ewu Posted October 31, 2012 Posted October 31, 2012 Justa jak tam samopoczucie? Już jesteś po zbiegu? Quote
Avilia Posted October 31, 2012 Author Posted October 31, 2012 [quote name='Justa i zwierzaki']A to wątek Węgielka i Boryska które są u mnie :) Wegielek http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=147128 Borysek http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=147127&p=9303427#p9303427 Gwoli ścisłości - oba kotki są podopiecznymi Fundacji, na BDT u Justy :) Justa ma sporo zwierząt, może ktoś mógłby jej podarować podkłady chłonne, pampersy (ma kotki pampersowe) ? Quote
Isiak Posted October 31, 2012 Posted October 31, 2012 A rozmnażalnia pod Pszczyną nadal działa i produkuje :angryy: Na plessie yorki, shih-tzu i labradory :angryy: A ja sformułowane te ogłoszenia, kobita powinna Nobla literackiego dostać :-o Jest też ogłoszenie, że ktoś przyjmie sunię owczarka niemieckiego, może to szansa dla Ziry? Piszą, że duży ogród i ocieplone pomieszczenie przy garażu, czyli wnioskuję, że do domu pies nie będzie wpuszczany, mam mieszane odczucia. Quote
Avilia Posted October 31, 2012 Author Posted October 31, 2012 Isiak napisał(a):A rozmnażalnia pod Pszczyną nadal działa i produkuje :angryy: Na plessie yorki, shih-tzu i labradory :angryy: A ja sformułowane te ogłoszenia, kobita powinna Nobla literackiego dostać :-o Jest też ogłoszenie, że ktoś przyjmie sunię owczarka niemieckiego, może to szansa dla Ziry? Piszą, że duży ogród i ocieplone pomieszczenie przy garażu, czyli wnioskuję, że do domu pies nie będzie wpuszczany, mam mieszane odczucia. Sprawą rozmnażalni się już interesujemy. A jeżeli chodzi o ogłoszenie, że ktoś przyjmie - no kurde czy tak wielkim problemem jest zajrzeć na ogłoszenia o psów szukających domów z okolicy? Ja jakoś tak raczej szerokim łukiem omijam takie ogłoszenia. Jak ktoś jest zainteresowany - zadzwoni. Quote
Justa i zwierzaki Posted October 31, 2012 Posted October 31, 2012 ewu napisał(a):Justa jak tam samopoczucie? Już jesteś po zbiegu? Tak, już jestem po zabiegu , ale jeszcze mam problem z chodzeniem po schodach bo boli jeszcze w pachwinie w miejscu cięcia a że mieszkam na 2p to do psów muszę jeszcze prosić znajomych ... Quote
Justa i zwierzaki Posted October 31, 2012 Posted October 31, 2012 [quote name='Avilia']Gwoli ścisłości - oba kotki są podopiecznymi Fundacji, na BDT u Justy :) Justa ma sporo zwierząt, może ktoś mógłby jej podarować podkłady chłonne, pampersy (ma kotki pampersowe) ? Dokładnie tak :) U mnię są pampersowe to Noemi ( zakochana w Węgielku z wzajemnością ) http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=146815 i Bartuś ale jeszcze nie założyłam mu wątku a jest już u mnie 4 miesiące :oops: . Tak że jakby ktoś miał na zbyciu pampersy ''3'' lub ''4'' lub podkłady ręczniki papierowe , chusteczki nawilżane . Quote
Avilia Posted October 31, 2012 Author Posted October 31, 2012 [quote name='Justa i zwierzaki']Dokładnie tak :) U mnię są pampersowe to Noemi ( zakochana w Węgielku z wzajemnością ) http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=146815 i Bartuś ale jeszcze nie założyłam mu wątku a jest już u mnie 4 miesiące :oops: . Tak że jakby ktoś miał na zbyciu pampersy ''3'' lub ''4'' lub podkłady ręczniki papierowe , chusteczki nawilżane . Justa, mam trochę próbek SUDOCREMU, przyda Ci się? Bo skoro one pampersowe to czy się czasem nie odparzają? Quote
