Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Syla']Wysłałam Franiowi za wrzesień i październik, ale skoro nie trzeba, to zadeklaruję u innej bidy.Oczywiście będe zaglądać i w razie larum, że kasy potrzeba, a będę mieć, to czemu nie.[/QUOTE]

bardzo dobrze.
Pomozmy innym teraz

Posted

sluchajcie ledwo odswiezylam dzis ogloszenie na tablica.pl a dostalam meila z zapytaniem o Franka.
Pani ogolnie wypytywala jaki jest, jak sie zachowuje w domu i w samochodzie, jak ze zdrowiem. Odpowiedzialam dopiero teraz bo mnie chorobsko do lozka na kilka godzin zatrzymalo.
Nie robmy sobie nadziei, ale wazne ze jest odzew!!!!

Posted

no dzwonila do mnie pani, kolo 10rano.
z zielonej gory, wiec wykrywko ,jakby co na wizyte sie szykuj :)

pani sama, mieszkanie, kolo lasu. ubocze miasta. pani pracje, frae sam w domu by zostawal. nie ma zwierzat, dzieci, itp. 2lata temu pani staruszka psa pozegnala i mysli wciaz, mysli.
teraz jeszcze o franku pomysli i jakby co bedzie sie odzywac :)

z ogloszenia z data 29.09

Posted

Co za wiadomość :lol:.
Przy okazji - często tak się składa, że ogłaszanego psiaka znajdują ludzie "spoza rejonu". Ostatnio umieściłam ogłoszenie o huskim na lubuskim a odezwał się pan z Warszawy :crazyeye:.
Trzymam kciuki i oczywiście potraktuję to jako zaszczyt, gdy będę mogła przeprowadzić wizytę przed adopcją :p

Posted

Trzymam oczywiście kciuki za najlepszy domek dla Frania i mam nadzieję, że to właśnie będzie TEN, ale...
Franio dwa razy został sam na ok. godzinkę i zrobił nieco spustoszeń (wybacz piesku, że Cię obgaduję za pleckami...). Wyrywał co się dało, obsikał drzwi, lodówkę, poszarpał takoż, co w ząbki wpadło. Idąc po schodach słyszałam, jak skomli, płacze. Szczekania nie slyszałam. No więc trzeba by ewent. nowy domek o tym uprzedzić i albo odpowiednio się zabezpieczyć, albo przyzwyczajać go stopniowo, powolutku, do tego, że zostaje sam...Żeby nie było tego najgorszego, czyli zwrotu.

Czy to będzie wielkim nietaktem, jesli przy okazji napiszę, że jeszcze nie dostałam z OS pieniążków...?

Posted

[quote name='Figunia']Trzymam oczywiście kciuki za najlepszy domek dla Frania i mam nadzieję, że to właśnie będzie TEN, ale...
Franio dwa razy został sam na ok. godzinkę i zrobił nieco spustoszeń (wybacz piesku, że Cię obgaduję za pleckami...). Wyrywał co się dało, obsikał drzwi, lodówkę, poszarpał takoż, co w ząbki wpadło. Idąc po schodach słyszałam, jak skomli, płacze. Szczekania nie slyszałam. No więc trzeba by ewent. nowy domek o tym uprzedzić i albo odpowiednio się zabezpieczyć, albo przyzwyczajać go stopniowo, powolutku, do tego, że zostaje sam...Żeby nie było tego najgorszego, czyli zwrotu.

Czy to będzie wielkim nietaktem, jesli przy okazji napiszę, że jeszcze nie dostałam z OS pieniążków...?[/QUOTE]

przepraszam , słusznie sie przypominasz, dzisiaj robię przelew. Ewa

Posted

[quote name='maja602']Ja w ogłoszeniach napisałam, że Franio jest z Wabrzycha, woj. dolnosląskie. Właściwie to nie wiem, w jakie rejony został przewieziony[/QUOTE]

woj. łódzkie a dokładniej Boguszyce Małe 25 k.Rawy Mazowieckiej

Posted

pojechal pod Warszawe. ale ja w tel wytlumaczylam cala historie, tak krociutka i tyle zmian.
niestety mowilam,ze zostaje grzecznie sam. u tej pani bylby duzo sam, te 9godz na pewno, jesli ona normalnie pracuje i jest calkiem sama. no to kucha.
nie wiedzialam, ze on tak szalał... a teraz dodatkowo rozbity tyloma zmianami. jakby ds mial za tydzien, to 3 zmiany w 2 tygodnie, to hard core.

Figunio, zaden nietakt. ja nie pomoge, bo sie gubie w tym, kto za co mial placic i ile i komu... mamy skarbnika.

Posted

Pani Ewo, nie ma za co przepraszać. Przecież wiem, że to przez ogrom pracy i wieczny młyn...

Przy okazji, jak czuje się ten biedak zwrócony z adopcji - Brutus. Czy już nie rozpacza tak bardzo?

Pozdrawiam i życzę mnóstwa samych wspaniałych adpocji.

