Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Nie mam jeszcze nikogo do sprawdzenia tego miejsca, czekam też na telefon dziś w tej sprawie.
Trzeba wywieźć z punktu jak najwięcej psiaków, więc może 2 małe, np Karlosa i Tytusa?
Czy one zgodziłyby się w jednym kojcu?
Z drugiej strony, skoro to bezpłatny dt / tak zrozumiałam to fundacja Życie dla Zwierząt / to może dużego psiaka, bo z takimi zawsze większy kłopot i koszty.

Posted

[quote name='Lobaria']Nie mam jeszcze nikogo do sprawdzenia tego miejsca, czekam też na telefon dziś w tej sprawie.
Trzeba wywieźć z punktu jak najwięcej psiaków, więc może 2 małe, np Karlosa i Tytusa?
Czy one zgodziłyby się w jednym kojcu?
Z drugiej strony, skoro to bezpłatny dt / tak zrozumiałam to fundacja Życie dla Zwierząt / to może dużego psiaka, bo z takimi zawsze większy kłopot i koszty.[/QUOTE]

Nie zgodzą się w jednym kojcu.

Ja myślałam o Mańku.I wolałabym aby to Maniek,który już tak długo w Punkcie siedzi-trafił na tymczas.

Posted

[quote name='Avilia']Nie zgodzą się w jednym kojcu.

Ja myślałam o Mańku.I wolałabym aby to Maniek,który już tak długo w Punkcie siedzi-trafił na tymczas.[/QUOTE]

Rozmawiałyśmy o Mańku, ale skoro teraz chodzi o ILOŚĆ psiaków... Sama nie wiem....

Posted

[quote name='Lobaria']Rozmawiałyśmy o Mańku, ale skoro teraz chodzi o ILOŚĆ psiaków... Sama nie wiem....[/QUOTE]

W chwili obecnej nie mamy psów które zgodzą się w jednym kojcu.A nie można ryzykować pogryzieniami.

Posted

[quote name='Avilia']W chwili obecnej nie mamy psów które zgodzą się w jednym kojcu.A nie można ryzykować pogryzieniami.[/QUOTE]

Kochani, a Goya? Ona to dopiero nie ma szans na znalezienie w punkcie domu :(

Posted

[quote name='__Lara']Kochani, a Goya? Ona to dopiero nie ma szans na znalezienie w punkcie domu :([/QUOTE]
Goya ma ju z miejsce, kwestia transportu do Dzierżoniowa i kasy / 250 zł/ mies /

Pani koło Włocławka może wziąć małą sunię / to BDT /, więc jak ta mikro skończy kwarantannę, to może tam jechać. Dla dużego psiaka nie ma już miejsca - Pani wczoraj przygarnęła psiaka z łańcucha.

Posted

[quote name='__Lara']A mamy jakąś małą sunię?????[/QUOTE]

Mamy,ale ma kwarantannę.Jest zadbana.Możliwe,że komuś zaginęła i się ktoś zgłosi.
Co do Pani z Włocławka-jestem bardzo wdzięczna,ale kurde to mikruska i w kojcu?:/ Może się zgłosi jakiś domowy tymczas.

Posted

[quote name='rents']Marko, Goya + te dwa co zniknęły - to ile teraz jest psiaków w schronie ?[/QUOTE]

Jeżeli dobrze liczę to 12.Ale jak byłam po Goyę to pracownicy właśnie wyjeżdżali po psa/psy ;/

Posted

Ola, do akcji w szkołach dobry byłby patronat Arkadii, potrzebne Twoje poparcie, będzie łatwiej znów derekcję przekonać bo już nie będę tylko prywatną nawiedzoną babą... Co Ty na to?

Posted

[quote name='kugel']Ola, do akcji w szkołach dobry byłby patronat Arkadii, potrzebne Twoje poparcie, będzie łatwiej znów derekcję przekonać bo już nie będę tylko prywatną nawiedzoną babą... Co Ty na to?[/QUOTE]

Jestem jak najbardziej za.