Justa i zwierzaki Posted October 31, 2012 Posted October 31, 2012 Avilia napisał(a):Justa, mam trochę próbek SUDOCREMU, przyda Ci się? Bo skoro one pampersowe to czy się czasem nie odparzają? Jasne że sie przyda :) , ja po każdym myciu/przewijaniu smaruje pampersowe :) bo niestety jak nie posmaruje to sie odparzają ... Quote
Avilia Posted November 1, 2012 Author Posted November 1, 2012 [quote name='Justa i zwierzaki']Jasne że sie przyda :) , ja po każdym myciu/przewijaniu smaruje pampersowe :) bo niestety jak nie posmaruje to sie odparzają ... Na jutro przygotuję i dam Klaudii. Mamy w Punkcie "nowości" (i pełny Punkt :/ ) : DAGA http://www.dogomania.pl/forum/threads/234627-Niewielka-DAGA-odebrana-z-patologicznej-rodziny-Zimno-jej-w-kojcu-Mysłowice-tuż-tuż?p=19899734#post19899734 ŁATEK http://www.dogomania.pl/forum/threads/234626-Zjawiskowy-kudłaty-ŁATEK-czy-zdąży-uciec-przed-Mysłowicami Quote
Justa i zwierzaki Posted November 1, 2012 Posted November 1, 2012 Bardzo dziękuję :):):) Coraz zimniej na takie malizny :(:(:( Jak tylko bede na chodzie to pochodzę po sklepach z tana odzieżą i kupie jakieś dziecięce sweterki lub kurtki ( a te ubranka co ostatnio dałam przydadzą sie ? ) Quote
asiuniab Posted November 1, 2012 Posted November 1, 2012 ja też mam na zbyciu sudocrem (przynajmniej z tego co kojarzę), ale właśnie jego powinno używać się jeśli coś się zrobi np. odparzenie, a nie profilaktycznie, bo tam jest cynk w składzie i on wysusza skórę; Quote
Avilia Posted November 1, 2012 Author Posted November 1, 2012 Justa i zwierzaki napisał(a):Bardzo dziękuję :):):) Coraz zimniej na takie malizny :(:(:( Jak tylko bede na chodzie to pochodzę po sklepach z tana odzieżą i kupie jakieś dziecięce sweterki lub kurtki ( a te ubranka co ostatnio dałam przydadzą sie ? ) Oczywiście, że się przydadzą! :) asiuniab napisał(a):ja też mam na zbyciu sudocrem (przynajmniej z tego co kojarzę), ale właśnie jego powinno używać się jeśli coś się zrobi np. odparzenie, a nie profilaktycznie, bo tam jest cynk w składzie i on wysusza skórę; No generalnie profilaktycznie niczego nie powinno się używać, ale ja czasem używam LINOMAG MAŚĆ. Quote
Justa i zwierzaki Posted November 1, 2012 Posted November 1, 2012 Tylko że jak ja przez kilka dni ich nie smaruje to się odparzają a jak stosuje jest ok . Myśle o założeniu wątku tym mikro psom i bym napisała też o zbiórce ubranek, kocy, steropianu ... Quote
Isiak Posted November 2, 2012 Posted November 2, 2012 Jakie śliczne te nowe psiaki! A czy ten "mój" zapowiadany domek tymczasowy się odezwał? Głupio mi tam chodzić i namolnie pytać... Quote
Avilia Posted November 2, 2012 Author Posted November 2, 2012 Isiak napisał(a):Jakie śliczne te nowe psiaki! A czy ten "mój" zapowiadany domek tymczasowy się odezwał? Głupio mi tam chodzić i namolnie pytać... Niestety nikt się nie odezwał... Quote
ewu Posted November 2, 2012 Posted November 2, 2012 [quote name='Justa i zwierzaki']Dokładnie tak :) U mnię są pampersowe to Noemi ( zakochana w Węgielku z wzajemnością ) http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=146815 i Bartuś ale jeszcze nie założyłam mu wątku a jest już u mnie 4 miesiące :oops: . Tak że jakby ktoś miał na zbyciu pampersy ''3'' lub ''4'' lub podkłady ręczniki papierowe , chusteczki nawilżane . Justa mam 12 podkładów , kupię ręczniki i chusteczki i jak będę się wybierała przez Tychy to Ci podrzucę. Mam też masę pościeli bawełnianej - wygotowanej - może się przyda? Quote
