Jump to content
Dogomania

Aza - sunia o charakterystycznych, duuużych uszkach w końcu znalazła DOMEK!!! :)

Recommended Posts

Posted

[quote name='ania91sc']A więc jeśli chodzi o dzisiaj to niestety nie udało się :( Aza okazała się za duża :)
Dziś ma dzwonić ten Pan i się umówić na przyszły tydzień zobaczymy, czy coś z tego w ogóle wyjdzie :)[/QUOTE]
Trudno, trzmymam kciuki jeszcze mocniej(o ile to możliwe;)) za kolejne domki:D

• Replies 422
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A więc tak, na razie z tamtych dwóch osób nikt nie dzwonił...
Był dziś kolejny telefon, ale ludzie tacy, że lepiej nie mówić... :mad:

Jeśli chodzi o spacerek dzisiejszy to Aza poznała nową koleżankę, z którą się bawiła jak mały szczeniaczek :D Byłam naprawdę w ogromnym szoku, że Aza tak się chciała bawić :) Nawet o patyk nie była bardzo zazdrosna :) Aza reaguje już naprawdę super na słowo "fee", gdy jej powiem to od razu zostawia kamień, czy też przestaje czegoś ruszać :) Widzę, że bardzo się do mnie przyzwyczaiła, bo jak jest na dłuższej lince to ciągle się obraca za mną i przychodzi do nogi się pogłaskać średnio co 2 minuty :) Naprawdę jest tak kochanym i grzecznym psiakiem :)
Dziś aparat zostawiłam Kamili, bo było dużo psiaków do sfotografowania i nie robiliśmy zdjęć na spacerku ale za to miała kilka zrobionych przed schroniskiem :) Za tydzień postaramy się zabrać se sobą aparat i cyknąć jakieś nowe zdjątka :)

Aza z psiapsiółką :D

Posted

Jak te dwie osoby się nie odezwą do końca tygodnia to myślę, że za jakieś dwa, trzy tygodnie znów zrobię ogłoszenie w gazecie - ale mam nadzieję, że do tego czasu AZA będzie grzała pupę w nowym, cudownym domciu :)

To naprawdę chyba największa psiapsiółka Azy, bo nawet może spokojnie podchodzić do jej patyka, czy butelki :D :D :D

Posted

W piątek poleciłam Azę koleżance Iwony z dt Misi, co prawda ma małe dziecko (chyba 3 lata), ale chce dużego psa, niestety nie wiem jakie ma warunki, nie rozmawiałam z Iwoną o tym, ale gdyby była zainteresowana to podałam Twój numer telefonu

Jakoś ludzie, którzy dzwonią i pytają się o psa sa dla mnie bardziej wiarygodni niż tacy, którzy pytają się przez znajomych...

Posted

Dzięki Bożena :)

Myślę, że Aza sprawdziła by się przy dzieciach - tak mi się wydaje, bo jest cierpliwa i nigdy nie okazywała żadnych oznak agresji, co prawda jeśli chodzi o 3-letnie dzieci to bliskiego, dłuższego kontaktu z takimi maluchami nie miała, tylko w wieku od około 9 lat w tedy naprawdę zachowywała się wzorowo.
Jeśli by Pani zadzwoniła na pewno o wszystko wypytam, także spokojnie :)

Posted

Tak... Pan miał przyjechać na 100% w poniedziałek po Azę nawet adresówkę kupiłam, a na godzinę przed umówionym spotkaniem się rozmyślił, dziś dzwoniła Pani z Czechowic ale wątpię żeby coś z tego wyszło plus jedna Pani się interesuje ale muszę jutro zobaczyć jak Aza na frisbee reaguje ale też wątpię...
Aza nie ma po prostu szczęścia :(

Posted

[quote name='ania91sc']Tak... Pan miał przyjechać na 100% w poniedziałek po Azę nawet adresówkę kupiłam, a na godzinę przed umówionym spotkaniem się rozmyślił, dziś dzwoniła Pani z Czechowic ale wątpię żeby coś z tego wyszło plus jedna Pani się interesuje ale muszę jutro zobaczyć jak Aza na frisbee reaguje ale też wątpię...
Aza nie ma po prostu szczęścia :([/QUOTE]
Ehh no dosłownie taka sama sytuacja jak z Shirą...tyle telefonów było prawie aż się "bili" o nią...i co, nic...
Oby tym naszym psiakom się trafił domek z bajki! Tego Azie życzę:)

