Jump to content
Dogomania

Aza - sunia o charakterystycznych, duuużych uszkach w końcu znalazła DOMEK!!! :)

Recommended Posts

• Replies 422
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

zawsze nadchodzi moment, że trzeba gdzieś wyjść bez psa, choć niewątpliwie jest to prostsze gdy się nie pracuje. Z drugiej strony to właśnie sami czasami powodujemy, że pies nie chce zostawać sam w domu, bo przyzwyczajamy go żeby stale ktoś był, a od początku trzeba wychodzić żeby pies nie upatrywał w tym "końca świata"...

Posted

Mam nadzieję, że Aza będzie się dobrze zachowywała pod krótką nieobecność właścicieli...
Jak zadzwonię koło niedzieli to zapytam, czy była jakaś próba :) Wiem tylko, że jak Pani poszła po listy ze skrzynki to Aza nie była jakoś szczególnie zrozpaczona :D :D :D Więc chyba to dobry znak :) ODPUKAĆ!!!

Posted

Dziś rozmawiałam 30 min z nową Panią Azy :)
Same dobre informacje :) Aza jest bardzo grzeczna, jestem bardzo zdziwiona, gdyż zabawki w domu przestały ją interesować, większość czasu woli spać albo siedzieć na kolanach u swojej Pani, podobno chodzi za Nią krok w krok :) Na spacerkach też grzeczna, z psami ładnie się wita, tylko jedna dziwna rzecz, jak wychodzi z domu to jeży się na ludzi :crazyeye: Pani nie wie o co z tym chodzi dokładnie, ja też nie, ale chyba broni Panią :D Tyle, że nie warczy, czy szczeka na ludzi jedynie się jeży :) Podobno z jedzeniem jest już mały problem, gdyż nic jej nie pasuje :D Dziś dostała puszkę Chapi to nawet nie ruszyła :) Nie interesuje ją też absolutnie nic co leży na stole mimo, że ma głowę akurat na wysokość stołu i mogłaby łatwo ściągnąć :) Słyszałam też jak zaszczekała raz jak ktoś zapukał obok w drzwi :) Podobno dzień spędza z Panią aktywnie :) Na spacer idą już o 6 rano :)
Kilka zdjęć z dzisiaj:

Posted

haha... księżniczka. Jak się ją trochę przegłodzi to na pewno zacznie jeść, nie ma co kombinować :eviltong:

co do chodzenia krok w krok to różnie z tym bywa.. oby to nie był objaw lęku... trzymam kciukasy :kciuki:

Posted

Właśnie dostałam niedawno wiadomość mms od Azurki plus telefon się rozdzwonił :D
A więc Pani powiedziała, że imię zostawić musi, jedynie może zrobi się zamiast Aza to Ada, bo nie ma opcji żeby chociaż trochę inne ją interesowało :) Aza chodzi już bez smyczy, przybiega na każde najmniejsze zawołanie, sama się pilnuje i daleko nie odchodzi, ma codziennie dwa długie spacerki + jeden krótszy, jak Pan wraca z pracy to jest szczęśliwa i przynosi zabawki na powitanie :) Większość czasu w domu śpi, czasem tylko wstanie i połazi, pobawi się krótko zabawką, podobno okropnie chrapie w nocy :D No i jedzonko zostało "ustrzelone" jada gotowane mięsko + ryż, ten zestaw jej najlepiej podchodzi :)
Dostałam zaproszenia już na wizytę ale powiedziałam, że jeszcze trochę czasu jej dam :)
Jedno zdjątko właściwie sprzed chwilki :

Posted

Ja tak samo nie mogę w to uwierzyć :) :crazyeye:
Pani mówi, że szaleje na dworze (ale znowu bez przesady), a w domku zazwyczaj śpi no i oczywiście się przytula :)
Jak nasze psiaki potrafią nas zaskoczyć :)

Posted

Troche mnie na dogo nie było, a tu takie wieści:D
Super, ze Aza tak dobrze sie sprawuje, i aż dziwne że taka spokojna i "zaspana" w domu, jak na wybiegu tak szalała zawsze:D
Zdjątka też suuper:D
Czekamy teraz na wizyte tylko;)

Posted

Dziś zadzwoniła do mnie właścicielka Azy, ale wieści dobre, chciała Azę pochwalić tylko :D Dziś została w domu na ponad dwie godziny sama i nic, a nic nie zniszczyła :multi: Pani specjalnie zostawiła jakieś mniej wartościowe rzeczy na wierzchu, na ławie, nawet jedzenie leżało podobno w miarę w zasięgu pyszczka Azy i nic nie ruszyła. Jak wyszli stali trochę na schodach i słuchali :) Aza ani razu nie zaszczekała, czy zapiszczała, raczej spała na kocu na fotelu, bo był bardzo wygnieciony :) Także można już na spokojnie powiedzieć, że Aza zostanie na dobre i na złe :)
Dalej jeży się na ludzi na spaceru, podobno jak ktoś ją zawoła to przybiega i w tedy tak nie robi, ale jak ktoś przechodzi obojętnie to zazwyczaj tak się dzieje. Pani mnie serdecznie zapraszała na przyszły tydzień :D :D :D

Posted

Dziś byłam w odwiedzinach u Azy :) Na początku jak Pani otworzyła drzwi i Aza mnie jeszcze nie widziała to oczywiście schowała się za Panią i się bała, a jak tylko ją zawołałam to od razu po głosie poznała i nie mogłam ściągnąć nawet kurtki, bo przez dobre 5 minut cały czas po mnie skakała i lizała :D Azunia ma się świetnie, trafiła tak dobrze, że chyba lepiej być nie mogło :) Sierść jest w takim stanie jakby była od innego psa, błyszczy się na odległość :) Aza jest strasznym łakomczuszkiem, gdy Pani delicje przyniosła to siadła grzecznie i nie wzięła nic ze stołu ale cały czas łapką prosiła żeby jej coś dać :) Co jest ciekawe... gdy Pani postawi na podłodze butelkę z piciem Aza ją przewraca łapką, zawsze tak robi i co się okazuje... chce po prostu się napić tego co Państwo tam mają :D Dziś np. przy mnie dostała ociupinkę oranżady :D Wypiła ze smakiem :) Aza podobno zachowywała się jak "nienormalna" podczas mojej wizyty, gdyż brała zabawki i cały czas latała, skakała czego nie robi na co dzień :) Dziś też zauważyliśmy na brzuszki ślad i prawdopodobnie Aza była wcześniej sterylizowana... Jest bardzo grzeczna i wie już co to znaczy na miejsce - czyli na jej fotel :D :D :D A ja chyba nie muszę się myć dziś, bo jestem cała wylizana :evil_lol:
Tutaj kilka zdjęć z wizyty:

A tutaj prezent ode mnie, tak wyglądał po 10 minutach :D

• 2 weeks later...
Posted

Dzisiaj dostałam wiadomość od Azulki, że mogę być spokojna, bo u Niej wszystko jak najlepiej :)
Tutaj jedno zdjęcia z dzisiaj:

Chyba trochę przytyła nie? :evil_lol:

Pani napisała, że Aza pilnuje domku i nikt obcy chyba by nie mógł wejść :) :) :)
Jest bardzo grzeczna, może sama zostawać spokojnie w domciu, nie rozrabia. Jedynie na dworze jak zobaczy jakiegoś psa to do niego leci i nie słucha w tedy za bardzo, a tak to wszystko dobrze :) Państwo zakochani w Niej na dobre :)
Tak się cieszę! :)