Posted

Nie wiem, czy pisać na tym wątku, czy KPPP, to napiszę tu i tu :P

Zakończył się bazarek ogłoszeniowy, Asiuniab kupiła 7 pakietów, z tego co pamiętam, to dla pszczyniaków? Wiem, że ona teraz nie ma głowy, ale jakby ktoś kto ma z nią kontakt dowiedział się dla jakichś konkretnie psów, to można by ruszyć z ogłaszaniem?

Posted

[quote name='Emiś']Nie wiem, czy pisać na tym wątku, czy KPPP, to napiszę tu i tu :P

Zakończył się bazarek ogłoszeniowy, Asiuniab kupiła 7 pakietów, z tego co pamiętam, to dla pszczyniaków? Wiem, że ona teraz nie ma głowy, ale jakby ktoś kto ma z nią kontakt dowiedział się dla jakichś konkretnie psów, to można by ruszyć z ogłaszaniem?[/QUOTE]

Ja mam z nią kontakt.Zapytam i jakby co podeślę co trzeba.

Posted

[quote name='Isiak']Reklamówki ze "szmatkami" pojechały do Jankowic ;) Mam nadzieję, że na cokolwiek się przydadzą.[/QUOTE]

Jasne,że się przydadzą:) Serdecznie dziękujemy:)

Posted

emiś, kupiłam dla pszczyniaków, aby znalazły dom, nie ważne dla którego; kochana na pewno dla Wilczka, On jest u Ciebie, i wiem, że masz dla Niego tekst i zdjęcia, a inne to takie, które też mają już gotowy tekścik i dobre zdjęcia, żeby psy miały większą szansę na adopcję; ja postaram się w miarę wolnego czasu jeśli się uda napisać coś, tylko na razie nie jestem na bieżąco z wątkami;
możesz emiś np. Wilczka na 2 województwa wystawić, jeśli robiłaś innym pszczyniakom jakieś ogłoszenia, to też je na inne woj. powielić; przepraszam, że to takie chaotyczne;

Posted

Pani Klaudio a wie Pani,że Pączek skończył we wrześniu rok:) Tak niedawno go wzięłam z punktu...
Do dziś widzę jak go Pani trzyma i pyta :"a co z nim????????"
Sorki Ciotki ale to info z DS:eviltong:

Posted (edited)

[quote name='asiuniab']ewu dziękuję, no i okazuje się, że nie taka wspaniała, noc nieprzespana:(

Witaj Asiu!Gratuluję!
A z tymi nocami to niestety takie uroki noworodka:) Z czasem będzie lepiej:)

Kochani,chcemy się wziąć za ocieplanie bud.Nie macie nikogo znajomego w firmach budowlanych,którzy mogliby dać nam zniżkę na materiały?
Potrzebujemy styropian,grubość na 5cm.
Potrzebne nam także coś do osłonięcia drugiej strony Punktu,ponieważ wieje tam niemiłosiernie.Zimą psy mają normalnie śnieg w kojcach przez to.Chcemy to jakoś osłonić.

EDIT.
Szukam pilnie tymczasu dla 5 kociąt.Są już samodzielne.Ale mieszkają pod chmurką:( 4 buraski i jeden czarny.

Edited by Avilia
Posted

[quote name='asiuniab']ewu dziękuję, no i okazuje się, że nie taka wspaniała, noc nieprzespana:([/QUOTE]
Uroki macierzyństwa.....Ale jaka rekompensata w postaci bezzębnego, najsłodszego uśmiechu świata:)

Posted

[quote name='Avilia']Witaj Asiu!Gratuluję!
A z tymi nocami to niestety takie uroki noworodka:) Z czasem będzie lepiej:)

Kochani,chcemy się wziąć za ocieplanie bud.Nie macie nikogo znajomego w firmach budowlanych,którzy mogliby dać nam zniżkę na materiały?
Potrzebujemy styropian,grubość na 5cm.
Potrzebne nam także coś do osłonięcia drugiej strony Punktu,ponieważ wieje tam niemiłosiernie.Zimą psy mają normalnie śnieg w kojcach przez to.Chcemy to jakoś osłonić.

EDIT.
Szukam pilnie tymczasu dla 5 kociąt.Są już samodzielne.Ale mieszkają pod chmurką:( 4 buraski i jeden czarny.

Olu ile tego materiału potrzeba? Styropian i co jeszcze? Ile metrów?