ewu Posted September 22, 2012 Posted September 22, 2012 Popytam może mają np resztki niewykorzystane...Pytajmy wszyscy. Proszę o dane ile i czego:) Quote
Avilia Posted September 22, 2012 Author Posted September 22, 2012 [quote name='ewu']Olu ile tego materiału potrzeba? Styropian i co jeszcze? Ile metrów?[/QUOTE] Dzisiaj postaram się mniej-więcej wyliczyć ile tego będzie trzeba. Ten styropian będzie trzeba czymś obić,żeby psy tego nie rozszarpały.Nie mam tylko pomysłu czym? No i potrzebne nam jakieś blachy czy dykty aby osłonić drugą stronę Punktu przed wiatrem,śniegiem i deszczem.Najlepiej jak największe. Quote
Lobaria Posted September 22, 2012 Posted September 22, 2012 Może w pobliżu jest rozbierany jakiś dom, barak czy coś w tym stylu? Quote
Avilia Posted September 22, 2012 Author Posted September 22, 2012 [quote name='Lobaria']Może w pobliżu jest rozbierany jakiś dom, barak czy coś w tym stylu?[/QUOTE] Nie zauważyłam niczego takiego w okolicy... Quote
Avilia Posted September 23, 2012 Author Posted September 23, 2012 KOCHANI! Znalazł się tymczas dla 5 kociąt,które ostatnio zostały podrzucone do Punktu. Ale tymczas za weta,karmę i żwirek. Jeżeli jesteście w stanie jakkolwiek nas wesprzeć-grosikiem,karmą czy żwirkiem- bardzo prosimy!Wszelkie dane zawarte w pierwszym poście! No i szukamy transportu dla malców w okolice Gór Świętokrzyskich! Quote
ewu Posted September 24, 2012 Posted September 24, 2012 (edited) Kochane Dziewczyny jest mi strasznie przykro,że biedna sunieczka , o którą tak walczyłyście odeszła:( Trzymajcie się... Wstyd mi za weterynarzy , którzy odmówili pomocy!!!! Nie powinni wykonywać tak szczytnego zawodu. Niech się zatrudnią w rzeźni do badania mięsa.... Wstyd mi za kierowców, którzy zostawiają bez pomocy potrącone zwierzę.... Edited September 24, 2012 by ewu Quote
Rudzia-Bianca Posted September 24, 2012 Posted September 24, 2012 Mnie też strasznie jest przykro że tacy ludzie są weterynarzami, suni pewnie i tak nie udałoby się uratować :( ale nie wyobrażam sobie no za nic nie mogę, tak normalnie po ludzku, mając wiedzę , doświadczenie i możliwości no jak można odmówić podstawowej pomocy psu po wypadku :( Dziewczyny trzymajcie się , wiecie że jesteście WIELKIE :calus: Quote
ewu Posted September 24, 2012 Posted September 24, 2012 [quote name='Rudzia-Bianca']Mnie też strasznie jest przykro że tacy ludzie są weterynarzami, suni pewnie i tak nie udałoby się uratować :( ale nie wyobrażam sobie no za nic nie mogę, tak normalnie po ludzku, mając wiedzę , doświadczenie i możliwości no jak można odmówić podstawowej pomocy psu po wypadku :( Dziewczyny trzymajcie się , wiecie że jesteście WIELKIE :calus:[/QUOTE] Dzięki Wam odeszła godnie , wśród dobrych ludzi a nie sama, na drodze.....potrącana przez kolejnych "wspaniałych" mistrzów kierownicy..... Quote
Isiak Posted September 24, 2012 Posted September 24, 2012 [quote name='ewu']Kochane Dziewczyny jest mi strasznie przykro,że biedna sunieczka , o którą tak walczyłyście odeszła:( Trzymajcie się... Wstyd mi za weterynarzy , którzy odmówili pomocy!!!! Nie powinni wykonywać tak szczytnego zawodu. Niech się zatrudnią w rzeźni do badania mięsa.... Wstyd mi za kierowców, którzy zostawiają bez pomocy potrącone zwierzę.... :-(:-(:-(:-(:-(:-(:-( Quote
