjęć na spacerku ale za to miała kilka zrobionych przed schroniskiem :) Za tydzień postaramy się zabrać se sobą aparat i cyknąć jakieś nowe zdjątka :) Aza z psiapsiółką :D Quote
pralinka94 Posted January 19, 2013 Posted January 19, 2013 psiapsiółka urocza i taki pieszczoch, od razu pod nogi mi się władowała :D ech, szkoda, że telefony nie wypaliły, ale ważne, że jest odzew :) Quote
ania91sc Posted January 19, 2013 Author Posted January 19, 2013 Jak te dwie osoby się nie odezwą do końca tygodnia to myślę, że za jakieś dwa, trzy tygodnie znów zrobię ogłoszenie w gazecie - ale mam nadzieję, że do tego czasu AZA będzie grzała pupę w nowym, cudownym domciu :) To naprawdę chyba największa psiapsiółka Azy, bo nawet może spokojnie podchodzić do jej patyka, czy butelki :D :D :D Quote
soboz4 Posted January 19, 2013 Posted January 19, 2013 W piątek poleciłam Azę koleżance Iwony z dt Misi, co prawda ma małe dziecko (chyba 3 lata), ale chce dużego psa, niestety nie wiem jakie ma warunki, nie rozmawiałam z Iwoną o tym, ale gdyby była zainteresowana to podałam Twój numer telefonu Jakoś ludzie, którzy dzwonią i pytają się o psa sa dla mnie bardziej wiarygodni niż tacy, którzy pytają się przez znajomych... Quote
ania91sc Posted January 19, 2013 Author Posted January 19, 2013 Dzięki Bożena :) Myślę, że Aza sprawdziła by się przy dzieciach - tak mi się wydaje, bo jest cierpliwa i nigdy nie okazywała żadnych oznak agresji, co prawda jeśli chodzi o 3-letnie dzieci to bliskiego, dłuższego kontaktu z takimi maluchami nie miała, tylko w wieku od około 9 lat w tedy naprawdę zachowywała się wzorowo. Jeśli by Pani zadzwoniła na pewno o wszystko wypytam, także spokojnie :) Quote
saphira18 Posted January 19, 2013 Posted January 19, 2013 pewnie psiapsióła też padła po takim spacerze ;) Quote
ania91sc Posted January 19, 2013 Author Posted January 19, 2013 Ojj śpi cały dzień odkąd wróciliśmy :D :D :D Quote
madzia.uje93 Posted January 23, 2013 Posted January 23, 2013 Ale Aza ma smutne oczka na tym zdjęciu-> https://lh6.googleusercontent.com/-Q-kuQpvgkZM/UPq0V6RMizI/AAAAAAAClv0/gxxYFi3HGAs/s512/IMG_5459.JPG :-( A wasza 'domowa' psinka jest PRZE-KO-CHA-NA:D Poprostu cud-miód:loveu: Quote
ania91sc Posted January 23, 2013 Author Posted January 23, 2013 Hehehe dzięki :D Niestety Aza jak widzi, że już wraca do boksu to robi się taka smutna... jest coraz gorzej :( :( :( Tak mi jej żal... Quote
saphira18 Posted January 23, 2013 Posted January 23, 2013 czy ktoś z zainteresowanych się odezwał? Quote
ania91sc Posted January 23, 2013 Author Posted January 23, 2013 Tak... Pan miał przyjechać na 100% w poniedziałek po Azę nawet adresówkę kupiłam, a na godzinę przed umówionym spotkaniem się rozmyślił, dziś dzwoniła Pani z Czechowic ale wątpię żeby coś z tego wyszło plus jedna Pani się interesuje ale muszę jutro zobaczyć jak Aza na frisbee reaguje ale też wątpię... Aza nie ma po prostu szczęścia :( Quote
Romina_74 Posted January 23, 2013 Posted January 23, 2013 bo to nie Ci ludzie pewnie. jak będzie ten jedyny człowiek to poznacie go z Azą od pierwszego wejrzenia :) Quote
madzia.uje93 Posted January 23, 2013 Posted January 23, 2013 [quote name='ania91sc']Tak... Pan miał przyjechać na 100% w poniedziałek po Azę nawet adresówkę kupiłam, a na godzinę przed umówionym spotkaniem się rozmyślił, dziś dzwoniła Pani z Czechowic ale wątpię żeby coś z tego wyszło plus jedna Pani się interesuje ale muszę jutro zobaczyć jak Aza na frisbee reaguje ale też wątpię... Aza nie ma po prostu szczęścia :([/QUOTE] Ehh no dosłownie taka sama sytuacja jak z Shirą...tyle telefonów było prawie aż się "bili" o nią...i co, nic... Oby tym naszym psiakom się trafił domek z bajki! Tego Azie życzę:) Quote
ania91sc Posted January 23, 2013 Author Posted January 23, 2013 Dokładnie, oby za to długie oczekiwanie znalazły takie domki, że "łoooo" :D Quote