Posted

Dzisiaj był spacerek :) Testowałam z Azą jak zareaguje na frisbee niestety każda zabawka ją interesuje tylko nie ta więc muszę Pani zainteresowanej to napisać :D
Poza tym Marcin znalazł dzisiaj Azie zabawkę, którą nosiła przez ponad godzinę - taki wielki sopel lodu :D Cały czas go miała w pyszczku, byłyśmy trochę na wybiegu na koniec. Aza dziś była jakaś zdekoncentrowana i zamiast biegać, szaleć jak zwykle to ciągle coś wąchała :)

Posted

Hehehe :D :D :D W sumie masz rację :D
Dziś Azie np. spodobała się jakaś szmatka, nawet nie wiem co to było :D W każdym bądź razie znajdowało się na wybiegu i Aza wybrała to jako najlepszą zabawkę :) Oczywiście na drugim miejscu zaraz po tym "sopelku" :)

Posted

Czym ona będzie się bawić latem? Nie będzie śniegu, nie będzie sopelków...
Mam nadzieję, że tego się już nie dowiemy... albo dowiemy się tego od nowej rodziny Azy :)

Posted

Oby, oby :) Trzymam kciuki za to! :)

Tak nawiasem - chyba będzie się bawić tym najgorszym jak nie będzie sopelków, czyli kamieniami...
No i przede wszystkim będzie PŁYWAĆ, bo to najbardziej KOCHA :) :) :)

Posted

A więc dziś sobie spokojnie spacerowałyśmy na Borkach, a tu telefon dzwoni :D Odebrałam i Magda mi powiedziała, że przyjechali jacyś Państwo zobaczyć Azę :) No i sprint do schroniska :D :D :D Zaszłyśmy w niecałe 15min spod stawików :D :D :D
Ale opłacało się, bo Azunia pojechała do DOMKU!!! :multi: Państwo bardzo, bardzo fajni :) Aza będzie mieszkać w Katowicach, Pani nie pracuje więc będzie miała Azę pod stałą kontrolą :) Państwo dlatego oglądali Azę, bo mieli psiaka, który był identyczny jak ona, nawet zdjęcie mi pokazywali i wyglądała ta sunia tak jakby Azie zrobić zdjęcie :) Niestety sunia odeszła rok temu no i Państwo widząc Azę na stronie zdecydowali się, że chcą ją zobaczyć :) Aza od razu ich urzekła :)
Mnie oczywiście łezka poleciała jak odjeżdżali (Aza ładnie wsiadła do auta)... Ale wiem, że trafiła dobrze :)
Państwo napisali mi już sms-a, że Aza była na łóżku, pogryzła dwie swoje zabawki (ale takie stare gumowe) no i teraz smacznie śpi na wersalce :) Obiecali, że wieczorem jeszcze się odezwą :)

Taka jestem szczęśliwa, że w końcu Aza znalazła taki DOBRY domek :)
Aaa Państwo powiedzieli, że chcą jej zmienić imię i na pewno wysterylizować :)
Uprzedziłam też żeby kupili adresówkę (ja kupiłam jej wcześniej ale w domu zostawiłam, bo nie myślałam, że dziś do domku pojedzie) no i oczywiście, żeby ją nie spuszczać ze smyczy dopóki się nie przyzwyczai na dobre, no ale Pani powiedziała, że to jest jasne i że już nawet mają linkę :D

A tutaj jeszcze kilka zdjęć z dzisiejszego spacerku :D

Posted

No i tak to się miało skończyć!!!!!!:D
Bałam się, że państwo nie będą chcieli zaczekać, ale czekali ciepliwie;)
No i taka smutna trochę dla mnie wiadomość, jako "konkurenci" państwo przyjechali oglądać Azę i Shire podobno:roll: Ale się ciesze że Aza poszła, naprawdę!:)