Posted

[quote name='ostatniaszansa']My zwracamy obiecane 70 zł a na resztę zdaje się Franio ma ? Rachunek 180 zł z groszem[/QUOTE]

Zgadza się. 110 zł już otrzymałam.

Posted

[quote name='kora78']pojechal pod Warszawe. ale ja w tel wytlumaczylam cala historie, tak krociutka i tyle zmian.
niestety mowilam,ze zostaje grzecznie sam. u tej pani bylby duzo sam, te 9godz na pewno, jesli ona normalnie pracuje i jest calkiem sama. no to kucha.
nie wiedzialam, ze on tak szalał... a teraz dodatkowo rozbity tyloma zmianami. jakby ds mial za tydzien, to 3 zmiany w 2 tygodnie, to hard core.

Figunio, zaden nietakt. ja nie pomoge, bo sie gubie w tym, kto za co mial placic i ile i komu... mamy skarbnika.[/QUOTE]

To teraz wszystko zależy od tego, czy Pani nie przestraszy się protestów Frania wywołanych poczuciem opuszczenia. Wydaje mi się, że gdyby włożyć trochę pracy - zostawiać go od kilkuminutowych, do coraz dłuższych okresów czasu i za każdym razem, gdy jest ok - nagradzać - ale na to trzeba czasu. No i możliwe, że nie u każdego psa ta metoda się sprawdza. Choć mam wrażenie, że Franio szybko by pojął, że Pani wraca i nie ma co się denerwować. W sumie to starszy i spokojny piesek, tyle, że jak widać, pozostawanie w samotności źle mu się kojarzy

Posted

nie dziwne, tyle stresow ma ostatnio, a to na jego lata moze juz za duzo. i potrzebuje czasu. ale nie wiemy, czy jemu to przejdzie, wiec jak pisalas juz, ryzyko nchyba za duzo, by wracal z adopcji po 2tyg. psychicznie by sie wykonczyl przeciez.

p.s. mirek, ktorego tu kiedys beataczl pokazywala, tez na bdt bedzie jechal na 90proc :DDD

ruszylo sie wreszcie, sie ruszylo!!! :))))))

Posted

Trzymam mocno kciuki zeby Franio jak najszybciej znalazl swoj domek.

Mirek pojedzie do bdt a inny staruszek ( ze Schronu, inny watek ) tez juz w swoim domku. Wiec i Kochany Franio musi miec domek :)

Posted

[quote name='Ingrid44']Trzymam mocno kciuki zeby Franio jak najszybciej znalazl swoj domek.

Mirek pojedzie do bdt a inny staruszek ( ze Schronu, inny watek ) tez juz w swoim domku. Wiec i Kochany Franio musi miec domek :)[/QUOTE]

Zgadza się Ingrid, MUSI!!! i to taki najlepszy, na zawsze, bo On nie może już więcej wędrować...

Posted

[quote name='kora78']nie dziwne, tyle stresow ma ostatnio, a to na jego lata moze juz za duzo. i potrzebuje czasu. ale nie wiemy, czy jemu to przejdzie, wiec jak pisalas juz, ryzyko nchyba za duzo, by wracal z adopcji po 2tyg. psychicznie by sie wykonczyl przeciez.

p.s. mirek, ktorego tu kiedys beataczl pokazywala, tez na bdt bedzie jechal na 90proc :DDD

ruszylo sie wreszcie, sie ruszylo!!! :))))))[/QUOTE]

Cieszę się z Wami Kochane Dziewczyny i gratuluję Wam tych sukcesów!!!:lol::multi::loveu:

Posted

P, Halinka jest najlepszą , najskuteczniejsza opiekunka w naszym schronisku , psami ,którymi sie opiekuje, a dostała oj... to była tragedia, jakie psy pod opieke, teraz to najposłuszniejsze psy, wystarczy , ze zajrzy i popatrzy na nie, bez słowa , każde na swoje miejsce idzie. O zagryzieniach u nas mowy nie ma , ale zdarzaja się pogryzienia w grupach, u p. Halinko to się nie zdarza . Psy pod specjalnym nadzorem jak np. Franio są regularnie wyprowadzane na smyczy na spacery. Tak sie ucza zachowania czystości. Mamy gryzaki-smaczki i pewnie je dostaje . Nie ma kabli :evil_lol: Nie wiemy jak się zachowywał w swoim domu , a teraz uczy się na nowo. To nie jest dom , mieszkanie ale warunki zbliżone. Dumboo naszej Agnieszki przez pierwszy m-c obsikiwał meble i w końcu przestał. wie ,że to jego dom, nie musi zaznaczać terenu, czuje się bezpiecznie. Każdy pies ma różne zachowania i z tym się trzeba liczyć. Ktoś kto adoptuje psa powinien się z tym liczyć, że początkowo mogą być trudności , problemy to nie mechaniczna zaprogramowana zabawka. Pies i jego opiekun uczą się siebie od człowieka zalezy Wedle mnie Franio powinien iść do osoby ,która właśnie przeszła na emeryturę , albo pracuje w domu. Ewa