ania91sc Posted January 24, 2013 Author Posted January 24, 2013 Dzisiaj był spacerek :) Testowałam z Azą jak zareaguje na frisbee niestety każda zabawka ją interesuje tylko nie ta więc muszę Pani zainteresowanej to napisać :D Poza tym Marcin znalazł dzisiaj Azie zabawkę, którą nosiła przez ponad godzinę - taki wielki sopel lodu :D Cały czas go miała w pyszczku, byłyśmy trochę na wybiegu na koniec. Aza dziś była jakaś zdekoncentrowana i zamiast biegać, szaleć jak zwykle to ciągle coś wąchała :) Quote
ewes Posted January 24, 2013 Posted January 24, 2013 haha... ale na frisbee zawsze można psa nakręcić :cool3: a zabawki jakimi bawi Aza są unikatowe i niepowtarzalne :p... kochana sunia :loveu: Quote
ania91sc Posted January 24, 2013 Author Posted January 24, 2013 Hehehe :D :D :D W sumie masz rację :D Dziś Azie np. spodobała się jakaś szmatka, nawet nie wiem co to było :D W każdym bądź razie znajdowało się na wybiegu i Aza wybrała to jako najlepszą zabawkę :) Oczywiście na drugim miejscu zaraz po tym "sopelku" :) Quote
ewes Posted January 24, 2013 Posted January 24, 2013 Czym ona będzie się bawić latem? Nie będzie śniegu, nie będzie sopelków... Mam nadzieję, że tego się już nie dowiemy... albo dowiemy się tego od nowej rodziny Azy :) Quote
ania91sc Posted January 24, 2013 Author Posted January 24, 2013 Oby, oby :) Trzymam kciuki za to! :) Tak nawiasem - chyba będzie się bawić tym najgorszym jak nie będzie sopelków, czyli kamieniami... No i przede wszystkim będzie PŁYWAĆ, bo to najbardziej KOCHA :) :) :) Quote
ania91sc Posted January 26, 2013 Author Posted January 26, 2013 A więc dziś sobie spokojnie spacerowałyśmy na Borkach, a tu telefon dzwoni :D Odebrałam i Magda mi powiedziała, że przyjechali jacyś Państwo zobaczyć Azę :) No i sprint do schroniska :D :D :D Zaszłyśmy w niecałe 15min spod stawików :D :D :D Ale opłacało się, bo Azunia pojechała do DOMKU!!! :multi: Państwo bardzo, bardzo fajni :) Aza będzie mieszkać w Katowicach, Pani nie pracuje więc będzie miała Azę pod stałą kontrolą :) Państwo dlatego oglądali Azę, bo mieli psiaka, który był identyczny jak ona, nawet zdjęcie mi pokazywali i wyglądała ta sunia tak jakby Azie zrobić zdjęcie :) Niestety sunia odeszła rok temu no i Państwo widząc Azę na stronie zdecydowali się, że chcą ją zobaczyć :) Aza od razu ich urzekła :) Mnie oczywiście łezka poleciała jak odjeżdżali (Aza ładnie wsiadła do auta)... Ale wiem, że trafiła dobrze :) Państwo napisali mi już sms-a, że Aza była na łóżku, pogryzła dwie swoje zabawki (ale takie stare gumowe) no i teraz smacznie śpi na wersalce :) Obiecali, że wieczorem jeszcze się odezwą :) Taka jestem szczęśliwa, że w końcu Aza znalazła taki DOBRY domek :) Aaa Państwo powiedzieli, że chcą jej zmienić imię i na pewno wysterylizować :) Uprzedziłam też żeby kupili adresówkę (ja kupiłam jej wcześniej ale w domu zostawiłam, bo nie myślałam, że dziś do domku pojedzie) no i oczywiście, żeby ją nie spuszczać ze smyczy dopóki się nie przyzwyczai na dobre, no ale Pani powiedziała, że to jest jasne i że już nawet mają linkę :D A tutaj jeszcze kilka zdjęć z dzisiejszego spacerku :D Quote
choba Posted January 26, 2013 Posted January 26, 2013 SUPER!!! Cudownie, że Azie trafił się w końcu domek :D Powodzenia! Quote
madzia.uje93 Posted January 26, 2013 Posted January 26, 2013 No i tak to się miało skończyć!!!!!!:D Bałam się, że państwo nie będą chcieli zaczekać, ale czekali ciepliwie;) No i taka smutna trochę dla mnie wiadomość, jako "konkurenci" państwo przyjechali oglądać Azę i Shire podobno:roll: Ale się ciesze że Aza poszła, naprawdę!:) Quote
saphira18 Posted January 26, 2013 Posted January 26, 2013 super wiadomość, warto było czekać!:multi::multi::multi: Powodzenia! Quote
Recommended Posts