Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

ewu napisał(a):
Nieśmiało pytam o umowę adopcyjną dla Stasia...

Pamiętam,Pani Basiu pamiętam.
Umowę mam gotową,czekam jeszcze na papier z logiem od grafika-miał być do piątku,niestety jeszcze go nie otrzymałam.
Mogę wysłać Pani umowę z naszymi danymi ale bez loga teraz,lub jak tylko dostanę papier to umowę z logiem.
Jaką wysłać?

Posted

Avilia napisał(a):
Pamiętam,Pani Basiu pamiętam.
Umowę mam gotową,czekam jeszcze na papier z logiem od grafika-miał być do piątku,niestety jeszcze go nie otrzymałam.
Mogę wysłać Pani umowę z naszymi danymi ale bez loga teraz,lub jak tylko dostanę papier to umowę z logiem.
Jaką wysłać?

To może poczekam ze dwa , trzy dni - jak nie będzie wtedy gotowe- to wyślijcie bez logo.

Posted

ewu napisał(a):
To może poczekam ze dwa , trzy dni - jak nie będzie wtedy gotowe- to wyślijcie bez logo.

Ok.
Mam nadzieję,żę do tego czasu już będzie gotowe.

Posted

Jak byłam ostatnio w punkcie to zawiozłam karmę , trochę obroży(dostałam używane) i kołdry.
Kołdry kupiłam w lumpeksie po złotówce. Zastanawiam się czy nie warto poszukać w lumpeksach koców polarowych. Podobno polar nie łapie tak bardzo wilgoci.Te kołdry pewnie zimą zawilgną:( Gdyby inne Ciotki też połaziły i poszukały w sklepach - na wagę.... Problemem są koszty wysyłki... Jeśli u Was jest lumpeks - to może tam mogłybyście zamawiać takie koce i odbierać jak będą- kasę by się zbierało.
Zdecydujcie jak lepiej- nie chcę Was obarczać zajęciami ale musimy pomyśleć o zimie.
Proponuję rozpoczęcie akcji:
"Ciepło i sucho"

Posted

[quote name='ewu']Jak byłam ostatnio w punkcie to zawiozłam karmę , trochę obroży(dostałam używane) i kołdry.
Kołdry kupiłam w lumpeksie po złotówce. Zastanawiam się czy nie warto poszukać w lumpeksach koców polarowych. Podobno polar nie łapie tak bardzo wilgoci.Te kołdry pewnie zimą zawilgną:( Gdyby inne Ciotki też połaziły i poszukały w sklepach - na wagę.... Problemem są koszty wysyłki... Jeśli u Was jest lumpeks - to może tam mogłybyście zamawiać takie koce i odbierać jak będą- kasę by się zbierało.
Zdecydujcie jak lepiej- nie chcę Was obarczać zajęciami ale musimy pomyśleć o zimie.
Proponuję rozpoczęcie akcji:
"Ciepło i sucho"

ewu - świetny pomysł, popieram :)
Rozejrzę się w okolicznych lumpeksach, jak tylko będą to kupię :)
My też będąc w piątek w Punkcie oprócz suchej karmy i puszek dla staruszków, zostawiliśmy śpiwór i kilka poduszek - może się przydadzą jak nadejdą chłodniejsze dni.

Posted

[quote name='AtaO']ewu - świetny pomysł, popieram :)
My też będąc w piątek w Punkcie oprócz suchej karmy i puszek dla staruszków, zostawiliśmy śpiwór i kilka poduszek - może się przydadzą jak nadejdą chłodniejsze dni.

Napewno się przydadzą:)

[quote name='__Lara']Melduję się na wątku i lecę do nowych bid.

Witamy,witamy:)

Posted

[quote name='AtaO']ewu - świetny pomysł, popieram :)
My też będąc w piątek w Punkcie oprócz suchej karmy i puszek dla staruszków, zostawiliśmy śpiwór i kilka poduszek - może się przydadzą jak nadejdą chłodniejsze lichedni.
Te budy liche, warto jakimś styropianem je ocieplić. Już się boję zimy:(

Posted

ewu napisał(a):

To jest też myśl. A samego punktu - boksów nie da się trochę jakimiś płytami zabudować od zewnątrz żeby zimno tam nie wpadało?

Posted

ewu napisał(a):

Oj warto...jak przypomnę sobie poprzednią zimę to aż mnie mrozi;/ Biedne psiaki...
Ale na to potrzebne fundusze,zresztą jak na wszystko.No i ręce do pomocy przy ocieplaniu:)

__Lara napisał(a):
To jest też myśl. A samego punktu - boksów nie da się trochę jakimiś płytami zabudować od zewnątrz żeby zimno tam nie wpadało?