Lobaria Posted September 24, 2012 Posted September 24, 2012 [quote name='ewu']Kochane Dziewczyny jest mi strasznie przykro,że biedna sunieczka , o którą tak walczyłyście odeszła:( Trzymajcie się... Wstyd mi za weterynarzy , którzy odmówili pomocy!!!! Nie powinni wykonywać tak szczytnego zawodu. Niech się zatrudnią w rzeźni do badania mięsa.... Wstyd mi za kierowców, którzy zostawiają bez pomocy potrącone zwierzę.... Link do wydarzenia Arkadii, który zrobiłam natychmiast po wczorajszym telefonie dziewczyn http://www.facebook.com/events/106149779542232/ Kochana, będziesz patronem Fundacji... Quote
Avilia Posted September 24, 2012 Author Posted September 24, 2012 Niestety dzielnej Arkadii nie udało się uratować:( Ale nie będzie zapomniana-będzie patronką naszej fundacji. Kochana starowinka...Już nie cierpi. Nawet nie umiem sobie wyobrazić tego cierpienia,tego bólu...Suczka miała pęknięty kręgosłup.... A dziś kolejna bida,ale nie mam już sił wszystkiego opisywać,bo ciągle w trasie,ciągle coś. Jutro wszystko ogarnę... Quote
Avilia Posted September 25, 2012 Author Posted September 25, 2012 A oto i ta kolejna bida: http://www.dogomania.pl/forum/threads/232771-GOLDENKA-w-fatalnym-stanie!!!POMOCY! Quote
Lobaria Posted September 25, 2012 Posted September 25, 2012 wydarzenie Luny http://www.facebook.com/events/288262397946030/ Quote
__Lara Posted September 26, 2012 Posted September 26, 2012 Biedna Arkadia :( :( :( co za potwory :( :( :( Quote
Maruda666 Posted September 26, 2012 Posted September 26, 2012 Czy mogę tutaj zaprosić na bazarek dla Pszczyniaków :) ? http://www.dogomania.pl/forum/threads/231495-Markowe-ciuszki-biżuteria-i-coś-na-słodko-dla-Pszczyniaków-do-05-10-godz-22-0?p=19603774#post19603774 Quote
Klaudus__ Posted September 27, 2012 Posted September 27, 2012 [quote name='Maruda666']Czy mogę tutaj zaprosić na bazarek dla Pszczyniaków :) ? http://www.dogomania.pl/forum/threads/231495-Markowe-ciuszki-biżuteria-i-coś-na-słodko-dla-Pszczyniaków-do-05-10-godz-22-0?p=19603774#post19603774Nawet musisz :P Quote
Avilia Posted September 27, 2012 Author Posted September 27, 2012 Zapraszam do "polubienia" nas na FB: http://www.facebook.com/media/set/?set=a.390502794348322.87912.383535881711680&type=3#!/ZwierzecaArkadia Quote
ewu Posted September 29, 2012 Posted September 29, 2012 Ciotki mam część materiału- blaty ze stolików, pożądne mocne, laminowane z obu stron. Stolików mam bardzo dużo, mają metalowe nogi - też można wykorzystać. Styropian można zabezpieczyć tymi blatami. Dobry majster da radę:)Mam też duże , szkolne tablice. Dokupimy styropian- może trafię odpadowy. Potrzebny tylko transport. Znajomi budują dom -też prosiłam żeby dali niepotrzebne odpady. Quote
__Lara Posted September 29, 2012 Posted September 29, 2012 Jaaaaaaaaaaaaa, super ewu :D :D :D kurcze, musimy to jakoś logistycznie rozwiązać. Quote
Avilia Posted September 30, 2012 Author Posted September 30, 2012 Wow! Byłoby super! Jak tylko wrócę z Warszawy, bęziemy myśleć jak to rozegrać. Quote
Lobaria Posted September 30, 2012 Posted September 30, 2012 Styropian ma załatwić Pani Bostona i to chyba dużo :) Quote
Avilia Posted September 30, 2012 Author Posted September 30, 2012 [quote name='Lobaria']Styropian ma załatwić Pani Bostona i to chyba dużo :)[/QUOTE] Nie przekręcajmy - powiedziała, że postara się coś załatwić, więc jak się uda to będzie. Mi nic nie mówiła, że będzie i to dużo... Quote
Recommended Posts