asiuniab Posted November 2, 2012 Posted November 2, 2012 jeszcze a propos pieluszek, to jak byłam w szpitalu, to dziewczyna opowiadała, że cały worek pieluch jednorazowych przywiozła do szpitala, z jakichś końcówek serii, i zostawiła dla maluszków. I teraz żałuję, że się nie dopytałam skąd te pieluchy załatwiała:( Quote
Isiak Posted November 3, 2012 Posted November 3, 2012 Wielka szkoda, że DT się nie odezwał, czyżby się wycofał? :( Może czegoś się dowiem w przyszłym tygodniu... Kurcze, a zdecydowana osoba była... A tak z innej beczki - moja przyjaciółka podarowała swoje prace na bazarek dla Arkadii - haftowane kartki, zakładkę i magnesy :) Dołączę do swojego bazarku :) Quote
Avilia Posted November 3, 2012 Author Posted November 3, 2012 Isiak napisał(a):Wielka szkoda, że DT się nie odezwał, czyżby się wycofał? :( Może czegoś się dowiem w przyszłym tygodniu... Kurcze, a zdecydowana osoba była... A tak z innej beczki - moja przyjaciółka podarowała swoje prace na bazarek dla Arkadii - haftowane kartki, zakładkę i magnesy :) Dołączę do swojego bazarku :) Ja systematycznie na Twój blog zaglądam i zakochałam się w czekoladowniku! No przepiękny! Quote
__Lara Posted November 3, 2012 Posted November 3, 2012 Zaglądnijcie proszę - to dotyczy Pszczyniaka: Zapraszam na bazarek, który ma pomóc spłacić dług Zenka - kolejnego Pszczyniaka: http://www.dogomania.pl/forum/threads/234758-Nie-tylko-Made-in-China-gad%C5%BCety-gad%C5%BCeciki-bielizna-do-17-11-godz-22-00-NA-ZENKA?p=19908112#post19908112 Quote
Justa i zwierzaki Posted November 3, 2012 Posted November 3, 2012 ewu napisał(a):Justa mam 12 podkładów , kupię ręczniki i chusteczki i jak będę się wybierała przez Tychy to Ci podrzucę. Mam też masę pościeli bawełnianej - wygotowanej - może się przyda? Baaaardzo dziekuje :lol::lol::lol:, bardzo sie przyda bo wtedy nie muszę prac tak często a wymieniać w klatkach to nie raz i kilka razy dziennie trzeba . Quote
Justa i zwierzaki Posted November 3, 2012 Posted November 3, 2012 asiuniab napisał(a):jeszcze a propos pieluszek, to jak byłam w szpitalu, to dziewczyna opowiadała, że cały worek pieluch jednorazowych przywiozła do szpitala, z jakichś końcówek serii, i zostawiła dla maluszków. I teraz żałuję, że się nie dopytałam skąd te pieluchy załatwiała:( A przydały by sie , kurcze tak myślę gdzie by napisać o takie końcówki i nie mam pomysłu .... Jutro jade do dr Anestezjolog która mnie znieczulała po Niwalin dla Węgielka i Noemi :) Quote
asiuniab Posted November 3, 2012 Posted November 3, 2012 a i jeszcze jedno a propos nawilżania pod pieluchami, ja używam dla swojej Oli zwykłej lanoliny, takiej kupionej w aptece; jeśli ma się receptę od lekarza (nie weterynarza, bo wtedy jest pełnopłatna ok. 30-40 zł) to 100 g kosztuje ok. 4-7 zł. świetnie się sprawdza:) Quote
Justa i zwierzaki Posted November 4, 2012 Posted November 4, 2012 asiuniab napisał(a):a i jeszcze jedno a propos nawilżania pod pieluchami, ja używam dla swojej Oli zwykłej lanoliny, takiej kupionej w aptece; jeśli ma się receptę od lekarza (nie weterynarza, bo wtedy jest pełnopłatna ok. 30-40 zł) to 100 g kosztuje ok. 4-7 zł. świetnie się sprawdza:) A to musi pediatra wypisać , czy inny lekarz też może ? Quote
Justa i zwierzaki Posted November 4, 2012 Posted November 4, 2012 Mamy Niwalin dla Węgielka i Noemi a dokładniej 15 ampułek , mamy tez witaminę B3 prowery i 3 Kefavet :lol::lol::lol:, mam tez dwa nieduże kawałki styropianu i jedną kurtke na większego psiaka :lol: Posłałam tez link Dagi do koleżanki która mnie wiozła bo myśli o adopcji jakiejś małej biedy , ale nic nie mogę obiecać .... Quote
Recommended Posts