Punkt jest z jednej strony zabudowany blachą.Ta druga strona,od wybiegów jest cała "goła".Oczywiście wszystko się da,ale musimy mieć materiał.No i jakiegoś chłopa żeby pomógł to mocować:)

Posted

[quote name='AtaO']
Już się przydało - staruszek Onek dostał do budy - niesamowicie się ucieszył - zaraz poszedł tam się położyć.
Karma i puchy to nieoceniona pomoc - dziękujemy Tobie Beata,Wojtkowi i Pawłowi - DZIĘKI :)

Posted

witam sie na nowym watku i ciesze sie bardzo,ze mamy nowa Fundacje. Poczatki jak wszedzie wiadomo sa trudne a potem juz bedzie z gorki. Czy mam rozumiec ze pracownicy w Punkcie sa dalej Ci co byli a Wy sie opiekujecie psami w sensie polepszenia jakosci zycia i macie wplyw na to ze nie wyjada do Myslowic czy jak to wyglada..?Punk Pszczyna bedzie juz docelowy i z niego beda adoptowane psy poprzez Was..?

Posted

beataczl napisał(a):
witam sie na nowym watku i ciesze sie bardzo,ze mamy nowa Fundacje. Poczatki jak wszedzie wiadomo sa trudne a potem juz bedzie z gorki. Czy mam rozumiec ze pracownicy w Punkcie sa dalej Ci co byli a Wy sie opiekujecie psami w sensie polepszenia jakosci zycia i macie wplyw na to ze nie wyjada do Myslowic czy jak to wyglada..?Punk Pszczyna bedzie juz docelowy i z niego beda adoptowane psy poprzez Was..?

Są dalej Ci co byli.
A jeżeli chodzi o resztę pytań do dopiero rozpoczynamy walkę o to jako Fundacja.A musi się to obić o burmistrza,więc czekamy na wolny termin spotkania w tej sprawie.Ale powoli zaczynamy działać żeby polepszyć warunki (bo są kiepskie),póki co zyskałyśmy zgodę (niechętną) dyrekcji do ocieplania bud.Bo za niedługo zacznie robić się zimno,a psy na lodzie zostaną w dosłownym tego słowa znaczeniu.

Póki co jako taki wpływ na to,żeby nie wyjechały mamy,ale wiadomo jak nie będzie już miejsc na przyjęcie psów to czy tak czy tak pojadą.
Niestety w Pszczynie potrzebne jest schronisko,a nie malutki Punkt zatrzymań.Jednak tych psów trafia do nas dosyć sporo.

Posted

Avilia napisał(a):
Oj warto...jak przypomnę sobie poprzednią zimę to aż mnie mrozi;/ Biedne psiaki...
Ale na to potrzebne fundusze,zresztą jak na wszystko.No i ręce do pomocy przy ocieplaniu:)

Punkt jest z jednej strony zabudowany blachą.Ta druga strona,od wybiegów jest cała "goła".Oczywiście wszystko się da,ale musimy mieć materiał.No i jakiegoś chłopa żeby pomógł to mocować:)

Słuchajcie styropian nie jest drogi, tylko żeby go psy nie "jadły "trzeba go chyba zabezpieczyć dodatkowo. Chłopa się znajdzie:) Trzeba policzyć ile metrów kwadratowych stanowią boki bud i wtedy zrobimy kalkulację kosztów.
Można zorganizować bazarek cegiełkowy i pożebrać na fb.
Damy radę:)

Posted

ewu napisał(a):
Słuchajcie styropian nie jest drogi, tylko żeby go psy nie "jadły "trzeba go chyba zabezpieczyć dodatkowo. Chłopa się znajdzie:) Trzeba policzyć ile metrów kwadratowych stanowią boki bud i wtedy zrobimy kalkulację kosztów.
Można zorganizować bazarek cegiełkowy i pożebrać na fb.
Damy radę:)

Spróbujemy pomierzyć:) Ale czym by to zabezpieczyć?

ewu napisał(a):
Swoją drogą dwóch chłopów tam siedzi cały dzień i chyba się nie przepracowuje.....

Oni nie mają tego w obowiązku...Niestety;/

Posted

__Lara napisał(a):
Ja też myślę żeby na to bazarki porobić, poosłaniać drugi bok choćby tą blachą. Musimy się przygotować do zimy. Może jakaś akcja? :cool3:

Koniecznie!